Showbizz

De liefde druipt vanaf maandag van je tv (of niet…)

Metro bezoekt Love Island: geen gezuip, wél liefde

De tien startende deelnemers aan Love Island.

Foto van 'Erik Jonk'

26 MEI 2019

Geen alcoholische slemppartijen tot diep in de nacht, met half ontklede gasten in de lampen, integendeel: op tijd naar bed! Nee, in Love Island draait het om datende bloedmooie singles in de brandende zon en een oprechte zoektocht naar de ware liefde. Maandagavond begint – na een aantal buitenlandse edities - het gehunker in de eerste Nederlands / Vlaamse Love Island op RTL 5. Metro ging naar Gran Canaria, het liefdeseiland in dit geval, en bezocht daar de adembenemende villa waarin tien singles vrijdagmiddag binnenstapten om over zes weken – hopelijk – als regelrechte plakkers Love Island te verlaten.

De liefde druipt vanaf maandag van je tv (of niet…)

De villa van de buitenkant onder een grijs wolkendek.

Grijze wolken boven Gran Canaria met af en toe een bui. Nee, dat hadden we niet verwacht op dit Spaanse eiland in de Atlantische Oceaan, waar de liefde de komende weken de hoofdrol speelt. Daar, in Las Palmas, verwacht je toch een zon die op z’n minst wat verliefdheid aanwakkert. Helaas, maar niet getreurd. We zijn getuigen van de laatste voorbereidingen op de eerste Nederlands / Vlaamse Love Island. Veel Nederlanders kennen eerdere buitenlandse versies al (vooral de Britse), voor de Vlamingen is het programma volstrekt nieuw. De Belgen kennen net als wij wel Temptation Island en Ex on the Beach, populaire series waarin liefdes vooral kapot worden gemaakt.

De liefde druipt vanaf maandag van je tv (of niet…)

De knusse woonkamer.

Al smullen kijkers (heel veel Metronieuwslezers vooral, zo is Metro wel duidelijk geworden) van deze zonovergoten programma’s, in Love Island gaat het om een echte zoektocht naar een lover. De naam van de groeps-app van een groepje journalisten waarmee we door de grijze wolken op Gran Canaria neerdaalden, verwijst er al naar: Bestemming Ware Liefde.

Vijf dagen lockdown

Tien deelnemers aan Love Island zijn er al vijf dagen. Lockdown, dus zonder internet en mobieltje en met continu een productiemedewerker aan hun zijde. Ze hebben geen idee wie de andere deelnemers zijn. Als we hotel Bex binnenkomen, veert een jongen in de lobby enthousiast van zijn bank op. Hilariteit alom, want het blijkt deelnemer Noah uit Amsterdam die toevallig in Bex is ondergebracht. De 22-jarige – volgens een persbericht – vlotte babbelaar die met zijn small talk de vrouwen om zijn vinger windt (maar toch nog niemand vond) mag weer snel terug op zijn bank ploffen. Wij hebben als pers tenslotte informatie over de andere kandidaten. De monden gaan op slot.

De liefde druipt vanaf maandag van je tv (of niet…)

Niet verkeerd: zwembad in de tuin.

7000 aanmeldingen (60 procent Nederlandse singles) kregen de zenders RTL en VIJF (Vlaanderen) binnen. Ook op straat werden twintigers aangesproken of zij aan de casting wilden meedoen. Gezocht: mensen die ‘mondig en open zijn’, over hun gevoelens en relaties durven praten, bloedmooi (‘ook van binnen’) en – het belangrijkste – werkelijk op zoek zijn naar de grote liefde in hun leven. Wie louter met z’n knappe koppie even de buis wilde halen, die kon na de casting z’n ongeloofwaardige liefdesbiezen pakken. Vijf Belgische en vijf Nederlandse singles haalden de start van vanavond. Naast genoemde Noah zien we onder meer de 23-jarige extreme betweter Sebastiana uit Aartselaar (‘ik heb altijd gelijk, ook als het niet zo is’), voormalig proftennisster Lotte uit Amstelveen (22, naarstig op zoek naar een man, maar nooit de tijd gehad om een liefde aan de haak te slaan) en Stenn uit Antwerpen, met zijn 19 jaar de enige niet-twintiger (‘houdt niet van neplippen’). Maandagavond zien we hen verplicht direct vijf stelletjes vormen. En dan maar zien waar het schip strandt: zinkend schip of huwelijksbootje.

De liefde druipt vanaf maandag van je tv (of niet…)

Metro’s verslaggever neemt het er even van.

Geen roes uitslapen

Regeltjes zijn er in het huis en in de uitzendingen ook. Twee alcoholische versnaperingen per persoon per avond is de max. Rond middernacht moet iedereen naar bed (‘met mensen die tot halverwege de middag hun roes uitslapen krijgen we geen dagelijks programma van 45 minuten’). Deelnemers die fysiek of te grof verbaal geweld gebruiken, worden onmiddellijk uit de villa verwijderd. Roken gebeurt buiten, op een plek buiten beeld. En: expliciete seksscènes en naakte lijven zullen we niet zien (‘de suggestie is belangrijker dan de daad’).

De liefde druipt vanaf maandag van je tv (of niet…)

Programmaleidster Nele Van Lysebeth.

Na een heftige taxirit over krappe slingerwegen, zien we hem aan randje oceaan liggen: dé Love Island-villa. Het luxe huis is één grote technische machine (met onder meer 46 vaste camera’s), waarbij de elektriciteit op het eiland ‘het maar moet doen’. Een joekel van een aggregaat was dan ook een vereiste, want als we eten in de productietuin knipperen de bolletjes al vervaarlijk als het knopje van een waterkoker wordt ingedrukt. De productie, onder leiding van Nele Van Lysebeth, is er klaar voor zover je voor zo’n operatie klaar kunt zijn. „Eigenlijk ben je dat nooit, maar we gaan ervoor. We moeten dit weekend draaien, want 48 uur later heb je uitzending. En zo zes weken lang. Zin hebben we er als ploeg sowieso in”, zegt Van Lysebeth, die op dat moment meer dan een volledige dag wakker is. Dat vindt zij niet erg, het is haar job in deze fase. „Tot het einde van het programma werken we allemaal zeven dagen per week. Daarna mag ik zelf even op vakantie.”

86 vaste medewerkers

Wie de productie daar op Gran Canaria bekijkt, kan niet anders spreken dan van een monsteroperatie. 86 Belgen en Nederlanders zijn er als vaste ploeg en daar zit geen (van het eiland ingehuurde) cateringmedewerker, taxichauffeur of schoonmaker bij. Ook de opbouwers (decor en techniek) vallen buiten de 86. Aan een tafel zit een van de decorbouwers smakelijk te eten. „Ik ben hier al drie weken”, zegt hij. „Mooie klus hoor, daar kun je me wel voor sturen.” De gespierde kerel en zijn collega’s hebben de villa een totaal nieuw aanzicht gegeven, terwijl Denemarken op deze plek het eerste Love Island-seizoen al draaide. Maar ja, elk land heeft zo z’n eigen ideeën.

De liefde druipt vanaf maandag van je tv (of niet…)

De buitenkeuken waar nooit gekookt wordt.

Het past ook bij Love Island, wat slechts een format is (tien singles vormen vijf koppels en dan maar zien of het slaagt en wat de kijkers ervan vinden) maar waarbij werkelijk niets vast staat. Van Lysebeth: „Ik kan je nu niet zeggen wanneer iemand de villa zal moeten verlaten. Misschien is het nog helemaal niet nodig of gebeurt er binnen iets totaal onverwachts waarop we inspelen. En ja, als de eerste dagen blijkt dat niemand op elkaar verliefd wordt, dan moet je nieuwe mensen binnen brengen. Een aantal mensen staat daarvoor stand-by om in te vliegen. En weet je? Als je als kijker denkt ‘dat is mijn type daar in die villa’, dan kun je je tijdens de zes weken Love Island zelfs nog aanmelden.”

Nieuwe Islanders

Positiviteit, daar gaat hem om op het liefdeseiland. „Op de app zullen wij de kijker nooit een negatieve vraag stellen”, belooft Van Lysebeth. „Dus niet: welk koppel moet eruit? Maar wel: wie is jouw favoriete stelletje? De twee minst favoriete koppels lopen dan bijvoorbeeld gevaar. Of we stellen twee nieuwe Islanders voor en vragen: met wie mogen zij van jou op date?”

Concentrate Velvet was ook in de villa en maakte de volgende reportage:

Van Lysebeth moet er weer vandoor om nog wat puntjes op de i van Love Island te zetten. Haar bed moet nog even wachten. Achter de deur van de villa bevinden zich inmiddels Holly Mae Brood (dochter van Herman) en Viktor Verhulst (zoon van Gert). Zij maken hun debuut als presentator van een tv-programma en zo is ook deze klus netjes over Nederland en België verdeeld. De twee leiden de journalisten rond in de villa van de singles, maar niet voordat iedereen z’n schoenen heeft uitgetrokken. Rondom de villa is het namelijk één grote modder- en stofbende, iets waar Love Island niets aan kan doen. Hier en daar ligt namelijk een braakliggend stuk grond te koop. Met zulke bloedmooie singles als buren… het is maar een tip!

Twijfelaars om te slapen

„Binnen”, nodigt Verhulst ons uit. „Ik bijt niet.” De villa is op z’n minst luxueus te noemen, op de slaapkamer na. Maar dat is bewust: alle bedden (twijfelaars) van de stelletjes staan in een relatief kleine ruimte naast elkaar. „Dit is waar jullie op wachtten natuurlijk”, zegt Holly Mae Brood. „Al het gefrummel wordt hier vastgelegd.” Verhulst haalt de romantiek er gelijk vanaf: „Het toilet is hier ook, moet je zien, lekkere plaats wel. Haha, iedereen kan van elkaar meegenieten.” „Viktor is in vorm vandaag hoor”, zegt zijn presentatiecollega. „Hij staat aan. Hallooooo.”

De liefde druipt vanaf maandag van je tv (of niet…)

Holly Mae en Viktor in de slaapkamer.

„Ja, die journalisten moeten goede recensies maken Holly, zo werkt dat toch? We hebben niet voor niets een mooi hotel voor ze geregeld.” Vrolijk kwebbelend laten de twee de hele villa zien. Muren met kreten als love, chillen en cocooning. De zogeheten hide-away, waar koppels na bijvoorbeeld een challenge te hebben gewonnen een nachtje afgezonderd mogen doorbrengen. Een wat onduidelijke trap (Verhulst: „Dit is een trap als in Samson & Gert, hij leidt naar niets.”). Een buitenkeuken waar wel zal worden gegeten, maar niet gekookt (‘eten wordt voor de kandidaten gemaakt, als zij eten wordt er binnen gepoetst’), een heerlijk zwembad, een veranda, een knusse zithoek en een fitnessruimte in de buitenlucht. Het slot van de rondleiding is het uitzicht: niets meer en niets minder dan de Atlantische Oceaan. Dat uitzicht zou iedereen wel willen hebben, maar zeker de Love Island-deelnemers. Heerlijk om je even terug te trekken en te mijmeren. Misschien wel over dat mooie meisje of die mooie boy van een ander koppel…

De liefde druipt vanaf maandag van je tv (of niet…)

De luxe slaapkamer Hide Away voor een nachtje afzondering.

De liefdezoekers zitten inmiddels in de villa, de pers vliegt terug. Tijdens het inchecken is voor het eerst in drie dagen de lucht boven Gran Canaria strakblauw. Wij zullen het moeten doen met Bestemming Terug Naar Regenland.

25.000 euro

Over zes weken is er een favoriet en hopelijk stapelverliefd koppel (of meerdere) in Love Island opgestaan. De meest favoriete kandidaat van het winnende stelletje zal als slot van het programma met een cheque van 25.000 euro in handen staan. Hij of zij heeft twee keuzemogelijkheden: de poen houden (liefdesmissie mislukt) of delen met zijn of haar partner (de liefdesklokken van Gran Canaria zullen vast luid klinken). Programmabazin Nele Van Lysebeth heeft daarbij gelijk een droom: „Het eerste huwelijk van Love Island Nederland / Vlaanderen, oh wat zou dat prachtig zijn. In het buitenland zijn er al meerdere huwelijken na Love Island gesloten.”

De liefde druipt vanaf maandag van je tv (of niet…)

Schoenen uit! Links de stappers van Holly Mae Brood.

Love Island is vanaf maandag 27 mei zes weken lang dagelijks om 20.30 uur op RTL 5 te zien (en ook beschikbaar op Videoland).


Trollenleger Dotan treiterde YouTuber om uit de kast te komen

Dotan/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

13 SEP 2019

Dat Dotan fanverhalen verzon en een trollenleger inzette, is nieuws van nu een dik jaar geleden. Daarmee is echter nog niet elke steen boven gekomen, zo blijkt nu het verhaal van Ramin Rezai.

Rezai is een YouTuber die in 2011 het verzoek van een van de nepaccounts kreeg om een zanger te helpen met doorbreken. 'Nathalie Verduin' was volgens haar profiel een medewerker van EMI en zou Rezai kunnen helpen aan een carrière in de Verenigde Staten indien het hem lukte om Dotan te helpen met doorbreken. Hij kreeg het verzoek om de clip van Dotan in zijn volgende aflevering te promoten, zo openbaart hij aan Story.

Homoseksueel


Gratis concert rapper Willem de Bruin onder Rijksmuseum

Gratis concert rapper Willem de Bruin onder Rijksmuseum

Rapper Willy. / ANP

Foto van 'Metro'

12 SEP 2019

Goed nieuws voor fans van The Opposites. Niemand minder dan Willem de Bruin, ook wel bekend als Willy, treedt zaterdag 28 september eenmalig op in de passage onder het Rijksmuseum. Het concert is gratis.

Het gratis concert is een toegift na zijn uitverkochte concertreeks in Carré. De concerten staan in het teken van zijn eerste soloalbum Man in Nood (2018).

Overeenkomsten Rembrandt en De Bruin


Pearl Harbor was slechts het begin…video icon
02:22
Foto van 'Erik Jonk'

12 SEP 2019

Pearl Harbor was slechts het begin…

Met het spectaculaire oorlogsepos Midway brengt regisseur Roland Emmerich (Indepencence Day) de meest ingrijpende zeeslag van de Tweede Wereldoorlog met een enorme sterrencast (onder meer Woody Harrelson, Luke Evans, Nick Jonas) naar het witte doek.

Vers van de pers: de trailer

De Amerikaanse marine weet zich te herstellen nadat de Japanners in december 1941 dachten de Amerikaanse vloot in Pearl Harbor geheel tot zinken te hebben gebracht. Met hun overgebleven vliegdekschepen gaan de Amerikanen in juni 1942 opnieuw de keiharde strijd aan, dit keer om het strategische eiland Midway in de Stille Oceaan. Door middel van spionage en gewaagde oorlogstactieken weten de Amerikanen - die sterk in de minderheid waren - met de slag om Midway het tij van de oorlog te keren.

De trailer van Midway is donderdagmiddag verschenen. Vanaf 7 november draait de actiefilm in de Nederlandse bioscopen.


Rapper Boef vraagt vriendin ten huwelijk

Rapper Boef vraagt vriendin ten huwelijk

rapper Sofiane Boussaadia, beter bekend als Boef, gaat trouwen. /ANP

Foto van 'Metro'

8 SEP 2019

Sofiane Boussaadia, beter bekend als Boef, gaat trouwen. De 26-jarige rapper deelde zondagmiddag een foto op Instagram waarop te zien in dat hij een ring om de vinger van zijn vriendin Selma Omari schuift.

„Elke man heeft een powervrouw achter zich nodig, zij is de mijne”, schrijft de rapper, die bekend werd met de hits Habiba en Krantenwijk, bij de post.

Geruchten


Positieve reacties op cellulitis-foto Demi Lovato

Positieve reacties op cellulitis-foto Demi Lovato

Demi Lovato. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

7 SEP 2019

Er zijn veel positieve reacties gekomen op een bikinifoto van Demi Lovato. Op de foto is te zien dat de zangeres lijdt aan cellulitis, waardoor de huid er bobbelig uitziet en niet strak. Op social media wordt dit verschijnsel vaak verborgen. Lovato noemt de foto vaak 'cellulit', een combinatie van cellulitis en 'lit', wat tof of geweldig betekent.

In het bijschrift schrijft de zangeres dat een onbewerkte foto van haar in bikini op social media zetten haar grootste angst is. „Ik ben er gewoon zo klaar mee dat ik me schaam voor mijn lichaam en dat ik het bewerk (en ja, de andere bikinifoto's waren bewerkt - en ik vind het verschrikkelijk dat ik dat deed maar het is de waarheid), om te voldoen aan andermans idee van wat mooi is, terwijl ik het gewoon niet ben op die foto's."


Pommeline laat toch hoofd Fabrizio van been weghalen

Fabrizio en Pommeline in betere tijden... / RTL

Foto van 'Daisy Heyer'

6 SEP 2019

Temptation Island VIPS is nog niet afgelopen, maar van één stel weten we in ieder geval al zeker dat ze nu niet meer bij elkaar zijn: Pommeline en Fabrizio. De tatoeage die Pommeline van Fabrizio had, blijkt nu toch echt naar het verleden gelaserd te worden. 

Pommeline liet al snel toen ze verkering kreeg met haar 'Fabrie' een tatoeage zetten, en niet zo'n kleintje ook: het hoofd van haar (inmiddels ex)-lover prijkte in vol ornaat op haar onderbeen, inclusief indianentooi. Dat deed ze in februari van dit jaar, vlak voordat ze mee gingen doen aan Temptation Island VIPS.

Vreemdgaan


Originele Harry Potter-cast terug voor nieuwe films

Als er nieuwe Harry Potter-films komen, zou de originele cast ook weer terugkeren volgens de geruchten. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

6 SEP 2019

Heel goed nieuws voor fans van de films van Harry Potter: de geruchten gaan dat er twee nieuwe films gaan komen en dat Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson dan wederom in de huid van Harry, Ron en Hermelien kruipen. 

Even leek het er in 2011 (!) op dat de laatste film van Harry Potter ooit een feit was: The Deathly Hallows - Part 2. Maar volgens We Got This Covered komt er een verfilming van Harry Potter and the Cursed Child: een stuk dat alleen op Broadway werd vertoond. Warner Bros, de filmmaatschappij die eerder alle Harry Potter-films produceerde, zou de rechten van het Broadway-stuk hebben gekocht. En dat biedt goede vooruitzichten!

Een mysterieuze tweet van J.K. Rowling (de schrijfster van de Harry Potter-reeks) wakkert die geruchten nog even lekker aan, vooral omdat zij eerder maar liefst een half jaar niets op Twitter had geplaatst! Het logo is het nieuwe logo van de Broadway-show, volgens fans nog een reden om te geloven dat er een nieuwe film aan zit te komen.


Dansende sterren zijn na 10 jaar terug!

Dansende sterren zijn na 10 jaar terug!

Foto: RTL

Foto van 'Erik Jonk'

6 SEP 2019

Na tien jaar keert Dancing With The Stars zaterdag terug. Vier deelnemers over hun ballroom- en latinskills. „Dit is de he-le tijd denken. In een panische staat.”

Anouk Hoogendijk (34)

Ex-voetbalster Ajax en Arsenl (103 interlands), analyticus bij de Oranje Leeuwinnen.


Justin Bieber open op Insta over drugs en Hailey

Justin Bieber vertelt over zijn moeilijke jeugd. /Instagram @justinbieber

Foto van 'Metro en ANP'

3 SEP 2019

Dat hij op jonge leeftijd al in de schijnwerpers stond, heeft Justin Bieber niet alleen maar goed gedaan. In een lange Instagrampost deed Bieber maandagavond een boekje open over zijn jeugd.

Hij stelt onder meer dat kindsterren onder ondoenlijk veel druk staan en er veel te veel verantwoordelijkheid wordt gegeven aan deze jonge mensen „van wie de hersenen nog niet ontwikkeld zijn."

Op zijn kop


‘Bibberen’ voor Beau: talkshow tegenover Eva

‘Bibberen’ voor Beau: talkshow tegenover Eva

Beau van Erven Dorens begint maandagavond met Beau. / RTL

Foto van 'Erik Jonk'

2 SEP 2019

Misschien wel de spannendste ‘clash’ van allemaal: de nieuwe talkshow Beau tegenover Eva Jinek.

Maandagavond gaat een droomwens voor Beau van Erven Dorens in vervulling: een eigen talkshow (22.30 uur RTL 4), simpelweg Beau geheten. Na teruglopende kijkcijfers voor Humberto Tan (RTL Late Night) en een mislukte missie voor zijn opvolger Twan Huys, moet Van Erven Dorens de late RTL-avond nu dragen. En dat tegenover Eva Jinek op NPO 1. Met spanning wordt naar deze confrontatie uitgekeken.

Verwachtingen positief


Grootste clashes op het tv-scherm

Grootste clashes op het tv-scherm

Foto: Colourbox

Foto van 'Erik Jonk'

1 SEP 2019

Het nieuwe tv-seizoen is op gang gekomen. Wat zijn de meest spannende clashes op belangrijke tijdstippen op de buis? Een vooruitblik op de zenders NPO 1, RTL 4 en SBS 6.

Houdt NPO de ijzersterke kijkcijfers op het eerste net vast? Hoe hard knalt John de Mols Talpa op SBS 6, nu zijn zus Linda en Wendy van Dijk zijn binnengehaald? Kan RTL 4 tegen dit geweld op en redt Expeditie Robinson de zondag? Allemaal vragen waarbij de televisiewereld met spanning op de antwoorden wacht. Natuurlijk kun je elk programma terugkijken op het moment waarop jij dat wil, maar het aantal ‘live-kijkers’ op prime time blijft voor televisiemakers nog altijd een belangrijke zaak. Metro zet de clashmomenten na de seizoenspresentaties van NPO en RTL (opmerkelijk: Talpa hield zo’n presentatie niet) voor de komende vrijdag-, zaterdag- en zondagavonden op een rij.

De vrijdagavond


Martien Meiland te zien in Ranking The Stars

Martien Meiland te zien in Ranking The Stars

Martien Meiland in de studio bij Jinek. /Jinek

Foto van 'Metro'

1 SEP 2019

We staan aan de start van het nieuwe TV-seizoen en dat betekent ook weer een nieuw seizoen van Ranking The Stars. Op Instagram geeft presentator Paul de Leeuw alvast een voorproefje en onthult per ongeluk de laatste gasten.

En dan blijkt dat Martien Meiland dit seizoen op de lijstjes van de sterren pronkt!

Rondleiding


Youtuber Nienke Plas krijgt eigen realityshow

Youtuber Nienke Plas krijgt eigen realityshow

Nienke Plas. / ANP

Foto van 'Metro'

29 AUG 2019

Youtuber Nienke Plas (33) is binnenkort niet alleen online, maar ook op tv te zien. De vlogster krijgt op RTL 5 én Videoland haar eigen realityshow. „Zo zien kijkers mij vanuit een ander perspectief”, zei Plas tegenover het AD.

Wennen aan camera's

De vlogster - zelf dagelijks met een camera in weer - gaf aan toch even aan de camera’s om haar heen te moeten wennen. „Het was wel even wennen om continue een camera om je heen te hebben. Dan denk je: oh, jullie zijn hier ook!”


Robots schitteren in Almere

Robot met actrice Anne Katic. / Anna van Kooij

Foto van 'Erik Jonk'

29 AUG 2019

In een serie besteedt Metro aandacht aan het ruim 40 jaar jonge Almere. Deze keer: vernuftige robots schitteren als acteurs in het buitentheater.

Eigenlijk weet je niet wat je ziet, als je je auto nabij het Almeerderstrand hebt geparkeerd. Plots doemt namelijk een heel dorp op, een ‘buitentheaterdorp’ welteverstaan. Met horeca, een gezellig plein, een gigantisch decor, tribunes met 720 plaatsen en een enorme kraan waarvan je nog niet weet wat die in vredesnaam op het terrein doet. Hier, op deze fijne gastvrije plek, huist al twaalf jaar het gezelschap Vis à Vis.

De grenzen opzoeken


Voice-coach Frans Bauer: Ik ben een gevaarlijke outsider!

Voice-coach Bauer: Ik ben een gevaarlijke outsider!

Frans Bauer. / Paul Bergen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

28 AUG 2019

Frans Bauer debuteert vrijdagavond als tv-coach. Hij draait zijn stoel in The Voice Senior.

Ping, sms’je (jawel, Frans Bauer sms’t): ‘Wil je een half uurtje later bellen? Ik zit nog op de fiets.’

Antwoord: ‘Is goed. Pas je op? 95 euro boete hè!’


Yolanthe reageert voor het eerst op scheiding

Yolanthe reageert voor het eerst op scheiding

Tijdens de uitzending van Jinek reageerde Yolanthe voor het eerst op de scheiding met Wesley Sneijder. /ANP

Foto van 'Metro'

28 AUG 2019

Yolanthe Cabeau (34) sprak dinsdag voor het eerst op televisie over haar breuk met Wesley Sneijder. Dat deed ze tijdens de uitzending van Jinek.

Spannend

Veel wilde ze niet zeggen. „Om heel eerlijk te zijn vind ik het spannend om hier vanavond te zitten”, gaf Yolanthe toe toen Eva Jinek vroeg hoe het met haar ging.


Taylor, Ariana en Billie winnaars MTV Awards

Taylor, Ariana en Billie winnaars MTV Awards

Taylor Swift mocht drie prijzen in ontvangst nemen. / AFP

Foto van 'Metro en ANP'

27 AUG 2019

Bij de 36ste editie van de MTV Video Music Awards zijn popsterren Taylor Swift, Ariana Grande en Billie Eilish de grote winnaars geworden. De zangeressen wonnen tijdens de ceremonie in Newark elk drie prijzen.

Award van de avond

Taylor Swift ging er met de belangrijkste award van de avond, die van Video Of The Year, vandoor voor You Need To Calm Down. Ook won ze in de categorieën Video For Good, opnieuw met You Need To Calm Down, en Best Visual Effects voor Me! met Brendon Urie.


Presentator Henny Huisman komt met een biografie

Henny Huisman/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

26 AUG 2019

Tv-presentator Henny Huisman komt met een biografie. Het boek Henny moet uitkomen voor zijn zeventigste verjaardag in juni 2021.

Dat heeft de voormalige presentator van de Mini-playbackshow en de Soundmixshow maandag bevestigd naar aanleiding van een bericht in het radioprogramma Veronica Inside. „Er waren een aantal mensen die het de afgelopen jaren graag wilden doen, maar ik heb de boot lange tijd afgehouden", aldus Huisman. „Het heeft iets definitiefs, alsof je bijna dood bent. Maar mijn zeventigste verjaardag leek mij toch een mooie mijlpaal."

Luchtige terugblik


Lof voor Man Bijt Hond, twijfels over nieuw Lingo

Jan Versteegh/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

26 AUG 2019

Het was van te voren al duidelijk dat maandag 26 augustus een historische tv-avond zou opleveren. Man Bijt Hond en Lingo keerden beide terug op de buis. Tot vreugde van velen, maar hoe pakte dat uit?

De eerste die zijn rentree mocht maken was Man Bijt Hond. Een rentree die met gejuich onthaald werd. Dat blijkt wel uit een greep van de vele reacties op Twitter. Al moet er wel gewend worden aan de nieuwe zender, wat overigens niet iedereen een probleem lijkt te vinden.