Mourinho trainer van het jaar

10 januari 2011 om 19:40 door © 2011 ANP
Mourinho trainer van het jaar

ZÜRICH (ANP) - De Portugees José Mourinho is maandag in Zürich gehuldigd als beste trainer ter wereld van 2010. De 47-jarige oefenmeester, die zichzelf de bijnaam 'Special One' heeft gegeven, won afgelopen seizoen met Internazionale de Champions League, de landstitel en Italiaanse beker. Mourinho stapte in de zomer over naar Real Madrid, waarmee hij momenteel op de tweede plaats staat in de Spaanse voetbalcompetitie.

Mourinho kreeg de voorkeur boven Josep Guardiola van FC Barcelona en de Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque, die Spanje naar de wereldtitel leidde in Zuid-Afrika. Bert van Marwijk en Louis van Gaal behoorden tot de voorselectie van tien trainers, maar zij vielen af toen de lijst werd teruggebracht tot drie man.

De Duitse bondscoach Silvia Neid werd bij de vrouwen verkozen tot beste trainer.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d