Showbizz

Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Eva Jinek. / William Rutten

Foto van 'Erik Jonk'

13 JAN 2020

De talkshowoorlog tussen NPO (Op1) en RTL (Jinek) is een week onderweg. De kijkcijfers ontlopen elkaar nauwelijks, dus oorlog kan vrede worden. Niks mis mee. Na een week kijken concludeert Metro: Jinek wint (nog) op punten.

Het enige verschil bij Jinek 2020? Je drukt op je afstandsbediening 4 in, in plaats van 1 en ziet een nieuwe studio. Eva Jinek doet bij RTL 4 dat wat ze deed op NPO 1 en minstens net zo goed. Een dag eerder beginnen dan het nieuwe Op1, op vrijdag achter The Voice of Holland, was een commercieel slimmigheidje. Verder verloor Jinek het qua kijkcijfers alle dagen zonder The Voice van Op1, zij het nipt. Nederland was blijkbaar benieuwd naar dat waar de NPO mee kwam (vijf nieuwe koppels).

Scherp als vanouds

Maar zó zeg, wat zette die Eva Jinek een vertrouwde week neer. Daarmee wint ze op punten. Ze is scherp als vanouds, heeft de meeste dagen leuke en goede gasten en nam Jaïr Ferwerda van de geinige politiek Den Haag-filmpjes mee. Jinek is persoonlijk, niet wars van zelfspot (‘ik krijg het hier wárm van’) en lost een probleempje met het geluid door een wapperend overhemd van oud-minister Bert Koenders zelf op (‘als U nu de rest van de uitzending heel stil blijft zitten…’). Kunnen vijf NPO-koppels ook vertrouwd worden? Voor hen breekt, nu het nieuwe er vanaf is, de misschien nog wel veel belangrijkere week twee aan.

De kijkcijfers

Maandag: Op1 1.092.000, Jinek 997.000.

Dinsdag: Op1 940.000, Jinek 904.000.

Woensdag: Op1 835.000, Jinek 782.000.

Donderdag: Op1 939.000, Jinek 840.000.

Vrijdag: Op1 1.010.000, Jinek 1.032.000.

Maandag

De sociale Erik Dijkstra met Willemijn Veenhoven, een kei op de radio. De eerste uitstekend in persoonlijke, menselijke vragen, de tweede zeer goed geïnformeerd. Toch was dit een gevalletje ‘erg wennen’, want het duo wilde zich laten gelden. En dan praat je te veel door elkaar.

Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven. / Wessel de Groot

Dijkstra liet minister Ank Bijleveld van Defensie (onderwerp: Iran) gemakkelijke wegkomen met een wollig antwoord zonder kleurbekenning op de toch simpele vraag ‘bent U voor of tegen een algeheel vuurwerkverbod?’. Hij stelt ook mooie vragen als ‘vindt U die dochter Soleimani eng?’. Het onderwerp Five Days Inside (jawel, RTL 4) met Natasja Froger en Caroline Tensen is mooi en integer. Leuk: Veenhoven die de defensieminister een keer Ank de Tank noemt en Dijkstra die afsluit zoals Sonja Barend jaren deed: „En morgen gezond weer op.”

En Eva Jinek?

Die zet vice-premier Hugo de Jonge tegenover Ank Bijleveld. Die komt praten over opvang van asielzoekers en spreekt zich iets meer over vuurwerk uit (‘de traditie moet veranderen’). Het is iets minder druk aan tafel, zo lijkt het. Angela de Jong van het AD schreef na de eerste uitzending op vrijdag – zij zat aan tafel – ‘dat ze met haar te dikke reet op schoot zat bij cabaretier Martijn Koning’.

Ryanne Dorst blijkt weer een toffe gast, als zij opeens de vraag ‘of ze drinkt’ krijgt bij het onderwerp wat drank met de hersenen doet. Dorst (goeie naam hierbij trouwens): „Oh, nu stel je me een vraag? Fuck you, Jinek! Ik lust wel een stemming verhogend biertje ja! Het leven is namelijk op weg gaan naar de dood.”

Dinsdag

Een duo dat de slechtste klik van de week had, Tijs van den Brink en zangeres / presentatrice Giovanca. Van de Brink is een vakman, absoluut, al maak je hem niet blij met praten over taarten met Irene Moors. Giovanca, toch altijd een stralende en goedgebekte persoonlijkheid, had het helaas voor haar zeer moeilijk. Frans Bauer antwoordde op haar vraag ‘leent jouw werk zich voor theater?’ met ’Ja, daarom sta ik er al 25 jaar’. Au.

Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Tijs van den Brink en Giovanca. / EO

Met Telegraaf-verslaggever Mick van Wely zat er een vertrouwd gezicht aan tafel, dat is belangrijk. Zijn onderwerp, de trend tieners en steekpartijen, was in deze talkshow prima op zijn plaats. Ook goed: Sinan Can over zijn programma over de Jihad. Okay, kleine pluim nog voor Giovanca voor haar vraag aan Irene Moors: „Hoe kwam omroep MAX bij jou? Je bent nog eh… tja nog eh… zo jong!” Benieuwd of dit koppel elkaar weet te vinden. Van den Brink zal de kar moeten trekken en Giovanca moeten bijstaan.

En Eva Jinek?

Die pakt uit met een topavond. Met een altijd zinnige burgemeester Aboutaleb van Rotterdam over 5 jaar na Charlie Hebdo. Met een openhartig gesprek met Humberto Tan (‘het was gewoon kut’). En vooral met mensen uit de politie-, zorg- en onderwijswereld die op een indrukwekkende manier vertellen over tekorten aan personeel en wat dat in de praktijk betekent.

Woensdag

Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen? Prima koppel. Fijn, rustig. Leuke gastvrouw versus oude rot in het vak die je niet gek krijgt. Goed is de verbinding met correspondente Lia van Bekhoven in Londen, uiteraard over het koninklijk huis-drama Harry en Meghan. De politici die zich storten op de VS en Iran zijn Martijn van Helvert (CDA) en Sadet Karabulut (SP). Hierbij zal de redactie overdag hoger hebben ingezet. Heel aardig is het onderwerp Gefileerd, het tv-programma over de effecten van de vraag naar goedkoop voedsel. Het geluid van het omdraaien van de nek van een ziek kippetje daarentegen weer gruwelijk.

Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Carrie ten Napel en Charles Groenhuijsen. / Wessel de Groot

De gasten aan tafel maken het Ten Napel en Groenhuijsen niet moeilijk, daardoor spetterde het nooit. Maar ze hebben een klik, dus dat kunnen ze doorzetten. Goeie vondst, die Carrie! Leuk en vertederend: Groenhuijsen die meezingt met Peter Koelewijn, die zijn Kom Van Dat Dak Af zestig jaar geleden uitbracht.

En Eva Jinek?

Die heeft ex-minister Bert Koenders te gast voor de kwestie Iran en schakelt live met Erik Mouthaan in New York die vers van de pers vertelt dat er twee raketten in de buurt van de Amerikaanse ambassade in Teheran zijn ingeslagen. Jort Kelder als bekend gezicht en tv-presentatrice Daphne Bunskoek bespreken de film 1917 op zo’n manier dat zin krijgt ‘m te zien. Humorvol én informatief zijn de cabaretiers Anuar, Roué Verveer en Najib Amhali over hun Ramadanconference. Minder geslaagd is journalist / programmamaker Teun van der Keuken die verschillende diëten gaat uitproberen (nou, succes!). Zijn opmerking nadat zijn naakte bovenlijf in beeld is geweest, ‘iedereen is nu overgeschakeld naar de NPO’, is wél grappig.

Donderdag

Topduo van de week: Welmoed Sijtsma (helemaal op haar plek) en Sander Schimmelpenninck (innemend, goed). Het leuke, frisse koppel heeft in Peter R. de Vries een dankbare tafelgast. Schimmelpenninck krijgt ‘op z’n flikker’ van De Vries na een opmerking over het koningshuis, maar pareerde prima. Sijtsma zorgt voor tranen in De Vries’ ogen als zij hem vraagt of de 25 jaar oude Puttense moordzaak het hoogtepunt in zijn carrière is.

Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Sander Schimmelpenninck en Welmoed Sijtsma. / Wessel de Groot

De twee invloedrijkste personen van 2019 zitten aan tafel, Feike Sijbesma (DSM) en Kim Putters (Sociaal en Cultuur Planbureau), Stefan Raatgever van het AD mag kort vertellen over zijn Songfestivalprimeur en acteurs plus een F16-piloot maken (op een heel aardige manier) reclame voor de EO-serie Hoogvliegers. Maar jeeh, wat een goede keuze die Welmoed. Deze twee gaan het redden. Want wat te denken van Schimmelpennicks introductie van ‘Peter R.’? „Een talkshowoorlog is geen oorlog zonder veteraan aan tafel.”

En Eva Jinek?

Die had tegenover het beste van Op1 van de week juist haar meest gezapige uitzending. Jinek had uitstekende vertellers tegenover zich, maar vier personen over de woningmarktcrisis, schrijver Arnon Grunberg over zijn nieuwe boek, drie mensen over Harry en Meghan en meerdere deskundigen over het neergehaalde vliegtuig in Iran… nou, nee. Informatief maar wat saai.

Vrijdag

Sophie Hilbrand komt als ervaren tv-maakster goed en natuurlijk uit de verf. Naast haar Buitenhof-man Hugo Logtenberg, da’s ook bepaald geen Pipo de Clown. Die man stelt gewoon zinnige vragen. Ja, dit duo wordt wel wat lijkt het na hun eerste uurtje. Leuk is shorttracker Sjinkie Knegt (die is altijd leuk), al gaat het over zijn brandwonden en hoe hij en zijn vriendin Fenna er met hun kinderen mee omgingen (ze schreven er ook een boekje over).

Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg. / Wessel de Groot

Aan tafel zitten drie mensen die ondergetekende dezelfde week ook gesproken heeft. Ja, ze gaat dat weleens in medialand. Oogarts Tjeerd de Faber is met schitterende oneliners weer op dreef als het om vuurwerkslachtoffers gaat, dat was hij telefonisch tegenover Metro ook al. Rop Verheijen en Marlijn Weerdenburg zijn de nieuwe presentatoren van Moltalk (na Wie Is De Mol?) en prima lui om een gesprek mee te voeren. Ja, een geslaagde avond. Mooi: Hugo Logtenberg die bij een verkeerd ingezet muziekje (dwars door zijn tekst heen) totaal niet in paniek raakt.

En Eva Jinek?

Die heeft met twee ex-Mollen een betere bezetting als het om kijkcijferhit Wie Is De Mol? gaat: Merel Westrik en Patrick Stoof. D66-fractievoorzitter Rob Jetten is weer hilarisch met zijn ellenlange quotes zonder inhoud, die hij zonder enige hapering op de talkshowtafel gooit. Weervrouw Helga van der Leur, boswachter Arjan Postma en een Nederlander die in Australië woont vertellen zeer interessant over de bosbranden. Maar de toppers van de avond zijn de BN’ers (en één niet-BN’er) die komen vertellen over wat een reclamespotje betekende voor hun carrière. Ik heb de aanleiding voor het onderwerp gemist (volgens mijn geen enkele), maar wat maakt het uit. Schitterend. Vooral die Laurens Bon. Laurens wie?

Excuus, hij was Petje Pitamientje. Pet.je! Pita.Mien.Tje! Laurens Bon was dat aandoenlijke en voor even wereldberoemde jochie in 1984. Volgende week wordt hij 40 jaar.


Prins Harry duikt studio in met Bon Jovi

Prins Harry duikt studio in met Bon Jovi

Samen met Jon Bon Jovi neemt Harry een single op voor het goede doel / ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Prins Harry was natuurlijk altijd al de rebel van het Britse koningshuis, nu blijkt hij ook nog eens rock'n'roll in zijn bloed te hebben. De bijna ex-royal dook samen met Jon Bon Jovi de studio in voor een nieuwe single.

De twee doken voor de nieuwe muziek de beroemde Abbey Road Studios in. Hel wat muzikale legendes namen daar muziek op, waaronder Pink Floyd, Oasis, de Spice Girls en The Beatles. De laatstgenoemde band vernoemde zelfs een album naar de plek.


André Hazes en Monique Westenberg zijn weer samen

André Hazes en Monique Westenberg zijn weer samen

Om Monique opnieuw de liefde te verklaren, deelt André een foto op Instagram. / ANP

Foto van 'Metro'

27 FEB 2020

André Hazes en Monique Westenberg zijn weer samen. Dat bevestigt de zanger met een foto op Instagram.

Om Monique opnieuw de liefde te verklaren, deelt hij naast een foto ook een songtekst. „Ze zeggen dat de weg geen plek is om een familie te starten. Onder de streep is het jou en mij. En van een muzikant houden, gaat niet altijd op de manier die normaal is. Maar meid, blijf bij mij. Ik ben voor altijd de jouwe.”

Curaçao


Acteur Johnny Depp  verlaat de Royal Courts of Justice in Londen na afloop van een voorlopige hoorzitting in zijn smaadzaak tegen de Britse krant The Sun. 

Sms'jes van Johnny Depp: Amber Heard ‘verbranden’ en ‘verdrinken’

Acteur Johnny Depp  verlaat de Royal Courts of Justice in Londen na afloop van een voorlopige hoorzitting in zijn smaadzaak tegen de Britse krant The Sun.  /EPA/FACUNDO

Foto van 'Metro'

27 FEB 2020

Acteur Johnny Depp stuurde in 2013 sms'jes naar een vriend waarin hij schreef zijn inmiddels ex-vrouw Amber Heard te willen ‘verbranden’ en ‘verdrinken’. 

Dat werd woensdag bekend tijdens de hoorzitting in Londen in de rechtszaak tussen Depp en de uitgever van de Britse boulevardkrant The Sun. De acteur klaagde de krant aan omdat deze een artikel met de kop: „Depp: a wife beater”, naar buiten bracht.

Alcohol


Campagne lingeriemerk Parfait: modellen in rolstoel en met dwerggroei

Campagne lingeriemerk Parfait: modellen in rolstoel en met dwerggroei

De vrouwen die voor Parfait poseren beslaan het complete etnische spectrum, maar wijken vooral op andere manieren af van de gemiddelde vrouw in een modefolder/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

26 FEB 2020

Modellen in lingeriereclames hebben vaak het 'perfecte' lichaam. Lingeriemerk Parfait besloot voor de nieuwe campagne daar volledig van af te stappen.

Dat elk lichaam mooi is en bewonderd mag worden, dat is de insteek van de campagne. De vrouwen die voor Parfait poseren beslaan het complete etnische spectrum, maar wijken vooral op andere manieren af van de gemiddelde vrouw in een modefolder.

Geboortevlekken


Marie Verhulst: Heb me nooit voor vader Gert geschaamd

Marie Verhulst: Heb me nooit voor vader Gert geschaamd

Marie Verhulst zingt haar nieuwe maatje Samson toe. | Foto’s: Studio 100

Foto van 'Erik Jonk'

24 FEB 2020

Na dertig jaar Samson & Gert hebben we nu Samson & Marie. Metro zocht Marie Verhulst op, dochter van.

Je zou de vraag van je vader maar krijgen: „Marie, zou jij na dertig jaar Samson willen overnemen?” Gert Verhulst stelde hem wel aan zijn 24-jarige dochter. Ze zei ‘ja’ en nam het riempje onlangs over. Vlaamse Marie Verhuist werd pas zes jaar, nadat vader Gert de hond bedacht, geboren. De hond die bekend staat om het voortdurend verkeerd uitspreken van moeilijke woorden. Nu leidt Marie het imperium rond de bearded collie, die ook in Nederland al 28 jaar op tv is.

Spijkerrok, rood shirtje


Jason Momoa in nieuwe video Ozzy Osbourne

Jason Momoa in nieuwe video Ozzy Osbourne

Jason Momoa in de clip van Ozzy Osbourne / YouTube

Foto van 'Metro'

21 FEB 2020

Je dacht dat Jason Momoa de rollen van zijn leven te pakken had als Aquaman en Khal Drogo? Vergeet het maar. Hij portretteert nu ook muzieklegende Ozzy Osbourne.

De 71-jarige Ozzy heeft namelijk weer een nieuw album uit. Ordinary Man is vrijdag uit en daar hoort natuurlijk een teaser bij. Voor de teaser van het nummer Scary Little Green Men heeft hij de Game of Thrones-acteur weten te strikken.

Jason als Ozzy


Kriebeltje boer Jaap (BZV) nu grote kriébel voor Helle

Kriebeltje boer Jaap (BZV) nu grote kriébel voor Helle

Helle en Jaap in de bloemenkas. | Foto: Femmy Weijs

Foto van 'Erik Jonk'

21 FEB 2020

Bloemenboer Jaap vond zijn geliefde Helle niet in Boer zoekt Vrouw. Maar eigenlijk wel dóór het populaire programma (en een kerstkaart).

„Ik voel wel iets van een kriebeltje, dat begint wel een heel klein beetje te komen.” Typische taal van bloemenboer Jaap (51) uit Rijsenhout. Voorzichtig vooral, als Boer zoekt Vrouw-presentatrice Yvon Jaspers hem op zijn erf weer eens van die ‘lastige vragen over de liefde stelde’. Moest ie tegenover een van zijn dagdates, voor de camera, ook nog eens over gevoél praten.

Vaak thuis op de bank


Tv heeft weer even een filmprogramma

Tv heeft weer even een filmprogramma

Martin Koolhoven. | Foto: Merlijn Doomernik

Foto van 'Erik Jonk'

21 FEB 2020

De Nederlandse tv-kijker bleef anderhalf jaar verstoken van een programma over film. De bevlogen filmregisseur Martin Koolhoven had het destijds weer eens geprobeerd met De kijk van Koolhoven.

Met een tweede reeks keert hij vanavond (20.25 uur, VPRO, NPO 3) zes weken terug. Op zijn hartstochtelijke en inzichtelijke manier leidt de Amsterdammer de kijker langs ‘sequals en remakes’, ‘eurocrime’, ‘aliens’, ‘American gangster’ (twee afleveringen) en ‘tijdreizen’.

Geen rijke traditie


Door bedreigingen liep relatie Bridget en André stuk

Door bedreigingen liep relatie Bridget en André stuk

Door bedreigingen liep relatie Bridget en André stuk / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

19 FEB 2020

De gestrande relatie tussen Bridget Maasland en André Hazes is het gesprek van de dag. Woensdag liet Maasland weten dat alle reacties en zelfs bedreigingen de relatie de das om deden.

Dat vertelde zij in de uitzending van Radio 538, waar Maasland voor voor het eerst over de relatiebreuk naar buiten trad. „We kregen bedreigingen via post, via Instagram, je kan het zo gek niet bedenken. Het is zo'n inbreuk op onze privacy, dat mensen die mij niet kennen denken iets te mogen zeggen over je of je neer mogen halen" , zegt de presentatrice.

Verlies nemen


Fajah Lourens: de acteerkriebels in ‘Suriname’ even terug

Fajah Lourens: de acteerkriebels in ‘Suriname’ even terug

Fajah Lourens als de manipulatieve, maar ook charmante en soms zacht-aardige Nadia in de film Suriname.

Foto van 'Erik Jonk'

19 FEB 2020

Tien jaar lang deed Fajah Lourens andere dingen dan acteren. Ze is tijdelijk terug, in de film Suriname.

Ze was pokerprof, maakte muziek als dj en producer, werd fitnessgoeroe, voedingsdeskundige, bestsellerschrijfsters van . Killerbody 1, 2 en 3. Motiveert via Instagram (188.000 volgers op @mykillerbodymotivation) en trainingsvideo’s tot bewegen, is modeontwerpster en producent van voedingsproducten. Nee, acteren zat er voor Fajah Lourens (38) sinds tien jaar ‘even’ niet in. Maar ze is terug, voor even, in de film Suriname. Dit keiharde misdaaddrama (16+) waarin Winston Righter – een rol van Rodney Lam – president van Suriname wil worden, maar achtervolgd door zijn verleden in een schaakspel tussen grote ego’s terechtkomt. Suriname, van de met een speelfilm debuterende regisseur Danny Leysner, draait vanaf donderdag 20 februari in de bioscoop.

Rol van Imanuelle Grives


Musical Elfstedentocht wordt ‘Soldaat van Oranje 2.0’

Musical Elfstedentocht wordt ‘Soldaat van Oranje 2.0’

Beeld uit de Elfstedentocht van 1947. | Foto: ANP

Foto van 'Erik Jonk'

18 FEB 2020

Na een voorbereidingstijd van jaren, komt hij er eindelijk: een musical over de Elfstedentocht.

Als we de makers mogen geloven, staat Nederland een musicalspektakel als Soldaat van Oranje te wachten, maar dan in een 2.0-versie: ’Een grensverleggend theaterproject’.

De Tocht gaat dat spektakel heten en wordt gespeeld en gezongen in een nieuw theater in Leeuwarden dat plaats biedt aan vijftienhonderd toeschouwers. In de theaterhal komt een ijsvloer. De musical gaat in oktober 2021 in première, is de planning.


Relatie André Hazes en Bridget Maasland gestrand

Relatie André Hazes en Bridget Maasland gestrand

André Hazes en Bridget Maasland / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 FEB 2020

Het waren drie mooie maanden, maar helaas is de liefde tussen Bridget Maasland en André Hazes alweer voorbij. De twee zijn uit elkaar.

Zondagavond in de late uitzending van Shownieuws maakte Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds dat al wereldkundig. Het duurde echter nog even voor het nieuws door de twee werd bevestigd. Dat gebeurde maandagochtend aan RTL Boulevard.

Geen valentijn


Kinderen voor Kinderen (40) geëerd in Hilversum

Kinderen voor Kinderen (40) geëerd in Hilversum

Beelden van het vorige jubileum, toen Kinderen voor Kinderen 30 werd. |Foto: ANP / Marcel Hemelrijk

Foto van 'Erik Jonk'

16 FEB 2020

Kinderen voor Kinderen is jarig (40) en dat wordt gevierd.

Op Een Onbewoond EilandIk Heb Zo Waanzinnig Gedroomd en Ha Ha Ha, Je Vader waren de eerste drie hits van het Kinderen voor Kinderen-koor, maar het muziekfenomeen is nog altijd een succes. Kinderen voor Kinderen gaat nu veertig jaar mee en dat wordt in de voorjaarsvakantie gevierd met allerlei (nostalgische) activiteiten in Beeld en Geluid in Hilversum.

Kinderen voor Kinderen (40) geëerd in Hilversum

Beeld en Geluid op het Hilversumse Mediapark. |Foto: Daria Scaglioli


Acteur Ewan McGregor weg uit Engeland om selfies
Likeability of5

Acteur Ewan McGregor weg uit Engeland om selfies

Ewan McGregor bij de première van Doctor Sleep / ANP

Foto van 'Metro'

14 FEB 2020

Acteur Ewan McGregor is helemaal klaar met zijn Engelse fans. Hij is de constante vraag om een foto zo zat, dat hij naar Los Angeles is vertrokken.

In een podcast van de Amerikaanse Sunday Sitdown, vertelt de Schotse acteur er klaar mee te zijn steeds met gebogen hoofd door de stad te lopen. Hij woonde jarenlang in Londen, waar hij de laatste tijd steeds drukker bezig is met zorgen dat hij geen oogcontact maakt met anderen. Dit naar eigen zeggen omdat hij constant om selfies werd gevraagd.

Zielloos en gênant


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Koolhoven over Oscarwinnaar: Spannend, grappig en buitenissig

Koolhoven over Oscarwinnaar: Spannend, grappig en buitenissig

Het hele Zuid-Koreaanse team achter Parasite. | Getty Images

Foto van 'Erik Jonk'

10 FEB 2020

Regisseur Martin Koolhoven over Zuid-Koreaanse Oscarwinnaar Parasite: „Dit mogen we toch wel uniek noemen.”

Zelfs de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in is zo trots als een pauw dat Parasite in 92 jaar de eerste niet-Engelstalige titel is die een Oscar voor beste film greep. Hij feliciteerde de makers dan ook, al was het in een tweet: „Ik ben trots op de regisseur, de acteurs en de crew. Het geeft ons volk moed in een periode waarin we het hoofd bieden aan grote problemen.”

Parasite pakte in de nacht van zondag op maandag nog drie van de belangrijkste filmprijzen: beste buitenlandse film (logisch), beste regie (Bong Joon-Ho) en beste scenario. En dat terwijl de Zuid-Koreaanse schoorsteenmantel als bomvol prijzen staan. De Gouden Palm werd uit Cannes bijvoorbeeld al meegenomen en ook de Golden Globe en de publieksprijs van het IFFR in Rotterdam gingen naar Parasite.


Acteurs gaan het liefste met moeder naar Oscars

Acteurs gaan het liefst met moeder naar Oscars

Acteurs gaan het liefste met moeder naar Oscars / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

10 FEB 2020

Een knappe date of je partner meenemen naar de Oscars? Nee hoor, veel acteurs nemen het liefste hun moeder mee naar de Oscar-uitreiking.

Hoe knap, rijk of succesvol de acteurs ook zijn; er gaat niets boven de liefde en steun van hun mama.

Lees ook: 'En de Oscar gaat naar...'


Prins Harry: 'Ik ben al jaren in therapie'

Prins Harry: Ik ben al jaren in therapie

/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

8 FEB 2020

De Britse prins Harry is al jaren in therapie vanwege de trauma’s die hij opliep over de dood van zijn moeder prinses Diana (1961-1997). Zij overleed toen de prins 13 jaar oud was.

Dat vertelde hij in zijn eerste publieke optreden sinds hij en zijn vrouw Meghan zich een maand geleden terugtrokken uit het Britse koningshuis. Dat doen ze onder meer door in het westen van Canada te wonen.

Bijeenkomst


Yes, de Pussycat Dolls hebben eindelijk nieuwe muziek!

Pussycat Dolls Melody Thornton, Ashley Roberts, Nicole Scherzingeron en Kimberly Wyatt / ANP

Foto van 'Metro'

7 FEB 2020

Wie in de zero's op de middelbare school zat, zal de Pussycat Dolls niet hebben gemist. De meidengroep werd groot met onder andere het nummer Don't Cha. Na meer dan tien jaar radiostilte zijn ze eindelijk weer terug!

Een heel decennium moesten we het zonder muziek van de Amerikaanse vrouwengroep doen, waarvan Nicole Scherzinger bij uitstek de bekendste is. In 2005 braken de vrouwen door met hits als Don't Cha met Busta Rhymes, Beep met will.i.am en Wait A Minute met producer Timbaland. In 2008 kwam het tweede album waarop onder andere Snoop Dogg en Missy Elliot te horen zijn uit. Sindsdien is er geen nieuwe muziek verschenen.

Voorproefje


Alleen maar respect voor de Queen of Rock ‘n Roll

Alleen maar respect voor de Queen of Rock ‘n Roll

Nyassa Alberta in de huid van Tina Turner. / Manuel Harlan

Foto van 'Erik Jonk'

6 FEB 2020

Utrecht is vanaf zondag de vierde stad met TINA, de Tina Turner Musical die ontstond in het brein van Joop van den Ende. Nyassa Alberta pakte de rol van haar leven.

Wie onlangs het Musical Awards Gala op tv zag of erbij was, hoorde dat ‘Tina Turner’ de ramen zo’n beetje uit de Amsterdamse RAI zong. Met haar optreden zette werd de musical voor 1 miljoen kijkers op z’n minst op de kaart gezet. „Haha, geen idee wat ik daar dacht. Volgens mij alleen maar dat ik heel, héél hard moest gaan, zo voor de eerste keer voor het Nederlands publiek.” Hier zie je het optreden: