“Een nulletje of 6 tegen Feyenoord moet kunnen”

20 oktober 2011 om 09:04 door Metro
“Een nulletje of 6 tegen Feyenoord moet kunnen”

Moet Ajax voor het eerst in lange tijd vrezen voor Feyenoord?
Even lekker nagenieten, zonder mezelf de intellectuele vraag te stellen ‘of wij nou zo goed waren of dat Dinamo Zagreb nou zo slecht was’. Nu rijst de vraag of wij als supporters ook tegen Feyenoord gezonde spanning, hetgeen wij kennen van wedstrijdjes tegen Heracles en RKC, in het lijf krijgen. Het is moet ik zeggen even wennen de tegenstander van zondag in het linkerrijtje aan te treffen. Ik had ze zelfs haast niet herkend zonder het schaamrood op de kaken.

Nu zal de wedstrijd van zondag geen hoogstaande partij voetbal worden, want daar heb je twee teams van niveau voor nodig, maar dat er zoals van oudsher wat op het spel staat is duidelijk. Prestige, het zal na het tanken van het nodige zelfvertrouwen in Zagreb er voor Ajax aan gelegen zijn om datzelfde broze zelfvertrouwen van de Rotterdammers weer wat in te dammen. Dat is toch wel het minste wat we voor ze kunnen betekenen.

Hopelijk kunnen we dit vergezeld gaan doen van snel en tactisch hoogstaand positiespel waarbij eenieder (Janssen) op de positie speelt die hem past. Een nulletje of zes moet mogelijk zijn. Ik heb er zin an. 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d