Showbizz

Holly en Viktor hopen op Love Island-liefdesbaby’s

Holly en Viktor hopen op Love Island-liefdesbaby’s

Holly Mae Brood en Viktor Verhulst: Alsof we zelf in de Love Island-soap zitten. / Nick van Ormondt

Foto van 'Erik Jonk'

27 MEI 2019

Eindelijk is ’t ie daar: de Nederlands-Vlaamse versie van Love Island. Twee debuterende presentatoren hosten de naar liefde hunkerende kandidaten vanaf maandagavond 27 mei (RTL 5 en Videoland) dagelijks in een luxueuze villa: Holly Mae Brood en onze zuiderbuur Viktor Verhulst, beiden 24 jaar en vol ambitie.

Na meerdere Love Island-edities in onder meer Groot-Brittannië, Amerika, Australië, Duitsland en Denemarken, zijn nu de Nederlandse en Vlaamse singles aan de beurt. De tien singles moeten vanaf seconde één koppels vormen. Zij kunnen door het kijkerspubliek worden weggestemd, nieuwe singles kunnen de villa betreden en… het winnende koppel gaat met 25.000 euro naar huis (of één van de twee kandidaten, maar dat wijst zich de komende zes weken vanzelf). Nederland zond op RTL 5 al buitenlandse versies uit, voor de Vlamingen is het programma volstrekt nieuw.

Holly en Viktor hopen op Love Island-liefdesbaby’s

De tien startende deelnemers van Love Island.

Bestemming Ware Liefde

Holly Mae Brood en Viktor Verhulst verblijven als presentatoren zes weken lang op Gran Canaria, de bestemming ware liefde van deze nieuwe Love Island. De een dochter van rocklegende en kunstenaar Herman Brood, de ander zoon van Studio 100-baas Gert, de succesfabriek achter onder meer K3, Kabouter Plop en Samson & Gert. Viktor werkte tot nu toe vooral achter de schermen van datzelfde Studio 100. Vlamingen zagen hem ook in Boxing Stars en De Slimste Mens ter Wereld en als voormalige wederhelft van K3-zangeres Marthe De Pillecyn. Holly Mae is al tijdenlang met haar gezicht op filmdoek en de Nederlandse buis: van Sneekweek tot Goede Tijden, Slechte Tijden en van de film All You Need Is Love tot Dance Dance Dance. Dat laatste programma won zij met haar vriend, de acteur Soy Kroon.

Metro sprak het nieuwe presentatiekoppel in de buitenlucht in de rooftop bar van hotel Bex in Las Palmas, een half uur slingerweggetjes van de Love Island-villa vandaan. De ultieme zoektocht naar ware liefde zou op dat moment 24 later beginnen. Holly Mae en Viktor zijn dan vier dagen op Gran Canaria, vier dagen onder een grijs wolkendek met hier en daar een buitje. Als dat maar niet leidt tot donkere wolken boven de liefdesvilla.

Holly en Viktor hopen op Love Island-liefdesbaby’s

Nieuw presentatieduo aan de Atlantische Oceaan.

Superspannend

Jullie maken beiden je presentatiedebuut. Is er spanning of denk je een dag voor de start: kom nú maar op!

Holly Mae: Nou, het is wel spannend ja.

Viktor: Superspannend, maar we zijn heel blij dat we kunnen beginnen. Ik weet het namelijk al even, sinds de vorige zomer.

Holly Mae: En daar ben ik dan bijgezet, haha.

Viktor: We hebben drie audities gedaan samen. Het was BAM.

Holly Mae: Absoluut, er was direct een klik.

Keken jullie in het verleden naar Love Island-versies van andere landen?

Viktor: Ik nadat ik wist dat ik de presentator werd, toen heb ik een paar Britse seizoenen teruggekeken. In België was het niet eerder op tv. Ik moet zeggen: een superformat, ik raakte direct verslaafd. Door de dagelijkse uitzending heeft het een hoog soapgehalte. Je wordt meegezogen in de verschillende verhalen van de mensen in de villa. Je leert ze snel kennen en wilt steeds weten wat er de dag erna gebeurt. Ik wil eigenlijk zelf ook in die villa zijn, de kandidaten hebben er zo’n geweldige tijd.

Opbouwen, niet kapot maken

Holly Mae: Ik heb vorig jaar gekeken, het Britse seizoen 3. Een heerlijk programma, dat vooral heel positief is. Je duikt zó in die mensen, helemaal omdat het elke dag is. Goed bedacht dat het draait om iets opbouwen in plaats van dingen die heel mooi zijn kapot maken. Dat gebeurt natuurlijk in andere formats. Vernieuwend dus.

Holly en Viktor hopen op Love Island-liefdesbaby’s

Holly Mae en Viktor in de buiten gelegen fitnesshoek.

Is er ook the one you love to hate?

Viktor: Het is op tv leuk om zo’n persoon erbij te hebben natuurlijk, maar dat is op Love Island lastig. Dan word je als koppel namelijk gehaat en is dat kans groot dat je naar huis moet.

Holly Mae: The one you love to hate is niet gecast in elk geval, maar niemand – wij ook niet – weet bij God niet wat er gaat gebeuren. De kandidaten leven zes weken samen, dus er zullen ongetwijfeld conflicten zijn. Dat lijkt mij tenminste, als je zes weken vakantie viert en je leven deelt met mensen die jij niet hebt uitgekozen.

Concentrate Velvet was ook in de villa en maakte de volgende reportage:

Fantastische zomer

Kun je je voorstellen dat je, zonder een bekend gezicht, aan zoiets als Love Island zou meedoen?

Holly Mae: Voorstellen, ja dat wel. Als je de villa ziet en tussen allemaal knappe mensen echt op zoek bent naar liefde… Ik snap wel dat je dan een fantastische zomer hebt.

Viktor: Als er een datingprogramma zou zijn waarvoor ik me zou inschrijven, dan zou het Love Island zijn. Zeker voor België is het nieuw, verfrissend en anders dan andere datingshows. Het is zoals gezegd positief en met alleen maar singles. Koppels kunnen ook hier uit elkaar gaan na drie weken, maar dan waren zij in elk geval nog niet drie jaar samen.

Holly Mae: De energie van de mensen is heel anders. Het doel in andere programma’s is relaties kapot maken. De kandidaten van Love Island zouden het alleen maar fantastisch vinden om iemand tegen te komen waarop zij stapelverliefd worden. Hier hebben we met z’n allen gewoon een hele leuke tijd.

Holly en Viktor hopen op Love Island-liefdesbaby’s

Holly Mae tijdens de rondleiding voor de pers door de villa.

In hoeverre kennen jullie de deelnemers eigenlijk al?

Holly Mae, die na het gesprek een van deelnemers die in het ‘interviewhotel’ is ondergebracht toevallig tegen het lijf loopt (‘hoi, leuk je te ontmoeten’ – einde gesprek): Niet. We weten wie het zijn, verder niet.

Groots moment

Viktor: Het is gezond en belangrijk dat we ze nog niet ontmoet hebben. De deelnemers zien elkaar in de villa voor het eerst en wij zijn hun hosts als ze direct iemand moeten uitkiezen. Dat is toch een groots moment in het programma. We hebben alleen dossiers van de kandidaten ingezien, dus de karakters kennen we enigszins wel.

Toen jullie de dossiers lazen, dachten jullie toen: ha, fijne samenstelling?

Viktor: Ja, daar zijn we wel trots op.

Zit je dan al te bedenken wel poppetje bij welk ander poppetje zou passen?

Holly Mae: Ja, we hebben wel een klein wedje gelegd op wat er zou kunnen gebeuren.

Viktor baalt...

Wat kan je winnen?

Holly Mae: Daar hebben we het nog niet eens over gehad, Viktor.

Viktor: Nee, nee…

Holly Mae: Hij baalt, want hij weet nu al dat hij verliest. Het slaat namelijk nergens op hoe hij heeft gewed.

Maar Vlamingen zijn toch altijd zo doordacht?

Viktor: Het is net als met gokken. Zet je in op iets wat een kleine kans heeft, dan win je meer.

Holly Mae: Maar zonder gekheid, we weten natuurlijk helemaal niet hoe het gaat lopen. We weten totaal niet hoe de mensen daar (in de villa, red.) gaan zijn. Wie weet wat voor ware aard er hier en daar boven komt.

Viktor: Het zijn wel allemaal mensen waarmee ik op café zou kunnen gaan.

Op café?

Viktor: Ja, op café. Is dat fout?

Holly Mae: Naar het café, zeggen we in Nederland tenminste. Op café is dat je er bovenop gaat zitten.

Holly en Viktor hopen op Love Island-liefdesbaby’s

Goed uitzicht... als de lucht strakblauw is.

Elk detail kennen

Jullie zijn niet vaak in de villa, hoe gaan jullie het volgen?

Viktor: Ik denk dat we heel vaak in de productieruimte gaan hangen. Voor ons wordt het superbelangrijk dat we helemaal bij zijn. We moeten elk detail van elk verhaal kennen.

Holly Mae: Volgens mij gaan we het zo intens volgen dat we moeten afkicken als we terugkomen. Love Island wordt een soap waar we ook zo’n beetje zelf in zitten.

Zullen de Belgen en de Nederlanders eerst naar elkaar trekken?

Holly Mae: Daar hebben we het al over gehad en we hopen dat de deelnemers zich zullen mengen. En dat denk ik ook wel, zie mijn weddenschap Viktor.

Viktor: Het is toch exotisch om met iemand van een ander land te gaan, ook al zijn we buren? Vlamingen vinden Nederlanders volgens mij wel aantrekkelijk, ik ben in ieder geval wel fan van Nederlanders.

Hoe is het voor jullie om zeven weken van huis te zijn?

Viktor: Voor mij niet zwaar, ik ben alleen.

Je kunt nog meedoen hè, als er mensen worden weggestemd.

Viktor: Dat zou raar zijn haha, maar ik ben inderdaad single. Dus…

Al vijf weken overleefd

En voor jou Holly Mae?

Ik ga nog een paar keer terug ondertussen, om andere verplichtingen na te komen. Maar wij hebben net al vijf weken overleefd toen Soy in Amerika moest zijn. Wij kunnen het wel aan en hij komt ook nog naar Gran Canaria. Dat ik hier zit, daar moet hij gewoon gebruik van maken natuurlijk.

Nederland smult van datingprogramma’s, voor België is Love Island nieuw. Hoe zal het daar aanslaan?

Viktor: Ja, Nederland kent dit format al en het zal er vanaf dag één wel goed komen. In België zal er wat langere tijd overheen gaan, ik denk twee of drie weken. Ik ben ervan overtuigd dat het lukt.

Speel jij daar een belangrijke rol bij?

Viktor: Ik voel wel dat er naar me geloerd wordt, maar Holly en ik dragen het programma niet hè. Het zijn de kandidaten die shinen. Misschien dat er mensen naar me gaan kijken uit nieuwsgierigheid, maar daarna is het toch aan de deelnemers.

Vader is gewoon vader

Vinden jullie het bijzonder dat je beiden een op hun gebied succesvolle en bekende vader hebt?

Holly Mae: Eerlijk gezegd hebben we het daar niet over. Onze vader is gewoon onze vader. De vraag wordt ons best vaak gesteld, maar het is gewoon papa. Andere mensen valt het op, ons niet. Wij dachten bij die vraag alleen maar ‘oh ja, dat is ook zo’.

Wat hopen jullie dat er uit Love Island voortkomt? Love Island-kindertjes?

Holly Mae: Jaaaa, dat lijkt me zo leuk.

Viktor: Dat zou fantastisch zijn. In andere landen zijn al huwelijken gesloten.

En jullie zijn dan getuigen bij het eerste Nederlands/Vlaamse Love Island-huwelijk?

Viktor: Nou, dat zullen we nog wel eens zien.

Holly Mae: Nee man, wij zijn daar gewoon bij. Op de eerste rij.

In de zon liggen

En ook hopen op beter weer dan dit (het begint net weer te spetteren)…

Holly Mae: Dat hopen wij absoluut. Dat is misschien nog wel wat we het meeste hopen, haha. Het zou jammer zijn als het zo blijft.

Viktor: Op de momenten dat we niets te doen hebben, wil ik toch echt wel in de zon liggen.

Holly Mae: Wat je zegt. Ik ben in de vier dagen dat ik hier nu ben geen graad bruiner geworden dan toen ik uit Nederland vertrok. In Nederland was het gisteren strakblauw, balen!


Likeability of5

Monica Geuze en Lars Veldwijk uit elkaar

Monica Geuze en Lars Veldwijk. / Instagram @monicageuze

Foto van 'Daisy Heyer'

15 NOV 2019

Het is over en uit tussen Monica Geuze en Lars Veldwijk. Dat maakten de twee vrijdagmiddag via een post op Instagram bekend. 

Er gingen al een tijdje geruchten over de twee, ook omdat Veldwijk de laatste tijd eigenlijk nooit meer te zien was in de vlogs van Geuze. Onder de foto met de voetballer schrijft ze dat de twee 'een aantal mooie jaren hebben gehad.'

„We hebben er samen voor gekozen om uit elkaar te gaan. Er is geen sprake van ruzie en onze prachtige dochter zal voor ons beiden altijd op nummer 1 staan!" vervolgt ze.


lol
user_7773621565689246c2f6d156935675e7e4bf47d1_avatar

Talkshow Ladies Night zakt onder de 200.000 kijkers

Talkshow Ladies Night zakt onder de 200.000 kijkers

De Talkshow Ladies Night van Merel Westrik zakt onder de 200.000 kijkers / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

14 NOV 2019

De Net5-talkshow Ladies Night trok woensdag 184.000 kijkers. Daarmee is het programma onder de ‘magische grens’ gezakt die medebedenkster Linda de Mol eerder in DWDD had genoemd. „Onder de 200.000 kijkers heb ik een lichte depressie", stelde De Mol toen.

Het programma, dat wordt gepresenteerd door Merel Westrik en waarin alleen vrouwen te gast zijn, ging een maand geleden van start met 378.000 kijkers. Het best bekeken programma was, zoals vrijwel elke dag, het NOS Journaal van 20.00 uur, dat bijna 2 miljoen mensen trok. Westrik stapte over van het RTL Nieuws naar Net5 om dit programma te gaan maken.

Andere talkshows


Niets is wat het lijkt in 'De 12'

'De 12': lekker puzzelen op tv

Meral Polat en Gijs Naber. / Foto’s: Videoland | EndemolShine

Foto van 'Erik Jonk'

12 NOV 2019

RTL’s successerie ‘De 12’ heeft vanaf dinsdag een nieuwe reeks. Maar (bijna) alles is anders. De kracht is hetzelfde: De 12 van Schouwendam is een absolute puzzel.

De 12 van Oldenheim heette ‘de vorige’, naar twaalf Oldenheimbewoners die op mysterieuze wijze onafhankelijk van elkaar verdwenen. De RTL-productie werd een hit op Videoland (2017) en RTL 4 (2018). Hier moest een vervolg op komen, vonden makers en kijkers. Maar ja, de who dunnit was een afgerond verhaal. De dader was na vele puzzelstukjes bekend.


André Hazes: Ik heb Monique niet bedrogen!

André Hazes: Ik heb Monique niet bedrogen!

André Hazes: Ik heb Monique niet bedrogen! / ANP

Foto van 'Metro'

11 NOV 2019

André Hazes heeft Monique Westenberg níet bedrogen met Bridget Maasland. Dat benadrukt hij op social media.

Afgelopen weekend maakte de zanger bekend dat zijn relatie met Monique Westenberg over is. Hij zou haar hebben verlaten voor de 45-jarige Bridget Maasland, maar volgens Hazes is dat laatste niet waar. „Ik ben NIET weggegaan bij Monique voor Bridget", schrijft hij op Instagram. „Ik heb Monique NIET bedrogen met Bridget."

„Mijn relatie was al over met Monique, en de een is daarin sneller door gegaan dan de ander", vervolgt Hazes. „Ik heb Monique een appje gestuurd dat ik iemand ontmoet heb waar ik contact mee heb. En dat dat contact mij blij maakt. Ik heb dat appje gestuurd omdat ik haar geen (valse) hoop wilde geven, want ik merkte dat ik als vrijgezel de aandacht van Bridget heel leuk vond."


Bridget Maasland is de nieuwe liefde van André Hazes
Likeability of3

Bridget Maasland is de nieuwe liefde van André Hazes

André laat weten dat hij Monique heeft verlaten voor Bridget Maasland. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

10 NOV 2019

André Hazes maakte dit weekend bekend dat hij en Monique Westenberg definitief uit elkaar zijn. Hij laat weten dat hij haar heeft verlaten voor Bridget Maasland. 

„Sinds kort heb ik inderdaad contact met Bridget Maasland en we onderzoeken of we het leuk vinden samen", liet André weten in een statement. „Uit respect naar de moeder van onze zoon en naar hem toe heb ik dit verteld aan Monique. Het is mijn goed recht, we zijn immers al een tijdje uit elkaar en wonen niet meer samen."

Bridget Maasland


wowdislike
user_ed366153f167c71d96704964d8956381921bf71b_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Likeability of3

Kanye West wil president worden en naam veranderen

Kanye West / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

8 NOV 2019

De presidentsverkiezingen in Amerika zijn nog niet begonnen of de focus ligt alweer op de verkiezingen daarna. Kanye West wil zich in 2024 kandidaat stellen voor het presidentsschap.

West is nog steeds serieus als het gaat om zijn politieke ambities. Hij lanceerde donderdag tijdens de Fast Company’s Innovation Festival in New York zijn plannen voor de Verenigde Staten. Maar voordat hij mogelijk zijn intrek neemt in het Witte Huis, denkt Kanye erover na om zijn naam te veranderen.

'Billionaire Kanye West'


dislike
user_ed366153f167c71d96704964d8956381921bf71b_avatar

Chantal Janzen: ‘Zelf aan The Voice meedoen? Nooit, doodeng’

Camera videoChantal Janzen: ‘Zelf aan The Voice meedoen? Nooit, doodeng’

Chantal Janzen en Martijn Krabbé vormen na veertien jaar weer een presentatieduo. / William Rutten

Foto van 'Erik Jonk'

8 NOV 2019

Mister Voice Martijn Krabbé en ‘nieuwkomer’ Chantal Janzen staan als herenigd presentatieduo aan de vooravond van seizoen 10 (!) van The voice of Holland.

Met gepaste trots staan ze naast elkaar in een net geopende pop-up store van The voice of Holland. Je vindt de ruimte voor een trip down memory lane van negen seizoenen in Hoog-Catharijne bij station Utrecht-Centraal. Martijn Krabbé en Chantal Janzen vormen vanaf vrijdagavond het nieuwe presentatieduo van het tiende jaar van de talentenjacht met de draaiende stoelen. Krabbé is er vanaf de eerste seconde bij (negen The Voice-seizoenen naast de naar SBS6 vertrokken Wendy van Dijk), Janzen stapte in.

Chantal Janzen: ‘Zelf aan The Voice meedoen? Nooit, doodeng’

Chantal en Martijn openen de pop-up van The Voice in Utrecht. / Sem van der Wal | ANP


Sunnery & Ryan: 'Als Guus Meeuwis je vraagt, dan zeg je geen nee'

Foto: Bart Heemskerk, tijdens Groots Met een Zachte G 2019

Foto van 'Pierre Oitmann'

7 NOV 2019

Het dj-duo Sunnery James & Ryan Marciano brengt vandaag een single uit met Guus Meeuwis. „Het was voor mij heel leerzaam”, zegt Guus Meeuwis over het nummer Nooit Niet Verliefd.

Het is niet ongebruikelijk dat Nederlandse vocalisten samenwerken met dj’s. Zo was Anouk in het verleden al te horen op tracks van Junkie XL en Nicky Romero, zowel Jacqueline Govaert van Krezip als Sharon den Adel van Within Temptation zongen mee op hits van Armin van Buuren en René Froger maakte met John Marks ooit een houseremake van Peter Gabriels Sledgehammer. Nu zien we ineens dat grootheden uit de dance Nederlandstalige artiesten opzoeken. Zo zongen Marco Borsato en Davina Michelle op een track van Armin van Buuren.

De single Nooit Niet Verliefd van Guus Meeuwis met Sunnery James en Ryan Marciano zet die trend voort. „Tegenwoordig is het niet meer gek dat die beide werelden elkaar opzoeken”, stelt Meeuwis. „Het komt erop neer dat je allemaal een zo goed mogelijke track wil maken.”


Likeability of3

Rapper T.I. laat jaarlijks maagdenvlies 18-jarige dochter controleren

Rapper T.I. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

7 NOV 2019

Rapper, presentator en acteur T.I. heeft afgelopen woensdag in een interview uitspraken gedaan die veel kritiek opleveren. Zo laat hij weten dat zijn 18-jarige dochter elk jaar bij de dokter haar maagdenvlies moet laten controleren. 

De rapper vindt dat het maagdenvlies van zijn 18-jarige oogappeltje Deyjah Harris op deze leeftijd nog in tact moet zijn. En dus zit er volgens hem niets anders op dan dat Deyjah jaarlijks een gynaecoloog bezoekt. Rapper T.I. gaat trouwens gewoon gezellig mee naar dat consult. „We hebben een gesprek gehad en ik ga met haar mee om haar maagdenvlies te controleren", zei hij in de podcast Ladies Like Us.

Beroepsgeheim


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

The voice of Holland viert jubileum met pop-up store

The voice of Holland viert jubileum met pop-up store

Chantal Janzen en Martijn Krabbé. / Sem van der Wal | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

5 NOV 2019

The voice of Holland gaat vrijdag het tiende (!) seizoen in en dat wordt gevierd met een pop-up store in winkelcentrum Hoog-Catharijne bij station Utrecht-Centraal.

Het nieuwe presentatieduo van de talentenjacht, Martijn Krabbé en Chantal Janzen, opende de store dinsdag door op de befaamde rode knop uit het tv-programma te drukken. Het was door de plotselinge aanwezigheid van deze twee bekende koppen gelijk een drukte van belang.

The voice of Holland viert jubileum met pop-up store

Dennis van Aarssen tijdens zijn optreden in de pop-up store.


Gaite Jansen geniet in Amerika: Er komt nog meer

Gaite Jansen gaat goed in Amerika... en er komt nog meer

Gaite Jansen. / Levin den Boer | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

5 NOV 2019

De Britten wisten haar al te vinden. Nu heeft actrice Gaite Jansen ook the American dream op haar cv kunnen bijschrijven.

Ze is 27, maar haar 10-jarig televisie- en filmjubileum heeft ‘acteerveterane’ Gaite Jansen al achter de rug. De Amsterdamse – geboren in Rotterdam – met de opvallende blik hopt heen en weer tussen tv en bioscoop. Op de buis zagen we Jansen in een lange reeks aan series, van SpangaS en In Therapie tot aan Hollands Hoop, De 12 van Oldenheim en Ik weet wie je bent. Haar bioscoop-cv is nóg wat langer en heeft mooie titels als Lover of loser, 170 Hz (Gouden Kalf-nominatie), Hoe duur was de suiker en Knielen op een bed violen. Toen Britse tv-makers haar in 2016 binnenhaalden als hertogin in Peaky Blinders, dreigden we Gaite Jansen voor de Nederlandse tv kwijt te raken. Echter, zo ziet Jansen het zelf niet. Mooie rol in eigen land? Dan pakt ze die met beide handen aan.

Gaite Jansen geniet in Amerika: Er komt nog meer

Gaite Jansen 'als zichzelf'. / Janey van Ierland


Twee Grease-kledingstukken geveild voor 362.000 euro

Grease/ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 NOV 2019

Het leren jack en de strakke zwarte broek die Olivia Newton-John als Sandy droeg in de film Grease (1978), zijn in Beverly Hills geveild voor 362.000 euro (405.000 dollar). De kleren brachten daarmee twee keer meer op dan verwacht.

Met de veiling wilde de Australische zangeres en actrice geld ophalen voor haar kankerinstituut in Melbourne. Newton-John (71) heeft zelf verschillende keren borstkanker gehad en kampt nu voor de derde keer met de ziekte.

Stoere rockchick


Bizar toeval: schepen slag Midway gevonden terwijl er nu een film is

Camera videoNa Dunkirk eindelijk weer een spectaculaire oorlogsfilm in de bios

Ed Skrein.

In samenwerking met Dutch Film Works

1 NOV 2019

Het zou je maar gebeuren: maak je een belangrijke film over de Slag bij Midway, worden twee Japanse vliegdekschepen die bij de zeegevechten aanwezig waren kort voor de première gevonden.

Het overkwam regisseur Roland Emmerich (Independece Day, The Day After Tomorrow). Bizar toeval dus, hij hoefde er niets voor te doen.

Bizar toeval: schepen slag Midway gevonden terwijl er nu een film is

Woody Harrelson.


Bloedbad bekendste influencers in ‘smartphonefilm’

Bloedbad bekendste influencers in ‘smartphonefilm’

Buddy Vedder met naast hem Marije Zuurveld en Quinty Misiedjan.

Foto van 'Erik Jonk'

31 OKT 2019

Donderdag wordt – officieel – Halloween gevierd. Dus is het tijd voor een ‘lekkere’ Nederlandse slachtfilm, die door iedereen gratis kan worden gezien.

Nederlands bekendste influencers worden een voor een uitgemoord. Thomas van der Vlugt (StukTV), Lize Korpershoek, haar influence-kat Dirkie, Quinty Misiedjan, Marije Zuurveld, Bokoesam, Vonneke Bonneke, Buddy Vedder, Gaby Blaaser… Wie gaan er op een verschrikkelijke manier aan en wie ontkomen er op het influencersfeest van het jaar aan de moordenaar en dus een bloederig einde?

Bloedbad bekendste influencers in ‘smartphonefilm’

Marije Zuurveld - naast haar Buddy Vedder - met een schaar in haar hoofd.


K3 zingt voor dove kinderen

K3 zingt voor dove kinderen

K3, met van links naar rechts Klaasje, Hanne en Marthe. / Levin den Boer | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

31 OKT 2019

Ook dove en slechthorende kinderen kunnen zondag genieten van een concert van de meiden van K3.

Omdat iedereen de 20e verjaardag van K3 moet kunnen mee vieren, organiseren de populaire zangeressen zondagochtend een bijzonder concert. In het kader van hun jubileumtournee wordt een speciale show gehouden waar dove en slechthorende kinderen bij kunnen zijn. Dit gebeurt in de Brabanthallen in Den Bosch en wordt mogelijk gemaakt door K3 en Studio100, Huawei en de app StorySign, die dove kinderen helpt bij het leren lezen (zie onder). Een gebarentolk doet het hele concert mee en zo kunnen kinderen die anders geen concert kunnen bezoeken genieten van de grootste hits en liedjes van het laatste album Rollerdisco. K3’s Klaasje Meijer, Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn blikken vooruit. Voor hun is zingen voor dove kinderen niet helemaal nieuw.

Hebben jullie ervaring met optreden voor dove en slechthorende kinderen?


'Pizzabezorger' probeerde Ronnie Flex te overvallen
Likeability of3

'Pizzabezorger' probeerde Ronnie Flex te overvallen

/ANP

Foto van 'Metro'

29 OKT 2019

Een man die vermomd was als bezorger van Thuisbezorgd heeft geprobeerd de woning van Ronnie Flex te overvallen. Dat laat de rapper weten via Instagram.

Op de camerabeelden, die Ronnie Flex en zijn manager Ali B. delen, is te zien hoe de man gisteravond rond 22.00 uur aanbelt bij het huis.

Op video's die de twee hebben gedeeld is te zien hoe een 'pizzabezorger' gisteravond rond aanbelt bij een huis. Als er niemand open doet, verschijnen er ook twee handlangers in beeld. Beiden hebben hun gezicht bedekt. Uiteindelijk lopen ze alle drie weer weg.


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Soldaat van Oranje met twee vrienden tiende (!) jaar in

Soldaat van Oranje met twee vrienden tiende (!) jaar in

Alex van Bergen (links) en Theo Martijn Wever tijdens een promotie-optreden in het land. / Samuel van Leeuwen

Foto van 'Erik Jonk'

29 OKT 2019

Succesmusical Soldaat van Oranje gaat woensdagavond het tiende (!) jaar in. Voor de twee hoofdrolspelers is dat extra bijzonder. Dat geldt ook voor de cijfers (zie onder).

Hoe lang speelt die musical Soldaat van Oranje eigenlijk nog? Dat is een vraag die regelmatig wordt gesteld en waarbij het antwoord luidt: nog heel lang. Waarom zou je het grootste theatersucces in Nederland aller tijden stoppen? Woensdag gaat Soldaat van Oranje – De Musical met een feestelijke voorstelling het tiende jaar in. Onwaarschijnlijk mooi voor de man die voor de musical met het publiek op de grote schijf, draaiend langs de scènes, verantwoordelijk is, producent Fred Boot. Prachtig voor al die acteurs die het toneel van ‘Soldaat’ bespeelden, schitterend voor al die mensen achter de schermen. Maar deze keer vooral speciaal voor twee jeugdvrienden uit Ede, die de hoofdrol van Erik Hazelhoff Roelfzema delen: Alex van Bergen (36, nu Haarlem) en Theo Martijn Wever (33, nu Zaandam).

Soldaat van Oranje met twee vrienden tiende (!) jaar in

Alex van Bergen (links) en Theo Martijn Wever. / Soldaat van Oranje - De Musical


Rapper Snelle beste Nederlandse act volgens MTV

Snelle met zijn award / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

28 OKT 2019

Rapper Snelle kan een ticket naar de Spaanse stad Sevilla boeken: hij is namelijk de beste Nederlandse act volgens de MTV EMA's.

Snelle is de winnaar geworden van de MTV EMA Best Dutch Act. Dat betekent dat Snelle zondag Nederland vertegenwoordigt op de internationale EMA's in het Spaanse Sevilla. De prijswinnaar werd maandag bekendgemaakt op een zogeheten Pre Party van die MTV Europe Music Awards in Amsterdam. Vorig jaar ging de titel EMA Best Dutch Act naar Jack $hirak.

Snelle scoorde recent nog een hit met zijn nummer Reunie.


Mat Ras heeft faamnaam van 2019: 'Hartstikke leuk!'

Radioduo Coen en Sander in studio van 538 / ANP

Foto van 'Metro'

28 OKT 2019

Ieder jaar gaat het radioduo Coen en Sander op zoek naar de meest bijzondere naam van het jaar. Dit jaar mag Mat Ras de felbegeerde - of niet zo felbegeerde - titel mee naar huis nemen. Hij is er zelf best oké mee.

Hij mag zich voegen bij Jack Pot, Chris Mus, Ferry Kuhlman en Kenny Boeijen. Ook Mat werd door de luisteraars van het radioprogramma De Coen en Sander Show uitgeroepen tot de drager van de meest originele naam in Nederland.

Trots