Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 1 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

A$AP Rocky was ‘doodsbang’ tijdens vechtpartij

Naar eigen zeggen was de Amerikaanse rapper A$AP Rocky ‘doodsbang’ tijdens de vechtpartij waarbij hij eind juni betrokken raakte in Stockholm. Dat verklaarde hij donderdag in een Zweedse rechtbank.

De rapper, geboren als Rakim Mayers, staat terecht op verdenking van mishandeling. „Alles leek ons vreemd, deze mannen gedroegen zich vreemd. We wisten niet wat we konden verwachten en dat was eng", zei hij volgens de Zweedse krant Aftonbladet in de rechtbank. A$AP Rocky en zijn entourage raakten op 30 juni slaags met twee mannen in het centrum van Stockholm. Volgens de rapper ging het enkel om noodweer en probeerde hij de situatie te de-escaleren.

‘Onder invloed’

Rocky, die de indruk kreeg dat de mannen onder invloed waren, vertelde uitgebreid over hoe de vechtpartij ontstond. Hij en zijn crew hadden een paar dagen vrij in Zweden en wilden „een luchtje scheppen, de architectuur en zo bekijken". Na een flinke wandeling werd de bodyguard van de rapper aangesproken door een van de vermeende slachtoffers. De lijfwacht vroeg het duo te vertrekken, maar later kwamen de mannen terug. „En van het een kwam het ander."

De ruzie liep volledig uit de hand toen er flessen in het spel kwamen en beide kampen snijwonden opliepen. „Ik was erg bang. Ik zag mijn bewaker bloeden, ik wist niet wat ik moest verwachten. Ik kom hier ook niet vandaan. Het was een paranoïde situatie", aldus de rapper, die al een maand in voorarrest zat.

Vragen over voorval

Volgens de aanklagers hebben de drie beklaagden opzettelijk ingeslagen op een 19-jarig slachtoffer en nog een jonge man die zich niet als slachtoffer opstelt, maar wel getuige is. De 19-jarige is gewond geraakt. Hij heeft een gebroken rib, kneuzingen en snijwonden opgelopen. Een belangrijke vraag in het proces is of er in de vechtpartij een gebroken fles als wapen is gebruikt met het oog op de snijwonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.