Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 20 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Dotan geeft toe dat nepaccounts zijn idee waren

Zanger Dotan heeft toegegeven dat hij de bedenker was van de nepaccounts waarmee hij zijn populariteit kon vergroten. Hij bood vanmiddag in een interview op Qmusic nogmaals zijn excuses aan.

De zanger noemt zijn acties ‘een domme fout’. Hij zocht manieren om zijn muziek aan de man te brengen en kwam er te laat achter dat hij te ver was gegaan. „Ik heb niet ingegrepen op de momenten dat het moest en kon”, aldus Dotan.

Aandacht

Tijdens het interview gaf Dotan ook toe dat de nepaccounts zijn eigen idee waren. Het trollenleger zou hij niet zelf aangemaakt hebben, maar hij was wel op de hoogte. Pas later daagde het hem dat het niet klopte, maar hij genoot ook stiekem van de aandacht. „Ik geloofde niet in mezelf als muzikant en dat betreur ik”, zegt hij.

Nieuwe single

Via de Volkskrant kwam in april 2018 naar buiten dat Dotan ruim 140 nepaccounts had gebruikt om zijn reputatie een boost te geven. Daarna verdween hij een jaar van de radar. Eind vorige maand kondigde hij zijn nieuwe single ‘Numb’ aan, die hij schreef tijdens zijn jaar van afwezigheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.