Showbizz

Dansende sterren zijn na 10 jaar terug!

Dansende sterren zijn na 10 jaar terug!

Foto: RTL

Foto van 'Erik Jonk'

6 SEP 2019

Na tien jaar keert Dancing With The Stars zaterdag terug. Vier deelnemers over hun ballroom- en latinskills. „Dit is de he-le tijd denken. In een panische staat.”

Anouk Hoogendijk (34)

Ex-voetbalster Ajax en Arsenl (103 interlands), analyticus bij de Oranje Leeuwinnen.

Deed op tv eerder mee aan Expeditie Robinson en Superstar Chef.

Danspartner: Jesse (‘ik danste op hoog niveau latin en ballroom en heb de Dansacademie in Tilburg gedaan’).

Dansende sterren zijn na 10 jaar terug!

Anouk en Jesse. / Sander Koning | ANP

Anouk, waar begín je aan? En waaróm?

„Dat heb ik ook af en toe gedacht. Expeditie Robinson was veel makkelijker, haha. Maar dansen vind ik leuk en nu word ik ook nog eens aan een professional gekoppeld. Als ik iets doe, wil ik het goed leren. En ik houd van uitdagingen waarbij ik me weer even topsporter voel. Na de eerste trainingen had ik als stijve hark wel een beetje spijt... Je krijgt zoveel informatie. Als je de pasjes kent komt je hoofd erbij, dan komen de armen erbij, dan komt de uitstraling er nog bij. Je bent nooit klaar. En weet je hoe heftig het is om jezelf in een spiegel bezig te zien?”

Ben je het type dat als eerste de dansvloer op stuift?

„Nou… ik ga wel altijd de dansvloer op. Misschien niet als eerste, maar ik ben er altijd wel voor te porren. Dit soort dansen trouwens niet, van sommige had ik zelfs nog nooit gehoord. Ik dans gewoon een beetje leuk met mijn benen en mijn heupen. Alles wat ik in Dancing With The Stars niet mag doen.”

Maar negentig seconden

Zaterdag moet je het live doen, voor pak ‘m beet 1 miljoen mensen…

„Manmanman, spannend. En dat op hoge hakken hè? Ik vind het doodeng, ondanks dat ik vaak live op tv ben en in volle stadions heb gevoetbald. Maar waar ik vroeger negentig minuten had, heb ik nu negentig seconden. Daarna kan ik niets meer goedmaken. Maar ik moet ook zeggen dat ik het mooi vind om te merken dat ik stappen maak. De trainingen vind ik nu heel leuk.”

Wat is Anouks sterke punt?

Jesse: „Ze leert heel snel omdat Anouk weet hoe haar lichaam in elkaar zit en hoe ze die moet gebruiken. Ze pakt het goed op.”

Wat is jullie doel?

Anouk: „Zo ver mogelijk komen, het liefst de maximale tijd in het programma zitten natuurlijk. Maar ja, zaterdag zien we het niveau van de rest en merken we of het publiek ons leuk vindt. Verder wil ik het dansen gewoon zo goed mogelijk doen.”

Keizer (32)

Rapper, echte naam Rozelsky Steve Lie-A-Jen.

Deed op tv eerder mee aan Sterren Springen Schans.

Danspartner: Kaat (‘mijn ouders hebben een dansschool, dus ik ben er mee opgegroeid. Na het wedstrijddansen heb ik me laten omscholen tot danstrainster en jurylid’).

Dansende sterren zijn na 10 jaar terug!

Kaat en Keizer. / Sander Koning | ANP

Keizer, waar begín je aan? En waaróm?

„Ik begin aan een prachtig avontuur, waarbij ik nieuwe dingen kan leren. Net als bij schansspringen vind ik het leuk dat mensen me aankijken en vragen ‘waarom doe je zulke gekke dingen?’ Maar ja, wanneer maak ik dit nu mee? Dat ik opeens even ga stijldansen, waarmee ik nog geld verdien ook. Ik vind het tof. Hierover kan ik op feestjes later opscheppen. Hey man, ik ken de tango. Zal ik de tango even laten zien?”

Ben je het type dat als eerste de dansvloer op stuift?

„Vroeger was ik wel zo’n type. Maar nu ik bij wat meer mensen bekend ben, durf ik het eigenlijk niet meer. Als ik dan niet zo goed dans en ik word gefilmd, dan zie je het de volgende dag overal terug. Of lees je dat ik waarschijnlijk dronken op de dansvloer stond. Als ik danste dan was het trouwens een beetje street- en breakdance. Dit is hele andere shit.”

Besef komt later wel

Zaterdag moet je het live doen, voor pak ‘m beet 1 miljoen mensen…

„Daar moet ik maar niet te veel over nadenken. Sterker, ik zet het compleet uit mijn hoofd. Dat besef komt na het dansen wel.”

Wat zijn Keizers sterke punten?

Kaat: „Keizer is gewoon een talent met superveel ritmegevoel en hij leert ook nog heel snel. Ik heb nog nooit een man gehad die zo goed naar me luistert. Uniek. Hij is muzikaal en doordat hij heeft geturnd, snapt hij hoe zijn lichaam werkt. Toen ik hoorde dat hij meedeed, hoopte ik al dat ik aan Keizer zou worden gekoppeld.”

Wat is jullie doel?

Keizer: „Het liefst gaan we door tot aan de finale. Dan zien meer mensen je en verdien je wat meer, haha. Nee, laat ik eens bescheiden doen. Ik vind het gewoon tof om mee te doen en hoop dat mensen zeggen: Wow Keizer, dat heb je mooi gedanst.”

Rutger Vink (30)

YouTuber Furtjuh, 600.000 abonnees.

Deed op tv eerder mee aan It takes 2.

Danspartner: Claudia (‘ik dans vanaf mijn zesde omdat mijn ouders ook dansten en ben nooit meer gestopt’).

Dansende sterren zijn na 10 jaar terug!

Claudia en Rutger. / Sander Koning | ANP

Rutger, waar begín je aan? En waaróm?

„Ik houd van challenges. Dat doe ik op YouTube ook, maar dit is een extreme challenge. Ik wil het wel graag leren. Deze strijd ben ik dus aangegaan en we zijn nu al acht trainingsweken verder. We trainen vier, vijf keer per week en dan telkens drie uur lang. En dat mag ik met een tweevoudig Nederlands kampioene doen, want dat vergat Claudia even te zeggen.”

Ben je het type dat als eerste de dansvloer op stuift?

„Nee nee nee. Ik ben totaal geen danser. Ik voel me dan een beetje groot, want ik steek er altijd bovenuit (hij meet 1.92 meter, red.). Ik ben motorisch een beetje ingewikkeld. Ik onthoud de passen met ezelsbruggetjes. Ik kan mezelf wel programmeren. Dus ik doe gewoon wat er wordt gevraagd en daar word ik dan op beoordeeld.”

Hij denkt dat hij niet kan dansen

Zaterdag moet je het live doen, voor pak ‘m beet 1 miljoen mensen…

„Nou, bedankt… Normaal perform ik alleen voor een lens, die ik in mijn eigen hand houd.”

Hoe zit het met het talent van Rutger?

Claudia: „Hij denkt dat hij niet kan dansen, maar ik vind van wel. Rutger is muzikaal en hij is supergedreven. Hij gaat door tot het goed is.”

Wat is jullie doel?

Rutger: „Ik train zo hard dat ik nu niet kan zeggen dat ik de finale niet wil halen. Anders zou ik die honderden uren voor niets hebben weggegooid. Op feestjes durven veel mensen niet te dansen. Mijn tweede doel is daarom dat ik laat zien dat je het met een beetje lef echt wel kan.”

Heleen van Royen (54)

Schrijfster van onder meer De Gelukkige Huisvrouw.

Deed op tv eerder mee aan Jouw Vrouw Mijn Vrouw.

Danspartner: Bernard (‘als 14-jarige begon ik met stijldansen en won meteen mijn eerste wedstrijdje. Tot 2015 heb ik competitief gedanst, ook op EK’s en WK’s’).

Dansende sterren zijn na 10 jaar terug!

Heleen en Bernard. / Sander Koning | ANP

Heleen, waar begín je aan? En waaróm?

„Dat vroeg ik me na een week ook even af, maar het leek me leuk om eens fysiek bezig te zijn. Ik zit altijd achter mijn laptop en werk altijd met mijn hoofd. Het leek me heel gaaf, maar ben er nu achter gekomen dat je bij dansen ook met je hoofd werkt. Ik ben zelfs de héle tijd aan het denken, in een panische staat. Ik vind het moeilijk maar erg leuk, op het nummer waarop we dansen na. Dat krijg ik niet meer uit m’n kop.”

Ben je het type dat als eerste de dansvloer op stuift?

„Ja eigenlijk wel, vroeger zeker. Maar dan wel vrij dansen, dat vond en vind ik helemaal geweldig. Dancing With The Stars is volledig tegenovergesteld. Het eerste is ontspanning, maar dit vooral spanning, haha. Het is fijn om met Bernard te trainen, maar tegelijkertijd frustrerend omdat hij alles zo goed kan. Dit lijkt bijna op opnieuw leren lopen.”

Vrees voor een black-out

Zaterdag moet je het live doen, voor pak ‘m beet 1 miljoen mensen…

„Ja, dat is nogal spannend. Ik vrees een black-out, maar Bernard zegt dat je in zo’n situatie veel adrenaline hebt. Dat je daardoor heel scherp bent en je spieren het zelfs nog wat beter doen. Gelukkig heb ik geleerd door te gaan, wat er ook gebeurt.”

Wat zijn Heleens sterke punten?

Bernard: „Heleen heeft een groot doorzettingsvermogen, een goede uitstraling, maar zij heeft vooral gevoel voor connectie. Ze snapt vrij snel wat ik bedoel en dat is natuurlijk essentieel.” Heleen: „Voor we begonnen verwachtte je vast een nachtmerrie.”

Wat is jullie doel?

Heleen: „Eerst was mijn doel ‘als ik er maar niet als eerste uit ga’. Dat lijkt me zo erg en heel hard. Maar ja, dat hebben we niet in de hand.” Bernard: „Ons doel is nu dat we na een dans kunnen zeggen: Dit is wat we kunnen. Niet meer, niet minder en dat we alles hebben gegeven.”

De winnaars en wie nog meer?

• De eerste vier winnaars van Dancing With The Stars waren Jim Bakkum (2005), Barbara de Loor (2006), Helga van Leur (2007) en Jamai Loman (2009).

• De zeven mensen die dit jaar naast de mensen op deze pagina meedoen zijn Bibian Mentel, Berget Lewis, Samantha Steenwijk, Tooske Ragas, Barrie Stevens, Gijs Staverman en Jamie Trenité.

Dansende sterren zijn na 10 jaar terug!

Chantal Janzen en Tijl Beckand. / Sander Koning | ANP

• De presentatie is in handen van Chantal Janzen en Tijl Beckand. De jury bestaat uit Euvgenia Parakhina, Dan Karaty, Irene Moors en Louis van Amstel.

• Dancing With The Stars is vanaf zaterdag om 20.00 uur op zaterdagen te zien (RTL 4). De kijkers hebben invloed op wie mag blijven en wie het programma moet verlaten.


Volop complimenten tijdens laatste aflevering DWDD

Volop complimenten tijdens laatste aflevering DWDD

In een haast lege studio besprak host Matthijs van Nieuwkerk met Marc-Marie Huijbregts de voorbije seizoenen. | Foto: ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

27 MRT 2020

Na vijftien jaar heeft De Wereld Draait Door zijn laatste uitzending erop zitten. In een haast lege studio besprak host Matthijs van Nieuwkerk met Marc-Marie Huijbregts de voorbije seizoenen.

Er kwamen tal van fragmenten voorbij, waarbij Van Nieuwkerk niet moeilijkere momenten uit de weg ging. Zo kwam er onder andere een fragment met Andre Agassi voorbij, waar de presentator zich wat minder makkelijk bij voelde, omdat hij met zijn Engels niet helemaal uitkwam. Ook de kritiek van Queens of the Stoneage-frontman Josh Homme op de beperkte speeltijd die ze kregen, kwam voorbij.

Ilse en Henny


Boer Geert Jan shockeert tv-kijkend Nederland

Boer Geert Jan shockeert tv-kijkend Nederland

Boer Geert Jan shockeert tv-kijkend Nederland | Foto: Boer zoekt Vrouw.

Foto van 'Nina Juffermans'

23 MRT 2020

Boer zoekt Vrouw is normaal een programma zonder heftige uitspattingen en gekkigheid, maar daar heeft boer Geert Jan zondagavond eigenhandig verandering in gebracht.

Ruim 3,5 miljoen kijkers zaten zondagavond weer aan de buis gekluisterd om te zien hoe het de datende boeren vergaat. Inmiddels is het programma in de logeerweek beland, wat inhoudt dat elke boer drie potentiële liefdeskandidaten in huis te logeren heeft. Lekker samen een prakkie eten, een beetje televisie kijken, ongemakkelijk voor je uit staren en de koeien melken. Veel romantiek en wilde uitspattingen zal je in de boerderijen niet snel zien.

Konijnenpak


Dit zijn de eerste beelden van Ex on the Beach

Camera videoDit zijn de eerste beelden van Ex on the Beach

De acht vrijgezellen van Ex on the Beach. | Foto: MTV

Foto van 'Erik Jonk'

23 MRT 2020

De deelnemers werden vorige week door Metro voorgesteld, nu zijn de eerste beelden van Ex on the Beach: Double Dutch vrijgegeven.

Je hebt deze dagen vast veel andere dingen aan het hoofd, maar fans van het MTV-programma Ex on the Beach zijn er genoeg. Dan is het toch iets om naar uit te kijken tijdens deze veel-thuis-zit-periode: seizoen 6.

Ex-lovers spoelen aan


Davina Michelle brengt 17 Miljoen Mensen met Snelle uit

Davina Michelle brengt 17 Miljoen Mensen met Snelle uit

Davina Michelle doet vier concerten voor een leeg Ahoy | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

23 MRT 2020

Het zijn gekke tijden waarin het niet altijd makkelijk is voor veel mensen. Gelukkig komen er ook een hoop mooie initiatieven naar boven. Bijvoorbeeld de concertreeks van Davina Michelle in een leeg Ahoy.

Natuurlijk staat ze daar zonder publiek, maar met andere artiesten. Eén van die artiesten is Snelle, met wie ze het nummer 17 Miljoen Mensen zong. Het nummer is een cover van 15 Miljoen Mensen van Fluitsma & Van Tijn uit 1996, maar werd herschrijven voor de concertreeks.

De nieuwe versie is een eerbetoon aan onder anderen hulpverleners, leraren en vakkenvullers in deze tijd van crisis. Bij heel wat luisteraars en kijkers van het concert viel het nummer in goede aarde.


Gijs Blom, ‘onze’ prins van Netflix

Gijs Blom, ‘onze’ prins van Netflix

Gijs Blom als prins Viridian te paard. | Foto: Netflix

Foto van 'Erik Jonk'

20 MRT 2020

Gijs Blom genoot van het succesboek De Brief voor de Koning. Nu acteert hij in de groots opgezette Netflixserie.

Natuurlijk heeft Gijs Blom (23) het boek De Brief voor de Koning van Tonke Dragt in de kast staan. „Twee zelfs. Een wat modernere uitgave en een oorspronkelijke uitgave van mijn vader. Zijn vader las hem voor, mijn vader mij. Ik ben hem tijdens de draaiperiode weer gaan lezen.” Blom heeft het dan over het filmen van de Netflix-serie The Letter for the King, het wereldberoemde verhaal (zie onderaan) dat vrijdag op de streamingdienst verschijnt.

Grote première


Zij doen mee aan Ex On The Beach

Zij doen mee aan Ex On The Beach

Foto's: MTV

Foto van 'Erik Jonk'

19 MRT 2020

Omdat we in een tijd leven waarin we op zoek zijn naar vermaak: vanaf 5 april kun je deze acht Nederlanders zien in Ex On The Beach: Double Dutch.

‘Een gloednieuw tropisch avontuur.’ Zo kondigt MTV het zesde seizoen aan dat elke zondag vanaf 21.30 uur te zien is. Wekelijks spoelen nieuwe exen aan op de stranden van Thailand. Acht sexy singles bevinden zich al in een riante villa en krijgen te maken met de Tablet Of Terror. We stellen de Nederlanders en Belgen voor. Je gaat van ze houden of…

Zij doen mee aan Ex On The Beach

Alessio.


Seth Rogen recenseert stonded de film Cats
Likeability of3

Seth Rogen recenseert stoned de film Cats

Seth Rogen / ANP

Foto van 'Metro'

18 MRT 2020

Acteur, schrijver en wietactivist Seth Rogen rookt zelf graag ook af en toe een jointje. Zeker nu hij vanwege het COVID-19 virus zelf ook in quarantaine zit.

De Canadees besloot dat hij zijn weken goed door moest komen en steekt daarom regelmatig een joint op. Net als anders. Dit keer liet hij zijn volgers op Twitter echter ook deelgenoot worden van zijn high. Hij zette de film Cats op en recenseerde deze.

Musical


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

65e editie Songfestival gaat naar 2021
Likeability of5

65e editie Songfestival gaat naar 2021

Rotterdam krijgt dit jaar geen Eurovisie Songfestival / ANP

Foto van 'Pierre Oitmann'

18 MRT 2020

Steeds meer grote evenementen worden afgelast vanwege de uitbraak van het COVID-19 virus en nu moet ook het Eurovisie Songfestival eraan geloven. De 65e editie wordt verplaatst naar volgend jaar.

De organiserende partijen van het Songfestival, te weten de European Broadcasting Union (EBU), de Nederlandse Publiek Omroep (NPO), de omroepen NOS en AVROTROS en de Gemeente Rotterdam, kondigden woensdagmiddag aan dat ze geen andere kans zagen dan het jaarlijkse liedjesconcours niet door te laten gaan. Het is daarmee voor het eerst in de geschiedenis dat het Eurovisie Songfestival een jaartje overslaat.

Nieuwe datum onduidelijk


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Katy Perry wint copyright-zaak alsnog

Katy Perry wint copyrightzaak alsnog

Katy Perry tijdens een concert in Australië / ANP

Foto van 'Metro'

18 MRT 2020

Goed nieuws voor Katy Perry: zij heeft alsnog de copyrightzaak rondom haar nummer Dark Horse gewonnen. De zangeres werd voor de rechter gesleept voor plagiaat.

Deze week oordeelde rechter Christina A. Snyder dat het korte fragment dat plagiaat zou zijn, geen inbreuk maakt op het auteursrecht. Daarmee doet de rechter het oordeel van de jury van de hand, in juli besloten zij dat het inderdaad plagiaat was.

Daarop moest Perry 2,8 miljoen euro betalen aan Flame, de maker van het nummer Joyful Noise, waar de acht noten uit zouden zijn gestolen. De rechter besloot echter dat er niet genoeg bewijs is voor dit oordeel, meldt Variety.


Plan: docu Bridget Maasland over haatreacties

Plan: docu Bridget over haatreacties

Bridget Maasland. | Foto: ANP / Jeroen Jumelet

Foto van 'Metro en ANP'

18 MRT 2020

Bridget Maasland is van plan om, na alle verwensingen die zij naar haar hoofd geslingerd kreeg, een documentaire te maken over haatreacties.

Het liefdesleven van Bridget Maasland (45) is de laatste maanden veel besproken in de media. In een interview met Veronica Magazine vertelt de presentatrice deze week over de vervelende reacties die ze kreeg na het uitgaan van haar relatie met André Hazes, waar ze later een documentaire over wil gaan maken.

Dood wensen


Mocro Maffia eerder te zien voor de thuiszitters

Mocro Maffia eerder te zien voor de thuiszitters

Still uit Mocro Maffia. | Foto: Videoland

Foto van 'Erik Jonk'

17 MRT 2020

Het tweede seizoen van Mocro Maffia is vanaf vrijdag al te zien bij Videoland. Dit speciaal voor alle mensen die door het coronavirus noodgedwongen thuiszitten. 

Vanaf vrijdag verschijnt er dagelijks een aflevering van het nieuwe seizoen, dat uit zeven afleveringen bestaat. De oorspronkelijke releasedatum was 2 april. Seizoen 1 van de keiharde serie werd in 2018 uitstekend bekeken.

Veel vraag


Tattoo Disasters: hulp na ‘de inktzonde’

Tattoo Disasters: hulp na ‘de inktzonde’

Het nieuwe presentatieduo Bella Hay en Dennis Weening. | Foto’s: Spike

Foto van 'Erik Jonk'

16 MRT 2020

Om Eerste Hulp bij Tattoo Disasters kun je maandagavond thuis op de bank natuurlijk lekker gniffelen, maar het tv-programma heeft ook een boodschap.

‘Meer mensen hebben spijt van hun tattoo’, viel er dit begin dit jaar in Metro te lezen. Vooral de kleintjes - over grote tatoeages wordt langer nagedacht - en soms al op dezelfde dag. Een korte verliefdheid, rebellie en impulsiviteit spelen daar bij een rol.

Voor een prikkie


Eerste Songfestivalevent van de baan: ‘Opties in kaart brengen’

Eerste Songfestivalevent van de baan: ‘Opties in kaart brengen’

De Nederlandse inzending Jeangu Macrooy kan zijn kunsten niet in AFAS Live vertonen. | Foto: ANP / Marco de Swart

Foto van 'Erik Jonk'

16 MRT 2020

Het eerste grote Songfestivalfestijn dat Nederland te wachten stond, is ‘eraan’. Doordat de overheid maatregelen om het coronavirus in te dammen (geen evenementen met meer dan honderd bezoekers) tot en met 6 april verlengde, mag Eurovision in Concert op 4 april niet doorgaan.

Het gaat uiteraard om een van de talloze events die pas op de plaats moeten maken, maar Eurovision in Concert betekende de start van een van de twee grootste evenementen van het jaar: het Eurovisie Songfestival en de Grand Prix in Zandvoort. Over die laatste twee was tot en met gisteren nog geen duidelijkheid.

Bezoek uit heel Europa


The Big Escape: ‘XXL-versie van een escape room’

The Big Escape: ‘Escape room in XXL-versie’

Alle deelnemers en Lauren Verster (midden, vooraan). | Foto's: Elvin Boer

Foto van 'Erik Jonk'

16 MRT 2020

Anouk Maas en Nick Golterman over het derde tv-seizoen van ontsnappingsspel The Big Escape. „Het gaat er hard aan toe.”

Veel Nederlandse spelliefhebbers proberen al enkele jaren met veel plezier uit escape rooms te ontsnappen. Zo ook op de buis waar BN’ers bij AVROTROS ‘in het groot’ zich een weg naar buiten mogen spelen. Maandagavond (20.25 uur, NPO 3) start het derde seizoen van The Big Escape in een gigantisch Duits industriecomplex en met presentatrice Lauren Verster.

Zenuwslopend


Wie Is De Mol?: ‘Nathan leukste kandidaat in jaren’

Wie Is De Mol?: ‘Nathan leukste kandidaat in jaren’

Alle deelnemers en presentator Rik van de Westelaken (midden). | Foto's: AVROTROS

Foto van 'Erik Jonk'

13 MRT 2020

De twintigste Wie Is De Mol? kent zaterdag (in stilte) z’n apotheose. Wat vindt molloot Tom van het jubileumseizoen? En: Wie. Is. De. Mol?

Ruim 2,4 miljoen kijkers zagen zaterdag – al dan niet morrend – dat er voor de tweede keer dit jaar geen enkele deelnemer aan Wie Is De Mol? het Chinese strijdperk moest verlaten. Daarmee gaan zaterdag voor het eerst vier kandidaten de finaleavond op NPO 1 in. ‘Misschien zijn er wel twee Mollen’, wordt er rond het best bekend programma van de belangrijke tv-avond voorzichtig gespeculeerd. Hoe dan ook, wie is het? Singer-songwriter Rob Dekay? Presentatrice en tv-kok Miljuschka Witzenhausen? Acteur / presentator Buddy Vedder? Of de geliefde kandidaat Nathan Rutjes, ex-voetballer en zelfverklaard ‘positiviteitsgoeroe’? En welke deelnemer die de Mol raadt, gaat naar huis met ongeveer 11.000 bij elkaar gespeelde euro’s?

Wie Is De Mol?: ‘Nathan leukste kandidaat in jaren’

Buddy Vedder.


Tame Impala gaat milieuvriendelijk op tour

Tame Impala gaat milieuvriendelijk op tour

Tame Impala-frontman Kevin Parker tijdens Lowlands 2019 / ANP

Foto van 'Metro'

11 MRT 2020

De muziekindustrie is voor heel veel mensen fantastisch. Helaas is het niet één van de meest groene industrieën. Daarom besloot de Australische band Tame Impala maatregelen te nemen.

Een vliegtuig voor de band, crew en heel wat apparatuur, flink wat stroomvoorzieningen die nodig zijn, veel teveel catering, is heel wat nodig om een concert op te tuigen. Waar het voor het publiek lijkt op een avondje vertier, komt er veel meer bij kijken. En dat is niet altijd even duurzaam.

Recyclen en niet weggooien


In gewelddadig Colombia op zoek naar ‘het pakje plezier’

In gewelddadig Colombia op zoek naar ‘het pakje plezier’

De zes millennials die de bijzondere ‘cokereis’ naar Colombia maakten. | Foto’s: Simpel Media

Foto van 'Erik Jonk'

11 MRT 2020

Zes recreatieve coke-gebruikers gaan op tv vanaf woensdagavond in The Cocaine Trail op zoek naar de oorsprong van hun lijntje cocaïne.

Hoogopgeleid, millennial (20-35 jaar), in bezit van ‘flitsende’ baan, leeft bewust, eet minder vlees en is dol op yoga en meditatie. Dat is tegenwoordig de gemiddelde Nederlandse cocaïnegebruiker, niet meer de yup van weleer. Millennials gebruiken het witte goedje dat dokters ooit voorschreven als het wondermiddel tegen hysterie, astma en overgewicht.

Cijfers liegen er in ons land niet om. Vorige week nog meldde het Trimbos Instituut in Metro een toename van cocaïnegebruik. 175.000 landgenoten gebruiken naar schatting maandelijks en alleen in Amsterdam al verdwijnen 30.000 lijntjes per dag in de neusgaten. Je coke wordt sneller bezorgd dan een pizza, wordt gezegd. De landelijke recherche en politiek luiden ondertussen de noodklok. De toestroom van coke is groter dan kan worden bestreden en geweld in zowel Nederland als Zuid-Amerika neemt toe.


Musical over de Elfstedentocht: Altijd die hunkering

Musical over de Elfstedentocht: Altijd die hunkering

De winnaars van de laatste Elfstedentocht in 1997, Klasina Seinstra en Henk Angenent. | Foto’s: Guido Hibma Photography

Foto van 'Erik Jonk'

10 MRT 2020

Het voorjaar staat voor de deur, maar in Friesland is het startsein gegeven voor de Elfstedentocht. In musicalvorm deze keer.

Het is koud in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Een fotograaf heeft z’n jas netjes aan de kapstok gehangen: „Had ik beter niet kunnen doen.” Het is voor Friesland een grote dag, want een enorm theaterspektakel over de Elfstedentocht wordt - op een ijsvloer – gepresenteerd aan de pers. De Tocht gaat ie heten.

Tribunes schuiven over het ijs


Jawoord bij Tino Martin in volle Ziggo Dome

Jawoord bij Tino Martin in volle Ziggo Dome

Tino Martin tijdens een eerder concert in de Ziggo Dome. | Foto: ANP / Paul Bergen

Foto van 'Erik Jonk'

9 MRT 2020

Het beroemde ‘ja’ uitspreken voor 17.000 getuigen? Dat kan op vrijdag 1 mei tijdens een concert van Tino Martin in de Ziggo Dome.

‘De grootste bruiloft van Nederland’, dat moet de trouwpartij bij de Amsterdamse volkszanger worden. Maandagmorgen maakte hij zijn idee bij Barry Paf op radiostation 100% NL bekend. Het gaat daarbij niet alleen maar om het belangrijke jawoord uitspreken. Martin: „Nee, jurk en pak, de ringen en een registratie van de trouwerij worden geregeld. Je mag zestig vrienden en familieleden meenemen en krijgt er ook nog eens een huwelijksreis naar Las Vegas bij. Ik zou zeggen: als je toch al op het punt stond je vriend of vriendin ten huwelijk te vragen… dit is het moment.”

Witte trouwkapelletjes