Showbizz

Holly en Viktor hopen op Love Island-liefdesbaby’s

Holly en Viktor hopen op Love Island-liefdesbaby’s

Holly Mae Brood en Viktor Verhulst: Alsof we zelf in de Love Island-soap zitten. / Nick van Ormondt

Foto van 'Erik Jonk'

27 MEI 2019

Eindelijk is ’t ie daar: de Nederlands-Vlaamse versie van Love Island. Twee debuterende presentatoren hosten de naar liefde hunkerende kandidaten vanaf maandagavond 27 mei (RTL 5 en Videoland) dagelijks in een luxueuze villa: Holly Mae Brood en onze zuiderbuur Viktor Verhulst, beiden 24 jaar en vol ambitie.

Na meerdere Love Island-edities in onder meer Groot-Brittannië, Amerika, Australië, Duitsland en Denemarken, zijn nu de Nederlandse en Vlaamse singles aan de beurt. De tien singles moeten vanaf seconde één koppels vormen. Zij kunnen door het kijkerspubliek worden weggestemd, nieuwe singles kunnen de villa betreden en… het winnende koppel gaat met 25.000 euro naar huis (of één van de twee kandidaten, maar dat wijst zich de komende zes weken vanzelf). Nederland zond op RTL 5 al buitenlandse versies uit, voor de Vlamingen is het programma volstrekt nieuw.

Holly en Viktor hopen op Love Island-liefdesbaby’s

De tien startende deelnemers van Love Island.

Bestemming Ware Liefde

Holly Mae Brood en Viktor Verhulst verblijven als presentatoren zes weken lang op Gran Canaria, de bestemming ware liefde van deze nieuwe Love Island. De een dochter van rocklegende en kunstenaar Herman Brood, de ander zoon van Studio 100-baas Gert, de succesfabriek achter onder meer K3, Kabouter Plop en Samson & Gert. Viktor werkte tot nu toe vooral achter de schermen van datzelfde Studio 100. Vlamingen zagen hem ook in Boxing Stars en De Slimste Mens ter Wereld en als voormalige wederhelft van K3-zangeres Marthe De Pillecyn. Holly Mae is al tijdenlang met haar gezicht op filmdoek en de Nederlandse buis: van Sneekweek tot Goede Tijden, Slechte Tijden en van de film All You Need Is Love tot Dance Dance Dance. Dat laatste programma won zij met haar vriend, de acteur Soy Kroon.

Metro sprak het nieuwe presentatiekoppel in de buitenlucht in de rooftop bar van hotel Bex in Las Palmas, een half uur slingerweggetjes van de Love Island-villa vandaan. De ultieme zoektocht naar ware liefde zou op dat moment 24 later beginnen. Holly Mae en Viktor zijn dan vier dagen op Gran Canaria, vier dagen onder een grijs wolkendek met hier en daar een buitje. Als dat maar niet leidt tot donkere wolken boven de liefdesvilla.

Holly en Viktor hopen op Love Island-liefdesbaby’s

Nieuw presentatieduo aan de Atlantische Oceaan.

Superspannend

Jullie maken beiden je presentatiedebuut. Is er spanning of denk je een dag voor de start: kom nú maar op!

Holly Mae: Nou, het is wel spannend ja.

Viktor: Superspannend, maar we zijn heel blij dat we kunnen beginnen. Ik weet het namelijk al even, sinds de vorige zomer.

Holly Mae: En daar ben ik dan bijgezet, haha.

Viktor: We hebben drie audities gedaan samen. Het was BAM.

Holly Mae: Absoluut, er was direct een klik.

Keken jullie in het verleden naar Love Island-versies van andere landen?

Viktor: Ik nadat ik wist dat ik de presentator werd, toen heb ik een paar Britse seizoenen teruggekeken. In België was het niet eerder op tv. Ik moet zeggen: een superformat, ik raakte direct verslaafd. Door de dagelijkse uitzending heeft het een hoog soapgehalte. Je wordt meegezogen in de verschillende verhalen van de mensen in de villa. Je leert ze snel kennen en wilt steeds weten wat er de dag erna gebeurt. Ik wil eigenlijk zelf ook in die villa zijn, de kandidaten hebben er zo’n geweldige tijd.

Opbouwen, niet kapot maken

Holly Mae: Ik heb vorig jaar gekeken, het Britse seizoen 3. Een heerlijk programma, dat vooral heel positief is. Je duikt zó in die mensen, helemaal omdat het elke dag is. Goed bedacht dat het draait om iets opbouwen in plaats van dingen die heel mooi zijn kapot maken. Dat gebeurt natuurlijk in andere formats. Vernieuwend dus.

Holly en Viktor hopen op Love Island-liefdesbaby’s

Holly Mae en Viktor in de buiten gelegen fitnesshoek.

Is er ook the one you love to hate?

Viktor: Het is op tv leuk om zo’n persoon erbij te hebben natuurlijk, maar dat is op Love Island lastig. Dan word je als koppel namelijk gehaat en is dat kans groot dat je naar huis moet.

Holly Mae: The one you love to hate is niet gecast in elk geval, maar niemand – wij ook niet – weet bij God niet wat er gaat gebeuren. De kandidaten leven zes weken samen, dus er zullen ongetwijfeld conflicten zijn. Dat lijkt mij tenminste, als je zes weken vakantie viert en je leven deelt met mensen die jij niet hebt uitgekozen.

Concentrate Velvet was ook in de villa en maakte de volgende reportage:

Fantastische zomer

Kun je je voorstellen dat je, zonder een bekend gezicht, aan zoiets als Love Island zou meedoen?

Holly Mae: Voorstellen, ja dat wel. Als je de villa ziet en tussen allemaal knappe mensen echt op zoek bent naar liefde… Ik snap wel dat je dan een fantastische zomer hebt.

Viktor: Als er een datingprogramma zou zijn waarvoor ik me zou inschrijven, dan zou het Love Island zijn. Zeker voor België is het nieuw, verfrissend en anders dan andere datingshows. Het is zoals gezegd positief en met alleen maar singles. Koppels kunnen ook hier uit elkaar gaan na drie weken, maar dan waren zij in elk geval nog niet drie jaar samen.

Holly Mae: De energie van de mensen is heel anders. Het doel in andere programma’s is relaties kapot maken. De kandidaten van Love Island zouden het alleen maar fantastisch vinden om iemand tegen te komen waarop zij stapelverliefd worden. Hier hebben we met z’n allen gewoon een hele leuke tijd.

Holly en Viktor hopen op Love Island-liefdesbaby’s

Holly Mae tijdens de rondleiding voor de pers door de villa.

In hoeverre kennen jullie de deelnemers eigenlijk al?

Holly Mae, die na het gesprek een van deelnemers die in het ‘interviewhotel’ is ondergebracht toevallig tegen het lijf loopt (‘hoi, leuk je te ontmoeten’ – einde gesprek): Niet. We weten wie het zijn, verder niet.

Groots moment

Viktor: Het is gezond en belangrijk dat we ze nog niet ontmoet hebben. De deelnemers zien elkaar in de villa voor het eerst en wij zijn hun hosts als ze direct iemand moeten uitkiezen. Dat is toch een groots moment in het programma. We hebben alleen dossiers van de kandidaten ingezien, dus de karakters kennen we enigszins wel.

Toen jullie de dossiers lazen, dachten jullie toen: ha, fijne samenstelling?

Viktor: Ja, daar zijn we wel trots op.

Zit je dan al te bedenken wel poppetje bij welk ander poppetje zou passen?

Holly Mae: Ja, we hebben wel een klein wedje gelegd op wat er zou kunnen gebeuren.

Viktor baalt...

Wat kan je winnen?

Holly Mae: Daar hebben we het nog niet eens over gehad, Viktor.

Viktor: Nee, nee…

Holly Mae: Hij baalt, want hij weet nu al dat hij verliest. Het slaat namelijk nergens op hoe hij heeft gewed.

Maar Vlamingen zijn toch altijd zo doordacht?

Viktor: Het is net als met gokken. Zet je in op iets wat een kleine kans heeft, dan win je meer.

Holly Mae: Maar zonder gekheid, we weten natuurlijk helemaal niet hoe het gaat lopen. We weten totaal niet hoe de mensen daar (in de villa, red.) gaan zijn. Wie weet wat voor ware aard er hier en daar boven komt.

Viktor: Het zijn wel allemaal mensen waarmee ik op café zou kunnen gaan.

Op café?

Viktor: Ja, op café. Is dat fout?

Holly Mae: Naar het café, zeggen we in Nederland tenminste. Op café is dat je er bovenop gaat zitten.

Holly en Viktor hopen op Love Island-liefdesbaby’s

Goed uitzicht... als de lucht strakblauw is.

Elk detail kennen

Jullie zijn niet vaak in de villa, hoe gaan jullie het volgen?

Viktor: Ik denk dat we heel vaak in de productieruimte gaan hangen. Voor ons wordt het superbelangrijk dat we helemaal bij zijn. We moeten elk detail van elk verhaal kennen.

Holly Mae: Volgens mij gaan we het zo intens volgen dat we moeten afkicken als we terugkomen. Love Island wordt een soap waar we ook zo’n beetje zelf in zitten.

Zullen de Belgen en de Nederlanders eerst naar elkaar trekken?

Holly Mae: Daar hebben we het al over gehad en we hopen dat de deelnemers zich zullen mengen. En dat denk ik ook wel, zie mijn weddenschap Viktor.

Viktor: Het is toch exotisch om met iemand van een ander land te gaan, ook al zijn we buren? Vlamingen vinden Nederlanders volgens mij wel aantrekkelijk, ik ben in ieder geval wel fan van Nederlanders.

Hoe is het voor jullie om zeven weken van huis te zijn?

Viktor: Voor mij niet zwaar, ik ben alleen.

Je kunt nog meedoen hè, als er mensen worden weggestemd.

Viktor: Dat zou raar zijn haha, maar ik ben inderdaad single. Dus…

Al vijf weken overleefd

En voor jou Holly Mae?

Ik ga nog een paar keer terug ondertussen, om andere verplichtingen na te komen. Maar wij hebben net al vijf weken overleefd toen Soy in Amerika moest zijn. Wij kunnen het wel aan en hij komt ook nog naar Gran Canaria. Dat ik hier zit, daar moet hij gewoon gebruik van maken natuurlijk.

Nederland smult van datingprogramma’s, voor België is Love Island nieuw. Hoe zal het daar aanslaan?

Viktor: Ja, Nederland kent dit format al en het zal er vanaf dag één wel goed komen. In België zal er wat langere tijd overheen gaan, ik denk twee of drie weken. Ik ben ervan overtuigd dat het lukt.

Speel jij daar een belangrijke rol bij?

Viktor: Ik voel wel dat er naar me geloerd wordt, maar Holly en ik dragen het programma niet hè. Het zijn de kandidaten die shinen. Misschien dat er mensen naar me gaan kijken uit nieuwsgierigheid, maar daarna is het toch aan de deelnemers.

Vader is gewoon vader

Vinden jullie het bijzonder dat je beiden een op hun gebied succesvolle en bekende vader hebt?

Holly Mae: Eerlijk gezegd hebben we het daar niet over. Onze vader is gewoon onze vader. De vraag wordt ons best vaak gesteld, maar het is gewoon papa. Andere mensen valt het op, ons niet. Wij dachten bij die vraag alleen maar ‘oh ja, dat is ook zo’.

Wat hopen jullie dat er uit Love Island voortkomt? Love Island-kindertjes?

Holly Mae: Jaaaa, dat lijkt me zo leuk.

Viktor: Dat zou fantastisch zijn. In andere landen zijn al huwelijken gesloten.

En jullie zijn dan getuigen bij het eerste Nederlands/Vlaamse Love Island-huwelijk?

Viktor: Nou, dat zullen we nog wel eens zien.

Holly Mae: Nee man, wij zijn daar gewoon bij. Op de eerste rij.

In de zon liggen

En ook hopen op beter weer dan dit (het begint net weer te spetteren)…

Holly Mae: Dat hopen wij absoluut. Dat is misschien nog wel wat we het meeste hopen, haha. Het zou jammer zijn als het zo blijft.

Viktor: Op de momenten dat we niets te doen hebben, wil ik toch echt wel in de zon liggen.

Holly Mae: Wat je zegt. Ik ben in de vier dagen dat ik hier nu ben geen graad bruiner geworden dan toen ik uit Nederland vertrok. In Nederland was het gisteren strakblauw, balen!


Trollenleger Dotan treiterde YouTuber om uit de kast te komen

Dotan/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

13 SEP 2019

Dat Dotan fanverhalen verzon en een trollenleger inzette, is nieuws van nu een dik jaar geleden. Daarmee is echter nog niet elke steen boven gekomen, zo blijkt nu het verhaal van Ramin Rezai.

Rezai is een YouTuber die in 2011 het verzoek van een van de nepaccounts kreeg om een zanger te helpen met doorbreken. 'Nathalie Verduin' was volgens haar profiel een medewerker van EMI en zou Rezai kunnen helpen aan een carrière in de Verenigde Staten indien het hem lukte om Dotan te helpen met doorbreken. Hij kreeg het verzoek om de clip van Dotan in zijn volgende aflevering te promoten, zo openbaart hij aan Story.

Homoseksueel


Gratis concert rapper Willem de Bruin onder Rijksmuseum

Gratis concert rapper Willem de Bruin onder Rijksmuseum

Rapper Willy. / ANP

Foto van 'Metro'

12 SEP 2019

Goed nieuws voor fans van The Opposites. Niemand minder dan Willem de Bruin, ook wel bekend als Willy, treedt zaterdag 28 september eenmalig op in de passage onder het Rijksmuseum. Het concert is gratis.

Het gratis concert is een toegift na zijn uitverkochte concertreeks in Carré. De concerten staan in het teken van zijn eerste soloalbum Man in Nood (2018).

Overeenkomsten Rembrandt en De Bruin


Pearl Harbor was slechts het begin…video icon
02:22
Foto van 'Erik Jonk'

12 SEP 2019

Pearl Harbor was slechts het begin…

Met het spectaculaire oorlogsepos Midway brengt regisseur Roland Emmerich (Indepencence Day) de meest ingrijpende zeeslag van de Tweede Wereldoorlog met een enorme sterrencast (onder meer Woody Harrelson, Luke Evans, Nick Jonas) naar het witte doek.

Vers van de pers: de trailer

De Amerikaanse marine weet zich te herstellen nadat de Japanners in december 1941 dachten de Amerikaanse vloot in Pearl Harbor geheel tot zinken te hebben gebracht. Met hun overgebleven vliegdekschepen gaan de Amerikanen in juni 1942 opnieuw de keiharde strijd aan, dit keer om het strategische eiland Midway in de Stille Oceaan. Door middel van spionage en gewaagde oorlogstactieken weten de Amerikanen - die sterk in de minderheid waren - met de slag om Midway het tij van de oorlog te keren.

De trailer van Midway is donderdagmiddag verschenen. Vanaf 7 november draait de actiefilm in de Nederlandse bioscopen.


Rapper Boef vraagt vriendin ten huwelijk

Rapper Boef vraagt vriendin ten huwelijk

rapper Sofiane Boussaadia, beter bekend als Boef, gaat trouwen. /ANP

Foto van 'Metro'

8 SEP 2019

Sofiane Boussaadia, beter bekend als Boef, gaat trouwen. De 26-jarige rapper deelde zondagmiddag een foto op Instagram waarop te zien in dat hij een ring om de vinger van zijn vriendin Selma Omari schuift.

„Elke man heeft een powervrouw achter zich nodig, zij is de mijne”, schrijft de rapper, die bekend werd met de hits Habiba en Krantenwijk, bij de post.

Geruchten


Positieve reacties op cellulitis-foto Demi Lovato

Positieve reacties op cellulitis-foto Demi Lovato

Demi Lovato. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

7 SEP 2019

Er zijn veel positieve reacties gekomen op een bikinifoto van Demi Lovato. Op de foto is te zien dat de zangeres lijdt aan cellulitis, waardoor de huid er bobbelig uitziet en niet strak. Op social media wordt dit verschijnsel vaak verborgen. Lovato noemt de foto vaak 'cellulit', een combinatie van cellulitis en 'lit', wat tof of geweldig betekent.

In het bijschrift schrijft de zangeres dat een onbewerkte foto van haar in bikini op social media zetten haar grootste angst is. „Ik ben er gewoon zo klaar mee dat ik me schaam voor mijn lichaam en dat ik het bewerk (en ja, de andere bikinifoto's waren bewerkt - en ik vind het verschrikkelijk dat ik dat deed maar het is de waarheid), om te voldoen aan andermans idee van wat mooi is, terwijl ik het gewoon niet ben op die foto's."


Pommeline laat toch hoofd Fabrizio van been weghalen

Fabrizio en Pommeline in betere tijden... / RTL

Foto van 'Daisy Heyer'

6 SEP 2019

Temptation Island VIPS is nog niet afgelopen, maar van één stel weten we in ieder geval al zeker dat ze nu niet meer bij elkaar zijn: Pommeline en Fabrizio. De tatoeage die Pommeline van Fabrizio had, blijkt nu toch echt naar het verleden gelaserd te worden. 

Pommeline liet al snel toen ze verkering kreeg met haar 'Fabrie' een tatoeage zetten, en niet zo'n kleintje ook: het hoofd van haar (inmiddels ex)-lover prijkte in vol ornaat op haar onderbeen, inclusief indianentooi. Dat deed ze in februari van dit jaar, vlak voordat ze mee gingen doen aan Temptation Island VIPS.

Vreemdgaan


Originele Harry Potter-cast terug voor nieuwe films

Als er nieuwe Harry Potter-films komen, zou de originele cast ook weer terugkeren volgens de geruchten. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

6 SEP 2019

Heel goed nieuws voor fans van de films van Harry Potter: de geruchten gaan dat er twee nieuwe films gaan komen en dat Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson dan wederom in de huid van Harry, Ron en Hermelien kruipen. 

Even leek het er in 2011 (!) op dat de laatste film van Harry Potter ooit een feit was: The Deathly Hallows - Part 2. Maar volgens We Got This Covered komt er een verfilming van Harry Potter and the Cursed Child: een stuk dat alleen op Broadway werd vertoond. Warner Bros, de filmmaatschappij die eerder alle Harry Potter-films produceerde, zou de rechten van het Broadway-stuk hebben gekocht. En dat biedt goede vooruitzichten!

Een mysterieuze tweet van J.K. Rowling (de schrijfster van de Harry Potter-reeks) wakkert die geruchten nog even lekker aan, vooral omdat zij eerder maar liefst een half jaar niets op Twitter had geplaatst! Het logo is het nieuwe logo van de Broadway-show, volgens fans nog een reden om te geloven dat er een nieuwe film aan zit te komen.


Dansende sterren zijn na 10 jaar terug!

Dansende sterren zijn na 10 jaar terug!

Foto: RTL

Foto van 'Erik Jonk'

6 SEP 2019

Na tien jaar keert Dancing With The Stars zaterdag terug. Vier deelnemers over hun ballroom- en latinskills. „Dit is de he-le tijd denken. In een panische staat.”

Anouk Hoogendijk (34)

Ex-voetbalster Ajax en Arsenl (103 interlands), analyticus bij de Oranje Leeuwinnen.


Justin Bieber open op Insta over drugs en Hailey

Justin Bieber vertelt over zijn moeilijke jeugd. /Instagram @justinbieber

Foto van 'Metro en ANP'

3 SEP 2019

Dat hij op jonge leeftijd al in de schijnwerpers stond, heeft Justin Bieber niet alleen maar goed gedaan. In een lange Instagrampost deed Bieber maandagavond een boekje open over zijn jeugd.

Hij stelt onder meer dat kindsterren onder ondoenlijk veel druk staan en er veel te veel verantwoordelijkheid wordt gegeven aan deze jonge mensen „van wie de hersenen nog niet ontwikkeld zijn."

Op zijn kop


‘Bibberen’ voor Beau: talkshow tegenover Eva

‘Bibberen’ voor Beau: talkshow tegenover Eva

Beau van Erven Dorens begint maandagavond met Beau. / RTL

Foto van 'Erik Jonk'

2 SEP 2019

Misschien wel de spannendste ‘clash’ van allemaal: de nieuwe talkshow Beau tegenover Eva Jinek.

Maandagavond gaat een droomwens voor Beau van Erven Dorens in vervulling: een eigen talkshow (22.30 uur RTL 4), simpelweg Beau geheten. Na teruglopende kijkcijfers voor Humberto Tan (RTL Late Night) en een mislukte missie voor zijn opvolger Twan Huys, moet Van Erven Dorens de late RTL-avond nu dragen. En dat tegenover Eva Jinek op NPO 1. Met spanning wordt naar deze confrontatie uitgekeken.

Verwachtingen positief


Grootste clashes op het tv-scherm

Grootste clashes op het tv-scherm

Foto: Colourbox

Foto van 'Erik Jonk'

1 SEP 2019

Het nieuwe tv-seizoen is op gang gekomen. Wat zijn de meest spannende clashes op belangrijke tijdstippen op de buis? Een vooruitblik op de zenders NPO 1, RTL 4 en SBS 6.

Houdt NPO de ijzersterke kijkcijfers op het eerste net vast? Hoe hard knalt John de Mols Talpa op SBS 6, nu zijn zus Linda en Wendy van Dijk zijn binnengehaald? Kan RTL 4 tegen dit geweld op en redt Expeditie Robinson de zondag? Allemaal vragen waarbij de televisiewereld met spanning op de antwoorden wacht. Natuurlijk kun je elk programma terugkijken op het moment waarop jij dat wil, maar het aantal ‘live-kijkers’ op prime time blijft voor televisiemakers nog altijd een belangrijke zaak. Metro zet de clashmomenten na de seizoenspresentaties van NPO en RTL (opmerkelijk: Talpa hield zo’n presentatie niet) voor de komende vrijdag-, zaterdag- en zondagavonden op een rij.

De vrijdagavond


Martien Meiland te zien in Ranking The Stars

Martien Meiland te zien in Ranking The Stars

Martien Meiland in de studio bij Jinek. /Jinek

Foto van 'Metro'

1 SEP 2019

We staan aan de start van het nieuwe TV-seizoen en dat betekent ook weer een nieuw seizoen van Ranking The Stars. Op Instagram geeft presentator Paul de Leeuw alvast een voorproefje en onthult per ongeluk de laatste gasten.

En dan blijkt dat Martien Meiland dit seizoen op de lijstjes van de sterren pronkt!

Rondleiding


Youtuber Nienke Plas krijgt eigen realityshow

Youtuber Nienke Plas krijgt eigen realityshow

Nienke Plas. / ANP

Foto van 'Metro'

29 AUG 2019

Youtuber Nienke Plas (33) is binnenkort niet alleen online, maar ook op tv te zien. De vlogster krijgt op RTL 5 én Videoland haar eigen realityshow. „Zo zien kijkers mij vanuit een ander perspectief”, zei Plas tegenover het AD.

Wennen aan camera's

De vlogster - zelf dagelijks met een camera in weer - gaf aan toch even aan de camera’s om haar heen te moeten wennen. „Het was wel even wennen om continue een camera om je heen te hebben. Dan denk je: oh, jullie zijn hier ook!”


Robots schitteren in Almere

Robot met actrice Anne Katic. / Anna van Kooij

Foto van 'Erik Jonk'

29 AUG 2019

In een serie besteedt Metro aandacht aan het ruim 40 jaar jonge Almere. Deze keer: vernuftige robots schitteren als acteurs in het buitentheater.

Eigenlijk weet je niet wat je ziet, als je je auto nabij het Almeerderstrand hebt geparkeerd. Plots doemt namelijk een heel dorp op, een ‘buitentheaterdorp’ welteverstaan. Met horeca, een gezellig plein, een gigantisch decor, tribunes met 720 plaatsen en een enorme kraan waarvan je nog niet weet wat die in vredesnaam op het terrein doet. Hier, op deze fijne gastvrije plek, huist al twaalf jaar het gezelschap Vis à Vis.

De grenzen opzoeken


Voice-coach Frans Bauer: Ik ben een gevaarlijke outsider!

Voice-coach Bauer: Ik ben een gevaarlijke outsider!

Frans Bauer. / Paul Bergen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

28 AUG 2019

Frans Bauer debuteert vrijdagavond als tv-coach. Hij draait zijn stoel in The Voice Senior.

Ping, sms’je (jawel, Frans Bauer sms’t): ‘Wil je een half uurtje later bellen? Ik zit nog op de fiets.’

Antwoord: ‘Is goed. Pas je op? 95 euro boete hè!’


Yolanthe reageert voor het eerst op scheiding

Yolanthe reageert voor het eerst op scheiding

Tijdens de uitzending van Jinek reageerde Yolanthe voor het eerst op de scheiding met Wesley Sneijder. /ANP

Foto van 'Metro'

28 AUG 2019

Yolanthe Cabeau (34) sprak dinsdag voor het eerst op televisie over haar breuk met Wesley Sneijder. Dat deed ze tijdens de uitzending van Jinek.

Spannend

Veel wilde ze niet zeggen. „Om heel eerlijk te zijn vind ik het spannend om hier vanavond te zitten”, gaf Yolanthe toe toen Eva Jinek vroeg hoe het met haar ging.


Taylor, Ariana en Billie winnaars MTV Awards

Taylor, Ariana en Billie winnaars MTV Awards

Taylor Swift mocht drie prijzen in ontvangst nemen. / AFP

Foto van 'Metro en ANP'

27 AUG 2019

Bij de 36ste editie van de MTV Video Music Awards zijn popsterren Taylor Swift, Ariana Grande en Billie Eilish de grote winnaars geworden. De zangeressen wonnen tijdens de ceremonie in Newark elk drie prijzen.

Award van de avond

Taylor Swift ging er met de belangrijkste award van de avond, die van Video Of The Year, vandoor voor You Need To Calm Down. Ook won ze in de categorieën Video For Good, opnieuw met You Need To Calm Down, en Best Visual Effects voor Me! met Brendon Urie.


Presentator Henny Huisman komt met een biografie

Henny Huisman/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

26 AUG 2019

Tv-presentator Henny Huisman komt met een biografie. Het boek Henny moet uitkomen voor zijn zeventigste verjaardag in juni 2021.

Dat heeft de voormalige presentator van de Mini-playbackshow en de Soundmixshow maandag bevestigd naar aanleiding van een bericht in het radioprogramma Veronica Inside. „Er waren een aantal mensen die het de afgelopen jaren graag wilden doen, maar ik heb de boot lange tijd afgehouden", aldus Huisman. „Het heeft iets definitiefs, alsof je bijna dood bent. Maar mijn zeventigste verjaardag leek mij toch een mooie mijlpaal."

Luchtige terugblik


Lof voor Man Bijt Hond, twijfels over nieuw Lingo

Jan Versteegh/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

26 AUG 2019

Het was van te voren al duidelijk dat maandag 26 augustus een historische tv-avond zou opleveren. Man Bijt Hond en Lingo keerden beide terug op de buis. Tot vreugde van velen, maar hoe pakte dat uit?

De eerste die zijn rentree mocht maken was Man Bijt Hond. Een rentree die met gejuich onthaald werd. Dat blijkt wel uit een greep van de vele reacties op Twitter. Al moet er wel gewend worden aan de nieuwe zender, wat overigens niet iedereen een probleem lijkt te vinden.