Showbizz

Koen Maas’ podcastmonument voor Suske en Wiske
Likeability of5

Koen Maas’ podcastmonument voor Suske en Wiske

Foto: Lex van Lieshout | ANP

Foto van 'Pierre Oitmann'

11 DEC 2019

Al zijn hele leven leest Koen Maas Suske en Wiske. Dankzij zijn eigen zoons raakte hij geïnspireerd om dit jaar een podcast rondom het Vlaamse stripduo te starten. „Je geeft iemand een beetje eer van zijn werk.”

Eindejaarsinterviews: voor wie was 2019 een bijzonder jaar? In een reeks lees je over bekende en iets minder bekende Nederlanders die dit jaar niet snel zullen vergeten. Metro-verslaggevers moeten op z'n minst iéts met hun te interviewen persoon hebben en leggen dat ook uit. In aflevering 1, Pierre Oitmann over Koen Maas.

Koen Maas’ podcastmonument voor Suske en Wiske

Pierre Oitmann en Koen Maas.

Pierre Oitmann: „Toen ik begin februari een kijkje op de zolder van mijn ouders nam, trof ik daar tientallen dozen aan met artefacten uit mijn kindertijd: Lego-kastelen, videobanden, knuffels, computerspelletjes, actionfigures en heel veel stripboeken; van Lucky Luke tot Conan The Barbarian. In dezelfde week startte Koen Maas, de partner van een oud-collega, met De Perfecte Podcast. Hoewel ikzelf weinig Suske en Wiskes heb gelezen, begreep ik Koens hernieuwde fascinatie voor de stripboekenreeks volledig. Hoe mooi is het om te spreken met de mensen die jouw jeugd hebben vormgegeven?”

Uitje naar Zoutelande

Wanneer De Telegraaf op 2 februari van dit jaar start met de dagelijkse publicatie van Suske en Wiske op zijn strippagina, lanceert Koen Maas De Perfecte Podcast, geheel gewijd aan de populaire stripfiguren en hun makers. De voormalig manager en eindredacteur van de online redactie van 3FM komt in eerste instantie op het idee voor een podcast tijdens een uitje met zijn vriendin en kinderen naar Zeeland. Zijn schoonouders vieren in de zomer van 2018 hun zilveren huwelijksjubileum en er wordt voor de hele familie een strandhuis afgehuurd in Zoutelande. „Iedereen was op het strand en ik ben niet per se een strandman”, vertelt Maas. „Ik hou ervan om dan een boekje te lezen en ik was net in de podcast van Gijs Groenteman gedoken, over Harry Bannink. Dat vond ik fascinerend, heel mooi. Ik dacht dat het leuk zou zijn om ook zo’n soort vorm toe te passen op Suske en Wiske.”

Koen Maas’ podcastmonument voor Suske en Wiske

„Zoveel albums, zoveel favorieten", meldt Koen Maas op het Instagramaccount @deperfectepodcast

Maas vertelt op de zolderkamer in zijn huis in Hilversum over zijn jeugdliefde. Er staat prominent een grote microfoon in de ruimte en in ieder hoekje vind je wel iets dat met Suske en Wiske te maken heeft. Een beeldje van Lambik, prenten, een elpee en, verstopt in de kasten, honderden boekjes met de kenmerkende rode kaften. Daterend vanaf de jaren ’50 tot de meest recente uitgave, het onlangs verschenen De Nacht Van Narwal. Als kind smulde Maas van de avonturen van Suske en Wiske, of zijn helden nu terugreisden naar de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk of leven op andere planeten ontdekten. „Als mijn vader een tekstballonnetje voorlas, wist ik als kind van wie het was. Bij Wedden, Dat..? waren er ooit twee broers - die zaten later ook bij Mies Bouwman, bij In De Hoofdrol – die aan de hand van een cover konden raden welk album dat het was. Dat vond ik niet zo’n uitdaging. Tekstballonnetjes raden was next level, maar dat is inmiddels wel weggezakt. Veel nummers weet ik nog wel uit mijn hoofd.”

Mijn pa heeft er meer dan jouw vader

Het begint weer te kriebelen als de kids van Maas zelf ook de strips van Suske en Wiske gaan lezen. Wanneer zijn oudste zoontje Levi vertelt dat zijn klasgenootje heeft gezegd dat diens vader meer Suske en Wiske-strips heeft dan zijn vader, gaat Maas de zolder op. „Ik zeg tegen Levi: loop maar mee. Bij de elfde of twaalfde verhuisdoos dacht ik: het zijn er echt heel veel! Ik wist zelf niet eens meer wat ik allemaal had. Toen was ik zelf weer een beetje geprikkeld.” Hij was weer terug in zijn jeugd en is ervan overtuigd dat er hele generaties met datzelfde gevoel terugdenken aan de creaties van Willy Vandersteen. „Ik zat er weer helemaal in, alles kwam naar boven borrelen. Toen dat vuurtje aangewakkerd was, had ik het met een vriend erover om een podcast te maken. Ik heb een testaflevering gemaakt, die op alle vlakken was mislukt: de techniek, het batterijtje was leeg, allemaal dat soort dingen. Maar toen zat wel in mijn hoofd hoe het moest.”

Koen Maas’ podcastmonument voor Suske en Wiske

Koen Maas (rechts) bij Paul Geerts, de man die Suske en Wiske het langst heeft getekend.

Doorslaggevend

Wat er ook zou gebeuren, Maas moest en zou de belangrijkste tekenaar van de strip uit zijn jeugd spreken. „Doorslaggevend was dat Paul Geerts mee zou doen”, erkent hij. „Ook als breekijzer naar de rest, maar bovenal heeft hij dertig jaar Suske en Wiske getekend. Vandersteen heeft prachtige verhalen gemaakt en hij was de geestelijk vader van Suske en Wiske, al begon in Nederland het succes pas echt toen de oplage van honderdduizend naar vierhonderdduizend ging. En dat was in de periode dat Paul Geerts het tekende.” Maas ging op zoek naar Geerts. „Mijn ouders gingen vlak over de grens in België wonen, vlakbij de Vandersteen Studio’s. Dat was een raar toeval. Van alle plekken waar ze een huis konden kopen, deden ze het uitgerekend daar. Iedere keer als ik daar was en boodschappen ging doen, reed ik er langs. De villa zag je vanaf de weg en staat ook in de albums. Mijn moeder en Paul Geerts hadden een gedeelde kennis en via haar ben ik aan zijn adres gekomen. Toen ik daarna in Antwerpen was, heb ik een brief door de bus gegooid met een uitnodiging om mee te werken aan mijn podcast. Twee dagen later kreeg ik een handgeschreven brief terug.”

Koen Maas’ podcastmonument voor Suske en Wiske

„Een jaar geleden plofte de handgeschreven brief van Paul Geerts op mijn deurmat."

Geerts bleek vereerd te zijn door de vraag van Maas of hij wilde vertellen over de tijd dat hij Suske en Wiske tekende. Voor hij het wist, zat hij zes uur bij Geerts thuis aan tafel om te keuvelen over de strips waar hij zoveel uren mee doorbracht als kind en puber. „Toen begon de puzzel pas. Daarvoor heb ik nog met de voorzitter van de fanclub gesproken, dus ik had al drie afleveringen liggen. Dat was een mooi blokje dat ik kon lanceren en ik vormde een beeld van hoe ik het wilde doen.” Dat leverde verrassend mooie verhalen op. „Herinneringen vervagen in de nevelen der tijd, maar de uitblinkers worden vaak opgedist, dus her en der zit er iets dubbels in de gesprekken. Dat probeer ik te vermijden in de edit. Ik wil juist de persoonlijke beleving meenemen: hoe heb je dat ervaren? Het gaat mij om de mens. Het is leuk om van Paul Geerts een persoonlijk verhaal te horen.” Zo vertelt Geerts in De Perfecte Podcast over zijn innige vriendschap met Vandersteen. „Ik heb echt van die man gehouden”, aldus de striptekenaar over zijn mentor.

Cadans

Met het maken van De Perfecte Podcast combineert Koen Maas zijn hobby en zijn voorliefde voor het medium radio. „Ik heb weliswaar geen programma’s gemaakt, maar ik ben wel intensief betrokken geweest bij Serious Request”, legt hij uit over zijn rol bij de publieke popzender 3FM. „Met een achtergrond van veertien jaar bij de radio werken, snap je de cadans van een radio-uitzending. Al heeft een podcast wel een iets andere dynamiek.” Daarnaast was hij op zoek naar iets waarin hij weer meer van zichzelf kwijt kon. „Ik wilde er iets mee doen en mezelf wat meer ontwikkelen. Ik had geen hobby’s meer na mijn jaren bij 3FM. De kinderen zijn nu wat ouder, 8 en 6, dus ik heb wat meer vrije tijd. Wat ga ik doen? Ik kan aardig photoshoppen en monteren, maar ik ga geen vlog maken. Ik hoef niet met mijn giechel in beeld.”

Koen Maas’ podcastmonument voor Suske en Wiske

Koen Maas bezig met De Perfecte Podcast.

Het opende voor Maas een geheel nieuwe wereld. „Het heeft me wel weer eventjes naar buiten doen treden. Ik zat zo in mijn radiobubbel. Het heeft voor mij de ogen weer geopend over de mogelijkheden die er zijn. Ik werk als freelancer en dan ga je al snel kijken naar het netwerk dat je hebt. Dit ligt er helemaal buiten. Dit is weer onontgonnen terrein.” Zo belandt Maas in november in Breda bij een diner van de Vandersteensnoepers, een genootschap van doorgewinterde Willy Vandersteen-kenners en Suske en Wiske-verzamelaars. Daarnaast spreekt hij bijvoorbeeld met Charel Cambré, de tekenaar van de op Suske en Wiske gebaseerde graphic novel De Kronieken Van Amoras, of bekende Nederlanders die net als hem verzot zijn op de Belgische striphelden. „Op een gegeven moment ben ik klaar en dan rond ik het af, maar ik weet nog niet wanneer. Ik kan voorlopig nog vooruit. Ik heb nog genoeg namen en onderwerpen op mijn lijstje staan. Er is 75 jaar aan materiaal waar je uit kunt putten.” Zo komt binnenkort tekenaar Marc Verhaegen aan het woord, van wie in april een stripboek over Tsjernobyl verschijnt.

Inhaken

De Perfecte Podcast blijkt een succes, want niet alleen ingewijden uit de stripwereld en hun bekende bewonderaars nemen enthousiast plaats achter de microfoon van Maas. Er zijn ook veel lezers van Suske en Wiske die naar de gesprekken luisteren. Momenteel bereikt Maas zijn publiek vooral via de socialmediakanalen van De Perfecte Podcast. „Inhaken op trending topics, content voor Facebook en Instagram maken; er is zoveel dat je kunt doen.” Het is ook minstens net zoveel werk als het maken van de podcast zelf, geeft hij toe. „Je kan wel een podcast online zetten en hopen dat mensen ’m vinden, maar je moet jezelf laten zien, wil je er bovenuit steken. Zeker als je een nichepodcast als deze onder de aandacht wil brengen.”

Koen Maas’ podcastmonument voor Suske en Wiske

Een fan maakte Koen Maas dit jaar trots, door dit te maken en te posten.

Hij ziet zijn podcastreeks als eerbetoon aan het werk van Vandersteen, Geerts en al die anderen, die vaak geen vermelding kregen in de boekjes zelf. „Het klinkt een beetje cheesy misschien, maar ik wilde een monumentje maken met de middelen die ik voor handen heb. Dit is een stripreeks die mij zoveel heeft gegeven. Mijn jeugd was ermee doorspekt. Ik was altijd en overal Suske en Wiske aan het lezen. Bij elke stemming paste wel een album.” Hij ziet hoe zijn kinderen nu genieten van de strips die hij als kind al las. „Alleen is hun schatkamer veel groter, want er is zoveel bijgekomen”, vertelt hij wijzend naar de ruim driehonderd boekjes in zijn kast. „Levi had de kluis voor mij weer een beetje geopend. De kinderen hebben hun eigen collectie, dus deze boekjes zijn voor papa. Maar ze hebben allebei een metertje in de kast staan.”

De Perfecte Podcast is te beluisteren via Spotify, Stitcher en iTunes.


like
user_c96f09a0f15e7d4f303b0ff466a2eb6b2b36eeb9_avatar

Disney+ in vijf maanden bij mijlpaal waar Netflix zeven jaar over deed

Disney+ in vijf maanden bij mijlpaal waar Netflix zeven jaar over deed

Het zijn dezelfde afleveringen van The Mandalorian die voor de piek zorgen. | Foto: Disney

Foto van 'Manners.nl'

GISTEREN

Disney+ kon vooral dankzij The Mandalorian vlak na de lancering recordcijfers bekendmaken. De streamingdienst had al binnen 24 uur de ondergrens doorbroken van wat analisten voorspeld hadden voor het eerste jaar. Daarna werd het pittiger voor de Netflix-killer.

Sinds eind vorig jaar is het een stuk stiller geworden. Disney heeft een hoop ambitieuze Marvel en Star Wars series op de planning staan, maar die laten allemaal nog even op zich wachten. Abonnees moeten het voorlopig dus met oude content doen. Niet de stroom aan Originals die we van Netflix en het spotgoedkope Amazon Prime Video gewend zijn.

Disney+ tikt mijlpaal aan


De Slimste Mens komt met online pubquiz

De Slimste Mens komt met online pubquiz

Maarten van Rossem en Philip Freriks zijn ook van de partij. | Foto: KRO-NRC / Stijn Ghijsen

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Dat je geen café of kroeg nodig hebt om te pubquizzen, bewijzen alle online varianten wel. Ook De Slimste Mens organiseert er nu eentje: maandagavond komt de tv-kennisquiz met een eenmalige online pubquiz.

Het concept is simpel: vorm een team met je gezin, huisgenoten, vrienden of collega's en maak kans om 'De Slimste Groep van Nederland' te worden. Je speelt de vertrouwde rondes zoals de open deur, puzzel, galerij en het collectieve geheugen en uiteraard zijn Philip Freriks en Maarten van Rossem ook van de partij.

Overleg via de digitale weg


Lubach verlengt tv-seizoen niet

Lubach verlengt tv-seizoen niet

Arjen Lubach. | Foto: Merlijn Doomernik

Foto van 'Metro en ANP'

8 APR 2020

Het satirische programma Zondag met Lubach gaat ondanks torenhoge kijkcijfers niet langer door dan gepland, nu de NPO veel gaten in de programmering heeft door de coronacrisis. Dat heeft Arjen Lubach woensdag gezegd in een interview met Radio Oranje.

Er komen nog twee afleveringen, daarna neemt het programma een pauze tot het najaar. „Ik weet dat jij al jaren een pleitbezorger bent van satire die elke week zonder uitzondering het land bedient. Maar er zijn een aantal dingen die dat onmogelijk maken", zei Lubach tegen interviewer Paul Haenen.

Zo stelt de cabaretier dat de televisiebudgetten in Nederland niet toereikend zijn om vijftig weken per jaar een programma als ZML te maken. „Bovendien is de Nederlandse nieuwsmolen niet zodanig dat we het hele jaar door week in, week uit een uitzending kunnen maken. De mensen vinden coronanieuws op een gegeven moment ook niet meer interessant."


Billie Eilish vindt sociale isolatie wel even lekker

Billie Eilish vindt sociale isolatie wel even lekker

Billie Eilish verzorgt op dit moment haar hondjes. | Foto: EPA / Vicky Flores

Foto van 'Metro en ANP'

7 APR 2020

Zangeres en superster Billie Eilish zit niet in zak en as sinds ze door de uitbraak van het coronavirus aan huis is gekluisterd.

„Ik heb het prima naar mijn zin in mijn eentje. Het is denk voor het eerst sinds ik 12 jaar oud was dat ik zo lang niks te doen had," zegt ze in de podcast van Electronic Beats.

Ooit weer gelukkig en dankbaar


Gordon: nationale feestdag na corona
Likeability of3

Gordon: nationale feestdag na corona

„Ik denk dat we straks een soort nieuwe Bevrijdingsdag krijgen", voorspelt Gordon. | Foto: ANP / Levin den Boer

Foto van 'Metro en ANP'

7 APR 2020

Het kan haast niet anders, denkt tv-presentator, horecaman en (voormalig) zanger Gordon. Na de coronacrisis vieren we met z'n allen een nationale feestdag. 

De magische datum van 1 juni - voorlopig de dag waarop de horeca in Nederland mogelijk weer open zou mogen - ziet Gordon als die nieuwe nationale feestdag. Dat zegt hij in een interview met HorecaNederland.tv op YouTube.

„Ik denk dat we straks een soort nieuwe Bevrijdingsdag krijgen", voorspelt hij. „Dat we op 1 juni massaal de straat opgaan en elkaar in de armen vliegen." Gordon loopt daarbij uiteraard vooruit op wat de toekomst Nederland brengt en of we die datum wel of niet massaal de straat weer op mogen.


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Misdaadzender komt met vervolg op Netflixtopper Tiger King
Likeability of3

Misdaadzender komt met vervolg op Netflixtopper Tiger King

Joe Exotic. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

7 APR 2020

De Amerikaanse misdaadzender Investigation Discovery gaat een vervolg maken op de populaire Netflix-docureeks Tiger King: Murder, Mayhem and Madness. In de special moeten vragen die kijkers na afloop van de serie hadden, worden beantwoord. Dat heeft de zender laten weten aan Amerikaanse media.

In Investigating the Strange World of Joe Exotic wordt dieper ingegaan op de ruzie tussen de excentrieke katachtigenverzamelaar Joe, die momenteel in de gevangenis zit, en dierenactiviste Carole Baskin, de dame die Joe had willen omleggen. „Kijkers waren begrijpelijk erg geboeid door Netflix' Tiger King, maar de miljoenen fans van true crime wereldwijd wilden meer", zegt Henry Schleiff, directeur van Investigation Discovery.

Mysterieuze verdwijning


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

‘Extra aflevering voor docuserie Tiger King op Netflix’

‘Extra aflevering voor docuserie Tiger King op Netflix’

Joe Exotic, één van de karakters uit de serie Tiger King, samen met een tijger | Foto: ANP

Foto van 'Metro'

5 APR 2020

Goed nieuws voor de fans van de Netflix-serie Tiger King. Volgens Jeff Lowe, één van de mensen in de serie, komt er namelijk een extra aflevering.

Wie een beetje actief is op sociale media of de entertainmentsecties van een krant leest, kan de enorme hype rondom Tiger King haast niet gemist hebben. In de serie worden verschillende eigenaren van dierentuinen gevolgd, dierentuinen met de focus op ‘grote katten’. Tijgers, leeuwen, panters en zelfs kruizingen tussen de verschillende dieren.

Documentairemaker Eric Goode legt in de zevendelige reeks de verhoudingen tussen de verschillende eigenaren bloot en laat daarbij ook een bizarre subcultuur zien. In een video zegt Jeff Lowe dat Netflix aan het filmen is en volgende week een nieuwe aflevering online komt. „Ze komen hier morgen filmen, het is volgende week online", zegt Lowe.


Ed Sheeran heeft wat anders aan zijn hoofd dan corona, de tuin

Ed Sheeran heeft wat anders aan zijn hoofd dan corona, de tuin

Ed Sheeran maakt bezwaar om een tuin. | Foto: EPA / Vicky Flores

Foto van 'Metro en ANP'

4 APR 2020

Beter een goede buur dan een verre vriend gaat niet echt op voor Ed Sheeran. Naast het coronavirus in zijn land, heeft de artiest nog een probleem. 

De Britse zanger lag al meerdere malen overhoop met zijn buren over wat hij op zijn erf allemaal uitspookte. Nu is het andersom en maakt Ed volgens de Daily Mail bezwaar tegen de tuinuitbreiding van een van zijn buurtbewoners.

Buurman Tony Robinson wil zijn erf graag uitbreiden en zegt dat het „weinig tot geen gevolgen heeft voor de aantrekkelijkheid van de erven eromheen." Maar Ed is het daar niet mee eens. Volgens zijn bezwaar zou de uitbreiding "niet bij de uitstraling van het dorp passen" en zou het dorp zich zo "op een kunstmatige en ongeplande manier in de natuur uitbreiden."


Rumag haalt ook kleding met 'wijnen, wijnen, wijnen' uit webshop

Rumag haalt ook kleding met 'wijnen, wijnen, wijnen' uit webshop

De familie Meiland. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 APR 2020

Rumag is gestopt met het verkopen van T-shirts, truien en andere kleding met daarop de gevleugelde spreuk 'wijnen, wijnen, wijnen' van de familie Meiland.

De items zijn in tegenstelling tot eerder deze week niet meer terug te vinden in de webshop.

Het lijkt erop dat Rumag de collectie uit voorzorg uit de handel heeft gehaald nadat eerder SLAM-dj Bram Krikke met juridische stappen had gedreigd over shirts met daarop de tekst 'joe joe'. Krikke registreerde zijn vaste kreet als intellectueel eigendom waardoor deze niet door derden misbruikt mag worden. Rumag besloot daarop alle kleding met die quote uit de webshop te halen.


Festivalbaas vreest voor onzekere festivalzomer

Festivalbaas vreest voor onzekere festivalzomer

Bezoekers tijdens Lowlands 2019 | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 APR 2020

Wie zit te springen om een volle festivalzomer, komt wellicht van de koude kermis thuis. Zelfs de directeur van MOJO - één van de grotere festivalorganisatoren van ons land - maakt zich zorgen om de festivals. 

Zelfs als de overheid de coronamaatregelen voor de zomer kan afschalen, is het nog zeer onzeker of grote evenementen als Lowlands, Pinkpop of Down the Rabbit Hole kunnen doorgaan. De drie festivals worden allemaal door MOJO georganiseerd.

Geen afzeggingen


Miley Cyrus: 'Godsdiensten zijn dodelijker dan corona'
Likeability of6

Miley Cyrus: Godsdiensten zijn dodelijker dan corona

Cyrus tijdens een optreden voor de coronacrisis. | Foto: ANP

Foto van 'Metro'

2 APR 2020

Geloven in God en bij een kerk horen is niet hetzelfde, weet popster Miley Cyrus als geen ander. Het verschil legde ze onlangs uit aan een tv-dominee die haar bedankte voor het aanhangen van de kerk. 

Cyrus riep haar volgers op social media op om te bidden voor de slachtoffers van het coronavirus. Een tv-dominee schreef: „Goed dat jij als popster nog gelovig bent. Blij dat je nog altijd tot de kerk behoort."

Erger dan corona


like
user_c01145ae7afdf4177bb1ebc7fe861ede4746d054_avataruser_b7a9854e14e8edfa66c7dc3e8fa7f91de0bfc6fe_avataruser_2955c27e6606324f433eb07a3c37405ce771d1a2_avatar

Mocro Maffia krijgt derde seizoen

Mocro Maffia krijgt derde seizoen

Het tweede seizoen, dat sinds 20 maart te zien is, is de best bekeken release bij Videoland van een gescripte serie tot nu toe. | Foto: Videoland

Foto van 'Metro en ANP'

1 APR 2020

De populaire serie Mocro Maffia krijgt een derde seizoen bij Videoland. Het tweede seizoen, dat sinds 20 maart te zien is, is de best bekeken release bij Videoland van een gescripte serie tot nu toe. Wanneer het nieuwe deel te zien is, wordt later bekendgemaakt.

Na de bloedstollende seizoensfinale was de vraag naar nieuwe afleveringen groot, zegt creatief producent en hoofdrolspeler Achmed Akkabi: „Het tweede seizoen heeft misschien nog wel meer losgemaakt bij de kijkers dan het eerste. Na de laatste aflevering werden we overspoeld met de vraag of er een derde seizoen komt. Ik ben blij dat we nu al aan kunnen kondigen dat we die samen met Videoland gaan maken!"

Drugsvete


Miljuschka neemt je mee naar Mexico terwijl je thuis zit

Camera videoMiljuschka: Benieuwd wat champagne spuitende rappers doen

'Mexico is trouwens een rauw land met hele warmen mensen.' | Foto's: 24Kitchen

Foto van 'Erik Jonk'

30 MRT 2020

Miljuschka Witzenhausen ‘dook’ de keuken van Mexico in. Zij sprak met Metro over het land dat zoveel meer te bieden heeft dan tacos, burritos en tequila. En over de situatie in coronatijd.

In opvallend fleurige jurkjes fladdert de 34-jarige presentatrice en tv-kok met een grote glimlach over het scherm. Met Miljuschka in Mexico heeft Witzenhausen vanaf maandag (22.00 uur op 24Kitchen, zes afleveringen) een opvolger voor eerdere kijkjes in de keukens van de Verenigde Staten, Vietnam en Japan. Wekelijks neemt zij de tv-kijker mee aan de hand van zes Mexicaanse hoofdingrediënten: mais, avocado, bonen, chocolade, chilipeper en limoen. Ze bekijkt en proeft eten, maar bezoekt ook lokale markten, topchefs en boeren en snuift Mexicaanse cultuur. Maandag gaat het in aflevering 1 over mais: „Pak je popcorn er maar bij.”

Finale Wie Is De Mol?


Niemand in de klas, dan de klas (H3L) maar op de buis

Niemand in de klas, dan de klas (H3L) maar op de buis

Vlnr: Levy Jansen, Romy van de Put, Serah Doku, Davey Driessen en Hamza Othman. | Foto’s: William Rutten

Foto van 'Erik Jonk'

30 MRT 2020

Geen school heeft de deuren geopend voor lessen op dit moment. Videoland dacht: dan brengen we de school toch bij de mensen thuis?

H3L is een klas waarmee de kijkers het afgelopen najaar voor het eerst kennismaakten. Vooral jonge kijkers plus nieuwsgierige ouders zagen het wel, maar vooral het wee van een schoolklas aan de hand van vijf zeer uitgesproken types. ‘De nachtmerrie van elke docent’, dat zijn Thomas ​ (Levy Jansen), Faiz (Hamza Othman), Ollie (Davey Driessen​), Roos (Serah Doku​) en Tess (Romy van de Put) van het Keizer Vijzels College. Gewoon pauze hebben ze bijvoorbeeld niet, ‘pizzapauze wel’. En Tess die zoent met Roos op een brug? Filmpen die hap en openbaar maken voor de hele school („meneer, dat is vrijheid van meningsuiting").

Alles ligt stil


Volop complimenten tijdens laatste aflevering DWDD

Volop complimenten tijdens laatste aflevering DWDD

In een haast lege studio besprak host Matthijs van Nieuwkerk met Marc-Marie Huijbregts de voorbije seizoenen. | Foto: ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

27 MRT 2020

Na vijftien jaar heeft De Wereld Draait Door zijn laatste uitzending erop zitten. In een haast lege studio besprak host Matthijs van Nieuwkerk met Marc-Marie Huijbregts de voorbije seizoenen.

Er kwamen tal van fragmenten voorbij, waarbij Van Nieuwkerk niet moeilijkere momenten uit de weg ging. Zo kwam er onder andere een fragment met Andre Agassi voorbij, waar de presentator zich wat minder makkelijk bij voelde, omdat hij met zijn Engels niet helemaal uitkwam. Ook de kritiek van Queens of the Stoneage-frontman Josh Homme op de beperkte speeltijd die ze kregen, kwam voorbij.

Ilse en Henny


Boer Geert Jan shockeert tv-kijkend Nederland

Boer Geert Jan shockeert tv-kijkend Nederland

Boer Geert Jan shockeert tv-kijkend Nederland | Foto: Boer zoekt Vrouw.

Foto van 'Nina Juffermans'

23 MRT 2020

Boer zoekt Vrouw is normaal een programma zonder heftige uitspattingen en gekkigheid, maar daar heeft boer Geert Jan zondagavond eigenhandig verandering in gebracht.

Ruim 3,5 miljoen kijkers zaten zondagavond weer aan de buis gekluisterd om te zien hoe het de datende boeren vergaat. Inmiddels is het programma in de logeerweek beland, wat inhoudt dat elke boer drie potentiële liefdeskandidaten in huis te logeren heeft. Lekker samen een prakkie eten, een beetje televisie kijken, ongemakkelijk voor je uit staren en de koeien melken. Veel romantiek en wilde uitspattingen zal je in de boerderijen niet snel zien.

Konijnenpak


Dit zijn de eerste beelden van Ex on the Beach

Camera videoDit zijn de eerste beelden van Ex on the Beach

De acht vrijgezellen van Ex on the Beach. | Foto: MTV

Foto van 'Erik Jonk'

23 MRT 2020

De deelnemers werden vorige week door Metro voorgesteld, nu zijn de eerste beelden van Ex on the Beach: Double Dutch vrijgegeven.

Je hebt deze dagen vast veel andere dingen aan het hoofd, maar fans van het MTV-programma Ex on the Beach zijn er genoeg. Dan is het toch iets om naar uit te kijken tijdens deze veel-thuis-zit-periode: seizoen 6.

Ex-lovers spoelen aan


Davina Michelle brengt 17 Miljoen Mensen met Snelle uit

Davina Michelle brengt 17 Miljoen Mensen met Snelle uit

Davina Michelle doet vier concerten voor een leeg Ahoy | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

23 MRT 2020

Het zijn gekke tijden waarin het niet altijd makkelijk is voor veel mensen. Gelukkig komen er ook een hoop mooie initiatieven naar boven. Bijvoorbeeld de concertreeks van Davina Michelle in een leeg Ahoy.

Natuurlijk staat ze daar zonder publiek, maar met andere artiesten. Eén van die artiesten is Snelle, met wie ze het nummer 17 Miljoen Mensen zong. Het nummer is een cover van 15 Miljoen Mensen van Fluitsma & Van Tijn uit 1996, maar werd herschrijven voor de concertreeks.

De nieuwe versie is een eerbetoon aan onder anderen hulpverleners, leraren en vakkenvullers in deze tijd van crisis. Bij heel wat luisteraars en kijkers van het concert viel het nummer in goede aarde.


Gijs Blom, ‘onze’ prins van Netflix

Gijs Blom, ‘onze’ prins van Netflix

Gijs Blom als prins Viridian te paard. | Foto: Netflix

Foto van 'Erik Jonk'

20 MRT 2020

Gijs Blom genoot van het succesboek De Brief voor de Koning. Nu acteert hij in de groots opgezette Netflixserie.

Natuurlijk heeft Gijs Blom (23) het boek De Brief voor de Koning van Tonke Dragt in de kast staan. „Twee zelfs. Een wat modernere uitgave en een oorspronkelijke uitgave van mijn vader. Zijn vader las hem voor, mijn vader mij. Ik ben hem tijdens de draaiperiode weer gaan lezen.” Blom heeft het dan over het filmen van de Netflix-serie The Letter for the King, het wereldberoemde verhaal (zie onderaan) dat vrijdag op de streamingdienst verschijnt.

Grote première