Showbizz

Soldaat van Oranje met twee vrienden tiende (!) jaar in

Soldaat van Oranje met twee vrienden tiende (!) jaar in

Alex van Bergen (links) en Theo Martijn Wever tijdens een promotie-optreden in het land. / Samuel van Leeuwen

Foto van 'Erik Jonk'

29 OKT 2019

Succesmusical Soldaat van Oranje gaat woensdagavond het tiende (!) jaar in. Voor de twee hoofdrolspelers is dat extra bijzonder. Dat geldt ook voor de cijfers (zie onder).

Hoe lang speelt die musical Soldaat van Oranje eigenlijk nog? Dat is een vraag die regelmatig wordt gesteld en waarbij het antwoord luidt: nog heel lang. Waarom zou je het grootste theatersucces in Nederland aller tijden stoppen? Woensdag gaat Soldaat van Oranje – De Musical met een feestelijke voorstelling het tiende jaar in. Onwaarschijnlijk mooi voor de man die voor de musical met het publiek op de grote schijf, draaiend langs de scènes, verantwoordelijk is, producent Fred Boot. Prachtig voor al die acteurs die het toneel van ‘Soldaat’ bespeelden, schitterend voor al die mensen achter de schermen. Maar deze keer vooral speciaal voor twee jeugdvrienden uit Ede, die de hoofdrol van Erik Hazelhoff Roelfzema delen: Alex van Bergen (36, nu Haarlem) en Theo Martijn Wever (33, nu Zaandam).

Soldaat van Oranje met twee vrienden tiende (!) jaar in

Alex van Bergen (links) en Theo Martijn Wever. / Soldaat van Oranje - De Musical

De twee die met elkaar in contact kwamen door school (Alex zat in de klas bij de zus van Theo Martijn, die weer in de klas zat met de broer van Alex) speelden in het verleden al in Soldaat van Oranje – De Musical. In bijrollen en ensemble, maar ook als understudy van de hoofdrol. Alex focuste zich even op zijn Utrechtse gezelschap Als De Beren Komen, Theo Martijn vertrok tijdelijk naar een andere musical, All Stars. Nu zijn ze terug, om die loodzware rol van Nederlands bekendste Engelandvaarder te spelen en te zingen. Beide acteurs staan drie keer per week in de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk. Daar zagen bijna drie miljoen mensen Van Bergen, Wever en negentien eerdere Soldaten van Oranje inmiddels. Metro belde de vrienden.

Alex van Bergen (bijna 2 jaar Soldaat)

„Sorry, je hoort even een schreeuwend kind op de achtergrond,”, zegt ‘Soldaat’ Alex aan de telefoon. „Het is herfstvakantie, ik zal even een filmpje opzetten.”

Hoe bijzonder is het om, met een vriend, het tiende jaar in te gaan?

Héél bijzonder. Het is al fijn om de rol met iemand te delen, waar je goed mee op kunt schieten. Op zich zien we elkaar natuurlijk amper omdat we op verschillende momenten spelen, maar we delen wel dingen en doen samen pr-zaken. We moeten elkaar dingen gunnen, zoals het feit dat ik woensdag die feestelijke voorstelling mag doen. Gelukkig hebben we beiden totaal geen ego-probleem. Er is onderling vertrouwen en dat betekent dat we ontspannen kunnen samenwerken. We spelen bovendien onze eigen versie van Hazelhoff Roelfzema en dat is helemaal okay.

Soldaat van Oranje met twee vrienden tiende (!) jaar in

Erik Hazelhoff Roelfzema (links) met prins Bernhard, bij de doop van een Soldaat van Oranje-Boeing in 1987. / ANP

Wat voor ‘Soldaat’ zet jij neer?

Toen ik Hazelhoffs boek las en me verdiepte in de rol, viel me op dat Erik eigenlijk niet nadenkt maar vooral doet. Ergens onderin zijn buik voelt hij hoe iets ongeveer in elkaar zit en móet dan iets doen. Ik vond dat inspirerend omdat ik vrij andersom ben. Ik ben vaak een twijfelaar, een afweger en denk lang na voordat ik iets doe. Dat impulsieve, die bravoure van Hazelhoff Roelfzema, dat vind ik mooi. Dat probeer ik mijn rol te benadrukken. Als iets onder druk komt te staan, treedt de Soldaat als een soort natuurlijke leider naar voren en loopt hij voor de troepen uit. Hij moedigt zijn vrienden aan om in godsnaam maar iets te doen, al heb je geen idee wat. Het kan toch niet zo zijn dat we onze kop in het zand steken en blijven doorstuderen, terwijl de hele boel hier wordt overgenomen door de Duitsers? Dat bewonder ik heel erg in hem. Ik vind het ook een soort levensvreugde. Dat je niet nadenkt over de dood en over angsten. Er waren namelijk een heleboel redenen om dat wat Erik in de Tweede Wereldoorlog deed, niet te doen. Maar nee, hij gáát. Dat vind ik zo goed aan de voorstelling. Het publiek denkt door Soldaat van Oranje na over eigen actiebereidheid.

Tolerant en verdraagzaam

Het musicalpubliek wordt een spiegel voorgehouden met de vraag ‘Wat betekent vrijheid voor jou?’ Wat is jouw antwoord?

Dat betekent voor mij dat ik kan zijn wie ik wil zijn en dat ik kan gaan waar ik wil gaan. En dat zonder vrijheid van andere mensen te beperken of anderen iets op te leggen. Nederlanders zijn er trots op dat we zo’n tolerant land zijn. Dat we verdraagzaam zijn ten opzichte van andere bevolkingsgroepen, geloven en ideeën, vind ik heel belangrijk. En dat ik keuzes niet opgelegd krijg, maar er zelf over na mag denken.

Martijn Theo Wever (ook bijna 2 jaar Soldaat)

„Sorry, je hoort verbouwingsgeluiden in ons nieuwe huis”, zegt ‘Soldaat’ Theo Martijn Wever aan de telefoon. „Ik zal mijn vader vragen of hij even stopt met zagen en timmeren.”

Hoe bijzonder is het om, met een vriend, het tiende jaar in te gaan?

Helemaal fantastisch en ik gun het de hele productie ook zo. Voor of achter de schermen, iedereen werkt er heel hard aan om het altijd maar weer een goede voorstelling te laten zijn. Daar hebben we trouwens zelfs een resident director voor, iemand die de kwaliteit van de show bewaakt. Kevin Schoonderbeek heeft die taak, hij speelde eerder Anton (de student en vriend van Erik die de kant van de Duitsers koos, red.) en vriend Fred. Alex speelt de jubileumvoorstelling en ik zit in de zaal. We bellen en gunnen elkaar veel. Wie speciale shows mag doen is nooit een issue, dat gaat heel organisch.

Soldaat van Oranje met twee vrienden tiende (!) jaar in

De man die ons Soldaat van Oranje – De Musical ‘gaf’, Fred Boot. / Marco de Swart | ANP

Wat voor ‘Soldaat’ zet jij neer?

In elk geval een andere dan Alex, heel grappig vind ik dat. We zien elkaar alleen tijdens de af en toe verplichte showwatch en dat is goed en leuk. Zo leer je van elkaars interpretatie. Alex speelt een prachtige Erik. Mijn Erik volgt zijn hart, maar is een wat emotionelere man dan die van Alex. Hij kan een man vol bravoure neerzetten. Dat doe ik ook, maar bijvoorbeeld op het moment dat Erik hoort dat zijn vriendin Charlotte niet meer leeft en zijn maat Fred is neergeschoten, dan zet ik een pittig emotionele Hazelhoff Roelfzema neer. Al speel ik de hoofdrol nu al een tijd, ik kan oprecht zeggen dat geen voorstelling hetzelfde voelt en is.

Zijn wie je wil zijn

Het musicalpubliek wordt een spiegel voorgehouden met de vraag ‘Wat betekent vrijheid voor jou?’ Wat is jouw antwoord?

Misschien vind je het een cliché, maar voor mij gaat het erom dat ik kan voelen en denken wat ik wil voelen en denken. Ik val op mannen en vind het bijzonder fijn dat ik met mijn vriend een nieuw huis kon kopen en dat we dat allemaal te gekke leuke berichtjes en felicitaties krijgen. Dat je je hier kunt uiten, zijn wie je bent en dat we het daar gewoon over kunnen hebben en van elkaar leren begrijpen, dat is vrijheid. Net als je vizier kunnen openzetten en dat je kunt gaan en staan waar je wilt. En dat ik op reis mag en de wereld kan zien. Dat klinkt allemaal heel groots, maar ik denk dat dat het ook is.

Publiek draaide al 29.000 rondjes

Waren de cijfers van Soldaat van Oranje – De Musical in de beginjaren indrukwekkend, inmiddels zijn ze duizelingwekkend. Als morgenavond het tiende speeljaar wordt bereikt, dan…

…staat de 2.777e voorstelling op het punt te beginnen.

…bevindt cast nummer 18 zich op het podium.

…hebben 21 acteurs Soldaat van Oranje Erik Hazelhoff Roelfzema gespeeld.
…heeft het publiek weer 1103 stoelen in de TheaterHangaar bezet.
…zijn er 33 speciale educatievoorstellingen gespeeld voor meer dan 36.000 leerlingen van het voortgezet onderwijs, mbo en hbo.

…is het al bijna zes jaar geleden dat ‘Soldaat’ de langstlopende voorstelling in de Nederlandse theatergeschiedenis werd.
…zijn er inmiddels 18 verschillende programmaboeken verschenen.

Soldaat van Oranje met twee vrienden tiende (!) jaar in

Scenefoto: studenten zien het bombardement van Rotterdam. / Soldaat van Oranje - De Musical

…hebben 18 actrices de rol van koningin Wilhelmina vertolkt.
…is het aantal speeluren 8.337.
…heeft de draaischijf, waarop het publiek langs de scènes draait, 5.641 kilometer afgelegd.

300.000 liter water

…heeft diezelfde schijf met toeschouwers 160.000 draaibewegingen gemaakt.
…heeft het publiek iets meer dan 29.000 rondjes gedraaid.
…zit er net als bij de première 300.000 liter water in de zee en er ligt 50.000 kilo zand op het theaterstrand en in de duinen.
…zijn er door kap & grime 18.000 ‘kaalkoppen’ gemaakt voor de ontgroenings-scène van de studenten.
…werken er, en dat zes voorstellingen per week, ruim 150 mensen voor en achter de schermen.
…lopen 10 technici weer 5 kilometer achter de schermen, dus bijna een marathon per week.
…staan er inmiddels bijna duizend namen op de muur in het decor van de studentensociëteit Minerva (uiteenlopend van Eriks vrouw Karin Hazelhoff Roelfzema en oud-Engelandvaarders tot Koning Willem-Alexander en premier Mark Rutte).

Maandagmorgen werd voor de zoveelste keer bekendgemaakt dat Soldaat van Oranje – De Musical weer verlengd is, nu tot en met maand mei. 


Likeability of5

Geen straf voor Boef om snelheidsovertreding

Rapper Boef begin 2019 / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

19 NOV 2019

Rapper Boef is er niet vies van zijn artiestennaam zo nu en dan eer aan te doen. Hij komt dit keer echter wel weg met ongehoorzaam gedrag, omdat hij zelf niet de overtreder was.

De rebel wordt niet bestraft voor twee snelheidsovertredingen die hij in 2017 zou hebben begaan. De rapper was namelijk niet de bestuurder, zo concludeerde de kantonrechter in Breda dinsdag.

Niet de bestuurder


loldislike
user_2895189b950331c781bc37ce073361230ac0b69c_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Likeability of3

André Hazes sleept Privé voor de rechter door cover met zoontje

André Hazes tijdens een optreden in Ahoy. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

18 NOV 2019

André Hazes (25) sleept weekblad Privé voor de rechter. Het roddelblad heeft zonder toestemming een foto van zijn zoontje gebruikt op de cover. 

André heeft voor de rechtszaak het advocatenkantoor van Peter R. de Vries ingeschakeld, vertelde hij zondag bij Café Hendriks & Genee. 

Verwijzing naar breuk


dislike
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Bridget Maasland en André Hazes zijn aan het daten. / ANP

Hadewych Minis neemt het op voor Bridget en Dré

Bridget Maasland en André Hazes zijn aan het daten. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

17 NOV 2019

Actrice Hadewych Minis heeft het op Instagram opgenomen voor Bridget Maasland en Dré Hazes. 

Onder een foto waarbij ze haar vuist in de lucht steekt schrijft ze verbaasd te zijn over de verbaasde reacties op de beginnende relatie van de twee. „Het is niet zo raar hoor dat een „oudere" vrouw bemind wordt en wil beminnen. Dat is juist heerlijk en normaal en logisch", schrijft ze verontwaardigd.


Likeability of3

Ook Kim Kardashian keert zich tegen Zwarte Piet

Foto: ANP

Foto van 'Metro'

17 NOV 2019

Kim Kardashian noemt de Nederlandse traditie van Zwarte Piet 'verontrustend' en 'choquerend'. De tweet van de realityster is vaak gedeeld en geliket en levert veel reacties uit beide kampen op.

„Deze Nederlandse 'traditie' genaamd 'Zwarte Piet' is verontrustend!", schrijft Kim op Twitter. Daarbij plaatst ze een achtergrondartikel dat vorig jaar door Al Jazeera is gepubliceerd. In het artikel komen onder anderen activist Jeffrey Afriyie, een voorstander van Zwarte Piet en een conflictanalist aan het woord.


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Ariana Grande moet misschien concerten afzeggen vanwege ziekte

Ariana Grande moet concerten misschien afzeggen

/ANP

Foto van 'Metro'

17 NOV 2019

Ariana Grande heeft last van een sinusinfectie. Via haar Instagram laat ze haar fans zaterdagavond weten dat het niet zeker is of haar concerten kunnen doorgaan.

In de berichten schrijft Grande dat ze er alles aan doet om voor de geplande optredens weer beter te zijn, maar dat ze haar fans wel wil waarschuwen voor het geval dat ze zich niet snel genoeg beter voelt. „Ik ben al ziek sinds de laatste show in Londen”, schrijft de zangeres. „Ik weet niet hoe het kan, maar mijn keel en hoofd doen veel pijn en het is moeilijk om adem te halen tijdens de show.”

Concerten in Europa en Noord-Amerika


Likeability of5

Monica Geuze en Lars Veldwijk uit elkaar

Monica Geuze en Lars Veldwijk. / Instagram @monicageuze

Foto van 'Daisy Heyer'

15 NOV 2019

Het is over en uit tussen Monica Geuze en Lars Veldwijk. Dat maakten de twee vrijdagmiddag via een post op Instagram bekend. 

Er gingen al een tijdje geruchten over de twee, ook omdat Veldwijk de laatste tijd eigenlijk nooit meer te zien was in de vlogs van Geuze. Onder de foto met de voetballer schrijft ze dat de twee 'een aantal mooie jaren hebben gehad.'

„We hebben er samen voor gekozen om uit elkaar te gaan. Er is geen sprake van ruzie en onze prachtige dochter zal voor ons beiden altijd op nummer 1 staan!" vervolgt ze.


lol
user_7773621565689246c2f6d156935675e7e4bf47d1_avatar

Talkshow Ladies Night zakt onder de 200.000 kijkers

Talkshow Ladies Night zakt onder de 200.000 kijkers

De Talkshow Ladies Night van Merel Westrik zakt onder de 200.000 kijkers / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

14 NOV 2019

De Net5-talkshow Ladies Night trok woensdag 184.000 kijkers. Daarmee is het programma onder de ‘magische grens’ gezakt die medebedenkster Linda de Mol eerder in DWDD had genoemd. „Onder de 200.000 kijkers heb ik een lichte depressie", stelde De Mol toen.

Het programma, dat wordt gepresenteerd door Merel Westrik en waarin alleen vrouwen te gast zijn, ging een maand geleden van start met 378.000 kijkers. Het best bekeken programma was, zoals vrijwel elke dag, het NOS Journaal van 20.00 uur, dat bijna 2 miljoen mensen trok. Westrik stapte over van het RTL Nieuws naar Net5 om dit programma te gaan maken.

Andere talkshows


Niets is wat het lijkt in 'De 12'

'De 12': lekker puzzelen op tv

Meral Polat en Gijs Naber. / Foto’s: Videoland | EndemolShine

Foto van 'Erik Jonk'

12 NOV 2019

RTL’s successerie ‘De 12’ heeft vanaf dinsdag een nieuwe reeks. Maar (bijna) alles is anders. De kracht is hetzelfde: De 12 van Schouwendam is een absolute puzzel.

De 12 van Oldenheim heette ‘de vorige’, naar twaalf Oldenheimbewoners die op mysterieuze wijze onafhankelijk van elkaar verdwenen. De RTL-productie werd een hit op Videoland (2017) en RTL 4 (2018). Hier moest een vervolg op komen, vonden makers en kijkers. Maar ja, de who dunnit was een afgerond verhaal. De dader was na vele puzzelstukjes bekend.


André Hazes: Ik heb Monique niet bedrogen!

André Hazes: Ik heb Monique niet bedrogen!

André Hazes: Ik heb Monique niet bedrogen! / ANP

Foto van 'Metro'

11 NOV 2019

André Hazes heeft Monique Westenberg níet bedrogen met Bridget Maasland. Dat benadrukt hij op social media.

Afgelopen weekend maakte de zanger bekend dat zijn relatie met Monique Westenberg over is. Hij zou haar hebben verlaten voor de 45-jarige Bridget Maasland, maar volgens Hazes is dat laatste niet waar. „Ik ben NIET weggegaan bij Monique voor Bridget", schrijft hij op Instagram. „Ik heb Monique NIET bedrogen met Bridget."

„Mijn relatie was al over met Monique, en de een is daarin sneller door gegaan dan de ander", vervolgt Hazes. „Ik heb Monique een appje gestuurd dat ik iemand ontmoet heb waar ik contact mee heb. En dat dat contact mij blij maakt. Ik heb dat appje gestuurd omdat ik haar geen (valse) hoop wilde geven, want ik merkte dat ik als vrijgezel de aandacht van Bridget heel leuk vond."


Bridget Maasland is de nieuwe liefde van André Hazes
Likeability of3

Bridget Maasland is de nieuwe liefde van André Hazes

André laat weten dat hij Monique heeft verlaten voor Bridget Maasland. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

10 NOV 2019

André Hazes maakte dit weekend bekend dat hij en Monique Westenberg definitief uit elkaar zijn. Hij laat weten dat hij haar heeft verlaten voor Bridget Maasland. 

„Sinds kort heb ik inderdaad contact met Bridget Maasland en we onderzoeken of we het leuk vinden samen", liet André weten in een statement. „Uit respect naar de moeder van onze zoon en naar hem toe heb ik dit verteld aan Monique. Het is mijn goed recht, we zijn immers al een tijdje uit elkaar en wonen niet meer samen."

Bridget Maasland


wowdislike
user_ed366153f167c71d96704964d8956381921bf71b_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Likeability of3

Kanye West wil president worden en naam veranderen

Kanye West / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

8 NOV 2019

De presidentsverkiezingen in Amerika zijn nog niet begonnen of de focus ligt alweer op de verkiezingen daarna. Kanye West wil zich in 2024 kandidaat stellen voor het presidentsschap.

West is nog steeds serieus als het gaat om zijn politieke ambities. Hij lanceerde donderdag tijdens de Fast Company’s Innovation Festival in New York zijn plannen voor de Verenigde Staten. Maar voordat hij mogelijk zijn intrek neemt in het Witte Huis, denkt Kanye erover na om zijn naam te veranderen.

'Billionaire Kanye West'


dislike
user_ed366153f167c71d96704964d8956381921bf71b_avatar

Chantal Janzen: ‘Zelf aan The Voice meedoen? Nooit, doodeng’

Camera videoChantal Janzen: ‘Zelf aan The Voice meedoen? Nooit, doodeng’

Chantal Janzen en Martijn Krabbé vormen na veertien jaar weer een presentatieduo. / William Rutten

Foto van 'Erik Jonk'

8 NOV 2019

Mister Voice Martijn Krabbé en ‘nieuwkomer’ Chantal Janzen staan als herenigd presentatieduo aan de vooravond van seizoen 10 (!) van The voice of Holland.

Met gepaste trots staan ze naast elkaar in een net geopende pop-up store van The voice of Holland. Je vindt de ruimte voor een trip down memory lane van negen seizoenen in Hoog-Catharijne bij station Utrecht-Centraal. Martijn Krabbé en Chantal Janzen vormen vanaf vrijdagavond het nieuwe presentatieduo van het tiende jaar van de talentenjacht met de draaiende stoelen. Krabbé is er vanaf de eerste seconde bij (negen The Voice-seizoenen naast de naar SBS6 vertrokken Wendy van Dijk), Janzen stapte in.

Chantal Janzen: ‘Zelf aan The Voice meedoen? Nooit, doodeng’

Chantal en Martijn openen de pop-up van The Voice in Utrecht. / Sem van der Wal | ANP


Sunnery & Ryan: 'Als Guus Meeuwis je vraagt, dan zeg je geen nee'

Foto: Bart Heemskerk, tijdens Groots Met een Zachte G 2019

Foto van 'Pierre Oitmann'

7 NOV 2019

Het dj-duo Sunnery James & Ryan Marciano brengt vandaag een single uit met Guus Meeuwis. „Het was voor mij heel leerzaam”, zegt Guus Meeuwis over het nummer Nooit Niet Verliefd.

Het is niet ongebruikelijk dat Nederlandse vocalisten samenwerken met dj’s. Zo was Anouk in het verleden al te horen op tracks van Junkie XL en Nicky Romero, zowel Jacqueline Govaert van Krezip als Sharon den Adel van Within Temptation zongen mee op hits van Armin van Buuren en René Froger maakte met John Marks ooit een houseremake van Peter Gabriels Sledgehammer. Nu zien we ineens dat grootheden uit de dance Nederlandstalige artiesten opzoeken. Zo zongen Marco Borsato en Davina Michelle op een track van Armin van Buuren.

De single Nooit Niet Verliefd van Guus Meeuwis met Sunnery James en Ryan Marciano zet die trend voort. „Tegenwoordig is het niet meer gek dat die beide werelden elkaar opzoeken”, stelt Meeuwis. „Het komt erop neer dat je allemaal een zo goed mogelijke track wil maken.”


Likeability of3

Rapper T.I. laat jaarlijks maagdenvlies 18-jarige dochter controleren

Rapper T.I. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

7 NOV 2019

Rapper, presentator en acteur T.I. heeft afgelopen woensdag in een interview uitspraken gedaan die veel kritiek opleveren. Zo laat hij weten dat zijn 18-jarige dochter elk jaar bij de dokter haar maagdenvlies moet laten controleren. 

De rapper vindt dat het maagdenvlies van zijn 18-jarige oogappeltje Deyjah Harris op deze leeftijd nog in tact moet zijn. En dus zit er volgens hem niets anders op dan dat Deyjah jaarlijks een gynaecoloog bezoekt. Rapper T.I. gaat trouwens gewoon gezellig mee naar dat consult. „We hebben een gesprek gehad en ik ga met haar mee om haar maagdenvlies te controleren", zei hij in de podcast Ladies Like Us.

Beroepsgeheim


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

The voice of Holland viert jubileum met pop-up store

The voice of Holland viert jubileum met pop-up store

Chantal Janzen en Martijn Krabbé. / Sem van der Wal | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

5 NOV 2019

The voice of Holland gaat vrijdag het tiende (!) seizoen in en dat wordt gevierd met een pop-up store in winkelcentrum Hoog-Catharijne bij station Utrecht-Centraal.

Het nieuwe presentatieduo van de talentenjacht, Martijn Krabbé en Chantal Janzen, opende de store dinsdag door op de befaamde rode knop uit het tv-programma te drukken. Het was door de plotselinge aanwezigheid van deze twee bekende koppen gelijk een drukte van belang.

The voice of Holland viert jubileum met pop-up store

Dennis van Aarssen tijdens zijn optreden in de pop-up store.


Gaite Jansen geniet in Amerika: Er komt nog meer

Gaite Jansen gaat goed in Amerika... en er komt nog meer

Gaite Jansen. / Levin den Boer | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

5 NOV 2019

De Britten wisten haar al te vinden. Nu heeft actrice Gaite Jansen ook the American dream op haar cv kunnen bijschrijven.

Ze is 27, maar haar 10-jarig televisie- en filmjubileum heeft ‘acteerveterane’ Gaite Jansen al achter de rug. De Amsterdamse – geboren in Rotterdam – met de opvallende blik hopt heen en weer tussen tv en bioscoop. Op de buis zagen we Jansen in een lange reeks aan series, van SpangaS en In Therapie tot aan Hollands Hoop, De 12 van Oldenheim en Ik weet wie je bent. Haar bioscoop-cv is nóg wat langer en heeft mooie titels als Lover of loser, 170 Hz (Gouden Kalf-nominatie), Hoe duur was de suiker en Knielen op een bed violen. Toen Britse tv-makers haar in 2016 binnenhaalden als hertogin in Peaky Blinders, dreigden we Gaite Jansen voor de Nederlandse tv kwijt te raken. Echter, zo ziet Jansen het zelf niet. Mooie rol in eigen land? Dan pakt ze die met beide handen aan.

Gaite Jansen geniet in Amerika: Er komt nog meer

Gaite Jansen 'als zichzelf'. / Janey van Ierland


Twee Grease-kledingstukken geveild voor 362.000 euro

Grease/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 NOV 2019

Het leren jack en de strakke zwarte broek die Olivia Newton-John als Sandy droeg in de film Grease (1978), zijn in Beverly Hills geveild voor 362.000 euro (405.000 dollar). De kleren brachten daarmee twee keer meer op dan verwacht.

Met de veiling wilde de Australische zangeres en actrice geld ophalen voor haar kankerinstituut in Melbourne. Newton-John (71) heeft zelf verschillende keren borstkanker gehad en kampt nu voor de derde keer met de ziekte.

Stoere rockchick


Bizar toeval: schepen slag Midway gevonden terwijl er nu een film is

Camera videoNa Dunkirk eindelijk weer een spectaculaire oorlogsfilm in de bios

Ed Skrein.

In samenwerking met Dutch Film Works

1 NOV 2019

Het zou je maar gebeuren: maak je een belangrijke film over de Slag bij Midway, worden twee Japanse vliegdekschepen die bij de zeegevechten aanwezig waren kort voor de première gevonden.

Het overkwam regisseur Roland Emmerich (Independece Day, The Day After Tomorrow). Bizar toeval dus, hij hoefde er niets voor te doen.

Bizar toeval: schepen slag Midway gevonden terwijl er nu een film is

Woody Harrelson.


Bloedbad bekendste influencers in ‘smartphonefilm’

Bloedbad bekendste influencers in ‘smartphonefilm’

Buddy Vedder met naast hem Marije Zuurveld en Quinty Misiedjan.

Foto van 'Erik Jonk'

31 OKT 2019

Donderdag wordt – officieel – Halloween gevierd. Dus is het tijd voor een ‘lekkere’ Nederlandse slachtfilm, die door iedereen gratis kan worden gezien.

Nederlands bekendste influencers worden een voor een uitgemoord. Thomas van der Vlugt (StukTV), Lize Korpershoek, haar influence-kat Dirkie, Quinty Misiedjan, Marije Zuurveld, Bokoesam, Vonneke Bonneke, Buddy Vedder, Gaby Blaaser… Wie gaan er op een verschrikkelijke manier aan en wie ontkomen er op het influencersfeest van het jaar aan de moordenaar en dus een bloederig einde?

Bloedbad bekendste influencers in ‘smartphonefilm’

Marije Zuurveld - naast haar Buddy Vedder - met een schaar in haar hoofd.