Showbizz

De liefde druipt vanaf maandag van je tv (of niet…)

Metro bezoekt Love Island: geen gezuip, wél liefde

De tien startende deelnemers aan Love Island.

Foto van 'Erik Jonk'

26 MEI 2019

Geen alcoholische slemppartijen tot diep in de nacht, met half ontklede gasten in de lampen, integendeel: op tijd naar bed! Nee, in Love Island draait het om datende bloedmooie singles in de brandende zon en een oprechte zoektocht naar de ware liefde. Maandagavond begint – na een aantal buitenlandse edities - het gehunker in de eerste Nederlands / Vlaamse Love Island op RTL 5. Metro ging naar Gran Canaria, het liefdeseiland in dit geval, en bezocht daar de adembenemende villa waarin tien singles vrijdagmiddag binnenstapten om over zes weken – hopelijk – als regelrechte plakkers Love Island te verlaten.

De liefde druipt vanaf maandag van je tv (of niet…)

De villa van de buitenkant onder een grijs wolkendek.

Grijze wolken boven Gran Canaria met af en toe een bui. Nee, dat hadden we niet verwacht op dit Spaanse eiland in de Atlantische Oceaan, waar de liefde de komende weken de hoofdrol speelt. Daar, in Las Palmas, verwacht je toch een zon die op z’n minst wat verliefdheid aanwakkert. Helaas, maar niet getreurd. We zijn getuigen van de laatste voorbereidingen op de eerste Nederlands / Vlaamse Love Island. Veel Nederlanders kennen eerdere buitenlandse versies al (vooral de Britse), voor de Vlamingen is het programma volstrekt nieuw. De Belgen kennen net als wij wel Temptation Island en Ex on the Beach, populaire series waarin liefdes vooral kapot worden gemaakt.

De liefde druipt vanaf maandag van je tv (of niet…)

De knusse woonkamer.

Al smullen kijkers (heel veel Metronieuwslezers vooral, zo is Metro wel duidelijk geworden) van deze zonovergoten programma’s, in Love Island gaat het om een echte zoektocht naar een lover. De naam van de groeps-app van een groepje journalisten waarmee we door de grijze wolken op Gran Canaria neerdaalden, verwijst er al naar: Bestemming Ware Liefde.

Vijf dagen lockdown

Tien deelnemers aan Love Island zijn er al vijf dagen. Lockdown, dus zonder internet en mobieltje en met continu een productiemedewerker aan hun zijde. Ze hebben geen idee wie de andere deelnemers zijn. Als we hotel Bex binnenkomen, veert een jongen in de lobby enthousiast van zijn bank op. Hilariteit alom, want het blijkt deelnemer Noah uit Amsterdam die toevallig in Bex is ondergebracht. De 22-jarige – volgens een persbericht – vlotte babbelaar die met zijn small talk de vrouwen om zijn vinger windt (maar toch nog niemand vond) mag weer snel terug op zijn bank ploffen. Wij hebben als pers tenslotte informatie over de andere kandidaten. De monden gaan op slot.

De liefde druipt vanaf maandag van je tv (of niet…)

Niet verkeerd: zwembad in de tuin.

7000 aanmeldingen (60 procent Nederlandse singles) kregen de zenders RTL en VIJF (Vlaanderen) binnen. Ook op straat werden twintigers aangesproken of zij aan de casting wilden meedoen. Gezocht: mensen die ‘mondig en open zijn’, over hun gevoelens en relaties durven praten, bloedmooi (‘ook van binnen’) en – het belangrijkste – werkelijk op zoek zijn naar de grote liefde in hun leven. Wie louter met z’n knappe koppie even de buis wilde halen, die kon na de casting z’n ongeloofwaardige liefdesbiezen pakken. Vijf Belgische en vijf Nederlandse singles haalden de start van vanavond. Naast genoemde Noah zien we onder meer de 23-jarige extreme betweter Sebastiana uit Aartselaar (‘ik heb altijd gelijk, ook als het niet zo is’), voormalig proftennisster Lotte uit Amstelveen (22, naarstig op zoek naar een man, maar nooit de tijd gehad om een liefde aan de haak te slaan) en Stenn uit Antwerpen, met zijn 19 jaar de enige niet-twintiger (‘houdt niet van neplippen’). Maandagavond zien we hen verplicht direct vijf stelletjes vormen. En dan maar zien waar het schip strandt: zinkend schip of huwelijksbootje.

De liefde druipt vanaf maandag van je tv (of niet…)

Metro’s verslaggever neemt het er even van.

Geen roes uitslapen

Regeltjes zijn er in het huis en in de uitzendingen ook. Twee alcoholische versnaperingen per persoon per avond is de max. Rond middernacht moet iedereen naar bed (‘met mensen die tot halverwege de middag hun roes uitslapen krijgen we geen dagelijks programma van 45 minuten’). Deelnemers die fysiek of te grof verbaal geweld gebruiken, worden onmiddellijk uit de villa verwijderd. Roken gebeurt buiten, op een plek buiten beeld. En: expliciete seksscènes en naakte lijven zullen we niet zien (‘de suggestie is belangrijker dan de daad’).

De liefde druipt vanaf maandag van je tv (of niet…)

Programmaleidster Nele Van Lysebeth.

Na een heftige taxirit over krappe slingerwegen, zien we hem aan randje oceaan liggen: dé Love Island-villa. Het luxe huis is één grote technische machine (met onder meer 46 vaste camera’s), waarbij de elektriciteit op het eiland ‘het maar moet doen’. Een joekel van een aggregaat was dan ook een vereiste, want als we eten in de productietuin knipperen de bolletjes al vervaarlijk als het knopje van een waterkoker wordt ingedrukt. De productie, onder leiding van Nele Van Lysebeth, is er klaar voor zover je voor zo’n operatie klaar kunt zijn. „Eigenlijk ben je dat nooit, maar we gaan ervoor. We moeten dit weekend draaien, want 48 uur later heb je uitzending. En zo zes weken lang. Zin hebben we er als ploeg sowieso in”, zegt Van Lysebeth, die op dat moment meer dan een volledige dag wakker is. Dat vindt zij niet erg, het is haar job in deze fase. „Tot het einde van het programma werken we allemaal zeven dagen per week. Daarna mag ik zelf even op vakantie.”

86 vaste medewerkers

Wie de productie daar op Gran Canaria bekijkt, kan niet anders spreken dan van een monsteroperatie. 86 Belgen en Nederlanders zijn er als vaste ploeg en daar zit geen (van het eiland ingehuurde) cateringmedewerker, taxichauffeur of schoonmaker bij. Ook de opbouwers (decor en techniek) vallen buiten de 86. Aan een tafel zit een van de decorbouwers smakelijk te eten. „Ik ben hier al drie weken”, zegt hij. „Mooie klus hoor, daar kun je me wel voor sturen.” De gespierde kerel en zijn collega’s hebben de villa een totaal nieuw aanzicht gegeven, terwijl Denemarken op deze plek het eerste Love Island-seizoen al draaide. Maar ja, elk land heeft zo z’n eigen ideeën.

De liefde druipt vanaf maandag van je tv (of niet…)

De buitenkeuken waar nooit gekookt wordt.

Het past ook bij Love Island, wat slechts een format is (tien singles vormen vijf koppels en dan maar zien of het slaagt en wat de kijkers ervan vinden) maar waarbij werkelijk niets vast staat. Van Lysebeth: „Ik kan je nu niet zeggen wanneer iemand de villa zal moeten verlaten. Misschien is het nog helemaal niet nodig of gebeurt er binnen iets totaal onverwachts waarop we inspelen. En ja, als de eerste dagen blijkt dat niemand op elkaar verliefd wordt, dan moet je nieuwe mensen binnen brengen. Een aantal mensen staat daarvoor stand-by om in te vliegen. En weet je? Als je als kijker denkt ‘dat is mijn type daar in die villa’, dan kun je je tijdens de zes weken Love Island zelfs nog aanmelden.”

Nieuwe Islanders

Positiviteit, daar gaat hem om op het liefdeseiland. „Op de app zullen wij de kijker nooit een negatieve vraag stellen”, belooft Van Lysebeth. „Dus niet: welk koppel moet eruit? Maar wel: wie is jouw favoriete stelletje? De twee minst favoriete koppels lopen dan bijvoorbeeld gevaar. Of we stellen twee nieuwe Islanders voor en vragen: met wie mogen zij van jou op date?”

Concentrate Velvet was ook in de villa en maakte de volgende reportage:

Van Lysebeth moet er weer vandoor om nog wat puntjes op de i van Love Island te zetten. Haar bed moet nog even wachten. Achter de deur van de villa bevinden zich inmiddels Holly Mae Brood (dochter van Herman) en Viktor Verhulst (zoon van Gert). Zij maken hun debuut als presentator van een tv-programma en zo is ook deze klus netjes over Nederland en België verdeeld. De twee leiden de journalisten rond in de villa van de singles, maar niet voordat iedereen z’n schoenen heeft uitgetrokken. Rondom de villa is het namelijk één grote modder- en stofbende, iets waar Love Island niets aan kan doen. Hier en daar ligt namelijk een braakliggend stuk grond te koop. Met zulke bloedmooie singles als buren… het is maar een tip!

Twijfelaars om te slapen

„Binnen”, nodigt Verhulst ons uit. „Ik bijt niet.” De villa is op z’n minst luxueus te noemen, op de slaapkamer na. Maar dat is bewust: alle bedden (twijfelaars) van de stelletjes staan in een relatief kleine ruimte naast elkaar. „Dit is waar jullie op wachtten natuurlijk”, zegt Holly Mae Brood. „Al het gefrummel wordt hier vastgelegd.” Verhulst haalt de romantiek er gelijk vanaf: „Het toilet is hier ook, moet je zien, lekkere plaats wel. Haha, iedereen kan van elkaar meegenieten.” „Viktor is in vorm vandaag hoor”, zegt zijn presentatiecollega. „Hij staat aan. Hallooooo.”

De liefde druipt vanaf maandag van je tv (of niet…)

Holly Mae en Viktor in de slaapkamer.

„Ja, die journalisten moeten goede recensies maken Holly, zo werkt dat toch? We hebben niet voor niets een mooi hotel voor ze geregeld.” Vrolijk kwebbelend laten de twee de hele villa zien. Muren met kreten als love, chillen en cocooning. De zogeheten hide-away, waar koppels na bijvoorbeeld een challenge te hebben gewonnen een nachtje afgezonderd mogen doorbrengen. Een wat onduidelijke trap (Verhulst: „Dit is een trap als in Samson & Gert, hij leidt naar niets.”). Een buitenkeuken waar wel zal worden gegeten, maar niet gekookt (‘eten wordt voor de kandidaten gemaakt, als zij eten wordt er binnen gepoetst’), een heerlijk zwembad, een veranda, een knusse zithoek en een fitnessruimte in de buitenlucht. Het slot van de rondleiding is het uitzicht: niets meer en niets minder dan de Atlantische Oceaan. Dat uitzicht zou iedereen wel willen hebben, maar zeker de Love Island-deelnemers. Heerlijk om je even terug te trekken en te mijmeren. Misschien wel over dat mooie meisje of die mooie boy van een ander koppel…

De liefde druipt vanaf maandag van je tv (of niet…)

De luxe slaapkamer Hide Away voor een nachtje afzondering.

De liefdezoekers zitten inmiddels in de villa, de pers vliegt terug. Tijdens het inchecken is voor het eerst in drie dagen de lucht boven Gran Canaria strakblauw. Wij zullen het moeten doen met Bestemming Terug Naar Regenland.

25.000 euro

Over zes weken is er een favoriet en hopelijk stapelverliefd koppel (of meerdere) in Love Island opgestaan. De meest favoriete kandidaat van het winnende stelletje zal als slot van het programma met een cheque van 25.000 euro in handen staan. Hij of zij heeft twee keuzemogelijkheden: de poen houden (liefdesmissie mislukt) of delen met zijn of haar partner (de liefdesklokken van Gran Canaria zullen vast luid klinken). Programmabazin Nele Van Lysebeth heeft daarbij gelijk een droom: „Het eerste huwelijk van Love Island Nederland / Vlaanderen, oh wat zou dat prachtig zijn. In het buitenland zijn er al meerdere huwelijken na Love Island gesloten.”

De liefde druipt vanaf maandag van je tv (of niet…)

Schoenen uit! Links de stappers van Holly Mae Brood.

Love Island is vanaf maandag 27 mei zes weken lang dagelijks om 20.30 uur op RTL 5 te zien (en ook beschikbaar op Videoland).


Likeability of5

Monica Geuze en Lars Veldwijk uit elkaar

Monica Geuze en Lars Veldwijk. / Instagram @monicageuze

Foto van 'Daisy Heyer'

15 NOV 2019

Het is over en uit tussen Monica Geuze en Lars Veldwijk. Dat maakten de twee vrijdagmiddag via een post op Instagram bekend. 

Er gingen al een tijdje geruchten over de twee, ook omdat Veldwijk de laatste tijd eigenlijk nooit meer te zien was in de vlogs van Geuze. Onder de foto met de voetballer schrijft ze dat de twee 'een aantal mooie jaren hebben gehad.'

„We hebben er samen voor gekozen om uit elkaar te gaan. Er is geen sprake van ruzie en onze prachtige dochter zal voor ons beiden altijd op nummer 1 staan!" vervolgt ze.


lol
user_7773621565689246c2f6d156935675e7e4bf47d1_avatar

Talkshow Ladies Night zakt onder de 200.000 kijkers

Talkshow Ladies Night zakt onder de 200.000 kijkers

De Talkshow Ladies Night van Merel Westrik zakt onder de 200.000 kijkers / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

14 NOV 2019

De Net5-talkshow Ladies Night trok woensdag 184.000 kijkers. Daarmee is het programma onder de ‘magische grens’ gezakt die medebedenkster Linda de Mol eerder in DWDD had genoemd. „Onder de 200.000 kijkers heb ik een lichte depressie", stelde De Mol toen.

Het programma, dat wordt gepresenteerd door Merel Westrik en waarin alleen vrouwen te gast zijn, ging een maand geleden van start met 378.000 kijkers. Het best bekeken programma was, zoals vrijwel elke dag, het NOS Journaal van 20.00 uur, dat bijna 2 miljoen mensen trok. Westrik stapte over van het RTL Nieuws naar Net5 om dit programma te gaan maken.

Andere talkshows


Niets is wat het lijkt in 'De 12'

'De 12': lekker puzzelen op tv

Meral Polat en Gijs Naber. / Foto’s: Videoland | EndemolShine

Foto van 'Erik Jonk'

12 NOV 2019

RTL’s successerie ‘De 12’ heeft vanaf dinsdag een nieuwe reeks. Maar (bijna) alles is anders. De kracht is hetzelfde: De 12 van Schouwendam is een absolute puzzel.

De 12 van Oldenheim heette ‘de vorige’, naar twaalf Oldenheimbewoners die op mysterieuze wijze onafhankelijk van elkaar verdwenen. De RTL-productie werd een hit op Videoland (2017) en RTL 4 (2018). Hier moest een vervolg op komen, vonden makers en kijkers. Maar ja, de who dunnit was een afgerond verhaal. De dader was na vele puzzelstukjes bekend.


André Hazes: Ik heb Monique niet bedrogen!

André Hazes: Ik heb Monique niet bedrogen!

André Hazes: Ik heb Monique niet bedrogen! / ANP

Foto van 'Metro'

11 NOV 2019

André Hazes heeft Monique Westenberg níet bedrogen met Bridget Maasland. Dat benadrukt hij op social media.

Afgelopen weekend maakte de zanger bekend dat zijn relatie met Monique Westenberg over is. Hij zou haar hebben verlaten voor de 45-jarige Bridget Maasland, maar volgens Hazes is dat laatste niet waar. „Ik ben NIET weggegaan bij Monique voor Bridget", schrijft hij op Instagram. „Ik heb Monique NIET bedrogen met Bridget."

„Mijn relatie was al over met Monique, en de een is daarin sneller door gegaan dan de ander", vervolgt Hazes. „Ik heb Monique een appje gestuurd dat ik iemand ontmoet heb waar ik contact mee heb. En dat dat contact mij blij maakt. Ik heb dat appje gestuurd omdat ik haar geen (valse) hoop wilde geven, want ik merkte dat ik als vrijgezel de aandacht van Bridget heel leuk vond."


Bridget Maasland is de nieuwe liefde van André Hazes
Likeability of3

Bridget Maasland is de nieuwe liefde van André Hazes

André laat weten dat hij Monique heeft verlaten voor Bridget Maasland. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

10 NOV 2019

André Hazes maakte dit weekend bekend dat hij en Monique Westenberg definitief uit elkaar zijn. Hij laat weten dat hij haar heeft verlaten voor Bridget Maasland. 

„Sinds kort heb ik inderdaad contact met Bridget Maasland en we onderzoeken of we het leuk vinden samen", liet André weten in een statement. „Uit respect naar de moeder van onze zoon en naar hem toe heb ik dit verteld aan Monique. Het is mijn goed recht, we zijn immers al een tijdje uit elkaar en wonen niet meer samen."

Bridget Maasland


wowdislike
user_ed366153f167c71d96704964d8956381921bf71b_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Likeability of3

Kanye West wil president worden en naam veranderen

Kanye West / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

8 NOV 2019

De presidentsverkiezingen in Amerika zijn nog niet begonnen of de focus ligt alweer op de verkiezingen daarna. Kanye West wil zich in 2024 kandidaat stellen voor het presidentsschap.

West is nog steeds serieus als het gaat om zijn politieke ambities. Hij lanceerde donderdag tijdens de Fast Company’s Innovation Festival in New York zijn plannen voor de Verenigde Staten. Maar voordat hij mogelijk zijn intrek neemt in het Witte Huis, denkt Kanye erover na om zijn naam te veranderen.

'Billionaire Kanye West'


dislike
user_ed366153f167c71d96704964d8956381921bf71b_avatar

Chantal Janzen: ‘Zelf aan The Voice meedoen? Nooit, doodeng’

Camera videoChantal Janzen: ‘Zelf aan The Voice meedoen? Nooit, doodeng’

Chantal Janzen en Martijn Krabbé vormen na veertien jaar weer een presentatieduo. / William Rutten

Foto van 'Erik Jonk'

8 NOV 2019

Mister Voice Martijn Krabbé en ‘nieuwkomer’ Chantal Janzen staan als herenigd presentatieduo aan de vooravond van seizoen 10 (!) van The voice of Holland.

Met gepaste trots staan ze naast elkaar in een net geopende pop-up store van The voice of Holland. Je vindt de ruimte voor een trip down memory lane van negen seizoenen in Hoog-Catharijne bij station Utrecht-Centraal. Martijn Krabbé en Chantal Janzen vormen vanaf vrijdagavond het nieuwe presentatieduo van het tiende jaar van de talentenjacht met de draaiende stoelen. Krabbé is er vanaf de eerste seconde bij (negen The Voice-seizoenen naast de naar SBS6 vertrokken Wendy van Dijk), Janzen stapte in.

Chantal Janzen: ‘Zelf aan The Voice meedoen? Nooit, doodeng’

Chantal en Martijn openen de pop-up van The Voice in Utrecht. / Sem van der Wal | ANP


Sunnery & Ryan: 'Als Guus Meeuwis je vraagt, dan zeg je geen nee'

Foto: Bart Heemskerk, tijdens Groots Met een Zachte G 2019

Foto van 'Pierre Oitmann'

7 NOV 2019

Het dj-duo Sunnery James & Ryan Marciano brengt vandaag een single uit met Guus Meeuwis. „Het was voor mij heel leerzaam”, zegt Guus Meeuwis over het nummer Nooit Niet Verliefd.

Het is niet ongebruikelijk dat Nederlandse vocalisten samenwerken met dj’s. Zo was Anouk in het verleden al te horen op tracks van Junkie XL en Nicky Romero, zowel Jacqueline Govaert van Krezip als Sharon den Adel van Within Temptation zongen mee op hits van Armin van Buuren en René Froger maakte met John Marks ooit een houseremake van Peter Gabriels Sledgehammer. Nu zien we ineens dat grootheden uit de dance Nederlandstalige artiesten opzoeken. Zo zongen Marco Borsato en Davina Michelle op een track van Armin van Buuren.

De single Nooit Niet Verliefd van Guus Meeuwis met Sunnery James en Ryan Marciano zet die trend voort. „Tegenwoordig is het niet meer gek dat die beide werelden elkaar opzoeken”, stelt Meeuwis. „Het komt erop neer dat je allemaal een zo goed mogelijke track wil maken.”


Likeability of3

Rapper T.I. laat jaarlijks maagdenvlies 18-jarige dochter controleren

Rapper T.I. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

7 NOV 2019

Rapper, presentator en acteur T.I. heeft afgelopen woensdag in een interview uitspraken gedaan die veel kritiek opleveren. Zo laat hij weten dat zijn 18-jarige dochter elk jaar bij de dokter haar maagdenvlies moet laten controleren. 

De rapper vindt dat het maagdenvlies van zijn 18-jarige oogappeltje Deyjah Harris op deze leeftijd nog in tact moet zijn. En dus zit er volgens hem niets anders op dan dat Deyjah jaarlijks een gynaecoloog bezoekt. Rapper T.I. gaat trouwens gewoon gezellig mee naar dat consult. „We hebben een gesprek gehad en ik ga met haar mee om haar maagdenvlies te controleren", zei hij in de podcast Ladies Like Us.

Beroepsgeheim


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

The voice of Holland viert jubileum met pop-up store

The voice of Holland viert jubileum met pop-up store

Chantal Janzen en Martijn Krabbé. / Sem van der Wal | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

5 NOV 2019

The voice of Holland gaat vrijdag het tiende (!) seizoen in en dat wordt gevierd met een pop-up store in winkelcentrum Hoog-Catharijne bij station Utrecht-Centraal.

Het nieuwe presentatieduo van de talentenjacht, Martijn Krabbé en Chantal Janzen, opende de store dinsdag door op de befaamde rode knop uit het tv-programma te drukken. Het was door de plotselinge aanwezigheid van deze twee bekende koppen gelijk een drukte van belang.

The voice of Holland viert jubileum met pop-up store

Dennis van Aarssen tijdens zijn optreden in de pop-up store.


Gaite Jansen geniet in Amerika: Er komt nog meer

Gaite Jansen gaat goed in Amerika... en er komt nog meer

Gaite Jansen. / Levin den Boer | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

5 NOV 2019

De Britten wisten haar al te vinden. Nu heeft actrice Gaite Jansen ook the American dream op haar cv kunnen bijschrijven.

Ze is 27, maar haar 10-jarig televisie- en filmjubileum heeft ‘acteerveterane’ Gaite Jansen al achter de rug. De Amsterdamse – geboren in Rotterdam – met de opvallende blik hopt heen en weer tussen tv en bioscoop. Op de buis zagen we Jansen in een lange reeks aan series, van SpangaS en In Therapie tot aan Hollands Hoop, De 12 van Oldenheim en Ik weet wie je bent. Haar bioscoop-cv is nóg wat langer en heeft mooie titels als Lover of loser, 170 Hz (Gouden Kalf-nominatie), Hoe duur was de suiker en Knielen op een bed violen. Toen Britse tv-makers haar in 2016 binnenhaalden als hertogin in Peaky Blinders, dreigden we Gaite Jansen voor de Nederlandse tv kwijt te raken. Echter, zo ziet Jansen het zelf niet. Mooie rol in eigen land? Dan pakt ze die met beide handen aan.

Gaite Jansen geniet in Amerika: Er komt nog meer

Gaite Jansen 'als zichzelf'. / Janey van Ierland


Twee Grease-kledingstukken geveild voor 362.000 euro

Grease/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 NOV 2019

Het leren jack en de strakke zwarte broek die Olivia Newton-John als Sandy droeg in de film Grease (1978), zijn in Beverly Hills geveild voor 362.000 euro (405.000 dollar). De kleren brachten daarmee twee keer meer op dan verwacht.

Met de veiling wilde de Australische zangeres en actrice geld ophalen voor haar kankerinstituut in Melbourne. Newton-John (71) heeft zelf verschillende keren borstkanker gehad en kampt nu voor de derde keer met de ziekte.

Stoere rockchick


Bizar toeval: schepen slag Midway gevonden terwijl er nu een film is

Camera videoNa Dunkirk eindelijk weer een spectaculaire oorlogsfilm in de bios

Ed Skrein.

In samenwerking met Dutch Film Works

1 NOV 2019

Het zou je maar gebeuren: maak je een belangrijke film over de Slag bij Midway, worden twee Japanse vliegdekschepen die bij de zeegevechten aanwezig waren kort voor de première gevonden.

Het overkwam regisseur Roland Emmerich (Independece Day, The Day After Tomorrow). Bizar toeval dus, hij hoefde er niets voor te doen.

Bizar toeval: schepen slag Midway gevonden terwijl er nu een film is

Woody Harrelson.


Bloedbad bekendste influencers in ‘smartphonefilm’

Bloedbad bekendste influencers in ‘smartphonefilm’

Buddy Vedder met naast hem Marije Zuurveld en Quinty Misiedjan.

Foto van 'Erik Jonk'

31 OKT 2019

Donderdag wordt – officieel – Halloween gevierd. Dus is het tijd voor een ‘lekkere’ Nederlandse slachtfilm, die door iedereen gratis kan worden gezien.

Nederlands bekendste influencers worden een voor een uitgemoord. Thomas van der Vlugt (StukTV), Lize Korpershoek, haar influence-kat Dirkie, Quinty Misiedjan, Marije Zuurveld, Bokoesam, Vonneke Bonneke, Buddy Vedder, Gaby Blaaser… Wie gaan er op een verschrikkelijke manier aan en wie ontkomen er op het influencersfeest van het jaar aan de moordenaar en dus een bloederig einde?

Bloedbad bekendste influencers in ‘smartphonefilm’

Marije Zuurveld - naast haar Buddy Vedder - met een schaar in haar hoofd.


K3 zingt voor dove kinderen

K3 zingt voor dove kinderen

K3, met van links naar rechts Klaasje, Hanne en Marthe. / Levin den Boer | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

31 OKT 2019

Ook dove en slechthorende kinderen kunnen zondag genieten van een concert van de meiden van K3.

Omdat iedereen de 20e verjaardag van K3 moet kunnen mee vieren, organiseren de populaire zangeressen zondagochtend een bijzonder concert. In het kader van hun jubileumtournee wordt een speciale show gehouden waar dove en slechthorende kinderen bij kunnen zijn. Dit gebeurt in de Brabanthallen in Den Bosch en wordt mogelijk gemaakt door K3 en Studio100, Huawei en de app StorySign, die dove kinderen helpt bij het leren lezen (zie onder). Een gebarentolk doet het hele concert mee en zo kunnen kinderen die anders geen concert kunnen bezoeken genieten van de grootste hits en liedjes van het laatste album Rollerdisco. K3’s Klaasje Meijer, Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn blikken vooruit. Voor hun is zingen voor dove kinderen niet helemaal nieuw.

Hebben jullie ervaring met optreden voor dove en slechthorende kinderen?


'Pizzabezorger' probeerde Ronnie Flex te overvallen
Likeability of3

'Pizzabezorger' probeerde Ronnie Flex te overvallen

/ANP

Foto van 'Metro'

29 OKT 2019

Een man die vermomd was als bezorger van Thuisbezorgd heeft geprobeerd de woning van Ronnie Flex te overvallen. Dat laat de rapper weten via Instagram.

Op de camerabeelden, die Ronnie Flex en zijn manager Ali B. delen, is te zien hoe de man gisteravond rond 22.00 uur aanbelt bij het huis.

Op video's die de twee hebben gedeeld is te zien hoe een 'pizzabezorger' gisteravond rond aanbelt bij een huis. Als er niemand open doet, verschijnen er ook twee handlangers in beeld. Beiden hebben hun gezicht bedekt. Uiteindelijk lopen ze alle drie weer weg.


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Soldaat van Oranje met twee vrienden tiende (!) jaar in

Soldaat van Oranje met twee vrienden tiende (!) jaar in

Alex van Bergen (links) en Theo Martijn Wever tijdens een promotie-optreden in het land. / Samuel van Leeuwen

Foto van 'Erik Jonk'

29 OKT 2019

Succesmusical Soldaat van Oranje gaat woensdagavond het tiende (!) jaar in. Voor de twee hoofdrolspelers is dat extra bijzonder. Dat geldt ook voor de cijfers (zie onder).

Hoe lang speelt die musical Soldaat van Oranje eigenlijk nog? Dat is een vraag die regelmatig wordt gesteld en waarbij het antwoord luidt: nog heel lang. Waarom zou je het grootste theatersucces in Nederland aller tijden stoppen? Woensdag gaat Soldaat van Oranje – De Musical met een feestelijke voorstelling het tiende jaar in. Onwaarschijnlijk mooi voor de man die voor de musical met het publiek op de grote schijf, draaiend langs de scènes, verantwoordelijk is, producent Fred Boot. Prachtig voor al die acteurs die het toneel van ‘Soldaat’ bespeelden, schitterend voor al die mensen achter de schermen. Maar deze keer vooral speciaal voor twee jeugdvrienden uit Ede, die de hoofdrol van Erik Hazelhoff Roelfzema delen: Alex van Bergen (36, nu Haarlem) en Theo Martijn Wever (33, nu Zaandam).

Soldaat van Oranje met twee vrienden tiende (!) jaar in

Alex van Bergen (links) en Theo Martijn Wever. / Soldaat van Oranje - De Musical


Rapper Snelle beste Nederlandse act volgens MTV

Snelle met zijn award / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

28 OKT 2019

Rapper Snelle kan een ticket naar de Spaanse stad Sevilla boeken: hij is namelijk de beste Nederlandse act volgens de MTV EMA's.

Snelle is de winnaar geworden van de MTV EMA Best Dutch Act. Dat betekent dat Snelle zondag Nederland vertegenwoordigt op de internationale EMA's in het Spaanse Sevilla. De prijswinnaar werd maandag bekendgemaakt op een zogeheten Pre Party van die MTV Europe Music Awards in Amsterdam. Vorig jaar ging de titel EMA Best Dutch Act naar Jack $hirak.

Snelle scoorde recent nog een hit met zijn nummer Reunie.


Mat Ras heeft faamnaam van 2019: 'Hartstikke leuk!'

Radioduo Coen en Sander in studio van 538 / ANP

Foto van 'Metro'

28 OKT 2019

Ieder jaar gaat het radioduo Coen en Sander op zoek naar de meest bijzondere naam van het jaar. Dit jaar mag Mat Ras de felbegeerde - of niet zo felbegeerde - titel mee naar huis nemen. Hij is er zelf best oké mee.

Hij mag zich voegen bij Jack Pot, Chris Mus, Ferry Kuhlman en Kenny Boeijen. Ook Mat werd door de luisteraars van het radioprogramma De Coen en Sander Show uitgeroepen tot de drager van de meest originele naam in Nederland.

Trots