Showbizz

Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Eva Jinek. / William Rutten

Foto van 'Erik Jonk'

13 JAN 2020

De talkshowoorlog tussen NPO (Op1) en RTL (Jinek) is een week onderweg. De kijkcijfers ontlopen elkaar nauwelijks, dus oorlog kan vrede worden. Niks mis mee. Na een week kijken concludeert Metro: Jinek wint (nog) op punten.

Het enige verschil bij Jinek 2020? Je drukt op je afstandsbediening 4 in, in plaats van 1 en ziet een nieuwe studio. Eva Jinek doet bij RTL 4 dat wat ze deed op NPO 1 en minstens net zo goed. Een dag eerder beginnen dan het nieuwe Op1, op vrijdag achter The Voice of Holland, was een commercieel slimmigheidje. Verder verloor Jinek het qua kijkcijfers alle dagen zonder The Voice van Op1, zij het nipt. Nederland was blijkbaar benieuwd naar dat waar de NPO mee kwam (vijf nieuwe koppels).

Scherp als vanouds

Maar zó zeg, wat zette die Eva Jinek een vertrouwde week neer. Daarmee wint ze op punten. Ze is scherp als vanouds, heeft de meeste dagen leuke en goede gasten en nam Jaïr Ferwerda van de geinige politiek Den Haag-filmpjes mee. Jinek is persoonlijk, niet wars van zelfspot (‘ik krijg het hier wárm van’) en lost een probleempje met het geluid door een wapperend overhemd van oud-minister Bert Koenders zelf op (‘als U nu de rest van de uitzending heel stil blijft zitten…’). Kunnen vijf NPO-koppels ook vertrouwd worden? Voor hen breekt, nu het nieuwe er vanaf is, de misschien nog wel veel belangrijkere week twee aan.

De kijkcijfers

Maandag: Op1 1.092.000, Jinek 997.000.

Dinsdag: Op1 940.000, Jinek 904.000.

Woensdag: Op1 835.000, Jinek 782.000.

Donderdag: Op1 939.000, Jinek 840.000.

Vrijdag: Op1 1.010.000, Jinek 1.032.000.

Maandag

De sociale Erik Dijkstra met Willemijn Veenhoven, een kei op de radio. De eerste uitstekend in persoonlijke, menselijke vragen, de tweede zeer goed geïnformeerd. Toch was dit een gevalletje ‘erg wennen’, want het duo wilde zich laten gelden. En dan praat je te veel door elkaar.

Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven. / Wessel de Groot

Dijkstra liet minister Ank Bijleveld van Defensie (onderwerp: Iran) gemakkelijke wegkomen met een wollig antwoord zonder kleurbekenning op de toch simpele vraag ‘bent U voor of tegen een algeheel vuurwerkverbod?’. Hij stelt ook mooie vragen als ‘vindt U die dochter Soleimani eng?’. Het onderwerp Five Days Inside (jawel, RTL 4) met Natasja Froger en Caroline Tensen is mooi en integer. Leuk: Veenhoven die de defensieminister een keer Ank de Tank noemt en Dijkstra die afsluit zoals Sonja Barend jaren deed: „En morgen gezond weer op.”

En Eva Jinek?

Die zet vice-premier Hugo de Jonge tegenover Ank Bijleveld. Die komt praten over opvang van asielzoekers en spreekt zich iets meer over vuurwerk uit (‘de traditie moet veranderen’). Het is iets minder druk aan tafel, zo lijkt het. Angela de Jong van het AD schreef na de eerste uitzending op vrijdag – zij zat aan tafel – ‘dat ze met haar te dikke reet op schoot zat bij cabaretier Martijn Koning’.

Ryanne Dorst blijkt weer een toffe gast, als zij opeens de vraag ‘of ze drinkt’ krijgt bij het onderwerp wat drank met de hersenen doet. Dorst (goeie naam hierbij trouwens): „Oh, nu stel je me een vraag? Fuck you, Jinek! Ik lust wel een stemming verhogend biertje ja! Het leven is namelijk op weg gaan naar de dood.”

Dinsdag

Een duo dat de slechtste klik van de week had, Tijs van den Brink en zangeres / presentatrice Giovanca. Van de Brink is een vakman, absoluut, al maak je hem niet blij met praten over taarten met Irene Moors. Giovanca, toch altijd een stralende en goedgebekte persoonlijkheid, had het helaas voor haar zeer moeilijk. Frans Bauer antwoordde op haar vraag ‘leent jouw werk zich voor theater?’ met ’Ja, daarom sta ik er al 25 jaar’. Au.

Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Tijs van den Brink en Giovanca. / EO

Met Telegraaf-verslaggever Mick van Wely zat er een vertrouwd gezicht aan tafel, dat is belangrijk. Zijn onderwerp, de trend tieners en steekpartijen, was in deze talkshow prima op zijn plaats. Ook goed: Sinan Can over zijn programma over de Jihad. Okay, kleine pluim nog voor Giovanca voor haar vraag aan Irene Moors: „Hoe kwam omroep MAX bij jou? Je bent nog eh… tja nog eh… zo jong!” Benieuwd of dit koppel elkaar weet te vinden. Van den Brink zal de kar moeten trekken en Giovanca moeten bijstaan.

En Eva Jinek?

Die pakt uit met een topavond. Met een altijd zinnige burgemeester Aboutaleb van Rotterdam over 5 jaar na Charlie Hebdo. Met een openhartig gesprek met Humberto Tan (‘het was gewoon kut’). En vooral met mensen uit de politie-, zorg- en onderwijswereld die op een indrukwekkende manier vertellen over tekorten aan personeel en wat dat in de praktijk betekent.

Woensdag

Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen? Prima koppel. Fijn, rustig. Leuke gastvrouw versus oude rot in het vak die je niet gek krijgt. Goed is de verbinding met correspondente Lia van Bekhoven in Londen, uiteraard over het koninklijk huis-drama Harry en Meghan. De politici die zich storten op de VS en Iran zijn Martijn van Helvert (CDA) en Sadet Karabulut (SP). Hierbij zal de redactie overdag hoger hebben ingezet. Heel aardig is het onderwerp Gefileerd, het tv-programma over de effecten van de vraag naar goedkoop voedsel. Het geluid van het omdraaien van de nek van een ziek kippetje daarentegen weer gruwelijk.

Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen. / Wessel de Groot

De gasten aan tafel maken het Ten Napel en Groenhuijsen niet moeilijk, daardoor spetterde het nooit. Maar ze hebben een klik, dus dat kunnen ze doorzetten. Goeie vondst, die Carrie! Leuk en vertederend: Groenhuijsen die meezingt met Peter Koelewijn, die zijn Kom Van Dat Dak Af zestig jaar geleden uitbracht.

En Eva Jinek?

Die heeft ex-minister Bert Koenders te gast voor de kwestie Iran en schakelt live met Erik Mouthaan in New York die vers van de pers vertelt dat er twee raketten in de buurt van de Amerikaanse ambassade in Teheran zijn ingeslagen. Jort Kelder als bekend gezicht en tv-presentatrice Daphne Bunskoek bespreken de film 1917 op zo’n manier dat zin krijgt ‘m te zien. Humorvol én informatief zijn de cabaretiers Anuar, Roué Verveer en Najib Amhali over hun Ramadanconference. Minder geslaagd is journalist / programmamaker Teun van der Keuken die verschillende diëten gaat uitproberen (nou, succes!). Zijn opmerking nadat zijn naakte bovenlijf in beeld is geweest, ‘iedereen is nu overgeschakeld naar de NPO’, is wél grappig.

Donderdag

Topduo van de week: Welmoed Sijtsma (helemaal op haar plek) en Sander Schimmelpenninck (innemend, goed). Het leuke, frisse koppel heeft in Peter R. de Vries een dankbare tafelgast. Schimmelpenninck krijgt ‘op z’n flikker’ van De Vries na een opmerking over het koningshuis, maar pareerde prima. Sijtsma zorgt voor tranen in De Vries’ ogen als zij hem vraagt of de 25 jaar oude Puttense moordzaak het hoogtepunt in zijn carrière is.

Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma. / Wessel de Groot

De twee invloedrijkste personen van 2019 zitten aan tafel, Feike Sijbesma (DSM) en Kim Putters (Sociaal en Cultuur Planbureau), Stefan Raatgever van het AD mag kort vertellen over zijn Songfestivalprimeur en acteurs plus een F16-piloot maken (op een heel aardige manier) reclame voor de EO-serie Hoogvliegers. Maar jeeh, wat een goede keuze die Welmoed. Deze twee gaan het redden. Want wat te denken van Schimmelpennicks introductie van ‘Peter R.’? „Een talkshowoorlog is geen oorlog zonder veteraan aan tafel.”

En Eva Jinek?

Die had tegenover het beste van Op1 van de week juist haar meest gezapige uitzending. Jinek had uitstekende vertellers tegenover zich, maar vier personen over de woningmarktcrisis, schrijver Arnon Grunberg over zijn nieuwe boek, drie mensen over Harry en Meghan en meerdere deskundigen over het neergehaalde vliegtuig in Iran… nou, nee. Informatief maar wat saai.

Vrijdag

Sophie Hilbrand komt als ervaren tv-maakster goed en natuurlijk uit de verf. Naast haar Buitenhof-man Hugo Logtenberg, da’s ook bepaald geen Pipo de Clown. Die man stelt gewoon zinnige vragen. Ja, dit duo wordt wel wat lijkt het na hun eerste uurtje. Leuk is shorttracker Sjinkie Knegt (die is altijd leuk), al gaat het over zijn brandwonden en hoe hij en zijn vriendin Fenna er met hun kinderen mee omgingen (ze schreven er ook een boekje over).

Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg. / Wessel de Groot

Aan tafel zitten drie mensen die ondergetekende dezelfde week ook gesproken heeft. Ja, ze gaat dat weleens in medialand. Oogarts Tjeerd de Faber is met schitterende oneliners weer op dreef als het om vuurwerkslachtoffers gaat, dat was hij telefonisch tegenover Metro ook al. Rop Verheijen en Marlijn Weerdenburg zijn de nieuwe presentatoren van Moltalk (na Wie Is De Mol?) en prima lui om een gesprek mee te voeren. Ja, een geslaagde avond. Mooi: Hugo Logtenberg die bij een verkeerd ingezet muziekje (dwars door zijn tekst heen) totaal niet in paniek raakt.

En Eva Jinek?

Die heeft met twee ex-Mollen een betere bezetting als het om kijkcijferhit Wie Is De Mol? gaat: Merel Westrik en Patrick Stoof. D66-fractievoorzitter Rob Jetten is weer hilarisch met zijn ellenlange quotes zonder inhoud, die hij zonder enige hapering op de talkshowtafel gooit. Weervrouw Helga van der Leur, boswachter Arjan Postma en een Nederlander die in Australië woont vertellen zeer interessant over de bosbranden. Maar de toppers van de avond zijn de BN’ers (en één niet-BN’er) die komen vertellen over wat een reclamespotje betekende voor hun carrière. Ik heb de aanleiding voor het onderwerp gemist (volgens mijn geen enkele), maar wat maakt het uit. Schitterend. Vooral die Laurens Bon. Laurens wie?

Excuus, hij was Petje Pitamientje. Pet.je! Pita.Mien.Tje! Laurens Bon was dat aandoenlijke en voor even wereldberoemde jochie in 1984. Volgende week wordt hij 40 jaar.


Yes! Frans Bauer en Donnie brengen single uit

Het nu al legendarische duo Frans Bauer/Stack Sjouer en Donnie / Top Notch

Foto van 'Metro'

17 JAN 2020

De hele muziekindustrie mag dan in Groningen zitten voor Eurosonic/Noorderslag, het beste van 2020 op muziekgebied staat gewoon online. Frans Bauer en Donnie hebben namelijk de single Geen Centen Maar Spullen gereleased.

De twee Nederlandse muziekiconen sloegen de handen ineen voor deze langverwachte single. Daar hoort natuurlijk ook een clip bij. Hierin zijn de twee mannen te zien op een oerhollandse markt waar een vorkje kibbeling wordt geprikt bij de visboer, een bloemetje wordt gekocht en ook de snoepkraam krijgt een glansrol.


Eminem brengt onverwacht nieuw album uit

Eminem tijdens een optreden in 2018 / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 JAN 2020

Eminem weet op deze heugelijke dag zijn fans flink te verrassen: er is vanaf vandaag namelijk nieuwe muziek van de rapper te horen.

Dat the Real Slim Shady flink wat tijd spendeerde in de studio, was al wel bekend. Wanneer er nieuwe muziek te horen zou zijn voor het grote publiek, was echter nog even geheim. Tot nu. Vandaag ligt Music to be Murdered By ineens in de platenzaken én is het album natuurlijk te vinden op de bekende streamingsdiensten.

Verrassing


'Monica' uit Friends test welk personage ze écht is

Courtney Cox (links) met Friends-medespelers Lisa Kudrow (midden) en Jennifer Aniston (rechts) / ANP

Foto van 'Metro'

15 JAN 2020

Stiekem hebben we allemaal de quiz 'Welk Friends-personage ben jij' wel eens gedaan. En natuurlijk deed je 'm opnieuw toen bleek dat je Ross Geller was. Maar naast gewone stervelingen doen ook Friends-acteurs de quiz.

Er is nu een nieuwe 'test' om te checken op welk Friends-personage je lijkt. Op Instagram is een nieuwe filter die laat zien wie jij bent. Ook Courtney Cox besloot zich te wagen aan de befaamde filter.

Courtney vs. Monica


Cardi B wil de politiek in
Likeability of3

Cardi B wil de politiek in

Cardi B wil de politiek in. / EPA

Foto van 'Metro'

14 JAN 2020

Cardi B, bekend als rapper, songwriter en actrice wil de politiek in. Dat liet de popster gister weten in een tweet.

Dat de talentvolle rapper van vele markten thuis is weten velen van ons inmiddels wel. Maar een carrière in de politiek lijkt toch iets te veel van het goede. Volgens Cardi B heeft ze daar slechts een aantal jaar aan opleiding voor nodig om de boel onder de knie te krijgen.

Op twitter zegt ze: „Ik denk dat ik politicus wil worden. Ik hou echt van de regering, zelfs als ik het niet met ze eens ben."


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Dit zijn de oscarnominaties van 2019

Dit zijn de Oscarnominaties van 2019

Voorbereidingen op de rode loper. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

13 JAN 2020

Joker is de grote winnaar bij het uitdelen van de nominaties voor de Oscars, de belangrijkste filmprijzen ter wereld. De duistere film kreeg elf nominaties en maakt onder meer kans in de belangrijke categorieën beste film, hoofdrolspeler (Joaquin Phoenix) en regisseur (Todd Philips).

Meerdere films ontvingen tien nominaties, zoals het oorlogsepos 1917 van Sam Mendes, Once Upon a Time in Hollywood van Quentin Tarantino en Netflix-film The Irishman van Martin Scorsese. Zij zijn alle drie genomineerd voor beste film en beste regie. 1917 kreeg daarnaast nominaties in vooral technische categorieën, zoals camerawerk. Cameraman Roger Deakins draaide de film in minutenlange shots.

Netflix


Molloten staan te popelen

Molloten staan te popelen

De deelnemers aan Wie is de Mol? met in het midden presentator Rik van de Westelaken. / AVROTROS

Foto van 'Erik Jonk'

11 JAN 2020

De ware Wie Is De Mol?-fan – Molloot genoemd - staat werkelijk te popelen in afwachting van de start van het twintigste seizoen zaterdagavond.

„Inmiddels wel ja”, geeft zo’n Molloot, Tom Beekhuis (27) uit Utrecht, volmondig toe. De online marketeer van voetbalclub FC Utrecht is de drijvende kracht achter WieisdeMolHints.nl (ook Facebook) waarop hij alle hints en aanwijzingen die hij en andere Molloten vinden, verzamelt en bespreekt.

Erin verdwalen


Snelle komt met nieuwe track tegen appen op de fiets
Likeability of5

Snelle's track tegen fiets-appen

Rapper Snelle komt met een heftige videoclip om jongeren bewust te maken van de gevaren van telefoongebruik op de fiets. /ANP

Foto van 'Metro'

10 JAN 2020

Ondanks dat het verboden is om te appen en te fietsen tegelijk, gebruiken steeds meer jongeren hun telefoon tijdens het fietsen. Rapper Snelle komt daarom met een heftige videoclip om jongeren bewust te maken van de gevaren.

Ruim driekwart van de jongeren tussen de 15 en 17 jaar geeft aan hun telefoon wel eens te gebruiken tijdens het fietsen. Dat blijkt uit een onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid in opdracht van Interpolis. Rapper Snelle grijpt daarom in en wil met zijn nieuwe track ‘Smoorverliefd’ jongeren laten zien hoe gevaarlijk het eigenlijk is om te appen op de fiets.

Clip


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Heimwee naar Wie is de Mol?

Marlijn en Rop: heimwee naar Wie is de Mol?

Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen voor 'MolTalk-café' Vondel CS in Amsterdam. / Foto's: AVROTROS

Foto van 'Erik Jonk'

10 JAN 2020

Het nieuwe presentatiekoppel van MolTalk is dolgelukkig. „Na het meedoen had ik echt een beetje liefdesverdriet.”

Na drie seizoenen Margriet van der Linden en Chris Zegers als presentatieduo van MolTalk, hebben Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen het stokje overgenomen. Zaterdag trapten zij af met een introductie van de tien kandidaten in China en een quiz met oud-deelnemers. Zaterdag 11 januari verzorgen de twee de nababbel van het twintigste seizoen van Wie is de Mol? voor het eerst live. Metro bespreekt het avontuur met de nieuwkomers, die als tv-gezichten vooral bekend werden in Danni Lowinski (Weerdenburg) en De Luizenmoeder. Beiden deden ook aan Wie is de Mol? mee. Marlijn Weerdenburg in 2015 in Sri Lanka, toen voorgangster Margriet van der Linden de Mol was en de actrice / zangeres het in de finale met één antwoord verschil moest afleggen tegen winnaar Rik van de Westelaken (ja, de huidige presentator). Rop Verheijen in 2016 in de Dominicaanse Republiek, toen Klaas van Kruistum de Mol bleek en de acteur het speelveld als zesde moest verlaten.

Het telefoontje…


Laatste aflevering Modern Family in april te zien

Laatste aflevering Modern Family in april te zien

Laatste aflevering Modern Family in april te zien / ANP

Foto van 'Metro'

8 JAN 2020

In april komt er een einde aan Modern Family. Dan wordt de laatste aflevering van het elfde - en tevens laatste - seizoen uitgezonden. 

In 2019 maakte zender ABC al bekend dat het elfde seizoen van de hitserie ook gelijk de laatste zou worden. Nu is de datum van de laatste aflevering bekendgemaakt.


Fien Vermeulen en Igmar Felicia uit elkaar

Fien Vermeulen en Igmar Felicia uit elkaar

Mattie Valk, Fien Vermeulen en Igmar Felicia bij Qmusic. / ANP

Foto van 'Metro'

7 JAN 2020

Igmar Felicia en Fien Vermeulen hebben hun relatie beëindigd. Dat laat Vermeulen weten op Instagram. „Verdrietig nieuws", schrijft de 28-jarige radio-dj. 

Het bericht leest vervolgens: „Igmar en ik zijn uit elkaar. Ik ben dankbaar voor de leuke herinneringen, de enorme liefde en zo wil ik het ook met me meenemen. Soms is liefde loslaten."


‘Stunning looks’ bij de Golden Globes

‘Stunning looks’ bij de Golden Globes

Zo kwam Taylor Swift. / Foto's: Getty Images

Foto van 'Metro'

6 JAN 2020

Een nieuw decennium vol awardshows is begonnen! Op de rode loper van de Golden Globes vielen zondagavond meteen de mooiste creaties op.

Door: Luz Lancheros / Metro World News

‘Stunning looks’ bij de Golden Globes

Cate Blanchett.


Tarantino en 1917 winnen Golden Globe beste films

De cast van Once Upon A Time.. In Hollywood met regisseur Quentin Tarantino (midden) / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

6 JAN 2020

De films Once Upon A Time... In Hollywood en 1917 hebben de Golden Globes voor beste films gewonnen. De film van Quentin Tarantino werd bekroond met de prijs voor beste Comedy of Musical, 1917 van Sam Mendes won in de categorie drama.

Hij won ook de award voor beste regisseur. 1917 is gebaseerd op het oorlogsverhaal van de grootvader van Mendes tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Sam Mendes, de regisseur van 1917 / ANP


Angela: in Five Days Inside gelukkig ook hard gelachen

'In Five Days Inside gelukkig ook hard gelachen'

Angela Groothuizen hoefde niet lang na te denken of zij een van de presentatrices van Five Days Inside wilde zijn. / Nick van Ormondt

Foto van 'Erik Jonk'

5 JAN 2020

Angela Groothuizen is een van de presentatrices die in Five Days Inside in de voetsporen treedt van Beau van Erven Dorens. Ze zag tranen, maar ook de schaterlach.

In vijf dagen een wereld ontdekken waar je anders niet zo snel binnenkomt. Met dat gegeven bracht Beau van Erven Dorens de RTL 4-kijker in Five Days Inside twee seizoenen lang verbazingwekkende, soms verdrietig makende en ook vertederende televisie. Hij ontmoette onder meer langgestraften, zieken die hun einde zagen naderen, asielzoekers en verslaafde bejaarden, en bleef vijf dagen en nachten in hun instelling. Het leverde Van Erven Dorens tegen de miljoen kijkers op en ook de Gouden Televizier-Ring van 2018. Nu hij zijn eigen talkshow Beau heeft, gooit RTL het vanaf dinsdag over een andere boeg. Drie vrouwen gaan het derde seizoen onafhankelijk van elkaar op pad: Angela Groothuizen, Caroline Tensen en Natasja Froger.

Zo verging het Beau:


Adele weer in schijnwerpers om gewicht

Adele weer in schijnwerpers om gewicht

Adele weer in schijnwerpers om gewicht / ANP

Foto van 'Metro'

5 JAN 2020

Adele kan het ook nooit goed doen. Was ze eerst 'te dik', vinden fans haar nu weer te dun geworden. 

De zangeres was afgelopen week op vakantie gespot met Harry Styles en James Cordon. Foto's van het uitje zijn - natuurlijk - op social media beland, maar zorgden ook gelijk voor een kleine Twitter-rel. Want: is Adele niet veel te dun geworden?


Jennifer Lopez overwoog stripper te worden

Jennifer Lopez / ANP

Foto van 'Metro'

5 JAN 2020

Het is soms bijna niet voor te stellen, maar de meeste sterren hebben hard moeten werken om hun faam te vergaren. Ook voor Jennifer Lopez ging het lang niet altijd over rozen.

Inmiddels is de 50-jarige zangeres en actrice wereldberoemd, heeft ze heel wat hits op haar naam staan én doet ze het goed als actrice. Zondagavond mag ze misschien zelfs een Golden Globe in ontvangst nemen voor haar rol in de film Hustlers.

Zelf strippen


Geld over? Kim Kardashian's huis staat te koop

Geld over? Kim Kardashian's huis staat te koop

Je kunt net zo fabuleus wonen als selfie-queen Kim / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 JAN 2020

De huizenmarkt is lang niet voor iedereen bereikbaar, maar zo af en toe komt er een pareltje vrij. En mocht je nu toevallig net de loterij hebben gewonnen afgelopen oud en nieuw, dan val je met je neus in de boter.

Het huis van Kim Kardashian staat namelijk te koop en voor een luttele 5,7 miljoen is het optrekje in Beverly Hills van jou.

Bijna tien jaar geleden stapte Kim in het huwelijksbootje met basketbalspeler Kris Humphries, om de relatie drie maanden later alweer te beëindigen. Het huis waar Kris Kim destijds ten huwelijk heeft gevraagd staat nu te koop.


Marvel bevestigt eerste transgenderpersonage in nieuwe superheldenfilm

Marvel bevestigt eerste transgenderpersonage in nieuwe superheldenfilm

Acteurs Chris Hemsworth, Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Mark Ruffalo en Jeremy renner, tijdens de premiere van Avengers Endgame. / AFP

Foto van 'Metro'

2 JAN 2020

In een van de volgende Marvel-films is een transgenderpersonage in het verhaal geschreven. Dat bevestigde Kevin Feigde, de directeur van Marvel Studio’s aan de BBC.

Het zou volgens Feige gaan om een personage in een film die momenteel wordt opgenomen. Hij voegde er overigens aan toe dat er nog meer lhbti-personages aan de Marvel-films zullen worden toegevoegd.

Een dove superheld


We keken in 2019 massaal naar Undercover

We keken in 2019 massaal naar Undercover

Acteurs Anna Drijver en Tom Waes die twee undercover agenten spelen in de serie / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

30 DEC 2019

Series over drugs doen het goed op Netflix. Ook bij ons en onze zuiderburen. We streamden Undercover namelijk massaal dit jaar.

De serie met Tom Waes, Elise Schaap, Frank Lammers en Anna Drijver in de hoofdrol werd het meest gestreamd door Nederlanders en Belgen, maakte de dienst bekend.

Meest populaire serie


Sharon Stone niet welkom op datingapp

Actrice Sharon Stone niet welkom op datingapp

Sharon Stone | Clemens Bilan / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

30 DEC 2019

De zoektocht van Sharon Stone naar de liefde gaat niet helemaal over rozen. De 61-jarige actrice had zich ingeschreven voor de datingapp Bumble, maar haar account is geblokkeerd. Dat meldt de Amerikaanse maandag op social media.

Niet echt

Volgens Sharon geloofden andere gebruikers niet dat de account echt van haar was en gaven ze dat door aan Bumble. „Hé Bumble, is het uitgesloten om mij te zijn?", schreef de actrice bij op Twitter. Op het screenshot is te lezen dat haar profiel is gesloten omdat er meerdere meldingen waren gemaakt dat het gaat om een nepaccount.