Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 28 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Rapper Snelle beste Nederlandse act volgens MTV

Rapper Snelle kan een ticket naar de Spaanse stad Sevilla boeken: hij is namelijk de beste Nederlandse act volgens de MTV EMA’s.

Snelle is de winnaar geworden van de MTV EMA Best Dutch Act. Dat betekent dat Snelle zondag Nederland vertegenwoordigt op de internationale EMA’s in het Spaanse Sevilla. De prijswinnaar werd maandag bekendgemaakt op een zogeheten Pre Party van die MTV Europe Music Awards in Amsterdam. Vorig jaar ging de titel EMA Best Dutch Act naar Jack $hirak.

Snelle scoorde recent nog een hit met zijn nummer Reunie.

Niet verwacht

Snelle zei maandagavond het oprecht niet verwacht te hebben. „En ik sta hier ook een klein beetje met een bek vol tanden. Het is een waanzinnig jaar geweest en dit is de kers op de taart."

Rapper Snelle maakt ook kans op de titel Best Worldwide Act. Die prijs wordt zondag tijdens de show in Spanje uitgereikt. Muziekfans bepalen de winnaars door voorafgaand aan de show op hun favoriete artiesten te stemmen.

Tijdens de Pre Party traden meerdere artiesten op, zoals DJ Quincy Kluivert, Johnny 500 en Emma Heesters. Zij won vorige week de MTV Push Award voor aanstormend Nederlands talent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.