Showbizz

Dansende sterren zijn na 10 jaar terug!

Dansende sterren zijn na 10 jaar terug!

Foto: RTL

Foto van 'Erik Jonk'

6 SEP 2019

Na tien jaar keert Dancing With The Stars zaterdag terug. Vier deelnemers over hun ballroom- en latinskills. „Dit is de he-le tijd denken. In een panische staat.”

Anouk Hoogendijk (34)

Ex-voetbalster Ajax en Arsenl (103 interlands), analyticus bij de Oranje Leeuwinnen.

Deed op tv eerder mee aan Expeditie Robinson en Superstar Chef.

Danspartner: Jesse (‘ik danste op hoog niveau latin en ballroom en heb de Dansacademie in Tilburg gedaan’).

Dansende sterren zijn na 10 jaar terug!

Anouk en Jesse. / Sander Koning | ANP

Anouk, waar begín je aan? En waaróm?

„Dat heb ik ook af en toe gedacht. Expeditie Robinson was veel makkelijker, haha. Maar dansen vind ik leuk en nu word ik ook nog eens aan een professional gekoppeld. Als ik iets doe, wil ik het goed leren. En ik houd van uitdagingen waarbij ik me weer even topsporter voel. Na de eerste trainingen had ik als stijve hark wel een beetje spijt... Je krijgt zoveel informatie. Als je de pasjes kent komt je hoofd erbij, dan komen de armen erbij, dan komt de uitstraling er nog bij. Je bent nooit klaar. En weet je hoe heftig het is om jezelf in een spiegel bezig te zien?”

Ben je het type dat als eerste de dansvloer op stuift?

„Nou… ik ga wel altijd de dansvloer op. Misschien niet als eerste, maar ik ben er altijd wel voor te porren. Dit soort dansen trouwens niet, van sommige had ik zelfs nog nooit gehoord. Ik dans gewoon een beetje leuk met mijn benen en mijn heupen. Alles wat ik in Dancing With The Stars niet mag doen.”

Maar negentig seconden

Zaterdag moet je het live doen, voor pak ‘m beet 1 miljoen mensen…

„Manmanman, spannend. En dat op hoge hakken hè? Ik vind het doodeng, ondanks dat ik vaak live op tv ben en in volle stadions heb gevoetbald. Maar waar ik vroeger negentig minuten had, heb ik nu negentig seconden. Daarna kan ik niets meer goedmaken. Maar ik moet ook zeggen dat ik het mooi vind om te merken dat ik stappen maak. De trainingen vind ik nu heel leuk.”

Wat is Anouks sterke punt?

Jesse: „Ze leert heel snel omdat Anouk weet hoe haar lichaam in elkaar zit en hoe ze die moet gebruiken. Ze pakt het goed op.”

Wat is jullie doel?

Anouk: „Zo ver mogelijk komen, het liefst de maximale tijd in het programma zitten natuurlijk. Maar ja, zaterdag zien we het niveau van de rest en merken we of het publiek ons leuk vindt. Verder wil ik het dansen gewoon zo goed mogelijk doen.”

Keizer (32)

Rapper, echte naam Rozelsky Steve Lie-A-Jen.

Deed op tv eerder mee aan Sterren Springen Schans.

Danspartner: Kaat (‘mijn ouders hebben een dansschool, dus ik ben er mee opgegroeid. Na het wedstrijddansen heb ik me laten omscholen tot danstrainster en jurylid’).

Dansende sterren zijn na 10 jaar terug!

Kaat en Keizer. / Sander Koning | ANP

Keizer, waar begín je aan? En waaróm?

„Ik begin aan een prachtig avontuur, waarbij ik nieuwe dingen kan leren. Net als bij schansspringen vind ik het leuk dat mensen me aankijken en vragen ‘waarom doe je zulke gekke dingen?’ Maar ja, wanneer maak ik dit nu mee? Dat ik opeens even ga stijldansen, waarmee ik nog geld verdien ook. Ik vind het tof. Hierover kan ik op feestjes later opscheppen. Hey man, ik ken de tango. Zal ik de tango even laten zien?”

Ben je het type dat als eerste de dansvloer op stuift?

„Vroeger was ik wel zo’n type. Maar nu ik bij wat meer mensen bekend ben, durf ik het eigenlijk niet meer. Als ik dan niet zo goed dans en ik word gefilmd, dan zie je het de volgende dag overal terug. Of lees je dat ik waarschijnlijk dronken op de dansvloer stond. Als ik danste dan was het trouwens een beetje street- en breakdance. Dit is hele andere shit.”

Besef komt later wel

Zaterdag moet je het live doen, voor pak ‘m beet 1 miljoen mensen…

„Daar moet ik maar niet te veel over nadenken. Sterker, ik zet het compleet uit mijn hoofd. Dat besef komt na het dansen wel.”

Wat zijn Keizers sterke punten?

Kaat: „Keizer is gewoon een talent met superveel ritmegevoel en hij leert ook nog heel snel. Ik heb nog nooit een man gehad die zo goed naar me luistert. Uniek. Hij is muzikaal en doordat hij heeft geturnd, snapt hij hoe zijn lichaam werkt. Toen ik hoorde dat hij meedeed, hoopte ik al dat ik aan Keizer zou worden gekoppeld.”

Wat is jullie doel?

Keizer: „Het liefst gaan we door tot aan de finale. Dan zien meer mensen je en verdien je wat meer, haha. Nee, laat ik eens bescheiden doen. Ik vind het gewoon tof om mee te doen en hoop dat mensen zeggen: Wow Keizer, dat heb je mooi gedanst.”

Rutger Vink (30)

YouTuber Furtjuh, 600.000 abonnees.

Deed op tv eerder mee aan It takes 2.

Danspartner: Claudia (‘ik dans vanaf mijn zesde omdat mijn ouders ook dansten en ben nooit meer gestopt’).

Dansende sterren zijn na 10 jaar terug!

Claudia en Rutger. / Sander Koning | ANP

Rutger, waar begín je aan? En waaróm?

„Ik houd van challenges. Dat doe ik op YouTube ook, maar dit is een extreme challenge. Ik wil het wel graag leren. Deze strijd ben ik dus aangegaan en we zijn nu al acht trainingsweken verder. We trainen vier, vijf keer per week en dan telkens drie uur lang. En dat mag ik met een tweevoudig Nederlands kampioene doen, want dat vergat Claudia even te zeggen.”

Ben je het type dat als eerste de dansvloer op stuift?

„Nee nee nee. Ik ben totaal geen danser. Ik voel me dan een beetje groot, want ik steek er altijd bovenuit (hij meet 1.92 meter, red.). Ik ben motorisch een beetje ingewikkeld. Ik onthoud de passen met ezelsbruggetjes. Ik kan mezelf wel programmeren. Dus ik doe gewoon wat er wordt gevraagd en daar word ik dan op beoordeeld.”

Hij denkt dat hij niet kan dansen

Zaterdag moet je het live doen, voor pak ‘m beet 1 miljoen mensen…

„Nou, bedankt… Normaal perform ik alleen voor een lens, die ik in mijn eigen hand houd.”

Hoe zit het met het talent van Rutger?

Claudia: „Hij denkt dat hij niet kan dansen, maar ik vind van wel. Rutger is muzikaal en hij is supergedreven. Hij gaat door tot het goed is.”

Wat is jullie doel?

Rutger: „Ik train zo hard dat ik nu niet kan zeggen dat ik de finale niet wil halen. Anders zou ik die honderden uren voor niets hebben weggegooid. Op feestjes durven veel mensen niet te dansen. Mijn tweede doel is daarom dat ik laat zien dat je het met een beetje lef echt wel kan.”

Heleen van Royen (54)

Schrijfster van onder meer De Gelukkige Huisvrouw.

Deed op tv eerder mee aan Jouw Vrouw Mijn Vrouw.

Danspartner: Bernard (‘als 14-jarige begon ik met stijldansen en won meteen mijn eerste wedstrijdje. Tot 2015 heb ik competitief gedanst, ook op EK’s en WK’s’).

Dansende sterren zijn na 10 jaar terug!

Heleen en Bernard. / Sander Koning | ANP

Heleen, waar begín je aan? En waaróm?

„Dat vroeg ik me na een week ook even af, maar het leek me leuk om eens fysiek bezig te zijn. Ik zit altijd achter mijn laptop en werk altijd met mijn hoofd. Het leek me heel gaaf, maar ben er nu achter gekomen dat je bij dansen ook met je hoofd werkt. Ik ben zelfs de héle tijd aan het denken, in een panische staat. Ik vind het moeilijk maar erg leuk, op het nummer waarop we dansen na. Dat krijg ik niet meer uit m’n kop.”

Ben je het type dat als eerste de dansvloer op stuift?

„Ja eigenlijk wel, vroeger zeker. Maar dan wel vrij dansen, dat vond en vind ik helemaal geweldig. Dancing With The Stars is volledig tegenovergesteld. Het eerste is ontspanning, maar dit vooral spanning, haha. Het is fijn om met Bernard te trainen, maar tegelijkertijd frustrerend omdat hij alles zo goed kan. Dit lijkt bijna op opnieuw leren lopen.”

Vrees voor een black-out

Zaterdag moet je het live doen, voor pak ‘m beet 1 miljoen mensen…

„Ja, dat is nogal spannend. Ik vrees een black-out, maar Bernard zegt dat je in zo’n situatie veel adrenaline hebt. Dat je daardoor heel scherp bent en je spieren het zelfs nog wat beter doen. Gelukkig heb ik geleerd door te gaan, wat er ook gebeurt.”

Wat zijn Heleens sterke punten?

Bernard: „Heleen heeft een groot doorzettingsvermogen, een goede uitstraling, maar zij heeft vooral gevoel voor connectie. Ze snapt vrij snel wat ik bedoel en dat is natuurlijk essentieel.” Heleen: „Voor we begonnen verwachtte je vast een nachtmerrie.”

Wat is jullie doel?

Heleen: „Eerst was mijn doel ‘als ik er maar niet als eerste uit ga’. Dat lijkt me zo erg en heel hard. Maar ja, dat hebben we niet in de hand.” Bernard: „Ons doel is nu dat we na een dans kunnen zeggen: Dit is wat we kunnen. Niet meer, niet minder en dat we alles hebben gegeven.”

De winnaars en wie nog meer?

• De eerste vier winnaars van Dancing With The Stars waren Jim Bakkum (2005), Barbara de Loor (2006), Helga van Leur (2007) en Jamai Loman (2009).

• De zeven mensen die dit jaar naast de mensen op deze pagina meedoen zijn Bibian Mentel, Berget Lewis, Samantha Steenwijk, Tooske Ragas, Barrie Stevens, Gijs Staverman en Jamie Trenité.

Dansende sterren zijn na 10 jaar terug!

Chantal Janzen en Tijl Beckand. / Sander Koning | ANP

• De presentatie is in handen van Chantal Janzen en Tijl Beckand. De jury bestaat uit Euvgenia Parakhina, Dan Karaty, Irene Moors en Louis van Amstel.

• Dancing With The Stars is vanaf zaterdag om 20.00 uur op zaterdagen te zien (RTL 4). De kijkers hebben invloed op wie mag blijven en wie het programma moet verlaten.


Trollenleger Dotan treiterde YouTuber om uit de kast te komen

Dotan/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

13 SEP 2019

Dat Dotan fanverhalen verzon en een trollenleger inzette, is nieuws van nu een dik jaar geleden. Daarmee is echter nog niet elke steen boven gekomen, zo blijkt nu het verhaal van Ramin Rezai.

Rezai is een YouTuber die in 2011 het verzoek van een van de nepaccounts kreeg om een zanger te helpen met doorbreken. 'Nathalie Verduin' was volgens haar profiel een medewerker van EMI en zou Rezai kunnen helpen aan een carrière in de Verenigde Staten indien het hem lukte om Dotan te helpen met doorbreken. Hij kreeg het verzoek om de clip van Dotan in zijn volgende aflevering te promoten, zo openbaart hij aan Story.

Homoseksueel


Gratis concert rapper Willem de Bruin onder Rijksmuseum

Gratis concert rapper Willem de Bruin onder Rijksmuseum

Rapper Willy. / ANP

Foto van 'Metro'

12 SEP 2019

Goed nieuws voor fans van The Opposites. Niemand minder dan Willem de Bruin, ook wel bekend als Willy, treedt zaterdag 28 september eenmalig op in de passage onder het Rijksmuseum. Het concert is gratis.

Het gratis concert is een toegift na zijn uitverkochte concertreeks in Carré. De concerten staan in het teken van zijn eerste soloalbum Man in Nood (2018).

Overeenkomsten Rembrandt en De Bruin


Pearl Harbor was slechts het begin…video icon
02:22
Foto van 'Erik Jonk'

12 SEP 2019

Pearl Harbor was slechts het begin…

Met het spectaculaire oorlogsepos Midway brengt regisseur Roland Emmerich (Indepencence Day) de meest ingrijpende zeeslag van de Tweede Wereldoorlog met een enorme sterrencast (onder meer Woody Harrelson, Luke Evans, Nick Jonas) naar het witte doek.

Vers van de pers: de trailer

De Amerikaanse marine weet zich te herstellen nadat de Japanners in december 1941 dachten de Amerikaanse vloot in Pearl Harbor geheel tot zinken te hebben gebracht. Met hun overgebleven vliegdekschepen gaan de Amerikanen in juni 1942 opnieuw de keiharde strijd aan, dit keer om het strategische eiland Midway in de Stille Oceaan. Door middel van spionage en gewaagde oorlogstactieken weten de Amerikanen - die sterk in de minderheid waren - met de slag om Midway het tij van de oorlog te keren.

De trailer van Midway is donderdagmiddag verschenen. Vanaf 7 november draait de actiefilm in de Nederlandse bioscopen.


Rapper Boef vraagt vriendin ten huwelijk

Rapper Boef vraagt vriendin ten huwelijk

rapper Sofiane Boussaadia, beter bekend als Boef, gaat trouwen. /ANP

Foto van 'Metro'

8 SEP 2019

Sofiane Boussaadia, beter bekend als Boef, gaat trouwen. De 26-jarige rapper deelde zondagmiddag een foto op Instagram waarop te zien in dat hij een ring om de vinger van zijn vriendin Selma Omari schuift.

„Elke man heeft een powervrouw achter zich nodig, zij is de mijne”, schrijft de rapper, die bekend werd met de hits Habiba en Krantenwijk, bij de post.

Geruchten


Positieve reacties op cellulitis-foto Demi Lovato

Positieve reacties op cellulitis-foto Demi Lovato

Demi Lovato. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

7 SEP 2019

Er zijn veel positieve reacties gekomen op een bikinifoto van Demi Lovato. Op de foto is te zien dat de zangeres lijdt aan cellulitis, waardoor de huid er bobbelig uitziet en niet strak. Op social media wordt dit verschijnsel vaak verborgen. Lovato noemt de foto vaak 'cellulit', een combinatie van cellulitis en 'lit', wat tof of geweldig betekent.

In het bijschrift schrijft de zangeres dat een onbewerkte foto van haar in bikini op social media zetten haar grootste angst is. „Ik ben er gewoon zo klaar mee dat ik me schaam voor mijn lichaam en dat ik het bewerk (en ja, de andere bikinifoto's waren bewerkt - en ik vind het verschrikkelijk dat ik dat deed maar het is de waarheid), om te voldoen aan andermans idee van wat mooi is, terwijl ik het gewoon niet ben op die foto's."


Pommeline laat toch hoofd Fabrizio van been weghalen

Fabrizio en Pommeline in betere tijden... / RTL

Foto van 'Daisy Heyer'

6 SEP 2019

Temptation Island VIPS is nog niet afgelopen, maar van één stel weten we in ieder geval al zeker dat ze nu niet meer bij elkaar zijn: Pommeline en Fabrizio. De tatoeage die Pommeline van Fabrizio had, blijkt nu toch echt naar het verleden gelaserd te worden. 

Pommeline liet al snel toen ze verkering kreeg met haar 'Fabrie' een tatoeage zetten, en niet zo'n kleintje ook: het hoofd van haar (inmiddels ex)-lover prijkte in vol ornaat op haar onderbeen, inclusief indianentooi. Dat deed ze in februari van dit jaar, vlak voordat ze mee gingen doen aan Temptation Island VIPS.

Vreemdgaan


Originele Harry Potter-cast terug voor nieuwe films

Als er nieuwe Harry Potter-films komen, zou de originele cast ook weer terugkeren volgens de geruchten. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

6 SEP 2019

Heel goed nieuws voor fans van de films van Harry Potter: de geruchten gaan dat er twee nieuwe films gaan komen en dat Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson dan wederom in de huid van Harry, Ron en Hermelien kruipen. 

Even leek het er in 2011 (!) op dat de laatste film van Harry Potter ooit een feit was: The Deathly Hallows - Part 2. Maar volgens We Got This Covered komt er een verfilming van Harry Potter and the Cursed Child: een stuk dat alleen op Broadway werd vertoond. Warner Bros, de filmmaatschappij die eerder alle Harry Potter-films produceerde, zou de rechten van het Broadway-stuk hebben gekocht. En dat biedt goede vooruitzichten!

Een mysterieuze tweet van J.K. Rowling (de schrijfster van de Harry Potter-reeks) wakkert die geruchten nog even lekker aan, vooral omdat zij eerder maar liefst een half jaar niets op Twitter had geplaatst! Het logo is het nieuwe logo van de Broadway-show, volgens fans nog een reden om te geloven dat er een nieuwe film aan zit te komen.


Justin Bieber open op Insta over drugs en Hailey

Justin Bieber vertelt over zijn moeilijke jeugd. /Instagram @justinbieber

Foto van 'Metro en ANP'

3 SEP 2019

Dat hij op jonge leeftijd al in de schijnwerpers stond, heeft Justin Bieber niet alleen maar goed gedaan. In een lange Instagrampost deed Bieber maandagavond een boekje open over zijn jeugd.

Hij stelt onder meer dat kindsterren onder ondoenlijk veel druk staan en er veel te veel verantwoordelijkheid wordt gegeven aan deze jonge mensen „van wie de hersenen nog niet ontwikkeld zijn."

Op zijn kop


‘Bibberen’ voor Beau: talkshow tegenover Eva

‘Bibberen’ voor Beau: talkshow tegenover Eva

Beau van Erven Dorens begint maandagavond met Beau. / RTL

Foto van 'Erik Jonk'

2 SEP 2019

Misschien wel de spannendste ‘clash’ van allemaal: de nieuwe talkshow Beau tegenover Eva Jinek.

Maandagavond gaat een droomwens voor Beau van Erven Dorens in vervulling: een eigen talkshow (22.30 uur RTL 4), simpelweg Beau geheten. Na teruglopende kijkcijfers voor Humberto Tan (RTL Late Night) en een mislukte missie voor zijn opvolger Twan Huys, moet Van Erven Dorens de late RTL-avond nu dragen. En dat tegenover Eva Jinek op NPO 1. Met spanning wordt naar deze confrontatie uitgekeken.

Verwachtingen positief


Grootste clashes op het tv-scherm

Grootste clashes op het tv-scherm

Foto: Colourbox

Foto van 'Erik Jonk'

1 SEP 2019

Het nieuwe tv-seizoen is op gang gekomen. Wat zijn de meest spannende clashes op belangrijke tijdstippen op de buis? Een vooruitblik op de zenders NPO 1, RTL 4 en SBS 6.

Houdt NPO de ijzersterke kijkcijfers op het eerste net vast? Hoe hard knalt John de Mols Talpa op SBS 6, nu zijn zus Linda en Wendy van Dijk zijn binnengehaald? Kan RTL 4 tegen dit geweld op en redt Expeditie Robinson de zondag? Allemaal vragen waarbij de televisiewereld met spanning op de antwoorden wacht. Natuurlijk kun je elk programma terugkijken op het moment waarop jij dat wil, maar het aantal ‘live-kijkers’ op prime time blijft voor televisiemakers nog altijd een belangrijke zaak. Metro zet de clashmomenten na de seizoenspresentaties van NPO en RTL (opmerkelijk: Talpa hield zo’n presentatie niet) voor de komende vrijdag-, zaterdag- en zondagavonden op een rij.

De vrijdagavond


Martien Meiland te zien in Ranking The Stars

Martien Meiland te zien in Ranking The Stars

Martien Meiland in de studio bij Jinek. /Jinek

Foto van 'Metro'

1 SEP 2019

We staan aan de start van het nieuwe TV-seizoen en dat betekent ook weer een nieuw seizoen van Ranking The Stars. Op Instagram geeft presentator Paul de Leeuw alvast een voorproefje en onthult per ongeluk de laatste gasten.

En dan blijkt dat Martien Meiland dit seizoen op de lijstjes van de sterren pronkt!

Rondleiding


Youtuber Nienke Plas krijgt eigen realityshow

Youtuber Nienke Plas krijgt eigen realityshow

Nienke Plas. / ANP

Foto van 'Metro'

29 AUG 2019

Youtuber Nienke Plas (33) is binnenkort niet alleen online, maar ook op tv te zien. De vlogster krijgt op RTL 5 én Videoland haar eigen realityshow. „Zo zien kijkers mij vanuit een ander perspectief”, zei Plas tegenover het AD.

Wennen aan camera's

De vlogster - zelf dagelijks met een camera in weer - gaf aan toch even aan de camera’s om haar heen te moeten wennen. „Het was wel even wennen om continue een camera om je heen te hebben. Dan denk je: oh, jullie zijn hier ook!”


Robots schitteren in Almere

Robot met actrice Anne Katic. / Anna van Kooij

Foto van 'Erik Jonk'

29 AUG 2019

In een serie besteedt Metro aandacht aan het ruim 40 jaar jonge Almere. Deze keer: vernuftige robots schitteren als acteurs in het buitentheater.

Eigenlijk weet je niet wat je ziet, als je je auto nabij het Almeerderstrand hebt geparkeerd. Plots doemt namelijk een heel dorp op, een ‘buitentheaterdorp’ welteverstaan. Met horeca, een gezellig plein, een gigantisch decor, tribunes met 720 plaatsen en een enorme kraan waarvan je nog niet weet wat die in vredesnaam op het terrein doet. Hier, op deze fijne gastvrije plek, huist al twaalf jaar het gezelschap Vis à Vis.

De grenzen opzoeken


Voice-coach Frans Bauer: Ik ben een gevaarlijke outsider!

Voice-coach Bauer: Ik ben een gevaarlijke outsider!

Frans Bauer. / Paul Bergen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

28 AUG 2019

Frans Bauer debuteert vrijdagavond als tv-coach. Hij draait zijn stoel in The Voice Senior.

Ping, sms’je (jawel, Frans Bauer sms’t): ‘Wil je een half uurtje later bellen? Ik zit nog op de fiets.’

Antwoord: ‘Is goed. Pas je op? 95 euro boete hè!’


Yolanthe reageert voor het eerst op scheiding

Yolanthe reageert voor het eerst op scheiding

Tijdens de uitzending van Jinek reageerde Yolanthe voor het eerst op de scheiding met Wesley Sneijder. /ANP

Foto van 'Metro'

28 AUG 2019

Yolanthe Cabeau (34) sprak dinsdag voor het eerst op televisie over haar breuk met Wesley Sneijder. Dat deed ze tijdens de uitzending van Jinek.

Spannend

Veel wilde ze niet zeggen. „Om heel eerlijk te zijn vind ik het spannend om hier vanavond te zitten”, gaf Yolanthe toe toen Eva Jinek vroeg hoe het met haar ging.


Taylor, Ariana en Billie winnaars MTV Awards

Taylor, Ariana en Billie winnaars MTV Awards

Taylor Swift mocht drie prijzen in ontvangst nemen. / AFP

Foto van 'Metro en ANP'

27 AUG 2019

Bij de 36ste editie van de MTV Video Music Awards zijn popsterren Taylor Swift, Ariana Grande en Billie Eilish de grote winnaars geworden. De zangeressen wonnen tijdens de ceremonie in Newark elk drie prijzen.

Award van de avond

Taylor Swift ging er met de belangrijkste award van de avond, die van Video Of The Year, vandoor voor You Need To Calm Down. Ook won ze in de categorieën Video For Good, opnieuw met You Need To Calm Down, en Best Visual Effects voor Me! met Brendon Urie.


Presentator Henny Huisman komt met een biografie

Henny Huisman/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

26 AUG 2019

Tv-presentator Henny Huisman komt met een biografie. Het boek Henny moet uitkomen voor zijn zeventigste verjaardag in juni 2021.

Dat heeft de voormalige presentator van de Mini-playbackshow en de Soundmixshow maandag bevestigd naar aanleiding van een bericht in het radioprogramma Veronica Inside. „Er waren een aantal mensen die het de afgelopen jaren graag wilden doen, maar ik heb de boot lange tijd afgehouden", aldus Huisman. „Het heeft iets definitiefs, alsof je bijna dood bent. Maar mijn zeventigste verjaardag leek mij toch een mooie mijlpaal."

Luchtige terugblik


Lof voor Man Bijt Hond, twijfels over nieuw Lingo

Jan Versteegh/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

26 AUG 2019

Het was van te voren al duidelijk dat maandag 26 augustus een historische tv-avond zou opleveren. Man Bijt Hond en Lingo keerden beide terug op de buis. Tot vreugde van velen, maar hoe pakte dat uit?

De eerste die zijn rentree mocht maken was Man Bijt Hond. Een rentree die met gejuich onthaald werd. Dat blijkt wel uit een greep van de vele reacties op Twitter. Al moet er wel gewend worden aan de nieuwe zender, wat overigens niet iedereen een probleem lijkt te vinden.


Morgan Freeman aan de lijn: een tienminutengesprek met God

Morgan Freeman gebeld: 'n tienminutengesprek met God

Morgan Freeman bij de première van Angel has Fallen in Los Angeles. Foto: AFP - Valerie Macon

Foto van 'Tim van der Steen'

26 AUG 2019

Morgan Freeman (82), bekend als grootvader van de Verenigde Staten en de stem van God, is nu ook president van The land of the free in Angel has fallenMetro spreekt hem over zijn rol als president, God en de lievelingsrol die nooit werkelijkheid werd.

In dit derde deel van de Fallen-serie speelt Freeman opnieuw de rol van Allen Trumbull. In het vorige deel was hij nog de vicepresident, inmiddels dus president. Dat is natuurlijk niet zonder risico en al snel is hij het doelwit van een zorgvuldig geplande moordaanslag. Gerard Butler speelt de rol van Mike Banning, de vriend en vertrouwenspersoon van Trumbull en agent van de geheime dienst die de aanslag in zijn schoenen geschoven krijgt. Aan hem de zware taak om zijn naam te zuiveren.

Tien minuten mogen we bellen met Morgan Freeman. De iconische acteur won al meer dan dertig filmprijzen, waaronder een Oscar voor zijn rol in Million Dollar Baby (2004). Misschien wordt hij wel het meest herinnerd om zijn vertolkingen van God in Bruce Almighty (2003), Evan Almighty (2007) en de National Geographic serie The Story of God with Morgan Freeman (2016).