Showbizz

Soldaat van Oranje met twee vrienden tiende (!) jaar in

Soldaat van Oranje met twee vrienden tiende (!) jaar in

Alex van Bergen (links) en Theo Martijn Wever tijdens een promotie-optreden in het land. / Samuel van Leeuwen

Foto van 'Erik Jonk'

29 OKT 2019

Succesmusical Soldaat van Oranje gaat woensdagavond het tiende (!) jaar in. Voor de twee hoofdrolspelers is dat extra bijzonder. Dat geldt ook voor de cijfers (zie onder).

Hoe lang speelt die musical Soldaat van Oranje eigenlijk nog? Dat is een vraag die regelmatig wordt gesteld en waarbij het antwoord luidt: nog heel lang. Waarom zou je het grootste theatersucces in Nederland aller tijden stoppen? Woensdag gaat Soldaat van Oranje – De Musical met een feestelijke voorstelling het tiende jaar in. Onwaarschijnlijk mooi voor de man die voor de musical met het publiek op de grote schijf, draaiend langs de scènes, verantwoordelijk is, producent Fred Boot. Prachtig voor al die acteurs die het toneel van ‘Soldaat’ bespeelden, schitterend voor al die mensen achter de schermen. Maar deze keer vooral speciaal voor twee jeugdvrienden uit Ede, die de hoofdrol van Erik Hazelhoff Roelfzema delen: Alex van Bergen (36, nu Haarlem) en Theo Martijn Wever (33, nu Zaandam).

Soldaat van Oranje met twee vrienden tiende (!) jaar in

Alex van Bergen (links) en Theo Martijn Wever. / Soldaat van Oranje - De Musical

De twee die met elkaar in contact kwamen door school (Alex zat in de klas bij de zus van Theo Martijn, die weer in de klas zat met de broer van Alex) speelden in het verleden al in Soldaat van Oranje – De Musical. In bijrollen en ensemble, maar ook als understudy van de hoofdrol. Alex focuste zich even op zijn Utrechtse gezelschap Als De Beren Komen, Theo Martijn vertrok tijdelijk naar een andere musical, All Stars. Nu zijn ze terug, om die loodzware rol van Nederlands bekendste Engelandvaarder te spelen en te zingen. Beide acteurs staan drie keer per week in de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk. Daar zagen bijna drie miljoen mensen Van Bergen, Wever en negentien eerdere Soldaten van Oranje inmiddels. Metro belde de vrienden.

Alex van Bergen (bijna 2 jaar Soldaat)

„Sorry, je hoort even een schreeuwend kind op de achtergrond,”, zegt ‘Soldaat’ Alex aan de telefoon. „Het is herfstvakantie, ik zal even een filmpje opzetten.”

Hoe bijzonder is het om, met een vriend, het tiende jaar in te gaan?

Héél bijzonder. Het is al fijn om de rol met iemand te delen, waar je goed mee op kunt schieten. Op zich zien we elkaar natuurlijk amper omdat we op verschillende momenten spelen, maar we delen wel dingen en doen samen pr-zaken. We moeten elkaar dingen gunnen, zoals het feit dat ik woensdag die feestelijke voorstelling mag doen. Gelukkig hebben we beiden totaal geen ego-probleem. Er is onderling vertrouwen en dat betekent dat we ontspannen kunnen samenwerken. We spelen bovendien onze eigen versie van Hazelhoff Roelfzema en dat is helemaal okay.

Soldaat van Oranje met twee vrienden tiende (!) jaar in

Erik Hazelhoff Roelfzema (links) met prins Bernhard, bij de doop van een Soldaat van Oranje-Boeing in 1987. / ANP

Wat voor ‘Soldaat’ zet jij neer?

Toen ik Hazelhoffs boek las en me verdiepte in de rol, viel me op dat Erik eigenlijk niet nadenkt maar vooral doet. Ergens onderin zijn buik voelt hij hoe iets ongeveer in elkaar zit en móet dan iets doen. Ik vond dat inspirerend omdat ik vrij andersom ben. Ik ben vaak een twijfelaar, een afweger en denk lang na voordat ik iets doe. Dat impulsieve, die bravoure van Hazelhoff Roelfzema, dat vind ik mooi. Dat probeer ik mijn rol te benadrukken. Als iets onder druk komt te staan, treedt de Soldaat als een soort natuurlijke leider naar voren en loopt hij voor de troepen uit. Hij moedigt zijn vrienden aan om in godsnaam maar iets te doen, al heb je geen idee wat. Het kan toch niet zo zijn dat we onze kop in het zand steken en blijven doorstuderen, terwijl de hele boel hier wordt overgenomen door de Duitsers? Dat bewonder ik heel erg in hem. Ik vind het ook een soort levensvreugde. Dat je niet nadenkt over de dood en over angsten. Er waren namelijk een heleboel redenen om dat wat Erik in de Tweede Wereldoorlog deed, niet te doen. Maar nee, hij gáát. Dat vind ik zo goed aan de voorstelling. Het publiek denkt door Soldaat van Oranje na over eigen actiebereidheid.

Tolerant en verdraagzaam

Het musicalpubliek wordt een spiegel voorgehouden met de vraag ‘Wat betekent vrijheid voor jou?’ Wat is jouw antwoord?

Dat betekent voor mij dat ik kan zijn wie ik wil zijn en dat ik kan gaan waar ik wil gaan. En dat zonder vrijheid van andere mensen te beperken of anderen iets op te leggen. Nederlanders zijn er trots op dat we zo’n tolerant land zijn. Dat we verdraagzaam zijn ten opzichte van andere bevolkingsgroepen, geloven en ideeën, vind ik heel belangrijk. En dat ik keuzes niet opgelegd krijg, maar er zelf over na mag denken.

Martijn Theo Wever (ook bijna 2 jaar Soldaat)

„Sorry, je hoort verbouwingsgeluiden in ons nieuwe huis”, zegt ‘Soldaat’ Theo Martijn Wever aan de telefoon. „Ik zal mijn vader vragen of hij even stopt met zagen en timmeren.”

Hoe bijzonder is het om, met een vriend, het tiende jaar in te gaan?

Helemaal fantastisch en ik gun het de hele productie ook zo. Voor of achter de schermen, iedereen werkt er heel hard aan om het altijd maar weer een goede voorstelling te laten zijn. Daar hebben we trouwens zelfs een resident director voor, iemand die de kwaliteit van de show bewaakt. Kevin Schoonderbeek heeft die taak, hij speelde eerder Anton (de student en vriend van Erik die de kant van de Duitsers koos, red.) en vriend Fred. Alex speelt de jubileumvoorstelling en ik zit in de zaal. We bellen en gunnen elkaar veel. Wie speciale shows mag doen is nooit een issue, dat gaat heel organisch.

Soldaat van Oranje met twee vrienden tiende (!) jaar in

De man die ons Soldaat van Oranje – De Musical ‘gaf’, Fred Boot. / Marco de Swart | ANP

Wat voor ‘Soldaat’ zet jij neer?

In elk geval een andere dan Alex, heel grappig vind ik dat. We zien elkaar alleen tijdens de af en toe verplichte showwatch en dat is goed en leuk. Zo leer je van elkaars interpretatie. Alex speelt een prachtige Erik. Mijn Erik volgt zijn hart, maar is een wat emotionelere man dan die van Alex. Hij kan een man vol bravoure neerzetten. Dat doe ik ook, maar bijvoorbeeld op het moment dat Erik hoort dat zijn vriendin Charlotte niet meer leeft en zijn maat Fred is neergeschoten, dan zet ik een pittig emotionele Hazelhoff Roelfzema neer. Al speel ik de hoofdrol nu al een tijd, ik kan oprecht zeggen dat geen voorstelling hetzelfde voelt en is.

Zijn wie je wil zijn

Het musicalpubliek wordt een spiegel voorgehouden met de vraag ‘Wat betekent vrijheid voor jou?’ Wat is jouw antwoord?

Misschien vind je het een cliché, maar voor mij gaat het erom dat ik kan voelen en denken wat ik wil voelen en denken. Ik val op mannen en vind het bijzonder fijn dat ik met mijn vriend een nieuw huis kon kopen en dat we dat allemaal te gekke leuke berichtjes en felicitaties krijgen. Dat je je hier kunt uiten, zijn wie je bent en dat we het daar gewoon over kunnen hebben en van elkaar leren begrijpen, dat is vrijheid. Net als je vizier kunnen openzetten en dat je kunt gaan en staan waar je wilt. En dat ik op reis mag en de wereld kan zien. Dat klinkt allemaal heel groots, maar ik denk dat dat het ook is.

Publiek draaide al 29.000 rondjes

Waren de cijfers van Soldaat van Oranje – De Musical in de beginjaren indrukwekkend, inmiddels zijn ze duizelingwekkend. Als morgenavond het tiende speeljaar wordt bereikt, dan…

…staat de 2.777e voorstelling op het punt te beginnen.

…bevindt cast nummer 18 zich op het podium.

…hebben 21 acteurs Soldaat van Oranje Erik Hazelhoff Roelfzema gespeeld.
…heeft het publiek weer 1103 stoelen in de TheaterHangaar bezet.
…zijn er 33 speciale educatievoorstellingen gespeeld voor meer dan 36.000 leerlingen van het voortgezet onderwijs, mbo en hbo.

…is het al bijna zes jaar geleden dat ‘Soldaat’ de langstlopende voorstelling in de Nederlandse theatergeschiedenis werd.
…zijn er inmiddels 18 verschillende programmaboeken verschenen.

Soldaat van Oranje met twee vrienden tiende (!) jaar in

Scenefoto: studenten zien het bombardement van Rotterdam. / Soldaat van Oranje - De Musical

…hebben 18 actrices de rol van koningin Wilhelmina vertolkt.
…is het aantal speeluren 8.337.
…heeft de draaischijf, waarop het publiek langs de scènes draait, 5.641 kilometer afgelegd.

300.000 liter water

…heeft diezelfde schijf met toeschouwers 160.000 draaibewegingen gemaakt.
…heeft het publiek iets meer dan 29.000 rondjes gedraaid.
…zit er net als bij de première 300.000 liter water in de zee en er ligt 50.000 kilo zand op het theaterstrand en in de duinen.
…zijn er door kap & grime 18.000 ‘kaalkoppen’ gemaakt voor de ontgroenings-scène van de studenten.
…werken er, en dat zes voorstellingen per week, ruim 150 mensen voor en achter de schermen.
…lopen 10 technici weer 5 kilometer achter de schermen, dus bijna een marathon per week.
…staan er inmiddels bijna duizend namen op de muur in het decor van de studentensociëteit Minerva (uiteenlopend van Eriks vrouw Karin Hazelhoff Roelfzema en oud-Engelandvaarders tot Koning Willem-Alexander en premier Mark Rutte).

Maandagmorgen werd voor de zoveelste keer bekendgemaakt dat Soldaat van Oranje – De Musical weer verlengd is, nu tot en met maand mei. 


Gwyneth Paltrow grapt: Ik bedacht vaginakaars tijdens trip

Gwyneth Paltrow grapt: Ik bedacht vaginakaars tijdens trip

Gwyneth Paltrow grapt: Ik bedacht vaginakaars tijdens trip / ANP

Foto van 'Metro'

23 JAN 2020

Een paar weken terug kwam het opmerkelijke nieuws over actrice Gwyneth Paltrow die een wel heel bijzonder ruikende kaars op de markt had gebracht. Hij rook namelijk naar haar vagina. Waarom Gwyneth, waarom?

In de Late Show with Seth Meyers grapt Paltrow dat ze op het moment van bedenken aan de drugs zat, en dat zou wel wat verklaren.

Uitverkocht


Gillen om musical-nominaties, wie gaan winnen?

Gillen om musical-nominaties, wie gaan winnen?

Albert van der Linde maakt als producent kans op de award Beste Musical. / Remko de Waal | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

22 JAN 2020

De ‘Nederlandse musicalwereld’ staat woensdagavond in het teken van de Musical Awards. Metro sprak met twee verrassingen onder de genomineerden.

Gerrie van der Klei, Ellen Evers, Ellen Pieters, Renée van Wegberg, René van Kooten en (pas voor het eerst genomineerd) Vajèn van den Bosch: het zijn grote musicalnamen die je verwacht als het aankomt op kanshebbers voor de jaarlijkse Musical Awards. Woensdagavond zitten tientallen acteurs, regisseurs en andere creatives al dan niet met zwetende handjes – maar zeker in galakleding -  klaar in het RAI Theater in Amsterdam. De musicals Anastasia en Kinky Boots (beiden tien nominaties) maken het meest kans op een prijzenregen, Lazarus en Fun Home volgen met negen.

De Wereld Draait Door


Netflix-serie Ares: huiveren in Amsterdam
Likeability of3

Netflix-serie Ares: huiveren in Amsterdam

Het Rijksmuseum speelt een prominente rol. / Foto's: Pim Hendriksen | Netflix

Foto van 'Erik Jonk'

21 JAN 2020

Amsterdam staat in the picture door de eerste Nederlandse Netflixserie Ares. De acteurs dachten er niet te veel over na. „Maar wat vet.”

158 miljoen potentiële kijkers konden het afgelopen weekend afstemmen op en gruwelen om de eerste totaal Nederlandse serie op Netflix, Ares. Met deze 8-delige psychologische horrorserie wordt Amsterdam met bepalende filmlocaties als het Rijksmuseum en het Tropenmuseum behoorlijk op de kaart gezet. Natuurlijk was er al het wereldwijde succes Undercover, over drugsbaron Ferry Bouman (Frank Lammers), maar die is gezamenlijk met de Belgen gedraaid.

Duistere sets


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Nikkie Tutorials schuift aan bij Ellen DeGeneres

Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

20 JAN 2020

Vorige week haalde YouTuber Nikkie de Jager het wereldnieuws. Deze week schuift NikkieTutorials aan bij niemand minder dan Ellen DeGeneres.

De visagiste maakte vorige week in een video op haar eigen YouTube-kanaal bekend dat ze transgender is. Het filmpje is inmiddels door meer dan 31 miljoen mensen bekeken en werd vaker aangeklikt dan bijvoorbeeld de video's waarin de internetster de make-up van Kim Kardashian en Jessie J doet.


Sex Education's acteur Ncuti Gatwa: Ik was dakloos

Ncuti Gatwa bij de wereldpremière van het tweede seizoen van Sex Education. / EPA

Foto van 'Daisy Heyer'

19 JAN 2020

Het leven van Hollywood-sterren lijkt altijd zo glamorous, maar ook die mensen hebben soms een zeer heftige achtergrond: zo ook Sex Education-ster Ncuti Gatwa. Hij heeft onthuld dat hij voor zijn doorbaak in de Netflix-show dakloos was. 

Gatwa, die Eric Effiong speelt in de show, vertelt in een openhartig interview in The Big Issue dat hij tientallen tijdelijke baantjes had om zichzelf te kunnen onderhouden nadat hij vanuit Schotland naar Londen verhuisde.

„Ik kom uit Schotland en verhuisde naar Londen toen ik 21 was", legt hij uit. „Ik was constant aan het werk als acteur; en op best wel goede plaatsen. Zo werkte ik een jaar in het Globe Theater en deed ik veel werk bij Kneehigh, een theatergezelschap. Toch moet je jezelf kunnen voeden. Je moét werk hebben om de huur, rekeningen, reizen en het auditeren (waar je veel dagen vrij voor moet hebben) te kunnen bekostigen. Ik kon het financieel allemaal niet bolwerken."


Nieuwe muziek Adele komt 'sneller dan verwacht'

Nieuwe muziek Adele komt 'sneller dan verwacht'

De 31-jarige zangeres komt dit jaar met nieuwe muziek, haar vierde studioalbum. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

19 JAN 2020

Goed nieuws voor fans van Adele! De 31-jarige zangeres komt dit jaar met nieuwe muziek, haar vierde studioalbum. En dat zou wel eens eerder kunnen zijn dan verwacht, liet haar manager doorschemeren.

Adele bracht in 2015 voor het laatst een album uit. 25 was de opvolger van de platen 21 (uit 2011) en 19 (uit 2008). Een nieuwe plaat volgt in 2020 en „hoe sneller hoe beter", zegt Adele's manager, Jonathan Dickins, in het tijdschrift Music Week.

Speculaties


Yes! Frans Bauer en Donnie brengen single uit

Het nu al legendarische duo Frans Bauer/Stack Sjouer en Donnie / Top Notch

Foto van 'Metro'

17 JAN 2020

De hele muziekindustrie mag dan in Groningen zitten voor Eurosonic/Noorderslag, het beste van 2020 op muziekgebied staat gewoon online. Frans Bauer en Donnie hebben namelijk de single Geen Centen Maar Spullen gereleased.

De twee Nederlandse muziekiconen sloegen de handen ineen voor deze langverwachte single. Daar hoort natuurlijk ook een clip bij. Hierin zijn de twee mannen te zien op een oerhollandse markt waar een vorkje kibbeling wordt geprikt bij de visboer, een bloemetje wordt gekocht en ook de snoepkraam krijgt een glansrol.


Eminem brengt onverwacht nieuw album uit

Eminem tijdens een optreden in 2018 / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 JAN 2020

Eminem weet op deze heugelijke dag zijn fans flink te verrassen: er is vanaf vandaag namelijk nieuwe muziek van de rapper te horen.

Dat the Real Slim Shady flink wat tijd spendeerde in de studio, was al wel bekend. Wanneer er nieuwe muziek te horen zou zijn voor het grote publiek, was echter nog even geheim. Tot nu. Vandaag ligt Music to be Murdered By ineens in de platenzaken én is het album natuurlijk te vinden op de bekende streamingsdiensten.

Verrassing


'Monica' uit Friends test welk personage ze écht is

Courtney Cox (links) met Friends-medespelers Lisa Kudrow (midden) en Jennifer Aniston (rechts) / ANP

Foto van 'Metro'

15 JAN 2020

Stiekem hebben we allemaal de quiz 'Welk Friends-personage ben jij' wel eens gedaan. En natuurlijk deed je 'm opnieuw toen bleek dat je Ross Geller was. Maar naast gewone stervelingen doen ook Friends-acteurs de quiz.

Er is nu een nieuwe 'test' om te checken op welk Friends-personage je lijkt. Op Instagram is een nieuwe filter die laat zien wie jij bent. Ook Courtney Cox besloot zich te wagen aan de befaamde filter.

Courtney vs. Monica


Cardi B wil de politiek in
Likeability of3

Cardi B wil de politiek in

Cardi B wil de politiek in. / EPA

Foto van 'Metro'

14 JAN 2020

Cardi B, bekend als rapper, songwriter en actrice wil de politiek in. Dat liet de popster gister weten in een tweet.

Dat de talentvolle rapper van vele markten thuis is weten velen van ons inmiddels wel. Maar een carrière in de politiek lijkt toch iets te veel van het goede. Volgens Cardi B heeft ze daar slechts een aantal jaar aan opleiding voor nodig om de boel onder de knie te krijgen.

Op twitter zegt ze: „Ik denk dat ik politicus wil worden. Ik hou echt van de regering, zelfs als ik het niet met ze eens ben."


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Dit zijn de oscarnominaties van 2019

Dit zijn de Oscarnominaties van 2019

Voorbereidingen op de rode loper. / EPA

Foto van 'Metro en ANP'

13 JAN 2020

Joker is de grote winnaar bij het uitdelen van de nominaties voor de Oscars, de belangrijkste filmprijzen ter wereld. De duistere film kreeg elf nominaties en maakt onder meer kans in de belangrijke categorieën beste film, hoofdrolspeler (Joaquin Phoenix) en regisseur (Todd Philips).

Meerdere films ontvingen tien nominaties, zoals het oorlogsepos 1917 van Sam Mendes, Once Upon a Time in Hollywood van Quentin Tarantino en Netflix-film The Irishman van Martin Scorsese. Zij zijn alle drie genomineerd voor beste film en beste regie. 1917 kreeg daarnaast nominaties in vooral technische categorieën, zoals camerawerk. Cameraman Roger Deakins draaide de film in minutenlange shots.

Netflix


Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Na een week: Jinek op punten (nog even) Op1

Eva Jinek. / William Rutten

Foto van 'Erik Jonk'

13 JAN 2020

De talkshowoorlog tussen NPO (Op1) en RTL (Jinek) is een week onderweg. De kijkcijfers ontlopen elkaar nauwelijks, dus oorlog kan vrede worden. Niks mis mee. Na een week kijken concludeert Metro: Jinek wint (nog) op punten.

Het enige verschil bij Jinek 2020? Je drukt op je afstandsbediening 4 in, in plaats van 1 en ziet een nieuwe studio. Eva Jinek doet bij RTL 4 dat wat ze deed op NPO 1 en minstens net zo goed. Een dag eerder beginnen dan het nieuwe Op1, op vrijdag achter The Voice of Holland, was een commercieel slimmigheidje. Verder verloor Jinek het qua kijkcijfers alle dagen zonder The Voice van Op1, zij het nipt. Nederland was blijkbaar benieuwd naar dat waar de NPO mee kwam (vijf nieuwe koppels).

Scherp als vanouds


Molloten staan te popelen

Molloten staan te popelen

De deelnemers aan Wie is de Mol? met in het midden presentator Rik van de Westelaken. / AVROTROS

Foto van 'Erik Jonk'

11 JAN 2020

De ware Wie Is De Mol?-fan – Molloot genoemd - staat werkelijk te popelen in afwachting van de start van het twintigste seizoen zaterdagavond.

„Inmiddels wel ja”, geeft zo’n Molloot, Tom Beekhuis (27) uit Utrecht, volmondig toe. De online marketeer van voetbalclub FC Utrecht is de drijvende kracht achter WieisdeMolHints.nl (ook Facebook) waarop hij alle hints en aanwijzingen die hij en andere Molloten vinden, verzamelt en bespreekt.

Erin verdwalen


Snelle komt met nieuwe track tegen appen op de fiets
Likeability of5

Snelle's track tegen fiets-appen

Rapper Snelle komt met een heftige videoclip om jongeren bewust te maken van de gevaren van telefoongebruik op de fiets. /ANP

Foto van 'Metro'

10 JAN 2020

Ondanks dat het verboden is om te appen en te fietsen tegelijk, gebruiken steeds meer jongeren hun telefoon tijdens het fietsen. Rapper Snelle komt daarom met een heftige videoclip om jongeren bewust te maken van de gevaren.

Ruim driekwart van de jongeren tussen de 15 en 17 jaar geeft aan hun telefoon wel eens te gebruiken tijdens het fietsen. Dat blijkt uit een onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid in opdracht van Interpolis. Rapper Snelle grijpt daarom in en wil met zijn nieuwe track ‘Smoorverliefd’ jongeren laten zien hoe gevaarlijk het eigenlijk is om te appen op de fiets.

Clip


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Heimwee naar Wie is de Mol?

Marlijn en Rop: heimwee naar Wie is de Mol?

Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen voor 'MolTalk-café' Vondel CS in Amsterdam. / Foto's: AVROTROS

Foto van 'Erik Jonk'

10 JAN 2020

Het nieuwe presentatiekoppel van MolTalk is dolgelukkig. „Na het meedoen had ik echt een beetje liefdesverdriet.”

Na drie seizoenen Margriet van der Linden en Chris Zegers als presentatieduo van MolTalk, hebben Marlijn Weerdenburg en Rop Verheijen het stokje overgenomen. Zaterdag trapten zij af met een introductie van de tien kandidaten in China en een quiz met oud-deelnemers. Zaterdag 11 januari verzorgen de twee de nababbel van het twintigste seizoen van Wie is de Mol? voor het eerst live. Metro bespreekt het avontuur met de nieuwkomers, die als tv-gezichten vooral bekend werden in Danni Lowinski (Weerdenburg) en De Luizenmoeder. Beiden deden ook aan Wie is de Mol? mee. Marlijn Weerdenburg in 2015 in Sri Lanka, toen voorgangster Margriet van der Linden de Mol was en de actrice / zangeres het in de finale met één antwoord verschil moest afleggen tegen winnaar Rik van de Westelaken (ja, de huidige presentator). Rop Verheijen in 2016 in de Dominicaanse Republiek, toen Klaas van Kruistum de Mol bleek en de acteur het speelveld als zesde moest verlaten.

Het telefoontje…


Laatste aflevering Modern Family in april te zien

Laatste aflevering Modern Family in april te zien

Laatste aflevering Modern Family in april te zien / ANP

Foto van 'Metro'

8 JAN 2020

In april komt er een einde aan Modern Family. Dan wordt de laatste aflevering van het elfde - en tevens laatste - seizoen uitgezonden. 

In 2019 maakte zender ABC al bekend dat het elfde seizoen van de hitserie ook gelijk de laatste zou worden. Nu is de datum van de laatste aflevering bekendgemaakt.


Fien Vermeulen en Igmar Felicia uit elkaar

Fien Vermeulen en Igmar Felicia uit elkaar

Mattie Valk, Fien Vermeulen en Igmar Felicia bij Qmusic. / ANP

Foto van 'Metro'

7 JAN 2020

Igmar Felicia en Fien Vermeulen hebben hun relatie beëindigd. Dat laat Vermeulen weten op Instagram. „Verdrietig nieuws", schrijft de 28-jarige radio-dj. 

Het bericht leest vervolgens: „Igmar en ik zijn uit elkaar. Ik ben dankbaar voor de leuke herinneringen, de enorme liefde en zo wil ik het ook met me meenemen. Soms is liefde loslaten."


‘Stunning looks’ bij de Golden Globes

‘Stunning looks’ bij de Golden Globes

Zo kwam Taylor Swift. / Foto's: Getty Images

Foto van 'Metro'

6 JAN 2020

Een nieuw decennium vol awardshows is begonnen! Op de rode loper van de Golden Globes vielen zondagavond meteen de mooiste creaties op.

Door: Luz Lancheros / Metro World News

‘Stunning looks’ bij de Golden Globes

Cate Blanchett.


Tarantino en 1917 winnen Golden Globe beste films

De cast van Once Upon A Time.. In Hollywood met regisseur Quentin Tarantino (midden) / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

6 JAN 2020

De films Once Upon A Time... In Hollywood en 1917 hebben de Golden Globes voor beste films gewonnen. De film van Quentin Tarantino werd bekroond met de prijs voor beste Comedy of Musical, 1917 van Sam Mendes won in de categorie drama.

Hij won ook de award voor beste regisseur. 1917 is gebaseerd op het oorlogsverhaal van de grootvader van Mendes tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Sam Mendes, de regisseur van 1917 / ANP