Showbizz

Op kraamvisite bij Channah en Quentin

Op kraamvisite bij Channah en Quentin

Foto: Katja Baron / Instagram @katja.baron

Foto van 'Jorieke van Noorloos'

17 DEC 2019

Als er één koppel dit jaar opviel tijdens Temptation Island VIPS, dan was het wel Channah (25) en Quentin (28). Zij verlieten het programma vroegtijdig vanwege Channahs zwangerschap. Metro zocht het kersverse gezin op in Haarlem.

Eindejaarsinterviews: voor wie was 2019 een bijzonder jaar? In een reeks lees je over bekende en iets minder bekende Nederlanders die dit jaar niet snel zullen vergeten. Metro-verslaggevers moeten op z'n minst iéts met hun te interviewen persoon hebben en leggen dat ook uit. In aflevering 3, Jorieke van Noorloos over Channah en Quentin.

Het jaar van Channah en Quentin

Jorieke van Noorloos: ,,Noem een realityprogramma en de kans is groot dat ik het kijk. Ik leerde Channah en Quentin daardoor al kennen in 2018, toen de twee meededen aan mijn lievelingsprogramma Ex On The Beach: Double Dutch. Vervolgens waren ze te zien in Temptation Island VIPS – mijn andere lievelingsprogramma – én bleek Channah in dezelfde buurtapp als ik te zitten. En ja, dan is de cirkel rond voor mij. Na het interview ben ik nog even nieuwsgierig naar wat er met haar statafels is gebeurd. Die zouden zijn gestolen, schreef ze in de buurtapp. „Nou, dat bleek mee te vallen", lacht Channah betrapt. „Een vriendinnetje had ze geleend, maar dat was ze vergeten te vragen. Daar kwam ik een week later achter.’ Ach, eind goed, al goed. Gelukkig."

Op kraamvisite bij Channah en Quentin

Metro's Jorieke met Channah en Quentin.

Wanneer het interview net vijf minuten bezig is, begint baby Tiger – op dat moment pas negen weken oud – te huilen. Channah tilt de baby op uit de armen van Quentin en wiegt hem heen en weer. Op zijn hoofd is al een flinke bos gitzwart haar te zien. Dat komt omdat hij nu in de fase van eenkennigheid zit, legt ze uit. „Dat las ik in dat boek.” De jonge moeder wijst naar de titel Oei, ik groei! die op tafel ligt, voor ouders een zeer bekend naslagwerk over de ontwikkeling van hun kind. „Tigertje begint nu mensen te herkennen en hecht zich aan ons, waardoor hij anderen soms een beetje eng vindt. Dan wil hij ineens naar zijn vader of moeder toe.”

Nu in haar armen, toen nog in de buik: twee dagen voor Temptation Island VIPS komt het stel, dat is samengekomen via MTV’s realityprogramma Ex On The Beach: Double Dutch, erachter al een aantal weken in verwachting te zijn. Toch besluiten ze om naar de opnamelocatie in Thailand te vliegen en de relatietest aan te gaan. „We hebben nog wel getwijfeld of we moesten afzeggen”, legt Channah uit. „Maar ik dacht: we gaan lekker en zien het na twee weken wel. Nou, dat was een vergissing. We wisten niet dat het zó zwaar zou zijn.”

‘Fuck you’

Op de beelden die het stel los van elkaar bekijken tijdens de welbekende kampvuren, ziet Channah dat Quentin het wel erg gezellig heeft met één van de verleidsters. Om hem vanuit de meidenvilla te waarschuwen voor zijn gedrag, wil ze hem terugpakken door te flirten met een verleider. Maar dat pakt helemaal verkeerd uit. Channah: „Hij dacht: ‘Fuck you, nu ga ik helemaal los.’ Ik wist dat als we er langer zouden blijven, het tussen ons echt mis zou gaan en we nooit meer met elkaar zouden praten. Ik wilde naar huis, met een kleine op komst stond er te veel op het spel.”

Op kraamvisite bij Channah en Quentin

Foto: Katja Baron / Instagram @katja.baron

Een opbollend buikje bij Channah is dan niet te zien, maar: „Quen wilde dat ik wijde shirts zou dragen. Hij was echt bang dat iemand iets door zou hebben”, lacht Channah. Daar is weinig tijd voor. Al op dag vier van de veertien besluit de aanstaande moeder dat ze het eiland wil verlaten en wordt de crew op de hoogte gebracht. „Ik kon natuurlijk niet ineens uit het programma verdwijnen. Daarom hebben we het moment bij het kampvuur nog opgenomen, waarop te zien is dat presentatrice Yolanthe schrikt als ik haar vertel zwanger te zijn. Zij wist het toen al een paar dagen en zei tegen mij: ‘Ik ga ervoor zorgen dat jij zo snel mogelijk naar huis mag.’ Yolanthe is zó lief, zij heeft mij echt gesteund en geholpen.”

Stand-by stel

Quentin en Channah mogen uiteindelijk naar huis en een paar uur later verschijnt er al een nieuw koppel in Thailand, Liessinde en Orpheo. Veel kijkers vragen zich nu nog af: hoe kan dat?! Channah heeft het antwoord: „Er wordt veel geld aan zo’n programma uitgegeven. Stel dat iemand ziek wordt, dan moet je alsnog Temptation afmaken. Je kunt niet zeggen: ga maar lekker thuis uitzieken. Voor zulke dingen staat een koppel in Nederland een aantal dagen stand-by.” Quentin voegt toe: „De stand-by periode van Orpheo en Liessinde was volgens mij net een dag afgelopen, toen ze werden gebeld dat wij het programma zouden verlaten.”

Op kraamvisite bij Channah en Quentin

Foto: Katja Baron / Instagram @katja.baron

„Wij wisten ook niet wanneer we naar huis mochten”, zegt Channah. Ze graait een aantal felgekleurde pepernoten van tafel en stopt die tijdens het praten in haar mond. Naast haar krijgt Tiger een flesje in de grote gespierde armen van zijn vader. Het jammeren had niet alleen te maken met zijn nieuwe levensfase, zo blijkt. „Toen de hele crew het wist, duurde het nog een paar dagen voordat wij echt naar huis mochten gaan. Pommeline en Stuwey wisten het vanaf het begin, zodat ik alcoholvrije drankjes tijdens feestjes zou krijgen.”

Reality van de buis

Er zouden alweer nieuwe opnames bezig zijn voor Temptation Island, maar die worden voorlopig niet uitgezonden. Aanleiding hiervoor is de ophef die ontstond na seksueel grensoverschrijdend gedrag in het realityprogramma De Villa op RTL 5. Die show werd eind november per direct van de buis gehaald, maar heeft dus ook gevolgen voor andere producties. Volgens oud-deelnemers uit andere reality shows zouden ze zijn gepusht om bepaalde dingen te doen tijdens opnames en worden veel dingen verdraaid.

„Ik vind het echt onzin dat alles nu van televisie is gehaald”, begint Quentin. „Je wordt niet gepusht, je wordt wel soms gestuurd. Maar je bepaalt zelf of je dat laat gebeuren of niet. Ik ging met Shané (een verleidster, red.) op date en we moesten op een kleedje zitten. Aan ons werd toen gevraagd of we elkaar diep in de ogen wilden aankijken en een beetje wilden strelen en zo. Dat heb ik niet gedaan, dat zou verkeerd overkomen op Chan.” Channah voegt toe: „Alles is zo opgeblazen, zo overdreven. Je kan zeggen: stom wat ik heb gedaan, maar je kan de makers niet de schuld geven. Zij maken het misschien wat mooier en sappiger, maar zullen je echt niet naar bed sturen met iemand.”

Op kraamvisite bij Channah en Quentin

Foto: Katja Baron / Instagram @katja.baron

Waar reality voor sommigen een traumatische ervaring kan zijn – kijk de beelden van De Villa maar eens terug – heeft het voor Channah en Quentin vele deuren geopend. „Ja, wij hebben er wel echt veel uitgehaald”, lacht Channah. „We hebben een eigen realityserie bij LINDA.meiden, ik heb meer klanten die hun nagels bij me laten doen en ik mocht een nieuw programma bij MTV presenteren, Je Moeder.” Quentin: „Ik maak voedings- en fitnessschema’s voor mensen en daar kan ik nu van leven. Doordat ik er nu zoveel meer Instagramvolgers bij heb, verkoop ik wel drie tot vijf schema’s per dag. En als ik even reclame voor mezelf maak, verkoop ik er soms wel tien. Eigenlijk is reality en bekend zijn helemaal niet mijn ding. Ik heb aan beide programma’s puur voor de ervaring meegedaan. Maar deze dingen hebben we wel écht aan Temptation te danken.”

Samenwerkingen

En ook baby Tiger kan binnenkort naar de Kamer van Koophandel: hij is pas negen weken oud, maar heeft al flink wat betaalde samenwerkingen achter de rug. „Al zijn spullen hier hebben we gekregen”, vertelt Channah. „Het is bizar. Ik vind het moeder zijn ook echt heel leuk, en jij Quen? Jij vindt het vooral heel zwaar hè?” „Nee, helemaal niet, ik ben nu door de fase heen dat het zwaar is”, verdedigt Quentin zichzelf. „Ik heb het geaccepteerd, dit is nu mijn leven. In het begin vond ik het heel moeilijk, ik dacht: ‘Ik kan nu niks meer met mijn eigen leven.’ Maar ik merk, als je gewoon een beetje plant… En hij is heel relaxed.” Channah: „Oh ja, ik zou een huilbaby ook echt niet trekken.”

„Het was een goed jaar, met de geboorte van Tiger als hoogtepunt”, vat Quentin samen. „Maar onze relatie was wel echt het dieptepunt.” Eenmaal thuis van Temptation Island woont het stel wel weer samen in Haarlem, waar inmiddels een grote, prachtige kerstboom het zicht naar buiten ietwat beperkt. Van een relatie is alleen geen sprake, aldus Channah. „Ik vertrouw hem gewoon niet meer. Wij zijn geen stel en mensen vinden het daarom heel raar dat we wel samenwonen. Maar ja, we hebben een kind, we houden van elkaar en kunnen samen lachen.”

Op kraamvisite bij Channah en Quentin

Foto: Katja Baron / Instagram @katja.baron

Dat valt ook op tijdens het maken van de selfie voor deze krantenpagina. Terwijl er een ringlicht bij wordt gepakt – je bent een echte influencer of je bent het niet – valt het Quentin op dat Channahs kettinkje in de knoop zit. En zo kun je natuurlijk niet op de foto. „Wat ben je lief zo”, mompelt Channah zachtjes. Ze staat dicht tegen Quentin aan, hij haalt met zijn vol getatoeëerde handen haar sieraad voorzichtig uit de knoop, terwijl uw verslaggever er als het derde wiel aan de wagen naast staat. Als je niet beter weet…

Op vakantie

„We zullen niet zeggen: het is mega aan, daarvoor is te veel gebeurd”, gaat Channah verder. „We gaan daarom tijdens kerst 3,5 week met z’n drieën op vakantie. We leven zo langs elkaar heen en focussen alleen op Tiger. Eerst gaan we naar Miami. Daar woont Quens vader en dan kan hij de kleine zien. Daarna gaan we naar de Bahama’s, waar mijn vader woont. Aan het einde zijn we even met z’n drieën.”

Dat heeft het stel ook wel nodig, volgens Quentin. „Iedereen bemoeit zich met ons via de media. We moeten terug naar de basis, naar ons. Dan is een vakantie even goed.”

Na die tijd willen de twee een beslissing nemen. „Als we terugkomen en we hebben het heel gezellig gehad, maar merken dat de liefde er gewoon niet meer is, dan gaan we niet samen verder”, besluit Channah. „Als het er wél weer is, dan moeten we ervoor vechten en ons best ervoor doen. Ik ben niet bang voor wat eruit zal komen. Dan heeft het zo moeten zijn.”


Misdaadzender komt met vervolg op Netflixtopper Tiger King

Misdaadzender komt met vervolg op Netflixtopper Tiger King

Joe Exotic. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

21 MIN

De Amerikaanse misdaadzender Investigation Discovery gaat een vervolg maken op de populaire Netflix-docureeks Tiger King: Murder, Mayhem and Madness. In de special moeten vragen die kijkers na afloop van de serie hadden, worden beantwoord. Dat heeft de zender laten weten aan Amerikaanse media.

In Investigating the Strange World of Joe Exotic wordt dieper ingegaan op de ruzie tussen de excentrieke katachtigenverzamelaar Joe, die momenteel in de gevangenis zit, en dierenactiviste Carole Baskin, de dame die Joe had willen omleggen. „Kijkers waren begrijpelijk erg geboeid door Netflix' Tiger King, maar de miljoenen fans van true crime wereldwijd wilden meer", zegt Henry Schleiff, directeur van Investigation Discovery.

Mysterieuze verdwijning


‘Extra aflevering voor docuserie Tiger King op Netflix’

‘Extra aflevering voor docuserie Tiger King op Netflix’

Joe Exotic, één van de karakters uit de serie Tiger King, samen met een tijger | Foto: ANP

Foto van 'Metro'

5 APR 2020

Goed nieuws voor de fans van de Netflix-serie Tiger King. Volgens Jeff Lowe, één van de mensen in de serie, komt er namelijk een extra aflevering.

Wie een beetje actief is op sociale media of de entertainmentsecties van een krant leest, kan de enorme hype rondom Tiger King haast niet gemist hebben. In de serie worden verschillende eigenaren van dierentuinen gevolgd, dierentuinen met de focus op ‘grote katten’. Tijgers, leeuwen, panters en zelfs kruizingen tussen de verschillende dieren.

Documentairemaker Eric Goode legt in de zevendelige reeks de verhoudingen tussen de verschillende eigenaren bloot en laat daarbij ook een bizarre subcultuur zien. In een video zegt Jeff Lowe dat Netflix aan het filmen is en volgende week een nieuwe aflevering online komt. „Ze komen hier morgen filmen, het is volgende week online", zegt Lowe.


Ed Sheeran heeft wat anders aan zijn hoofd dan corona, de tuin

Ed Sheeran heeft wat anders aan zijn hoofd dan corona, de tuin

Ed Sheeran maakt bezwaar om een tuin. | Foto: EPA / Vicky Flores

Foto van 'Metro en ANP'

4 APR 2020

Beter een goede buur dan een verre vriend gaat niet echt op voor Ed Sheeran. Naast het coronavirus in zijn land, heeft de artiest nog een probleem. 

De Britse zanger lag al meerdere malen overhoop met zijn buren over wat hij op zijn erf allemaal uitspookte. Nu is het andersom en maakt Ed volgens de Daily Mail bezwaar tegen de tuinuitbreiding van een van zijn buurtbewoners.

Buurman Tony Robinson wil zijn erf graag uitbreiden en zegt dat het „weinig tot geen gevolgen heeft voor de aantrekkelijkheid van de erven eromheen." Maar Ed is het daar niet mee eens. Volgens zijn bezwaar zou de uitbreiding "niet bij de uitstraling van het dorp passen" en zou het dorp zich zo "op een kunstmatige en ongeplande manier in de natuur uitbreiden."


Rumag haalt ook kleding met 'wijnen, wijnen, wijnen' uit webshop

Rumag haalt ook kleding met 'wijnen, wijnen, wijnen' uit webshop

De familie Meiland. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 APR 2020

Rumag is gestopt met het verkopen van T-shirts, truien en andere kleding met daarop de gevleugelde spreuk 'wijnen, wijnen, wijnen' van de familie Meiland.

De items zijn in tegenstelling tot eerder deze week niet meer terug te vinden in de webshop.

Het lijkt erop dat Rumag de collectie uit voorzorg uit de handel heeft gehaald nadat eerder SLAM-dj Bram Krikke met juridische stappen had gedreigd over shirts met daarop de tekst 'joe joe'. Krikke registreerde zijn vaste kreet als intellectueel eigendom waardoor deze niet door derden misbruikt mag worden. Rumag besloot daarop alle kleding met die quote uit de webshop te halen.


Festivalbaas vreest voor onzekere festivalzomer

Festivalbaas vreest voor onzekere festivalzomer

Bezoekers tijdens Lowlands 2019 | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 APR 2020

Wie zit te springen om een volle festivalzomer, komt wellicht van de koude kermis thuis. Zelfs de directeur van MOJO - één van de grotere festivalorganisatoren van ons land - maakt zich zorgen om de festivals. 

Zelfs als de overheid de coronamaatregelen voor de zomer kan afschalen, is het nog zeer onzeker of grote evenementen als Lowlands, Pinkpop of Down the Rabbit Hole kunnen doorgaan. De drie festivals worden allemaal door MOJO georganiseerd.

Geen afzeggingen


Miley Cyrus: 'Godsdiensten zijn dodelijker dan corona'
Likeability of6

Miley Cyrus: Godsdiensten zijn dodelijker dan corona

Cyrus tijdens een optreden voor de coronacrisis. | Foto: ANP

Foto van 'Metro'

2 APR 2020

Geloven in God en bij een kerk horen is niet hetzelfde, weet popster Miley Cyrus als geen ander. Het verschil legde ze onlangs uit aan een tv-dominee die haar bedankte voor het aanhangen van de kerk. 

Cyrus riep haar volgers op social media op om te bidden voor de slachtoffers van het coronavirus. Een tv-dominee schreef: „Goed dat jij als popster nog gelovig bent. Blij dat je nog altijd tot de kerk behoort."

Erger dan corona


like
user_c01145ae7afdf4177bb1ebc7fe861ede4746d054_avataruser_b7a9854e14e8edfa66c7dc3e8fa7f91de0bfc6fe_avataruser_2955c27e6606324f433eb07a3c37405ce771d1a2_avatar

Mocro Maffia krijgt derde seizoen

Mocro Maffia krijgt derde seizoen

Het tweede seizoen, dat sinds 20 maart te zien is, is de best bekeken release bij Videoland van een gescripte serie tot nu toe. | Foto: Videoland

Foto van 'Metro en ANP'

1 APR 2020

De populaire serie Mocro Maffia krijgt een derde seizoen bij Videoland. Het tweede seizoen, dat sinds 20 maart te zien is, is de best bekeken release bij Videoland van een gescripte serie tot nu toe. Wanneer het nieuwe deel te zien is, wordt later bekendgemaakt.

Na de bloedstollende seizoensfinale was de vraag naar nieuwe afleveringen groot, zegt creatief producent en hoofdrolspeler Achmed Akkabi: „Het tweede seizoen heeft misschien nog wel meer losgemaakt bij de kijkers dan het eerste. Na de laatste aflevering werden we overspoeld met de vraag of er een derde seizoen komt. Ik ben blij dat we nu al aan kunnen kondigen dat we die samen met Videoland gaan maken!"

Drugsvete


Miljuschka neemt je mee naar Mexico terwijl je thuis zit

Camera videoMiljuschka: Benieuwd wat champagne spuitende rappers doen

'Mexico is trouwens een rauw land met hele warmen mensen.' | Foto's: 24Kitchen

Foto van 'Erik Jonk'

30 MRT 2020

Miljuschka Witzenhausen ‘dook’ de keuken van Mexico in. Zij sprak met Metro over het land dat zoveel meer te bieden heeft dan tacos, burritos en tequila. En over de situatie in coronatijd.

In opvallend fleurige jurkjes fladdert de 34-jarige presentatrice en tv-kok met een grote glimlach over het scherm. Met Miljuschka in Mexico heeft Witzenhausen vanaf maandag (22.00 uur op 24Kitchen, zes afleveringen) een opvolger voor eerdere kijkjes in de keukens van de Verenigde Staten, Vietnam en Japan. Wekelijks neemt zij de tv-kijker mee aan de hand van zes Mexicaanse hoofdingrediënten: mais, avocado, bonen, chocolade, chilipeper en limoen. Ze bekijkt en proeft eten, maar bezoekt ook lokale markten, topchefs en boeren en snuift Mexicaanse cultuur. Maandag gaat het in aflevering 1 over mais: „Pak je popcorn er maar bij.”

Finale Wie Is De Mol?


Niemand in de klas, dan de klas (H3L) maar op de buis

Niemand in de klas, dan de klas (H3L) maar op de buis

Vlnr: Levy Jansen, Romy van de Put, Serah Doku, Davey Driessen en Hamza Othman. | Foto’s: William Rutten

Foto van 'Erik Jonk'

30 MRT 2020

Geen school heeft de deuren geopend voor lessen op dit moment. Videoland dacht: dan brengen we de school toch bij de mensen thuis?

H3L is een klas waarmee de kijkers het afgelopen najaar voor het eerst kennismaakten. Vooral jonge kijkers plus nieuwsgierige ouders zagen het wel, maar vooral het wee van een schoolklas aan de hand van vijf zeer uitgesproken types. ‘De nachtmerrie van elke docent’, dat zijn Thomas ​ (Levy Jansen), Faiz (Hamza Othman), Ollie (Davey Driessen​), Roos (Serah Doku​) en Tess (Romy van de Put) van het Keizer Vijzels College. Gewoon pauze hebben ze bijvoorbeeld niet, ‘pizzapauze wel’. En Tess die zoent met Roos op een brug? Filmpen die hap en openbaar maken voor de hele school („meneer, dat is vrijheid van meningsuiting").

Alles ligt stil


Volop complimenten tijdens laatste aflevering DWDD

Volop complimenten tijdens laatste aflevering DWDD

In een haast lege studio besprak host Matthijs van Nieuwkerk met Marc-Marie Huijbregts de voorbije seizoenen. | Foto: ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

27 MRT 2020

Na vijftien jaar heeft De Wereld Draait Door zijn laatste uitzending erop zitten. In een haast lege studio besprak host Matthijs van Nieuwkerk met Marc-Marie Huijbregts de voorbije seizoenen.

Er kwamen tal van fragmenten voorbij, waarbij Van Nieuwkerk niet moeilijkere momenten uit de weg ging. Zo kwam er onder andere een fragment met Andre Agassi voorbij, waar de presentator zich wat minder makkelijk bij voelde, omdat hij met zijn Engels niet helemaal uitkwam. Ook de kritiek van Queens of the Stoneage-frontman Josh Homme op de beperkte speeltijd die ze kregen, kwam voorbij.

Ilse en Henny


Boer Geert Jan shockeert tv-kijkend Nederland

Boer Geert Jan shockeert tv-kijkend Nederland

Boer Geert Jan shockeert tv-kijkend Nederland | Foto: Boer zoekt Vrouw.

Foto van 'Nina Juffermans'

23 MRT 2020

Boer zoekt Vrouw is normaal een programma zonder heftige uitspattingen en gekkigheid, maar daar heeft boer Geert Jan zondagavond eigenhandig verandering in gebracht.

Ruim 3,5 miljoen kijkers zaten zondagavond weer aan de buis gekluisterd om te zien hoe het de datende boeren vergaat. Inmiddels is het programma in de logeerweek beland, wat inhoudt dat elke boer drie potentiële liefdeskandidaten in huis te logeren heeft. Lekker samen een prakkie eten, een beetje televisie kijken, ongemakkelijk voor je uit staren en de koeien melken. Veel romantiek en wilde uitspattingen zal je in de boerderijen niet snel zien.

Konijnenpak


Dit zijn de eerste beelden van Ex on the Beach

Camera videoDit zijn de eerste beelden van Ex on the Beach

De acht vrijgezellen van Ex on the Beach. | Foto: MTV

Foto van 'Erik Jonk'

23 MRT 2020

De deelnemers werden vorige week door Metro voorgesteld, nu zijn de eerste beelden van Ex on the Beach: Double Dutch vrijgegeven.

Je hebt deze dagen vast veel andere dingen aan het hoofd, maar fans van het MTV-programma Ex on the Beach zijn er genoeg. Dan is het toch iets om naar uit te kijken tijdens deze veel-thuis-zit-periode: seizoen 6.

Ex-lovers spoelen aan


Davina Michelle brengt 17 Miljoen Mensen met Snelle uit

Davina Michelle brengt 17 Miljoen Mensen met Snelle uit

Davina Michelle doet vier concerten voor een leeg Ahoy | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

23 MRT 2020

Het zijn gekke tijden waarin het niet altijd makkelijk is voor veel mensen. Gelukkig komen er ook een hoop mooie initiatieven naar boven. Bijvoorbeeld de concertreeks van Davina Michelle in een leeg Ahoy.

Natuurlijk staat ze daar zonder publiek, maar met andere artiesten. Eén van die artiesten is Snelle, met wie ze het nummer 17 Miljoen Mensen zong. Het nummer is een cover van 15 Miljoen Mensen van Fluitsma & Van Tijn uit 1996, maar werd herschrijven voor de concertreeks.

De nieuwe versie is een eerbetoon aan onder anderen hulpverleners, leraren en vakkenvullers in deze tijd van crisis. Bij heel wat luisteraars en kijkers van het concert viel het nummer in goede aarde.


Gijs Blom, ‘onze’ prins van Netflix

Gijs Blom, ‘onze’ prins van Netflix

Gijs Blom als prins Viridian te paard. | Foto: Netflix

Foto van 'Erik Jonk'

20 MRT 2020

Gijs Blom genoot van het succesboek De Brief voor de Koning. Nu acteert hij in de groots opgezette Netflixserie.

Natuurlijk heeft Gijs Blom (23) het boek De Brief voor de Koning van Tonke Dragt in de kast staan. „Twee zelfs. Een wat modernere uitgave en een oorspronkelijke uitgave van mijn vader. Zijn vader las hem voor, mijn vader mij. Ik ben hem tijdens de draaiperiode weer gaan lezen.” Blom heeft het dan over het filmen van de Netflix-serie The Letter for the King, het wereldberoemde verhaal (zie onderaan) dat vrijdag op de streamingdienst verschijnt.

Grote première


Zij doen mee aan Ex On The Beach

Zij doen mee aan Ex On The Beach

Foto's: MTV

Foto van 'Erik Jonk'

19 MRT 2020

Omdat we in een tijd leven waarin we op zoek zijn naar vermaak: vanaf 5 april kun je deze acht Nederlanders zien in Ex On The Beach: Double Dutch.

‘Een gloednieuw tropisch avontuur.’ Zo kondigt MTV het zesde seizoen aan dat elke zondag vanaf 21.30 uur te zien is. Wekelijks spoelen nieuwe exen aan op de stranden van Thailand. Acht sexy singles bevinden zich al in een riante villa en krijgen te maken met de Tablet Of Terror. We stellen de Nederlanders en Belgen voor. Je gaat van ze houden of…

Zij doen mee aan Ex On The Beach

Alessio.


Seth Rogen recenseert stonded de film Cats
Likeability of3

Seth Rogen recenseert stoned de film Cats

Seth Rogen / ANP

Foto van 'Metro'

18 MRT 2020

Acteur, schrijver en wietactivist Seth Rogen rookt zelf graag ook af en toe een jointje. Zeker nu hij vanwege het COVID-19 virus zelf ook in quarantaine zit.

De Canadees besloot dat hij zijn weken goed door moest komen en steekt daarom regelmatig een joint op. Net als anders. Dit keer liet hij zijn volgers op Twitter echter ook deelgenoot worden van zijn high. Hij zette de film Cats op en recenseerde deze.

Musical


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

65e editie Songfestival gaat naar 2021
Likeability of5

65e editie Songfestival gaat naar 2021

Rotterdam krijgt dit jaar geen Eurovisie Songfestival / ANP

Foto van 'Pierre Oitmann'

18 MRT 2020

Steeds meer grote evenementen worden afgelast vanwege de uitbraak van het COVID-19 virus en nu moet ook het Eurovisie Songfestival eraan geloven. De 65e editie wordt verplaatst naar volgend jaar.

De organiserende partijen van het Songfestival, te weten de European Broadcasting Union (EBU), de Nederlandse Publiek Omroep (NPO), de omroepen NOS en AVROTROS en de Gemeente Rotterdam, kondigden woensdagmiddag aan dat ze geen andere kans zagen dan het jaarlijkse liedjesconcours niet door te laten gaan. Het is daarmee voor het eerst in de geschiedenis dat het Eurovisie Songfestival een jaartje overslaat.

Nieuwe datum onduidelijk


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Katy Perry wint copyright-zaak alsnog

Katy Perry wint copyrightzaak alsnog

Katy Perry tijdens een concert in Australië / ANP

Foto van 'Metro'

18 MRT 2020

Goed nieuws voor Katy Perry: zij heeft alsnog de copyrightzaak rondom haar nummer Dark Horse gewonnen. De zangeres werd voor de rechter gesleept voor plagiaat.

Deze week oordeelde rechter Christina A. Snyder dat het korte fragment dat plagiaat zou zijn, geen inbreuk maakt op het auteursrecht. Daarmee doet de rechter het oordeel van de jury van de hand, in juli besloten zij dat het inderdaad plagiaat was.

Daarop moest Perry 2,8 miljoen euro betalen aan Flame, de maker van het nummer Joyful Noise, waar de acht noten uit zouden zijn gestolen. De rechter besloot echter dat er niet genoeg bewijs is voor dit oordeel, meldt Variety.


Plan: docu Bridget Maasland over haatreacties

Plan: docu Bridget over haatreacties

Bridget Maasland. | Foto: ANP / Jeroen Jumelet

Foto van 'Metro en ANP'

18 MRT 2020

Bridget Maasland is van plan om, na alle verwensingen die zij naar haar hoofd geslingerd kreeg, een documentaire te maken over haatreacties.

Het liefdesleven van Bridget Maasland (45) is de laatste maanden veel besproken in de media. In een interview met Veronica Magazine vertelt de presentatrice deze week over de vervelende reacties die ze kreeg na het uitgaan van haar relatie met André Hazes, waar ze later een documentaire over wil gaan maken.

Dood wensen