Showbizz

Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Eva Jinek. / William Rutten

Foto van 'Erik Jonk'

13 JAN 2020

De talkshowoorlog tussen NPO (Op1) en RTL (Jinek) is een week onderweg. De kijkcijfers ontlopen elkaar nauwelijks, dus oorlog kan vrede worden. Niks mis mee. Na een week kijken concludeert Metro: Jinek wint (nog) op punten.

Het enige verschil bij Jinek 2020? Je drukt op je afstandsbediening 4 in, in plaats van 1 en ziet een nieuwe studio. Eva Jinek doet bij RTL 4 dat wat ze deed op NPO 1 en minstens net zo goed. Een dag eerder beginnen dan het nieuwe Op1, op vrijdag achter The Voice of Holland, was een commercieel slimmigheidje. Verder verloor Jinek het qua kijkcijfers alle dagen zonder The Voice van Op1, zij het nipt. Nederland was blijkbaar benieuwd naar dat waar de NPO mee kwam (vijf nieuwe koppels).

Scherp als vanouds

Maar zó zeg, wat zette die Eva Jinek een vertrouwde week neer. Daarmee wint ze op punten. Ze is scherp als vanouds, heeft de meeste dagen leuke en goede gasten en nam Jaïr Ferwerda van de geinige politiek Den Haag-filmpjes mee. Jinek is persoonlijk, niet wars van zelfspot (‘ik krijg het hier wárm van’) en lost een probleempje met het geluid door een wapperend overhemd van oud-minister Bert Koenders zelf op (‘als U nu de rest van de uitzending heel stil blijft zitten…’). Kunnen vijf NPO-koppels ook vertrouwd worden? Voor hen breekt, nu het nieuwe er vanaf is, de misschien nog wel veel belangrijkere week twee aan.

De kijkcijfers

Maandag: Op1 1.092.000, Jinek 997.000.

Dinsdag: Op1 940.000, Jinek 904.000.

Woensdag: Op1 835.000, Jinek 782.000.

Donderdag: Op1 939.000, Jinek 840.000.

Vrijdag: Op1 1.010.000, Jinek 1.032.000.

Maandag

De sociale Erik Dijkstra met Willemijn Veenhoven, een kei op de radio. De eerste uitstekend in persoonlijke, menselijke vragen, de tweede zeer goed geïnformeerd. Toch was dit een gevalletje ‘erg wennen’, want het duo wilde zich laten gelden. En dan praat je te veel door elkaar.

Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven. / Wessel de Groot

Dijkstra liet minister Ank Bijleveld van Defensie (onderwerp: Iran) gemakkelijke wegkomen met een wollig antwoord zonder kleurbekenning op de toch simpele vraag ‘bent U voor of tegen een algeheel vuurwerkverbod?’. Hij stelt ook mooie vragen als ‘vindt U die dochter Soleimani eng?’. Het onderwerp Five Days Inside (jawel, RTL 4) met Natasja Froger en Caroline Tensen is mooi en integer. Leuk: Veenhoven die de defensieminister een keer Ank de Tank noemt en Dijkstra die afsluit zoals Sonja Barend jaren deed: „En morgen gezond weer op.”

En Eva Jinek?

Die zet vice-premier Hugo de Jonge tegenover Ank Bijleveld. Die komt praten over opvang van asielzoekers en spreekt zich iets meer over vuurwerk uit (‘de traditie moet veranderen’). Het is iets minder druk aan tafel, zo lijkt het. Angela de Jong van het AD schreef na de eerste uitzending op vrijdag – zij zat aan tafel – ‘dat ze met haar te dikke reet op schoot zat bij cabaretier Martijn Koning’.

Ryanne Dorst blijkt weer een toffe gast, als zij opeens de vraag ‘of ze drinkt’ krijgt bij het onderwerp wat drank met de hersenen doet. Dorst (goeie naam hierbij trouwens): „Oh, nu stel je me een vraag? Fuck you, Jinek! Ik lust wel een stemming verhogend biertje ja! Het leven is namelijk op weg gaan naar de dood.”

Dinsdag

Een duo dat de slechtste klik van de week had, Tijs van den Brink en zangeres / presentatrice Giovanca. Van de Brink is een vakman, absoluut, al maak je hem niet blij met praten over taarten met Irene Moors. Giovanca, toch altijd een stralende en goedgebekte persoonlijkheid, had het helaas voor haar zeer moeilijk. Frans Bauer antwoordde op haar vraag ‘leent jouw werk zich voor theater?’ met ’Ja, daarom sta ik er al 25 jaar’. Au.

Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Tijs van den Brink en Giovanca. / EO

Met Telegraaf-verslaggever Mick van Wely zat er een vertrouwd gezicht aan tafel, dat is belangrijk. Zijn onderwerp, de trend tieners en steekpartijen, was in deze talkshow prima op zijn plaats. Ook goed: Sinan Can over zijn programma over de Jihad. Okay, kleine pluim nog voor Giovanca voor haar vraag aan Irene Moors: „Hoe kwam omroep MAX bij jou? Je bent nog eh… tja nog eh… zo jong!” Benieuwd of dit koppel elkaar weet te vinden. Van den Brink zal de kar moeten trekken en Giovanca moeten bijstaan.

En Eva Jinek?

Die pakt uit met een topavond. Met een altijd zinnige burgemeester Aboutaleb van Rotterdam over 5 jaar na Charlie Hebdo. Met een openhartig gesprek met Humberto Tan (‘het was gewoon kut’). En vooral met mensen uit de politie-, zorg- en onderwijswereld die op een indrukwekkende manier vertellen over tekorten aan personeel en wat dat in de praktijk betekent.

Woensdag

Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen? Prima koppel. Fijn, rustig. Leuke gastvrouw versus oude rot in het vak die je niet gek krijgt. Goed is de verbinding met correspondente Lia van Bekhoven in Londen, uiteraard over het koninklijk huis-drama Harry en Meghan. De politici die zich storten op de VS en Iran zijn Martijn van Helvert (CDA) en Sadet Karabulut (SP). Hierbij zal de redactie overdag hoger hebben ingezet. Heel aardig is het onderwerp Gefileerd, het tv-programma over de effecten van de vraag naar goedkoop voedsel. Het geluid van het omdraaien van de nek van een ziek kippetje daarentegen weer gruwelijk.

Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen. / Wessel de Groot

De gasten aan tafel maken het Ten Napel en Groenhuijsen niet moeilijk, daardoor spetterde het nooit. Maar ze hebben een klik, dus dat kunnen ze doorzetten. Goeie vondst, die Carrie! Leuk en vertederend: Groenhuijsen die meezingt met Peter Koelewijn, die zijn Kom Van Dat Dak Af zestig jaar geleden uitbracht.

En Eva Jinek?

Die heeft ex-minister Bert Koenders te gast voor de kwestie Iran en schakelt live met Erik Mouthaan in New York die vers van de pers vertelt dat er twee raketten in de buurt van de Amerikaanse ambassade in Teheran zijn ingeslagen. Jort Kelder als bekend gezicht en tv-presentatrice Daphne Bunskoek bespreken de film 1917 op zo’n manier dat zin krijgt ‘m te zien. Humorvol én informatief zijn de cabaretiers Anuar, Roué Verveer en Najib Amhali over hun Ramadanconference. Minder geslaagd is journalist / programmamaker Teun van der Keuken die verschillende diëten gaat uitproberen (nou, succes!). Zijn opmerking nadat zijn naakte bovenlijf in beeld is geweest, ‘iedereen is nu overgeschakeld naar de NPO’, is wél grappig.

Donderdag

Topduo van de week: Welmoed Sijtsma (helemaal op haar plek) en Sander Schimmelpenninck (innemend, goed). Het leuke, frisse koppel heeft in Peter R. de Vries een dankbare tafelgast. Schimmelpenninck krijgt ‘op z’n flikker’ van De Vries na een opmerking over het koningshuis, maar pareerde prima. Sijtsma zorgt voor tranen in De Vries’ ogen als zij hem vraagt of de 25 jaar oude Puttense moordzaak het hoogtepunt in zijn carrière is.

Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma. / Wessel de Groot

De twee invloedrijkste personen van 2019 zitten aan tafel, Feike Sijbesma (DSM) en Kim Putters (Sociaal en Cultuur Planbureau), Stefan Raatgever van het AD mag kort vertellen over zijn Songfestivalprimeur en acteurs plus een F16-piloot maken (op een heel aardige manier) reclame voor de EO-serie Hoogvliegers. Maar jeeh, wat een goede keuze die Welmoed. Deze twee gaan het redden. Want wat te denken van Schimmelpennicks introductie van ‘Peter R.’? „Een talkshowoorlog is geen oorlog zonder veteraan aan tafel.”

En Eva Jinek?

Die had tegenover het beste van Op1 van de week juist haar meest gezapige uitzending. Jinek had uitstekende vertellers tegenover zich, maar vier personen over de woningmarktcrisis, schrijver Arnon Grunberg over zijn nieuwe boek, drie mensen over Harry en Meghan en meerdere deskundigen over het neergehaalde vliegtuig in Iran… nou, nee. Informatief maar wat saai.

Vrijdag

Sophie Hilbrand komt als ervaren tv-maakster goed en natuurlijk uit de verf. Naast haar Buitenhof-man Hugo Logtenberg, da’s ook bepaald geen Pipo de Clown. Die man stelt gewoon zinnige vragen. Ja, dit duo wordt wel wat lijkt het na hun eerste uurtje. Leuk is shorttracker Sjinkie Knegt (die is altijd leuk), al gaat het over zijn brandwonden en hoe hij en zijn vriendin Fenna er met hun kinderen mee omgingen (ze schreven er ook een boekje over).

Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg. / Wessel de Groot

Aan tafel zitten drie mensen die ondergetekende dezelfde week ook gesproken heeft. Ja, ze gaat dat weleens in medialand. Oogarts Tjeerd de Faber is met schitterende oneliners weer op dreef als het om vuurwerkslachtoffers gaat, dat was hij telefonisch tegenover Metro ook al. Rop Verheijen en Marlijn Weerdenburg zijn de nieuwe presentatoren van Moltalk (na Wie Is De Mol?) en prima lui om een gesprek mee te voeren. Ja, een geslaagde avond. Mooi: Hugo Logtenberg die bij een verkeerd ingezet muziekje (dwars door zijn tekst heen) totaal niet in paniek raakt.

En Eva Jinek?

Die heeft met twee ex-Mollen een betere bezetting als het om kijkcijferhit Wie Is De Mol? gaat: Merel Westrik en Patrick Stoof. D66-fractievoorzitter Rob Jetten is weer hilarisch met zijn ellenlange quotes zonder inhoud, die hij zonder enige hapering op de talkshowtafel gooit. Weervrouw Helga van der Leur, boswachter Arjan Postma en een Nederlander die in Australië woont vertellen zeer interessant over de bosbranden. Maar de toppers van de avond zijn de BN’ers (en één niet-BN’er) die komen vertellen over wat een reclamespotje betekende voor hun carrière. Ik heb de aanleiding voor het onderwerp gemist (volgens mijn geen enkele), maar wat maakt het uit. Schitterend. Vooral die Laurens Bon. Laurens wie?

Excuus, hij was Petje Pitamientje. Pet.je! Pita.Mien.Tje! Laurens Bon was dat aandoenlijke en voor even wereldberoemde jochie in 1984. Volgende week wordt hij 40 jaar.


Miley Cyrus: 'Godsdiensten zijn dodelijker dan corona'
Likeability of6

Miley Cyrus: Godsdiensten zijn dodelijker dan corona

Cyrus tijdens een optreden voor de coronacrisis. | Foto: ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Geloven in God en bij een kerk horen is niet hetzelfde, weet popster Miley Cyrus als geen ander. Het verschil legde ze onlangs uit aan een tv-dominee die haar bedankte voor het aanhangen van de kerk. 

Cyrus riep haar volgers op social media op om te bidden voor de slachtoffers van het coronavirus. Een tv-dominee schreef: „Goed dat jij als popster nog gelovig bent. Blij dat je nog altijd tot de kerk behoort."

Erger dan corona


like
user_b7a9854e14e8edfa66c7dc3e8fa7f91de0bfc6fe_avataruser_2955c27e6606324f433eb07a3c37405ce771d1a2_avatar

Mocro Maffia krijgt derde seizoen

Mocro Maffia krijgt derde seizoen

Het tweede seizoen, dat sinds 20 maart te zien is, is de best bekeken release bij Videoland van een gescripte serie tot nu toe. | Foto: Videoland

Foto van 'Metro en ANP'

1 APR 2020

De populaire serie Mocro Maffia krijgt een derde seizoen bij Videoland. Het tweede seizoen, dat sinds 20 maart te zien is, is de best bekeken release bij Videoland van een gescripte serie tot nu toe. Wanneer het nieuwe deel te zien is, wordt later bekendgemaakt.

Na de bloedstollende seizoensfinale was de vraag naar nieuwe afleveringen groot, zegt creatief producent en hoofdrolspeler Achmed Akkabi: „Het tweede seizoen heeft misschien nog wel meer losgemaakt bij de kijkers dan het eerste. Na de laatste aflevering werden we overspoeld met de vraag of er een derde seizoen komt. Ik ben blij dat we nu al aan kunnen kondigen dat we die samen met Videoland gaan maken!"

Drugsvete


Miljuschka neemt je mee naar Mexico terwijl je thuis zit

Camera videoMiljuschka: Benieuwd wat champagne spuitende rappers doen

'Mexico is trouwens een rauw land met hele warmen mensen.' | Foto's: 24Kitchen

Foto van 'Erik Jonk'

30 MRT 2020

Miljuschka Witzenhausen ‘dook’ de keuken van Mexico in. Zij sprak met Metro over het land dat zoveel meer te bieden heeft dan tacos, burritos en tequila. En over de situatie in coronatijd.

In opvallend fleurige jurkjes fladdert de 34-jarige presentatrice en tv-kok met een grote glimlach over het scherm. Met Miljuschka in Mexico heeft Witzenhausen vanaf maandag (22.00 uur op 24Kitchen, zes afleveringen) een opvolger voor eerdere kijkjes in de keukens van de Verenigde Staten, Vietnam en Japan. Wekelijks neemt zij de tv-kijker mee aan de hand van zes Mexicaanse hoofdingrediënten: mais, avocado, bonen, chocolade, chilipeper en limoen. Ze bekijkt en proeft eten, maar bezoekt ook lokale markten, topchefs en boeren en snuift Mexicaanse cultuur. Maandag gaat het in aflevering 1 over mais: „Pak je popcorn er maar bij.”

Finale Wie Is De Mol?


Niemand in de klas, dan de klas (H3L) maar op de buis

Niemand in de klas, dan de klas (H3L) maar op de buis

Vlnr: Levy Jansen, Romy van de Put, Serah Doku, Davey Driessen en Hamza Othman. | Foto’s: William Rutten

Foto van 'Erik Jonk'

30 MRT 2020

Geen school heeft de deuren geopend voor lessen op dit moment. Videoland dacht: dan brengen we de school toch bij de mensen thuis?

H3L is een klas waarmee de kijkers het afgelopen najaar voor het eerst kennismaakten. Vooral jonge kijkers plus nieuwsgierige ouders zagen het wel, maar vooral het wee van een schoolklas aan de hand van vijf zeer uitgesproken types. ‘De nachtmerrie van elke docent’, dat zijn Thomas ​ (Levy Jansen), Faiz (Hamza Othman), Ollie (Davey Driessen​), Roos (Serah Doku​) en Tess (Romy van de Put) van het Keizer Vijzels College. Gewoon pauze hebben ze bijvoorbeeld niet, ‘pizzapauze wel’. En Tess die zoent met Roos op een brug? Filmpen die hap en openbaar maken voor de hele school („meneer, dat is vrijheid van meningsuiting").

Alles ligt stil


Volop complimenten tijdens laatste aflevering DWDD

Volop complimenten tijdens laatste aflevering DWDD

In een haast lege studio besprak host Matthijs van Nieuwkerk met Marc-Marie Huijbregts de voorbije seizoenen. | Foto: ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

27 MRT 2020

Na vijftien jaar heeft De Wereld Draait Door zijn laatste uitzending erop zitten. In een haast lege studio besprak host Matthijs van Nieuwkerk met Marc-Marie Huijbregts de voorbije seizoenen.

Er kwamen tal van fragmenten voorbij, waarbij Van Nieuwkerk niet moeilijkere momenten uit de weg ging. Zo kwam er onder andere een fragment met Andre Agassi voorbij, waar de presentator zich wat minder makkelijk bij voelde, omdat hij met zijn Engels niet helemaal uitkwam. Ook de kritiek van Queens of the Stoneage-frontman Josh Homme op de beperkte speeltijd die ze kregen, kwam voorbij.

Ilse en Henny


Boer Geert Jan shockeert tv-kijkend Nederland

Boer Geert Jan shockeert tv-kijkend Nederland

Boer Geert Jan shockeert tv-kijkend Nederland | Foto: Boer zoekt Vrouw.

Foto van 'Nina Juffermans'

23 MRT 2020

Boer zoekt Vrouw is normaal een programma zonder heftige uitspattingen en gekkigheid, maar daar heeft boer Geert Jan zondagavond eigenhandig verandering in gebracht.

Ruim 3,5 miljoen kijkers zaten zondagavond weer aan de buis gekluisterd om te zien hoe het de datende boeren vergaat. Inmiddels is het programma in de logeerweek beland, wat inhoudt dat elke boer drie potentiële liefdeskandidaten in huis te logeren heeft. Lekker samen een prakkie eten, een beetje televisie kijken, ongemakkelijk voor je uit staren en de koeien melken. Veel romantiek en wilde uitspattingen zal je in de boerderijen niet snel zien.

Konijnenpak


Dit zijn de eerste beelden van Ex on the Beach

Camera videoDit zijn de eerste beelden van Ex on the Beach

De acht vrijgezellen van Ex on the Beach. | Foto: MTV

Foto van 'Erik Jonk'

23 MRT 2020

De deelnemers werden vorige week door Metro voorgesteld, nu zijn de eerste beelden van Ex on the Beach: Double Dutch vrijgegeven.

Je hebt deze dagen vast veel andere dingen aan het hoofd, maar fans van het MTV-programma Ex on the Beach zijn er genoeg. Dan is het toch iets om naar uit te kijken tijdens deze veel-thuis-zit-periode: seizoen 6.

Ex-lovers spoelen aan


Davina Michelle brengt 17 Miljoen Mensen met Snelle uit

Davina Michelle brengt 17 Miljoen Mensen met Snelle uit

Davina Michelle doet vier concerten voor een leeg Ahoy | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

23 MRT 2020

Het zijn gekke tijden waarin het niet altijd makkelijk is voor veel mensen. Gelukkig komen er ook een hoop mooie initiatieven naar boven. Bijvoorbeeld de concertreeks van Davina Michelle in een leeg Ahoy.

Natuurlijk staat ze daar zonder publiek, maar met andere artiesten. Eén van die artiesten is Snelle, met wie ze het nummer 17 Miljoen Mensen zong. Het nummer is een cover van 15 Miljoen Mensen van Fluitsma & Van Tijn uit 1996, maar werd herschrijven voor de concertreeks.

De nieuwe versie is een eerbetoon aan onder anderen hulpverleners, leraren en vakkenvullers in deze tijd van crisis. Bij heel wat luisteraars en kijkers van het concert viel het nummer in goede aarde.


Gijs Blom, ‘onze’ prins van Netflix

Gijs Blom, ‘onze’ prins van Netflix

Gijs Blom als prins Viridian te paard. | Foto: Netflix

Foto van 'Erik Jonk'

20 MRT 2020

Gijs Blom genoot van het succesboek De Brief voor de Koning. Nu acteert hij in de groots opgezette Netflixserie.

Natuurlijk heeft Gijs Blom (23) het boek De Brief voor de Koning van Tonke Dragt in de kast staan. „Twee zelfs. Een wat modernere uitgave en een oorspronkelijke uitgave van mijn vader. Zijn vader las hem voor, mijn vader mij. Ik ben hem tijdens de draaiperiode weer gaan lezen.” Blom heeft het dan over het filmen van de Netflix-serie The Letter for the King, het wereldberoemde verhaal (zie onderaan) dat vrijdag op de streamingdienst verschijnt.

Grote première


Zij doen mee aan Ex On The Beach

Zij doen mee aan Ex On The Beach

Foto's: MTV

Foto van 'Erik Jonk'

19 MRT 2020

Omdat we in een tijd leven waarin we op zoek zijn naar vermaak: vanaf 5 april kun je deze acht Nederlanders zien in Ex On The Beach: Double Dutch.

‘Een gloednieuw tropisch avontuur.’ Zo kondigt MTV het zesde seizoen aan dat elke zondag vanaf 21.30 uur te zien is. Wekelijks spoelen nieuwe exen aan op de stranden van Thailand. Acht sexy singles bevinden zich al in een riante villa en krijgen te maken met de Tablet Of Terror. We stellen de Nederlanders en Belgen voor. Je gaat van ze houden of…

Zij doen mee aan Ex On The Beach

Alessio.


Seth Rogen recenseert stonded de film Cats
Likeability of3

Seth Rogen recenseert stoned de film Cats

Seth Rogen / ANP

Foto van 'Metro'

18 MRT 2020

Acteur, schrijver en wietactivist Seth Rogen rookt zelf graag ook af en toe een jointje. Zeker nu hij vanwege het COVID-19 virus zelf ook in quarantaine zit.

De Canadees besloot dat hij zijn weken goed door moest komen en steekt daarom regelmatig een joint op. Net als anders. Dit keer liet hij zijn volgers op Twitter echter ook deelgenoot worden van zijn high. Hij zette de film Cats op en recenseerde deze.

Musical


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

65e editie Songfestival gaat naar 2021
Likeability of5

65e editie Songfestival gaat naar 2021

Rotterdam krijgt dit jaar geen Eurovisie Songfestival / ANP

Foto van 'Pierre Oitmann'

18 MRT 2020

Steeds meer grote evenementen worden afgelast vanwege de uitbraak van het COVID-19 virus en nu moet ook het Eurovisie Songfestival eraan geloven. De 65e editie wordt verplaatst naar volgend jaar.

De organiserende partijen van het Songfestival, te weten de European Broadcasting Union (EBU), de Nederlandse Publiek Omroep (NPO), de omroepen NOS en AVROTROS en de Gemeente Rotterdam, kondigden woensdagmiddag aan dat ze geen andere kans zagen dan het jaarlijkse liedjesconcours niet door te laten gaan. Het is daarmee voor het eerst in de geschiedenis dat het Eurovisie Songfestival een jaartje overslaat.

Nieuwe datum onduidelijk


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Katy Perry wint copyright-zaak alsnog

Katy Perry wint copyrightzaak alsnog

Katy Perry tijdens een concert in Australië / ANP

Foto van 'Metro'

18 MRT 2020

Goed nieuws voor Katy Perry: zij heeft alsnog de copyrightzaak rondom haar nummer Dark Horse gewonnen. De zangeres werd voor de rechter gesleept voor plagiaat.

Deze week oordeelde rechter Christina A. Snyder dat het korte fragment dat plagiaat zou zijn, geen inbreuk maakt op het auteursrecht. Daarmee doet de rechter het oordeel van de jury van de hand, in juli besloten zij dat het inderdaad plagiaat was.

Daarop moest Perry 2,8 miljoen euro betalen aan Flame, de maker van het nummer Joyful Noise, waar de acht noten uit zouden zijn gestolen. De rechter besloot echter dat er niet genoeg bewijs is voor dit oordeel, meldt Variety.


Plan: docu Bridget Maasland over haatreacties

Plan: docu Bridget over haatreacties

Bridget Maasland. | Foto: ANP / Jeroen Jumelet

Foto van 'Metro en ANP'

18 MRT 2020

Bridget Maasland is van plan om, na alle verwensingen die zij naar haar hoofd geslingerd kreeg, een documentaire te maken over haatreacties.

Het liefdesleven van Bridget Maasland (45) is de laatste maanden veel besproken in de media. In een interview met Veronica Magazine vertelt de presentatrice deze week over de vervelende reacties die ze kreeg na het uitgaan van haar relatie met André Hazes, waar ze later een documentaire over wil gaan maken.

Dood wensen


Mocro Maffia eerder te zien voor de thuiszitters

Mocro Maffia eerder te zien voor de thuiszitters

Still uit Mocro Maffia. | Foto: Videoland

Foto van 'Erik Jonk'

17 MRT 2020

Het tweede seizoen van Mocro Maffia is vanaf vrijdag al te zien bij Videoland. Dit speciaal voor alle mensen die door het coronavirus noodgedwongen thuiszitten. 

Vanaf vrijdag verschijnt er dagelijks een aflevering van het nieuwe seizoen, dat uit zeven afleveringen bestaat. De oorspronkelijke releasedatum was 2 april. Seizoen 1 van de keiharde serie werd in 2018 uitstekend bekeken.

Veel vraag


Tattoo Disasters: hulp na ‘de inktzonde’

Tattoo Disasters: hulp na ‘de inktzonde’

Het nieuwe presentatieduo Bella Hay en Dennis Weening. | Foto’s: Spike

Foto van 'Erik Jonk'

16 MRT 2020

Om Eerste Hulp bij Tattoo Disasters kun je maandagavond thuis op de bank natuurlijk lekker gniffelen, maar het tv-programma heeft ook een boodschap.

‘Meer mensen hebben spijt van hun tattoo’, viel er dit begin dit jaar in Metro te lezen. Vooral de kleintjes - over grote tatoeages wordt langer nagedacht - en soms al op dezelfde dag. Een korte verliefdheid, rebellie en impulsiviteit spelen daar bij een rol.

Voor een prikkie


Eerste Songfestivalevent van de baan: ‘Opties in kaart brengen’

Eerste Songfestivalevent van de baan: ‘Opties in kaart brengen’

De Nederlandse inzending Jeangu Macrooy kan zijn kunsten niet in AFAS Live vertonen. | Foto: ANP / Marco de Swart

Foto van 'Erik Jonk'

16 MRT 2020

Het eerste grote Songfestivalfestijn dat Nederland te wachten stond, is ‘eraan’. Doordat de overheid maatregelen om het coronavirus in te dammen (geen evenementen met meer dan honderd bezoekers) tot en met 6 april verlengde, mag Eurovision in Concert op 4 april niet doorgaan.

Het gaat uiteraard om een van de talloze events die pas op de plaats moeten maken, maar Eurovision in Concert betekende de start van een van de twee grootste evenementen van het jaar: het Eurovisie Songfestival en de Grand Prix in Zandvoort. Over die laatste twee was tot en met gisteren nog geen duidelijkheid.

Bezoek uit heel Europa


The Big Escape: ‘XXL-versie van een escape room’

The Big Escape: ‘Escape room in XXL-versie’

Alle deelnemers en Lauren Verster (midden, vooraan). | Foto's: Elvin Boer

Foto van 'Erik Jonk'

16 MRT 2020

Anouk Maas en Nick Golterman over het derde tv-seizoen van ontsnappingsspel The Big Escape. „Het gaat er hard aan toe.”

Veel Nederlandse spelliefhebbers proberen al enkele jaren met veel plezier uit escape rooms te ontsnappen. Zo ook op de buis waar BN’ers bij AVROTROS ‘in het groot’ zich een weg naar buiten mogen spelen. Maandagavond (20.25 uur, NPO 3) start het derde seizoen van The Big Escape in een gigantisch Duits industriecomplex en met presentatrice Lauren Verster.

Zenuwslopend


Wie Is De Mol?: ‘Nathan leukste kandidaat in jaren’

Wie Is De Mol?: ‘Nathan leukste kandidaat in jaren’

Alle deelnemers en presentator Rik van de Westelaken (midden). | Foto's: AVROTROS

Foto van 'Erik Jonk'

13 MRT 2020

De twintigste Wie Is De Mol? kent zaterdag (in stilte) z’n apotheose. Wat vindt molloot Tom van het jubileumseizoen? En: Wie. Is. De. Mol?

Ruim 2,4 miljoen kijkers zagen zaterdag – al dan niet morrend – dat er voor de tweede keer dit jaar geen enkele deelnemer aan Wie Is De Mol? het Chinese strijdperk moest verlaten. Daarmee gaan zaterdag voor het eerst vier kandidaten de finaleavond op NPO 1 in. ‘Misschien zijn er wel twee Mollen’, wordt er rond het best bekend programma van de belangrijke tv-avond voorzichtig gespeculeerd. Hoe dan ook, wie is het? Singer-songwriter Rob Dekay? Presentatrice en tv-kok Miljuschka Witzenhausen? Acteur / presentator Buddy Vedder? Of de geliefde kandidaat Nathan Rutjes, ex-voetballer en zelfverklaard ‘positiviteitsgoeroe’? En welke deelnemer die de Mol raadt, gaat naar huis met ongeveer 11.000 bij elkaar gespeelde euro’s?

Wie Is De Mol?: ‘Nathan leukste kandidaat in jaren’

Buddy Vedder.