Showbizz

Nickelodeon Festival: een beetje opletten wat je zingt…

Nickelodeon Festival: beetje opletten wat je zingt

De presentatoren met de jarige Spongebob. Hij is 20! / Bart van der Putten | Nickelodeon

Foto van 'Erik Jonk'

25 AUG 2019

18.000 kids en ouders genoten zondag op het Almeerderstrand van het tweede Nickelodeon Familie Festival. Daar moet je wel een beetje op je woorden letten. Roxeanne Hazes hield er keurig rekening mee.

‘Luier verschonen’. Het is de eerste tent die Metro ziet staan bij het betreden van het Almeerderstrand. Briljant, nog nooit gezien op een festival. Het is er druk, al blijkt al snel dat de schaduw in de tent populairder is dan de luiertafels.

Nickelodeon Festival: een beetje opletten wat je zingt…

Handig! De luiertent. / Metro

Het is namelijk heet op het Nickelodeon Familie Festival. Bloedheet, net als in het hele land. Voor de 18.000 bezoekers zijn door de nummer 1-kinderzender passende maatregelen genomen, laat een woordvoerder van Nickelodeon weten. Er zijn veel extra watertappunten, er wordt actief water uitgedeeld, een KWF Insmeerbar is geïnstalleerd, EHBO-ers en beveiligers (langs de waterkant) zijn extra alert. Speakers op het podium roepen op om met de ouders een plek af te spreken voor als je elkaar kwijt bent, zoals bij meetingpoint Huize Herrie of Shimmer & Shine.

De kids en hun – veelal jonge – vaders en moeders laten zich door de brandende zon niet van de wijs brengen. Is het iets te warm in de rij bij een meet & greet? Lekker wapperen met het programmaboekje dan maar. Zo is de piepkleine Silver Metz hartstikke populair. Kinderen hebben het er voor over om lang voor de winnaar van The Voice Kids in de rij te staan. Hét moment voor de foto duurt soms maar drie tellen, maar dat ligt aan hen zelf. Sommigen kijken Silver door de spanning niet eens aan en rennen na de klik meteen weg. Maar ja: foto in the pocket! Twee meisjes nemen wel de tijd en scoren ook een handtekening.

Nickelodeon Festival: een beetje opletten wat je zingt…

Vanuit het reuzenrad overzag je het hele Nickelodeon-festivalterrein. / Metro

‘Ik zit op jouw YouTube!’

Zo is er op het Nickelodeon Familie Festival werkelijk van alles te doen. Van je weg zoeken in een opgeblazen doolhof tot draaien in een torenhoog reuzenrad en klauteren in een mega-stormbaan. De wachtrij voor het inderdaad mégading is tientallen meters. Druk is het ook bij een workshop slijm maken, in een grote tent ook op videoschermen te volgen. „Ik zit op jouw YouTube!”, zegt een kleine deelneemsters tegen de vrouw die vandaag de slijmdeskundige is. „Nou wat leuk!”, antwoordt zij enthousiast. „Weet je dat ik weleens in een slijmbad heb gezeten? Vies joh.”

Nickelodeon Festival: een beetje opletten wat je zingt…

De mega-stormbaan. / Metro

Maar waar de hele gezinnen vooral voor komen zijn de Nickelodeon-helden. YouTubers, influencers, poppen als Spongebob voor de allerkleinsten, actrices als Britt Scholte van GTST, het houdt niet op. „Dat is hier toch uniek, dat wij ze hier allemaal samen kunnen brengen. Vooraf kunnen kinderen al vragen insturen die tijdens q & a’s (interviews) worden beantwoord. Ja, dit festival zien wij als Nickelodeon als een mooie afsluiter van de zomervakantie voor het grootste deel van Nederland.” (midden-Nederland heeft nog een weekje, red.)

Praten doen al die helden niet alleen, want op de main stage wordt vooral gezongen. Tot in de nacht stonden hier onder meer nog Guus Meeuwis, André Hazes, Ronnie Flex en Maan tijdens Strandfestival ZAND. De hele nacht en ochtend werd hetzelfde terrein vervolgens omgebouwd tot Nickelodeonfestijn. Flex en Maan zijn er deze zondag op hetzelfde podium weer, net als onder meer Broederliefde, eerdergenoemde Silver, de heren van STUK, Kalvijn en Roxeanne Hazes. Sommige kinderen scoren liever een foto met de 20-jarige Spongebob (door afsluiter Ronnie Flex zondagavond wegens de verjaardag welverdiend toegezongen), maar toch vinden de kids zulke grote artiesten natuurlijk geweldig. Zo wordt er bij Broederliefde ouderwets gegild.

Nickelodeon Festival: een beetje opletten wat je zingt…

Populair: de ballonnen. / Metro

Broederliefde, de kenners

Broederliefde merkte zelf ook wel dat het dak eraf ging. Als ze zijn opgefrist doet Emms even aan een potje opdrukken boven een backstagezwembadje. En daarna, in een gekregen Nickelodeonshirt: „Dat dak zit er nog op, maar daar is alles wel mee gezegd hè?” „Het podium stond letterlijk en figuurlijk te bakken”, vult Mella aan. Of ze nou in het voetbalstadion van Sparta of Rotterdam Ahoy stonden, altijd komen er wel kids kijken. „Shows voor alle leeftijden”, zegt Sjaf. „Dit was wel specialer.” Ze vinden het wel mooi, dat ‘grut’ dat uit hun plaat gaat. „Het maakt ze allemaal niet uit, ze zingen de longen uit hun lijf”, zegt Edson. Sjaf: „Ze houden geen rekening met eer of trots. Ze gaan gewoon lekker los.” Sjaf is zelf weleens bij Kids Adventure in hun thuisstad Rotterdam geweest. „Maar in onze tijd was er nog niet zo veel.”Ook geen social media”, vult Emms aan. „Je zag alles op tv.” Als ze in hun kindertijd een main stage-programma hadden mogen samenstellen dan wisten ze het wel: Ali B, Party Squad, Brace, Brainpower en Def Rhymz. „En Spongebob!”, zegt Sjaf. „Ik hoor net dat hij jarig is. Is ie al 20? Straks wordt hij nog grijs.” „Heeft hij nou zijn rijbewijs al?”, vraagt Mella. „Ik heb gezien dat Spongebob moest afrijden bij Juf Puff. De eerste keer was hij gezakt.” Jaja, welkom bij Broederliefde, de Nickelodeonkenners.

Nickelodeon Festival: een beetje opletten wat je zingt…

Emms van Broederliefde doet backstage even aan opdrukken. / Metro

Mama Was Een Drama

Ook Roxeanne Hazes heeft van de blije kinderen voor haar podium genoten (‘alleen die hitte, niet te dóen gewoon’). Een paar dagen eerder trad ze nog met haar nieuwste nummer Mama Was Een Klootzak op Eva Jineks talkshow. „Ja, dit is wel wat anders, haha. Er komen wel kinderen naar mijn shows en die zingen dan ook alles mee. Maar voor zo’n publiek sta ik niet vaak.”

Mama Was Een Klootzak sloeg ze in Almere bewust over, zegt ze enkele minuten na haar optreden. „Ik kwam er ter voorbereiding achter dat bijna al mijn liedjes een vloedwoord bevatten. Shit, kloten, dat soort dingen. Ik had er voor kunnen kiezen om de 100% NL-versie Mama Was Een Drama te zingen, maar nee. Ik was bang dat ik klootzak er per ongeluk in zou fietsen. Dat zou ik heel lullig vinden en het zelf als moeder ook niet leuk vinden als mijn kind aan scheldwoorden wordt blootgesteld.”

Nickelodeon Festival: een beetje opletten wat je zingt…

Roxeanne Hazes in de hitte. / Metro

Hazes, die zelf helden had als Jody Bernal, No Doubt en Gwen Stefanie, vindt het festival leuk. Het liefst had ze haar zoon Fender meegenomen. „Maar hij is nog zo klein, het is te warm. Volgend jaar is hij erbij hoor! Fantastisch. We hebben nu de musical Peppa Big in het vooruitzicht. Daar gaan we in december heen. Fender is helemaal fan.”

Maan danst en springt

Maan is een halve dag uit Almere weggeweest en nu dus al terug. „Gister was het ook al zo heet. Een beetje te warm om op treden, maar perfect voor een festivalsfeertje.” Ze moet nog het podium op als Metro haar spreekt. Een kinderpubliek staat haar wel aan. „Kinderen komen vaker naar me kijken, maar zóveel niet. Ze vormen een superleuk publiek en doen alles wat je zegt. Ze zingen mee en kennen geen enkele schaamte. Daardoor ga ik zelf nog harder dansen en springen, we hypen elkaar een beetje op.”

Nickelodeon Festival: een beetje opletten wat je zingt…

Ronnie Flex vanuit het reuzenrad gezien. / Bart van der Putten | Nickelodeon

Zelf ging ze als kind niet naar ‘iets als dit’. „Nee, wij gingen naar De Parade bijvoorbeeld en niet naar Disneyland Parijs. Fan was ik wel, van K3, Kinderen voor Kinderen en het Junior Songfestival. Ik heb één keer met K3 mogen optreden en zelfs toen voelde ik nog iets van ‘ooohhh, het is gewoon K3!’. Ik snap die blije kinderen hier op het festival helemaal.”

En blij zijn ze, urenlang. Op de main stage wordt daarom af en toe ook aandacht gevraagd voor Movement On The Ground, de vluchtelingenorganisatie waarvoor onder meer Johnny de Mol actief is. „Omdat niet elk kind op de wereld het zo leuk heeft als wij hier nu met z’n allen op het strand.”


Prins Harry duikt studio in met Bon Jovi

Prins Harry duikt studio in met Bon Jovi

Samen met Jon Bon Jovi neemt Harry een single op voor het goede doel / ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Prins Harry was natuurlijk altijd al de rebel van het Britse koningshuis, nu blijkt hij ook nog eens rock'n'roll in zijn bloed te hebben. De bijna ex-royal dook samen met Jon Bon Jovi de studio in voor een nieuwe single.

De twee doken voor de nieuwe muziek de beroemde Abbey Road Studios in. Hel wat muzikale legendes namen daar muziek op, waaronder Pink Floyd, Oasis, de Spice Girls en The Beatles. De laatstgenoemde band vernoemde zelfs een album naar de plek.


André Hazes en Monique Westenberg zijn weer samen

André Hazes en Monique Westenberg zijn weer samen

Om Monique opnieuw de liefde te verklaren, deelt André een foto op Instagram. / ANP

Foto van 'Metro'

27 FEB 2020

André Hazes en Monique Westenberg zijn weer samen. Dat bevestigt de zanger met een foto op Instagram.

Om Monique opnieuw de liefde te verklaren, deelt hij naast een foto ook een songtekst. „Ze zeggen dat de weg geen plek is om een familie te starten. Onder de streep is het jou en mij. En van een muzikant houden, gaat niet altijd op de manier die normaal is. Maar meid, blijf bij mij. Ik ben voor altijd de jouwe.”

Curaçao


Acteur Johnny Depp  verlaat de Royal Courts of Justice in Londen na afloop van een voorlopige hoorzitting in zijn smaadzaak tegen de Britse krant The Sun. 

Sms'jes van Johnny Depp: Amber Heard ‘verbranden’ en ‘verdrinken’

Acteur Johnny Depp  verlaat de Royal Courts of Justice in Londen na afloop van een voorlopige hoorzitting in zijn smaadzaak tegen de Britse krant The Sun.  /EPA/FACUNDO

Foto van 'Metro'

27 FEB 2020

Acteur Johnny Depp stuurde in 2013 sms'jes naar een vriend waarin hij schreef zijn inmiddels ex-vrouw Amber Heard te willen ‘verbranden’ en ‘verdrinken’. 

Dat werd woensdag bekend tijdens de hoorzitting in Londen in de rechtszaak tussen Depp en de uitgever van de Britse boulevardkrant The Sun. De acteur klaagde de krant aan omdat deze een artikel met de kop: „Depp: a wife beater”, naar buiten bracht.

Alcohol


Campagne lingeriemerk Parfait: modellen in rolstoel en met dwerggroei

Campagne lingeriemerk Parfait: modellen in rolstoel en met dwerggroei

De vrouwen die voor Parfait poseren beslaan het complete etnische spectrum, maar wijken vooral op andere manieren af van de gemiddelde vrouw in een modefolder/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

26 FEB 2020

Modellen in lingeriereclames hebben vaak het 'perfecte' lichaam. Lingeriemerk Parfait besloot voor de nieuwe campagne daar volledig van af te stappen.

Dat elk lichaam mooi is en bewonderd mag worden, dat is de insteek van de campagne. De vrouwen die voor Parfait poseren beslaan het complete etnische spectrum, maar wijken vooral op andere manieren af van de gemiddelde vrouw in een modefolder.

Geboortevlekken


Marie Verhulst: Heb me nooit voor vader Gert geschaamd

Marie Verhulst: Heb me nooit voor vader Gert geschaamd

Marie Verhulst zingt haar nieuwe maatje Samson toe. | Foto’s: Studio 100

Foto van 'Erik Jonk'

24 FEB 2020

Na dertig jaar Samson & Gert hebben we nu Samson & Marie. Metro zocht Marie Verhulst op, dochter van.

Je zou de vraag van je vader maar krijgen: „Marie, zou jij na dertig jaar Samson willen overnemen?” Gert Verhulst stelde hem wel aan zijn 24-jarige dochter. Ze zei ‘ja’ en nam het riempje onlangs over. Vlaamse Marie Verhuist werd pas zes jaar, nadat vader Gert de hond bedacht, geboren. De hond die bekend staat om het voortdurend verkeerd uitspreken van moeilijke woorden. Nu leidt Marie het imperium rond de bearded collie, die ook in Nederland al 28 jaar op tv is.

Spijkerrok, rood shirtje


Jason Momoa in nieuwe video Ozzy Osbourne

Jason Momoa in nieuwe video Ozzy Osbourne

Jason Momoa in de clip van Ozzy Osbourne / YouTube

Foto van 'Metro'

21 FEB 2020

Je dacht dat Jason Momoa de rollen van zijn leven te pakken had als Aquaman en Khal Drogo? Vergeet het maar. Hij portretteert nu ook muzieklegende Ozzy Osbourne.

De 71-jarige Ozzy heeft namelijk weer een nieuw album uit. Ordinary Man is vrijdag uit en daar hoort natuurlijk een teaser bij. Voor de teaser van het nummer Scary Little Green Men heeft hij de Game of Thrones-acteur weten te strikken.

Jason als Ozzy


Kriebeltje boer Jaap (BZV) nu grote kriébel voor Helle

Kriebeltje boer Jaap (BZV) nu grote kriébel voor Helle

Helle en Jaap in de bloemenkas. | Foto: Femmy Weijs

Foto van 'Erik Jonk'

21 FEB 2020

Bloemenboer Jaap vond zijn geliefde Helle niet in Boer zoekt Vrouw. Maar eigenlijk wel dóór het populaire programma (en een kerstkaart).

„Ik voel wel iets van een kriebeltje, dat begint wel een heel klein beetje te komen.” Typische taal van bloemenboer Jaap (51) uit Rijsenhout. Voorzichtig vooral, als Boer zoekt Vrouw-presentatrice Yvon Jaspers hem op zijn erf weer eens van die ‘lastige vragen over de liefde stelde’. Moest ie tegenover een van zijn dagdates, voor de camera, ook nog eens over gevoél praten.

Vaak thuis op de bank


Tv heeft weer even een filmprogramma

Tv heeft weer even een filmprogramma

Martin Koolhoven. | Foto: Merlijn Doomernik

Foto van 'Erik Jonk'

21 FEB 2020

De Nederlandse tv-kijker bleef anderhalf jaar verstoken van een programma over film. De bevlogen filmregisseur Martin Koolhoven had het destijds weer eens geprobeerd met De kijk van Koolhoven.

Met een tweede reeks keert hij vanavond (20.25 uur, VPRO, NPO 3) zes weken terug. Op zijn hartstochtelijke en inzichtelijke manier leidt de Amsterdammer de kijker langs ‘sequals en remakes’, ‘eurocrime’, ‘aliens’, ‘American gangster’ (twee afleveringen) en ‘tijdreizen’.

Geen rijke traditie


Door bedreigingen liep relatie Bridget en André stuk

Door bedreigingen liep relatie Bridget en André stuk

Door bedreigingen liep relatie Bridget en André stuk / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

19 FEB 2020

De gestrande relatie tussen Bridget Maasland en André Hazes is het gesprek van de dag. Woensdag liet Maasland weten dat alle reacties en zelfs bedreigingen de relatie de das om deden.

Dat vertelde zij in de uitzending van Radio 538, waar Maasland voor voor het eerst over de relatiebreuk naar buiten trad. „We kregen bedreigingen via post, via Instagram, je kan het zo gek niet bedenken. Het is zo'n inbreuk op onze privacy, dat mensen die mij niet kennen denken iets te mogen zeggen over je of je neer mogen halen" , zegt de presentatrice.

Verlies nemen


Fajah Lourens: de acteerkriebels in ‘Suriname’ even terug

Fajah Lourens: de acteerkriebels in ‘Suriname’ even terug

Fajah Lourens als de manipulatieve, maar ook charmante en soms zacht-aardige Nadia in de film Suriname.

Foto van 'Erik Jonk'

19 FEB 2020

Tien jaar lang deed Fajah Lourens andere dingen dan acteren. Ze is tijdelijk terug, in de film Suriname.

Ze was pokerprof, maakte muziek als dj en producer, werd fitnessgoeroe, voedingsdeskundige, bestsellerschrijfsters van . Killerbody 1, 2 en 3. Motiveert via Instagram (188.000 volgers op @mykillerbodymotivation) en trainingsvideo’s tot bewegen, is modeontwerpster en producent van voedingsproducten. Nee, acteren zat er voor Fajah Lourens (38) sinds tien jaar ‘even’ niet in. Maar ze is terug, voor even, in de film Suriname. Dit keiharde misdaaddrama (16+) waarin Winston Righter – een rol van Rodney Lam – president van Suriname wil worden, maar achtervolgd door zijn verleden in een schaakspel tussen grote ego’s terechtkomt. Suriname, van de met een speelfilm debuterende regisseur Danny Leysner, draait vanaf donderdag 20 februari in de bioscoop.

Rol van Imanuelle Grives


Musical Elfstedentocht wordt ‘Soldaat van Oranje 2.0’

Musical Elfstedentocht wordt ‘Soldaat van Oranje 2.0’

Beeld uit de Elfstedentocht van 1947. | Foto: ANP

Foto van 'Erik Jonk'

18 FEB 2020

Na een voorbereidingstijd van jaren, komt hij er eindelijk: een musical over de Elfstedentocht.

Als we de makers mogen geloven, staat Nederland een musicalspektakel als Soldaat van Oranje te wachten, maar dan in een 2.0-versie: ’Een grensverleggend theaterproject’.

De Tocht gaat dat spektakel heten en wordt gespeeld en gezongen in een nieuw theater in Leeuwarden dat plaats biedt aan vijftienhonderd toeschouwers. In de theaterhal komt een ijsvloer. De musical gaat in oktober 2021 in première, is de planning.


Relatie André Hazes en Bridget Maasland gestrand

Relatie André Hazes en Bridget Maasland gestrand

André Hazes en Bridget Maasland / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

17 FEB 2020

Het waren drie mooie maanden, maar helaas is de liefde tussen Bridget Maasland en André Hazes alweer voorbij. De twee zijn uit elkaar.

Zondagavond in de late uitzending van Shownieuws maakte Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds dat al wereldkundig. Het duurde echter nog even voor het nieuws door de twee werd bevestigd. Dat gebeurde maandagochtend aan RTL Boulevard.

Geen valentijn


Kinderen voor Kinderen (40) geëerd in Hilversum

Kinderen voor Kinderen (40) geëerd in Hilversum

Beelden van het vorige jubileum, toen Kinderen voor Kinderen 30 werd. |Foto: ANP / Marcel Hemelrijk

Foto van 'Erik Jonk'

16 FEB 2020

Kinderen voor Kinderen is jarig (40) en dat wordt gevierd.

Op Een Onbewoond EilandIk Heb Zo Waanzinnig Gedroomd en Ha Ha Ha, Je Vader waren de eerste drie hits van het Kinderen voor Kinderen-koor, maar het muziekfenomeen is nog altijd een succes. Kinderen voor Kinderen gaat nu veertig jaar mee en dat wordt in de voorjaarsvakantie gevierd met allerlei (nostalgische) activiteiten in Beeld en Geluid in Hilversum.

Kinderen voor Kinderen (40) geëerd in Hilversum

Beeld en Geluid op het Hilversumse Mediapark. |Foto: Daria Scaglioli


Acteur Ewan McGregor weg uit Engeland om selfies
Likeability of5

Acteur Ewan McGregor weg uit Engeland om selfies

Ewan McGregor bij de première van Doctor Sleep / ANP

Foto van 'Metro'

14 FEB 2020

Acteur Ewan McGregor is helemaal klaar met zijn Engelse fans. Hij is de constante vraag om een foto zo zat, dat hij naar Los Angeles is vertrokken.

In een podcast van de Amerikaanse Sunday Sitdown, vertelt de Schotse acteur er klaar mee te zijn steeds met gebogen hoofd door de stad te lopen. Hij woonde jarenlang in Londen, waar hij de laatste tijd steeds drukker bezig is met zorgen dat hij geen oogcontact maakt met anderen. Dit naar eigen zeggen omdat hij constant om selfies werd gevraagd.

Zielloos en gênant


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Koolhoven over Oscarwinnaar: Spannend, grappig en buitenissig

Koolhoven over Oscarwinnaar: Spannend, grappig en buitenissig

Het hele Zuid-Koreaanse team achter Parasite. | Getty Images

Foto van 'Erik Jonk'

10 FEB 2020

Regisseur Martin Koolhoven over Zuid-Koreaanse Oscarwinnaar Parasite: „Dit mogen we toch wel uniek noemen.”

Zelfs de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in is zo trots als een pauw dat Parasite in 92 jaar de eerste niet-Engelstalige titel is die een Oscar voor beste film greep. Hij feliciteerde de makers dan ook, al was het in een tweet: „Ik ben trots op de regisseur, de acteurs en de crew. Het geeft ons volk moed in een periode waarin we het hoofd bieden aan grote problemen.”

Parasite pakte in de nacht van zondag op maandag nog drie van de belangrijkste filmprijzen: beste buitenlandse film (logisch), beste regie (Bong Joon-Ho) en beste scenario. En dat terwijl de Zuid-Koreaanse schoorsteenmantel als bomvol prijzen staan. De Gouden Palm werd uit Cannes bijvoorbeeld al meegenomen en ook de Golden Globe en de publieksprijs van het IFFR in Rotterdam gingen naar Parasite.


Acteurs gaan het liefste met moeder naar Oscars

Acteurs gaan het liefst met moeder naar Oscars

Acteurs gaan het liefste met moeder naar Oscars / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

10 FEB 2020

Een knappe date of je partner meenemen naar de Oscars? Nee hoor, veel acteurs nemen het liefste hun moeder mee naar de Oscar-uitreiking.

Hoe knap, rijk of succesvol de acteurs ook zijn; er gaat niets boven de liefde en steun van hun mama.

Lees ook: 'En de Oscar gaat naar...'


Prins Harry: 'Ik ben al jaren in therapie'

Prins Harry: Ik ben al jaren in therapie

/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

8 FEB 2020

De Britse prins Harry is al jaren in therapie vanwege de trauma’s die hij opliep over de dood van zijn moeder prinses Diana (1961-1997). Zij overleed toen de prins 13 jaar oud was.

Dat vertelde hij in zijn eerste publieke optreden sinds hij en zijn vrouw Meghan zich een maand geleden terugtrokken uit het Britse koningshuis. Dat doen ze onder meer door in het westen van Canada te wonen.

Bijeenkomst


Yes, de Pussycat Dolls hebben eindelijk nieuwe muziek!

Pussycat Dolls Melody Thornton, Ashley Roberts, Nicole Scherzingeron en Kimberly Wyatt / ANP

Foto van 'Metro'

7 FEB 2020

Wie in de zero's op de middelbare school zat, zal de Pussycat Dolls niet hebben gemist. De meidengroep werd groot met onder andere het nummer Don't Cha. Na meer dan tien jaar radiostilte zijn ze eindelijk weer terug!

Een heel decennium moesten we het zonder muziek van de Amerikaanse vrouwengroep doen, waarvan Nicole Scherzinger bij uitstek de bekendste is. In 2005 braken de vrouwen door met hits als Don't Cha met Busta Rhymes, Beep met will.i.am en Wait A Minute met producer Timbaland. In 2008 kwam het tweede album waarop onder andere Snoop Dogg en Missy Elliot te horen zijn uit. Sindsdien is er geen nieuwe muziek verschenen.

Voorproefje


Alleen maar respect voor de Queen of Rock ‘n Roll

Alleen maar respect voor de Queen of Rock ‘n Roll

Nyassa Alberta in de huid van Tina Turner. / Manuel Harlan

Foto van 'Erik Jonk'

6 FEB 2020

Utrecht is vanaf zondag de vierde stad met TINA, de Tina Turner Musical die ontstond in het brein van Joop van den Ende. Nyassa Alberta pakte de rol van haar leven.

Wie onlangs het Musical Awards Gala op tv zag of erbij was, hoorde dat ‘Tina Turner’ de ramen zo’n beetje uit de Amsterdamse RAI zong. Met haar optreden zette werd de musical voor 1 miljoen kijkers op z’n minst op de kaart gezet. „Haha, geen idee wat ik daar dacht. Volgens mij alleen maar dat ik heel, héél hard moest gaan, zo voor de eerste keer voor het Nederlands publiek.” Hier zie je het optreden: