Showbizz

Voice-coach Frans Bauer: Ik ben een gevaarlijke outsider!

Voice-coach Bauer: Ik ben een gevaarlijke outsider!

Frans Bauer. / Paul Bergen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

28 AUG 2019

Frans Bauer debuteert vrijdagavond als tv-coach. Hij draait zijn stoel in The Voice Senior.

Ping, sms’je (jawel, Frans Bauer sms’t): ‘Wil je een half uurtje later bellen? Ik zit nog op de fiets.’

Antwoord: ‘Is goed. Pas je op? 95 euro boete hè!’

Eenmaal aan de telefoon, verontschuldigt de 45-jarige zanger en tv-maker zich direct. „Sorry, maar ik móet fietsen. Er mogen wat kilootjes af met het oog op de komende drukke tijd. Ik kan je ook vertellen dat ik zojuist grote, nee gigantische snelheden behaald heb, hahaha.”

Opvolger Geer en Goor

Goedlachs als altijd, die vrolijke Frans. Vanaf deze week (RTL 4) is hij vier vrijdagen voor het eerst als coach in The Voice te zien. Samen met Marco Borsato, Ilse DeLange en Angela Groothuizen coacht Bauer zestigplussers in The Voice Senior. Hij neemt in z’n eentje twee stoelen over, die van Gerard Joling en Gordon die vorig jaar winnaar Jimi Bellmartin afleverden. In januari, zo’n 25 jaar na zijn monsterhit Als Sterren Aan De Hemel Staan, start bovendien een grote theatertournee.

Voice-coach Frans Bauer: Ik ben een gevaarlijke outsider!

Vlnr: Angela Groothuizen, Frans Bauer, Ilse DeLange, Marco Borsato. / William Rutten

Volgens RTL’s programmadirecteur Peter van der Vorst vormen Frans Bauer en The Voice Senior ‘de perfecte match’. „Hij is authentiek, professioneel, een echte familieman en altijd optimistisch.” Zo, die kan de bij de commerciële omroep teruggekeerde Bauer (hij begon daar ook met realitysoap De Bauers) in zijn zak steken. „Supergaaf dat ik coach mag zijn”, klinkt het gemeend. „Ik zal proberen de wijsheden die ik in tientallen jaren heb geleerd een beetje over te brengen aan de zangers die er voor strijden. Ik ben misschien een underdog, net als mijn repertoire dat je niet vaak op de radio hoort. Maar ik heb in mijn lange carrière natuurlijk best wel wat meegenomen om een goeie coach te kunnen zijn.”

Talenten wegkapen

Underdog, dat woord gebruikt hij vaker. Dat, terwijl zijn loopbaan één grote succestocht is geweest en is. „Okay okay”, lacht Bauer het weg. „Noem me dan maar gevaarlijke outsider. We hebben al afleveringen opgenomen en deze outsider heeft al diverse talenten voor de neus van de andere coaches weggekaapt!”

„Weet je waar ik me over verwonderd heb”, babbelt de spraakwaterval gezellig door (je hoeft hem amper een vraag te stellen), „dat er in ons land zo ongelooflijk veel talent is. Mensen die het misschien eerder zelf niet gedurfd hebben om het als zanger of zangeres te proberen. Af en toe dacht ik: hoe is het mogelijk dat we jou nog niet kennen? Man, er zijn senioren bij die kunnen echt gi-gan-tisch goed zingen. Was dertig jaar geleden begonnen, denk ik dan. Dan was je nu een Europese superster. Dan was Nederland voor jou te klein. Jammer dat er blijkbaar een reden is geweest om veel eerder je droom te laten uitkomen.”

Puur blijven

Bauer denkt dat hij kandidaten iets kan bijbrengen, maar daar zit een ‘maar’ aan: „Ik vraag me eerst af: wat kan ik voor deze persoon betekenen? Kan ik met jou werken? Is er potentie om er meer uit te halen? Het gaat niet alleen om een liedje met vaste toon te zingen. Als coach wil je eigenheid horen en dat iemand meent wat hij zingt. Eenmaal gekozen probeer ik de beste krachten uit iemand te halen. En ik zeg het ook als iemand iets een beetje minder moet doen, of juist extra. Té enthousiast zingen, kan ook teveel zijn. Wat ik vooral wil is dat iemand puur blijft. Zingt iemand niet helemaal zuiver, dan probeer ik er op de stoel toch doorheen te luisteren. Of er misschien wel wat meer is, dan ik op dat moment hoor. Snap je dat?”

Voice-coach Frans Bauer: Ik ben een gevaarlijke outsider!

Foto: William Rutten

We snappen het. Hoe vond hij het eigenlijk, het luisteren in de beroemde Voice-stoel? „Ach weet je, jullie kennen me als die vrolijke Frans. Dat ben ik ook, maar als je als coach wordt gevraagd weet je dat je moeilijke keuzes moet gaan maken. En dat je mensen gaat teleurstellen. Maar al mijn keuzes onderbouw ik serieus. Eerlijkheid vind ik belangrijk.”

Alle Voices kijken

Hoe het werkte, dat wist Bauer maar al te goed. „Ik kijk altijd naar alle Voices. Ik vind het leuk om te zien hoe talent zich in ons land ontwikkelt. The Voice Kids vind ik ook zo mooi. Bij sommige kinderen vraag ik me af ‘wat gaat er van jou worden?’. Zó goed. In ons kleine landje hebben we toch maar veel mensen die supergoed kunnen zingen.” Hij denkt dat hij best ook coach kan zijn bij de kids-editie en The Voice of Holland. „Dat denk ik wel ja, al is mijn muziek een ondergeschoven kindje. Ik ben serieus met mijn werk bezig en heb niet voor niets internationale successen behaald en heb niet voor niets meer dan vijftig keer in Ahoy of een stadion als het Gelredome gestaan… En dat terwijl ik begon met mijn eigen cd’s zelf van deur tot deur te verkopen. (stilte) Oh ja, sorry, ik ben die gevaarlijke outsider, haha. Ik kan inmiddels wel wat overbrengen en kan in elke Voice een waardevolle toevoeging zijn. Ik denk dat ik mensen het beste uit zichzelf kan laten halen en ze laten opbloeien.”

Voice-coach Frans Bauer: Ik ben een gevaarlijke outsider!

Foto: Paul Bergen | ANP

De enthousiaste Brabander denkt dat coachen in The Voice Senior wel moeilijker is dan de andere versies. „Deze kandidaten zijn al een leven lang gewend om dingen op een bepaalde manier te doen. Snap je dat? Daar ligt de uitdaging. Dat ik dingen voor hen makkelijker of prettiger kan maken.”

Terug bij RTL

Met zijn debuut als coach is terug bij RTL. „Ik heb het jarenlang ook naar mijn zin gehad bij AVROTROS. Het afscheid was daarom best emotioneel. Het was een afscheid van iets wat heel mooi is geweest en ik koester. Maar bij RTL ga ik weer iets met reizen doen en ook een muziekprogramma. Alles onder de noemer entertainment. Op de publieke omroep mag dat in de toekomst waarschijnlijk wat minder. Daarom ben ik blij en ook trots dat ik terug ben op het oude nest waar ik met De Bauers (realitysoap, red.) al zoveel succes had. En dat ik ongegeneerd televisie mag maken voor het volk. Mensen vermaken, dat is waar Frans Bauer voor staat.”


Trollenleger Dotan treiterde YouTuber om uit de kast te komen

Dotan/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

13 SEP 2019

Dat Dotan fanverhalen verzon en een trollenleger inzette, is nieuws van nu een dik jaar geleden. Daarmee is echter nog niet elke steen boven gekomen, zo blijkt nu het verhaal van Ramin Rezai.

Rezai is een YouTuber die in 2011 het verzoek van een van de nepaccounts kreeg om een zanger te helpen met doorbreken. 'Nathalie Verduin' was volgens haar profiel een medewerker van EMI en zou Rezai kunnen helpen aan een carrière in de Verenigde Staten indien het hem lukte om Dotan te helpen met doorbreken. Hij kreeg het verzoek om de clip van Dotan in zijn volgende aflevering te promoten, zo openbaart hij aan Story.

Homoseksueel


Gratis concert rapper Willem de Bruin onder Rijksmuseum

Gratis concert rapper Willem de Bruin onder Rijksmuseum

Rapper Willy. / ANP

Foto van 'Metro'

12 SEP 2019

Goed nieuws voor fans van The Opposites. Niemand minder dan Willem de Bruin, ook wel bekend als Willy, treedt zaterdag 28 september eenmalig op in de passage onder het Rijksmuseum. Het concert is gratis.

Het gratis concert is een toegift na zijn uitverkochte concertreeks in Carré. De concerten staan in het teken van zijn eerste soloalbum Man in Nood (2018).

Overeenkomsten Rembrandt en De Bruin


Pearl Harbor was slechts het begin…video icon
02:22
Foto van 'Erik Jonk'

12 SEP 2019

Pearl Harbor was slechts het begin…

Met het spectaculaire oorlogsepos Midway brengt regisseur Roland Emmerich (Indepencence Day) de meest ingrijpende zeeslag van de Tweede Wereldoorlog met een enorme sterrencast (onder meer Woody Harrelson, Luke Evans, Nick Jonas) naar het witte doek.

Vers van de pers: de trailer

De Amerikaanse marine weet zich te herstellen nadat de Japanners in december 1941 dachten de Amerikaanse vloot in Pearl Harbor geheel tot zinken te hebben gebracht. Met hun overgebleven vliegdekschepen gaan de Amerikanen in juni 1942 opnieuw de keiharde strijd aan, dit keer om het strategische eiland Midway in de Stille Oceaan. Door middel van spionage en gewaagde oorlogstactieken weten de Amerikanen - die sterk in de minderheid waren - met de slag om Midway het tij van de oorlog te keren.

De trailer van Midway is donderdagmiddag verschenen. Vanaf 7 november draait de actiefilm in de Nederlandse bioscopen.


Rapper Boef vraagt vriendin ten huwelijk

Rapper Boef vraagt vriendin ten huwelijk

rapper Sofiane Boussaadia, beter bekend als Boef, gaat trouwen. /ANP

Foto van 'Metro'

8 SEP 2019

Sofiane Boussaadia, beter bekend als Boef, gaat trouwen. De 26-jarige rapper deelde zondagmiddag een foto op Instagram waarop te zien in dat hij een ring om de vinger van zijn vriendin Selma Omari schuift.

„Elke man heeft een powervrouw achter zich nodig, zij is de mijne”, schrijft de rapper, die bekend werd met de hits Habiba en Krantenwijk, bij de post.

Geruchten


Positieve reacties op cellulitis-foto Demi Lovato

Positieve reacties op cellulitis-foto Demi Lovato

Demi Lovato. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

7 SEP 2019

Er zijn veel positieve reacties gekomen op een bikinifoto van Demi Lovato. Op de foto is te zien dat de zangeres lijdt aan cellulitis, waardoor de huid er bobbelig uitziet en niet strak. Op social media wordt dit verschijnsel vaak verborgen. Lovato noemt de foto vaak 'cellulit', een combinatie van cellulitis en 'lit', wat tof of geweldig betekent.

In het bijschrift schrijft de zangeres dat een onbewerkte foto van haar in bikini op social media zetten haar grootste angst is. „Ik ben er gewoon zo klaar mee dat ik me schaam voor mijn lichaam en dat ik het bewerk (en ja, de andere bikinifoto's waren bewerkt - en ik vind het verschrikkelijk dat ik dat deed maar het is de waarheid), om te voldoen aan andermans idee van wat mooi is, terwijl ik het gewoon niet ben op die foto's."


Pommeline laat toch hoofd Fabrizio van been weghalen

Fabrizio en Pommeline in betere tijden... / RTL

Foto van 'Daisy Heyer'

6 SEP 2019

Temptation Island VIPS is nog niet afgelopen, maar van één stel weten we in ieder geval al zeker dat ze nu niet meer bij elkaar zijn: Pommeline en Fabrizio. De tatoeage die Pommeline van Fabrizio had, blijkt nu toch echt naar het verleden gelaserd te worden. 

Pommeline liet al snel toen ze verkering kreeg met haar 'Fabrie' een tatoeage zetten, en niet zo'n kleintje ook: het hoofd van haar (inmiddels ex)-lover prijkte in vol ornaat op haar onderbeen, inclusief indianentooi. Dat deed ze in februari van dit jaar, vlak voordat ze mee gingen doen aan Temptation Island VIPS.

Vreemdgaan


Originele Harry Potter-cast terug voor nieuwe films

Als er nieuwe Harry Potter-films komen, zou de originele cast ook weer terugkeren volgens de geruchten. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

6 SEP 2019

Heel goed nieuws voor fans van de films van Harry Potter: de geruchten gaan dat er twee nieuwe films gaan komen en dat Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson dan wederom in de huid van Harry, Ron en Hermelien kruipen. 

Even leek het er in 2011 (!) op dat de laatste film van Harry Potter ooit een feit was: The Deathly Hallows - Part 2. Maar volgens We Got This Covered komt er een verfilming van Harry Potter and the Cursed Child: een stuk dat alleen op Broadway werd vertoond. Warner Bros, de filmmaatschappij die eerder alle Harry Potter-films produceerde, zou de rechten van het Broadway-stuk hebben gekocht. En dat biedt goede vooruitzichten!

Een mysterieuze tweet van J.K. Rowling (de schrijfster van de Harry Potter-reeks) wakkert die geruchten nog even lekker aan, vooral omdat zij eerder maar liefst een half jaar niets op Twitter had geplaatst! Het logo is het nieuwe logo van de Broadway-show, volgens fans nog een reden om te geloven dat er een nieuwe film aan zit te komen.


Dansende sterren zijn na 10 jaar terug!

Dansende sterren zijn na 10 jaar terug!

Foto: RTL

Foto van 'Erik Jonk'

6 SEP 2019

Na tien jaar keert Dancing With The Stars zaterdag terug. Vier deelnemers over hun ballroom- en latinskills. „Dit is de he-le tijd denken. In een panische staat.”

Anouk Hoogendijk (34)

Ex-voetbalster Ajax en Arsenl (103 interlands), analyticus bij de Oranje Leeuwinnen.


Justin Bieber open op Insta over drugs en Hailey

Justin Bieber vertelt over zijn moeilijke jeugd. /Instagram @justinbieber

Foto van 'Metro en ANP'

3 SEP 2019

Dat hij op jonge leeftijd al in de schijnwerpers stond, heeft Justin Bieber niet alleen maar goed gedaan. In een lange Instagrampost deed Bieber maandagavond een boekje open over zijn jeugd.

Hij stelt onder meer dat kindsterren onder ondoenlijk veel druk staan en er veel te veel verantwoordelijkheid wordt gegeven aan deze jonge mensen „van wie de hersenen nog niet ontwikkeld zijn."

Op zijn kop


‘Bibberen’ voor Beau: talkshow tegenover Eva

‘Bibberen’ voor Beau: talkshow tegenover Eva

Beau van Erven Dorens begint maandagavond met Beau. / RTL

Foto van 'Erik Jonk'

2 SEP 2019

Misschien wel de spannendste ‘clash’ van allemaal: de nieuwe talkshow Beau tegenover Eva Jinek.

Maandagavond gaat een droomwens voor Beau van Erven Dorens in vervulling: een eigen talkshow (22.30 uur RTL 4), simpelweg Beau geheten. Na teruglopende kijkcijfers voor Humberto Tan (RTL Late Night) en een mislukte missie voor zijn opvolger Twan Huys, moet Van Erven Dorens de late RTL-avond nu dragen. En dat tegenover Eva Jinek op NPO 1. Met spanning wordt naar deze confrontatie uitgekeken.

Verwachtingen positief


Grootste clashes op het tv-scherm

Grootste clashes op het tv-scherm

Foto: Colourbox

Foto van 'Erik Jonk'

1 SEP 2019

Het nieuwe tv-seizoen is op gang gekomen. Wat zijn de meest spannende clashes op belangrijke tijdstippen op de buis? Een vooruitblik op de zenders NPO 1, RTL 4 en SBS 6.

Houdt NPO de ijzersterke kijkcijfers op het eerste net vast? Hoe hard knalt John de Mols Talpa op SBS 6, nu zijn zus Linda en Wendy van Dijk zijn binnengehaald? Kan RTL 4 tegen dit geweld op en redt Expeditie Robinson de zondag? Allemaal vragen waarbij de televisiewereld met spanning op de antwoorden wacht. Natuurlijk kun je elk programma terugkijken op het moment waarop jij dat wil, maar het aantal ‘live-kijkers’ op prime time blijft voor televisiemakers nog altijd een belangrijke zaak. Metro zet de clashmomenten na de seizoenspresentaties van NPO en RTL (opmerkelijk: Talpa hield zo’n presentatie niet) voor de komende vrijdag-, zaterdag- en zondagavonden op een rij.

De vrijdagavond


Martien Meiland te zien in Ranking The Stars

Martien Meiland te zien in Ranking The Stars

Martien Meiland in de studio bij Jinek. /Jinek

Foto van 'Metro'

1 SEP 2019

We staan aan de start van het nieuwe TV-seizoen en dat betekent ook weer een nieuw seizoen van Ranking The Stars. Op Instagram geeft presentator Paul de Leeuw alvast een voorproefje en onthult per ongeluk de laatste gasten.

En dan blijkt dat Martien Meiland dit seizoen op de lijstjes van de sterren pronkt!

Rondleiding


Youtuber Nienke Plas krijgt eigen realityshow

Youtuber Nienke Plas krijgt eigen realityshow

Nienke Plas. / ANP

Foto van 'Metro'

29 AUG 2019

Youtuber Nienke Plas (33) is binnenkort niet alleen online, maar ook op tv te zien. De vlogster krijgt op RTL 5 én Videoland haar eigen realityshow. „Zo zien kijkers mij vanuit een ander perspectief”, zei Plas tegenover het AD.

Wennen aan camera's

De vlogster - zelf dagelijks met een camera in weer - gaf aan toch even aan de camera’s om haar heen te moeten wennen. „Het was wel even wennen om continue een camera om je heen te hebben. Dan denk je: oh, jullie zijn hier ook!”


Robots schitteren in Almere

Robot met actrice Anne Katic. / Anna van Kooij

Foto van 'Erik Jonk'

29 AUG 2019

In een serie besteedt Metro aandacht aan het ruim 40 jaar jonge Almere. Deze keer: vernuftige robots schitteren als acteurs in het buitentheater.

Eigenlijk weet je niet wat je ziet, als je je auto nabij het Almeerderstrand hebt geparkeerd. Plots doemt namelijk een heel dorp op, een ‘buitentheaterdorp’ welteverstaan. Met horeca, een gezellig plein, een gigantisch decor, tribunes met 720 plaatsen en een enorme kraan waarvan je nog niet weet wat die in vredesnaam op het terrein doet. Hier, op deze fijne gastvrije plek, huist al twaalf jaar het gezelschap Vis à Vis.

De grenzen opzoeken


Yolanthe reageert voor het eerst op scheiding

Yolanthe reageert voor het eerst op scheiding

Tijdens de uitzending van Jinek reageerde Yolanthe voor het eerst op de scheiding met Wesley Sneijder. /ANP

Foto van 'Metro'

28 AUG 2019

Yolanthe Cabeau (34) sprak dinsdag voor het eerst op televisie over haar breuk met Wesley Sneijder. Dat deed ze tijdens de uitzending van Jinek.

Spannend

Veel wilde ze niet zeggen. „Om heel eerlijk te zijn vind ik het spannend om hier vanavond te zitten”, gaf Yolanthe toe toen Eva Jinek vroeg hoe het met haar ging.


Taylor, Ariana en Billie winnaars MTV Awards

Taylor, Ariana en Billie winnaars MTV Awards

Taylor Swift mocht drie prijzen in ontvangst nemen. / AFP

Foto van 'Metro en ANP'

27 AUG 2019

Bij de 36ste editie van de MTV Video Music Awards zijn popsterren Taylor Swift, Ariana Grande en Billie Eilish de grote winnaars geworden. De zangeressen wonnen tijdens de ceremonie in Newark elk drie prijzen.

Award van de avond

Taylor Swift ging er met de belangrijkste award van de avond, die van Video Of The Year, vandoor voor You Need To Calm Down. Ook won ze in de categorieën Video For Good, opnieuw met You Need To Calm Down, en Best Visual Effects voor Me! met Brendon Urie.


Presentator Henny Huisman komt met een biografie

Henny Huisman/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

26 AUG 2019

Tv-presentator Henny Huisman komt met een biografie. Het boek Henny moet uitkomen voor zijn zeventigste verjaardag in juni 2021.

Dat heeft de voormalige presentator van de Mini-playbackshow en de Soundmixshow maandag bevestigd naar aanleiding van een bericht in het radioprogramma Veronica Inside. „Er waren een aantal mensen die het de afgelopen jaren graag wilden doen, maar ik heb de boot lange tijd afgehouden", aldus Huisman. „Het heeft iets definitiefs, alsof je bijna dood bent. Maar mijn zeventigste verjaardag leek mij toch een mooie mijlpaal."

Luchtige terugblik


Lof voor Man Bijt Hond, twijfels over nieuw Lingo

Jan Versteegh/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

26 AUG 2019

Het was van te voren al duidelijk dat maandag 26 augustus een historische tv-avond zou opleveren. Man Bijt Hond en Lingo keerden beide terug op de buis. Tot vreugde van velen, maar hoe pakte dat uit?

De eerste die zijn rentree mocht maken was Man Bijt Hond. Een rentree die met gejuich onthaald werd. Dat blijkt wel uit een greep van de vele reacties op Twitter. Al moet er wel gewend worden aan de nieuwe zender, wat overigens niet iedereen een probleem lijkt te vinden.


Morgan Freeman aan de lijn: een tienminutengesprek met God

Morgan Freeman gebeld: 'n tienminutengesprek met God

Morgan Freeman bij de première van Angel has Fallen in Los Angeles. Foto: AFP - Valerie Macon

Foto van 'Tim van der Steen'

26 AUG 2019

Morgan Freeman (82), bekend als grootvader van de Verenigde Staten en de stem van God, is nu ook president van The land of the free in Angel has fallenMetro spreekt hem over zijn rol als president, God en de lievelingsrol die nooit werkelijkheid werd.

In dit derde deel van de Fallen-serie speelt Freeman opnieuw de rol van Allen Trumbull. In het vorige deel was hij nog de vicepresident, inmiddels dus president. Dat is natuurlijk niet zonder risico en al snel is hij het doelwit van een zorgvuldig geplande moordaanslag. Gerard Butler speelt de rol van Mike Banning, de vriend en vertrouwenspersoon van Trumbull en agent van de geheime dienst die de aanslag in zijn schoenen geschoven krijgt. Aan hem de zware taak om zijn naam te zuiveren.

Tien minuten mogen we bellen met Morgan Freeman. De iconische acteur won al meer dan dertig filmprijzen, waaronder een Oscar voor zijn rol in Million Dollar Baby (2004). Misschien wordt hij wel het meest herinnerd om zijn vertolkingen van God in Bruce Almighty (2003), Evan Almighty (2007) en de National Geographic serie The Story of God with Morgan Freeman (2016).