Showbizz

Holly en Viktor hopen op Love Island-liefdesbaby’s

Holly en Viktor hopen op Love Island-liefdesbaby’s

Holly Mae Brood en Viktor Verhulst: Alsof we zelf in de Love Island-soap zitten. / Nick van Ormondt

Foto van 'Erik Jonk'

27 MEI 2019

Eindelijk is ’t ie daar: de Nederlands-Vlaamse versie van Love Island. Twee debuterende presentatoren hosten de naar liefde hunkerende kandidaten vanaf maandagavond 27 mei (RTL 5 en Videoland) dagelijks in een luxueuze villa: Holly Mae Brood en onze zuiderbuur Viktor Verhulst, beiden 24 jaar en vol ambitie.

Na meerdere Love Island-edities in onder meer Groot-Brittannië, Amerika, Australië, Duitsland en Denemarken, zijn nu de Nederlandse en Vlaamse singles aan de beurt. De tien singles moeten vanaf seconde één koppels vormen. Zij kunnen door het kijkerspubliek worden weggestemd, nieuwe singles kunnen de villa betreden en… het winnende koppel gaat met 25.000 euro naar huis (of één van de twee kandidaten, maar dat wijst zich de komende zes weken vanzelf). Nederland zond op RTL 5 al buitenlandse versies uit, voor de Vlamingen is het programma volstrekt nieuw.

Holly en Viktor hopen op Love Island-liefdesbaby’s

De tien startende deelnemers van Love Island.

Bestemming Ware Liefde

Holly Mae Brood en Viktor Verhulst verblijven als presentatoren zes weken lang op Gran Canaria, de bestemming ware liefde van deze nieuwe Love Island. De een dochter van rocklegende en kunstenaar Herman Brood, de ander zoon van Studio 100-baas Gert, de succesfabriek achter onder meer K3, Kabouter Plop en Samson & Gert. Viktor werkte tot nu toe vooral achter de schermen van datzelfde Studio 100. Vlamingen zagen hem ook in Boxing Stars en De Slimste Mens ter Wereld en als voormalige wederhelft van K3-zangeres Marthe De Pillecyn. Holly Mae is al tijdenlang met haar gezicht op filmdoek en de Nederlandse buis: van Sneekweek tot Goede Tijden, Slechte Tijden en van de film All You Need Is Love tot Dance Dance Dance. Dat laatste programma won zij met haar vriend, de acteur Soy Kroon.

Metro sprak het nieuwe presentatiekoppel in de buitenlucht in de rooftop bar van hotel Bex in Las Palmas, een half uur slingerweggetjes van de Love Island-villa vandaan. De ultieme zoektocht naar ware liefde zou op dat moment 24 later beginnen. Holly Mae en Viktor zijn dan vier dagen op Gran Canaria, vier dagen onder een grijs wolkendek met hier en daar een buitje. Als dat maar niet leidt tot donkere wolken boven de liefdesvilla.

Holly en Viktor hopen op Love Island-liefdesbaby’s

Nieuw presentatieduo aan de Atlantische Oceaan.

Superspannend

Jullie maken beiden je presentatiedebuut. Is er spanning of denk je een dag voor de start: kom nú maar op!

Holly Mae: Nou, het is wel spannend ja.

Viktor: Superspannend, maar we zijn heel blij dat we kunnen beginnen. Ik weet het namelijk al even, sinds de vorige zomer.

Holly Mae: En daar ben ik dan bijgezet, haha.

Viktor: We hebben drie audities gedaan samen. Het was BAM.

Holly Mae: Absoluut, er was direct een klik.

Keken jullie in het verleden naar Love Island-versies van andere landen?

Viktor: Ik nadat ik wist dat ik de presentator werd, toen heb ik een paar Britse seizoenen teruggekeken. In België was het niet eerder op tv. Ik moet zeggen: een superformat, ik raakte direct verslaafd. Door de dagelijkse uitzending heeft het een hoog soapgehalte. Je wordt meegezogen in de verschillende verhalen van de mensen in de villa. Je leert ze snel kennen en wilt steeds weten wat er de dag erna gebeurt. Ik wil eigenlijk zelf ook in die villa zijn, de kandidaten hebben er zo’n geweldige tijd.

Opbouwen, niet kapot maken

Holly Mae: Ik heb vorig jaar gekeken, het Britse seizoen 3. Een heerlijk programma, dat vooral heel positief is. Je duikt zó in die mensen, helemaal omdat het elke dag is. Goed bedacht dat het draait om iets opbouwen in plaats van dingen die heel mooi zijn kapot maken. Dat gebeurt natuurlijk in andere formats. Vernieuwend dus.

Holly en Viktor hopen op Love Island-liefdesbaby’s

Holly Mae en Viktor in de buiten gelegen fitnesshoek.

Is er ook the one you love to hate?

Viktor: Het is op tv leuk om zo’n persoon erbij te hebben natuurlijk, maar dat is op Love Island lastig. Dan word je als koppel namelijk gehaat en is dat kans groot dat je naar huis moet.

Holly Mae: The one you love to hate is niet gecast in elk geval, maar niemand – wij ook niet – weet bij God niet wat er gaat gebeuren. De kandidaten leven zes weken samen, dus er zullen ongetwijfeld conflicten zijn. Dat lijkt mij tenminste, als je zes weken vakantie viert en je leven deelt met mensen die jij niet hebt uitgekozen.

Concentrate Velvet was ook in de villa en maakte de volgende reportage:

Fantastische zomer

Kun je je voorstellen dat je, zonder een bekend gezicht, aan zoiets als Love Island zou meedoen?

Holly Mae: Voorstellen, ja dat wel. Als je de villa ziet en tussen allemaal knappe mensen echt op zoek bent naar liefde… Ik snap wel dat je dan een fantastische zomer hebt.

Viktor: Als er een datingprogramma zou zijn waarvoor ik me zou inschrijven, dan zou het Love Island zijn. Zeker voor België is het nieuw, verfrissend en anders dan andere datingshows. Het is zoals gezegd positief en met alleen maar singles. Koppels kunnen ook hier uit elkaar gaan na drie weken, maar dan waren zij in elk geval nog niet drie jaar samen.

Holly Mae: De energie van de mensen is heel anders. Het doel in andere programma’s is relaties kapot maken. De kandidaten van Love Island zouden het alleen maar fantastisch vinden om iemand tegen te komen waarop zij stapelverliefd worden. Hier hebben we met z’n allen gewoon een hele leuke tijd.

Holly en Viktor hopen op Love Island-liefdesbaby’s

Holly Mae tijdens de rondleiding voor de pers door de villa.

In hoeverre kennen jullie de deelnemers eigenlijk al?

Holly Mae, die na het gesprek een van deelnemers die in het ‘interviewhotel’ is ondergebracht toevallig tegen het lijf loopt (‘hoi, leuk je te ontmoeten’ – einde gesprek): Niet. We weten wie het zijn, verder niet.

Groots moment

Viktor: Het is gezond en belangrijk dat we ze nog niet ontmoet hebben. De deelnemers zien elkaar in de villa voor het eerst en wij zijn hun hosts als ze direct iemand moeten uitkiezen. Dat is toch een groots moment in het programma. We hebben alleen dossiers van de kandidaten ingezien, dus de karakters kennen we enigszins wel.

Toen jullie de dossiers lazen, dachten jullie toen: ha, fijne samenstelling?

Viktor: Ja, daar zijn we wel trots op.

Zit je dan al te bedenken wel poppetje bij welk ander poppetje zou passen?

Holly Mae: Ja, we hebben wel een klein wedje gelegd op wat er zou kunnen gebeuren.

Viktor baalt...

Wat kan je winnen?

Holly Mae: Daar hebben we het nog niet eens over gehad, Viktor.

Viktor: Nee, nee…

Holly Mae: Hij baalt, want hij weet nu al dat hij verliest. Het slaat namelijk nergens op hoe hij heeft gewed.

Maar Vlamingen zijn toch altijd zo doordacht?

Viktor: Het is net als met gokken. Zet je in op iets wat een kleine kans heeft, dan win je meer.

Holly Mae: Maar zonder gekheid, we weten natuurlijk helemaal niet hoe het gaat lopen. We weten totaal niet hoe de mensen daar (in de villa, red.) gaan zijn. Wie weet wat voor ware aard er hier en daar boven komt.

Viktor: Het zijn wel allemaal mensen waarmee ik op café zou kunnen gaan.

Op café?

Viktor: Ja, op café. Is dat fout?

Holly Mae: Naar het café, zeggen we in Nederland tenminste. Op café is dat je er bovenop gaat zitten.

Holly en Viktor hopen op Love Island-liefdesbaby’s

Goed uitzicht... als de lucht strakblauw is.

Elk detail kennen

Jullie zijn niet vaak in de villa, hoe gaan jullie het volgen?

Viktor: Ik denk dat we heel vaak in de productieruimte gaan hangen. Voor ons wordt het superbelangrijk dat we helemaal bij zijn. We moeten elk detail van elk verhaal kennen.

Holly Mae: Volgens mij gaan we het zo intens volgen dat we moeten afkicken als we terugkomen. Love Island wordt een soap waar we ook zo’n beetje zelf in zitten.

Zullen de Belgen en de Nederlanders eerst naar elkaar trekken?

Holly Mae: Daar hebben we het al over gehad en we hopen dat de deelnemers zich zullen mengen. En dat denk ik ook wel, zie mijn weddenschap Viktor.

Viktor: Het is toch exotisch om met iemand van een ander land te gaan, ook al zijn we buren? Vlamingen vinden Nederlanders volgens mij wel aantrekkelijk, ik ben in ieder geval wel fan van Nederlanders.

Hoe is het voor jullie om zeven weken van huis te zijn?

Viktor: Voor mij niet zwaar, ik ben alleen.

Je kunt nog meedoen hè, als er mensen worden weggestemd.

Viktor: Dat zou raar zijn haha, maar ik ben inderdaad single. Dus…

Al vijf weken overleefd

En voor jou Holly Mae?

Ik ga nog een paar keer terug ondertussen, om andere verplichtingen na te komen. Maar wij hebben net al vijf weken overleefd toen Soy in Amerika moest zijn. Wij kunnen het wel aan en hij komt ook nog naar Gran Canaria. Dat ik hier zit, daar moet hij gewoon gebruik van maken natuurlijk.

Nederland smult van datingprogramma’s, voor België is Love Island nieuw. Hoe zal het daar aanslaan?

Viktor: Ja, Nederland kent dit format al en het zal er vanaf dag één wel goed komen. In België zal er wat langere tijd overheen gaan, ik denk twee of drie weken. Ik ben ervan overtuigd dat het lukt.

Speel jij daar een belangrijke rol bij?

Viktor: Ik voel wel dat er naar me geloerd wordt, maar Holly en ik dragen het programma niet hè. Het zijn de kandidaten die shinen. Misschien dat er mensen naar me gaan kijken uit nieuwsgierigheid, maar daarna is het toch aan de deelnemers.

Vader is gewoon vader

Vinden jullie het bijzonder dat je beiden een op hun gebied succesvolle en bekende vader hebt?

Holly Mae: Eerlijk gezegd hebben we het daar niet over. Onze vader is gewoon onze vader. De vraag wordt ons best vaak gesteld, maar het is gewoon papa. Andere mensen valt het op, ons niet. Wij dachten bij die vraag alleen maar ‘oh ja, dat is ook zo’.

Wat hopen jullie dat er uit Love Island voortkomt? Love Island-kindertjes?

Holly Mae: Jaaaa, dat lijkt me zo leuk.

Viktor: Dat zou fantastisch zijn. In andere landen zijn al huwelijken gesloten.

En jullie zijn dan getuigen bij het eerste Nederlands/Vlaamse Love Island-huwelijk?

Viktor: Nou, dat zullen we nog wel eens zien.

Holly Mae: Nee man, wij zijn daar gewoon bij. Op de eerste rij.

In de zon liggen

En ook hopen op beter weer dan dit (het begint net weer te spetteren)…

Holly Mae: Dat hopen wij absoluut. Dat is misschien nog wel wat we het meeste hopen, haha. Het zou jammer zijn als het zo blijft.

Viktor: Op de momenten dat we niets te doen hebben, wil ik toch echt wel in de zon liggen.

Holly Mae: Wat je zegt. Ik ben in de vier dagen dat ik hier nu ben geen graad bruiner geworden dan toen ik uit Nederland vertrok. In Nederland was het gisteren strakblauw, balen!


‘Extra aflevering voor docuserie Tiger King op Netflix’

‘Extra aflevering voor docuserie Tiger King op Netflix’

Joe Exotic, één van de karakters uit de serie Tiger King, samen met een tijger | Foto: ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Goed nieuws voor de fans van de Netflix-serie Tiger King. Volgens Jeff Lowe, één van de mensen in de serie, komt er namelijk een extra aflevering.

Wie een beetje actief is op sociale media of de entertainmentsecties van een krant leest, kan de enorme hype rondom Tiger King haast niet gemist hebben. In de serie worden verschillende eigenaren van dierentuinen gevolgd, dierentuinen met de focus op ‘grote katten’. Tijgers, leeuwen, panters en zelfs kruizingen tussen de verschillende dieren.

Documentairemaker Eric Goode legt in de zevendelige reeks de verhoudingen tussen de verschillende eigenaren bloot en laat daarbij ook een bizarre subcultuur zien. In een video zegt Jeff Lowe dat Netflix aan het filmen is en volgende week een nieuwe aflevering online komt. „Ze komen hier morgen filmen, het is volgende week online", zegt Lowe.


Ed Sheeran heeft wat anders aan zijn hoofd dan corona, de tuin

Ed Sheeran heeft wat anders aan zijn hoofd dan corona, de tuin

Ed Sheeran maakt bezwaar om een tuin. | Foto: EPA / Vicky Flores

Foto van 'Metro en ANP'

4 APR 2020

Beter een goede buur dan een verre vriend gaat niet echt op voor Ed Sheeran. Naast het coronavirus in zijn land, heeft de artiest nog een probleem. 

De Britse zanger lag al meerdere malen overhoop met zijn buren over wat hij op zijn erf allemaal uitspookte. Nu is het andersom en maakt Ed volgens de Daily Mail bezwaar tegen de tuinuitbreiding van een van zijn buurtbewoners.

Buurman Tony Robinson wil zijn erf graag uitbreiden en zegt dat het „weinig tot geen gevolgen heeft voor de aantrekkelijkheid van de erven eromheen." Maar Ed is het daar niet mee eens. Volgens zijn bezwaar zou de uitbreiding "niet bij de uitstraling van het dorp passen" en zou het dorp zich zo "op een kunstmatige en ongeplande manier in de natuur uitbreiden."


Rumag haalt ook kleding met 'wijnen, wijnen, wijnen' uit webshop

Rumag haalt ook kleding met 'wijnen, wijnen, wijnen' uit webshop

De familie Meiland. | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 APR 2020

Rumag is gestopt met het verkopen van T-shirts, truien en andere kleding met daarop de gevleugelde spreuk 'wijnen, wijnen, wijnen' van de familie Meiland.

De items zijn in tegenstelling tot eerder deze week niet meer terug te vinden in de webshop.

Het lijkt erop dat Rumag de collectie uit voorzorg uit de handel heeft gehaald nadat eerder SLAM-dj Bram Krikke met juridische stappen had gedreigd over shirts met daarop de tekst 'joe joe'. Krikke registreerde zijn vaste kreet als intellectueel eigendom waardoor deze niet door derden misbruikt mag worden. Rumag besloot daarop alle kleding met die quote uit de webshop te halen.


Festivalbaas vreest voor onzekere festivalzomer

Festivalbaas vreest voor onzekere festivalzomer

Bezoekers tijdens Lowlands 2019 | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

3 APR 2020

Wie zit te springen om een volle festivalzomer, komt wellicht van de koude kermis thuis. Zelfs de directeur van MOJO - één van de grotere festivalorganisatoren van ons land - maakt zich zorgen om de festivals. 

Zelfs als de overheid de coronamaatregelen voor de zomer kan afschalen, is het nog zeer onzeker of grote evenementen als Lowlands, Pinkpop of Down the Rabbit Hole kunnen doorgaan. De drie festivals worden allemaal door MOJO georganiseerd.

Geen afzeggingen


Miley Cyrus: 'Godsdiensten zijn dodelijker dan corona'
Likeability of6

Miley Cyrus: Godsdiensten zijn dodelijker dan corona

Cyrus tijdens een optreden voor de coronacrisis. | Foto: ANP

Foto van 'Metro'

2 APR 2020

Geloven in God en bij een kerk horen is niet hetzelfde, weet popster Miley Cyrus als geen ander. Het verschil legde ze onlangs uit aan een tv-dominee die haar bedankte voor het aanhangen van de kerk. 

Cyrus riep haar volgers op social media op om te bidden voor de slachtoffers van het coronavirus. Een tv-dominee schreef: „Goed dat jij als popster nog gelovig bent. Blij dat je nog altijd tot de kerk behoort."

Erger dan corona


like
user_c01145ae7afdf4177bb1ebc7fe861ede4746d054_avataruser_b7a9854e14e8edfa66c7dc3e8fa7f91de0bfc6fe_avataruser_2955c27e6606324f433eb07a3c37405ce771d1a2_avatar

Mocro Maffia krijgt derde seizoen

Mocro Maffia krijgt derde seizoen

Het tweede seizoen, dat sinds 20 maart te zien is, is de best bekeken release bij Videoland van een gescripte serie tot nu toe. | Foto: Videoland

Foto van 'Metro en ANP'

1 APR 2020

De populaire serie Mocro Maffia krijgt een derde seizoen bij Videoland. Het tweede seizoen, dat sinds 20 maart te zien is, is de best bekeken release bij Videoland van een gescripte serie tot nu toe. Wanneer het nieuwe deel te zien is, wordt later bekendgemaakt.

Na de bloedstollende seizoensfinale was de vraag naar nieuwe afleveringen groot, zegt creatief producent en hoofdrolspeler Achmed Akkabi: „Het tweede seizoen heeft misschien nog wel meer losgemaakt bij de kijkers dan het eerste. Na de laatste aflevering werden we overspoeld met de vraag of er een derde seizoen komt. Ik ben blij dat we nu al aan kunnen kondigen dat we die samen met Videoland gaan maken!"

Drugsvete


Miljuschka neemt je mee naar Mexico terwijl je thuis zit

Camera videoMiljuschka: Benieuwd wat champagne spuitende rappers doen

'Mexico is trouwens een rauw land met hele warmen mensen.' | Foto's: 24Kitchen

Foto van 'Erik Jonk'

30 MRT 2020

Miljuschka Witzenhausen ‘dook’ de keuken van Mexico in. Zij sprak met Metro over het land dat zoveel meer te bieden heeft dan tacos, burritos en tequila. En over de situatie in coronatijd.

In opvallend fleurige jurkjes fladdert de 34-jarige presentatrice en tv-kok met een grote glimlach over het scherm. Met Miljuschka in Mexico heeft Witzenhausen vanaf maandag (22.00 uur op 24Kitchen, zes afleveringen) een opvolger voor eerdere kijkjes in de keukens van de Verenigde Staten, Vietnam en Japan. Wekelijks neemt zij de tv-kijker mee aan de hand van zes Mexicaanse hoofdingrediënten: mais, avocado, bonen, chocolade, chilipeper en limoen. Ze bekijkt en proeft eten, maar bezoekt ook lokale markten, topchefs en boeren en snuift Mexicaanse cultuur. Maandag gaat het in aflevering 1 over mais: „Pak je popcorn er maar bij.”

Finale Wie Is De Mol?


Niemand in de klas, dan de klas (H3L) maar op de buis

Niemand in de klas, dan de klas (H3L) maar op de buis

Vlnr: Levy Jansen, Romy van de Put, Serah Doku, Davey Driessen en Hamza Othman. | Foto’s: William Rutten

Foto van 'Erik Jonk'

30 MRT 2020

Geen school heeft de deuren geopend voor lessen op dit moment. Videoland dacht: dan brengen we de school toch bij de mensen thuis?

H3L is een klas waarmee de kijkers het afgelopen najaar voor het eerst kennismaakten. Vooral jonge kijkers plus nieuwsgierige ouders zagen het wel, maar vooral het wee van een schoolklas aan de hand van vijf zeer uitgesproken types. ‘De nachtmerrie van elke docent’, dat zijn Thomas ​ (Levy Jansen), Faiz (Hamza Othman), Ollie (Davey Driessen​), Roos (Serah Doku​) en Tess (Romy van de Put) van het Keizer Vijzels College. Gewoon pauze hebben ze bijvoorbeeld niet, ‘pizzapauze wel’. En Tess die zoent met Roos op een brug? Filmpen die hap en openbaar maken voor de hele school („meneer, dat is vrijheid van meningsuiting").

Alles ligt stil


Volop complimenten tijdens laatste aflevering DWDD

Volop complimenten tijdens laatste aflevering DWDD

In een haast lege studio besprak host Matthijs van Nieuwkerk met Marc-Marie Huijbregts de voorbije seizoenen. | Foto: ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

27 MRT 2020

Na vijftien jaar heeft De Wereld Draait Door zijn laatste uitzending erop zitten. In een haast lege studio besprak host Matthijs van Nieuwkerk met Marc-Marie Huijbregts de voorbije seizoenen.

Er kwamen tal van fragmenten voorbij, waarbij Van Nieuwkerk niet moeilijkere momenten uit de weg ging. Zo kwam er onder andere een fragment met Andre Agassi voorbij, waar de presentator zich wat minder makkelijk bij voelde, omdat hij met zijn Engels niet helemaal uitkwam. Ook de kritiek van Queens of the Stoneage-frontman Josh Homme op de beperkte speeltijd die ze kregen, kwam voorbij.

Ilse en Henny


Boer Geert Jan shockeert tv-kijkend Nederland

Boer Geert Jan shockeert tv-kijkend Nederland

Boer Geert Jan shockeert tv-kijkend Nederland | Foto: Boer zoekt Vrouw.

Foto van 'Nina Juffermans'

23 MRT 2020

Boer zoekt Vrouw is normaal een programma zonder heftige uitspattingen en gekkigheid, maar daar heeft boer Geert Jan zondagavond eigenhandig verandering in gebracht.

Ruim 3,5 miljoen kijkers zaten zondagavond weer aan de buis gekluisterd om te zien hoe het de datende boeren vergaat. Inmiddels is het programma in de logeerweek beland, wat inhoudt dat elke boer drie potentiële liefdeskandidaten in huis te logeren heeft. Lekker samen een prakkie eten, een beetje televisie kijken, ongemakkelijk voor je uit staren en de koeien melken. Veel romantiek en wilde uitspattingen zal je in de boerderijen niet snel zien.

Konijnenpak


Dit zijn de eerste beelden van Ex on the Beach

Camera videoDit zijn de eerste beelden van Ex on the Beach

De acht vrijgezellen van Ex on the Beach. | Foto: MTV

Foto van 'Erik Jonk'

23 MRT 2020

De deelnemers werden vorige week door Metro voorgesteld, nu zijn de eerste beelden van Ex on the Beach: Double Dutch vrijgegeven.

Je hebt deze dagen vast veel andere dingen aan het hoofd, maar fans van het MTV-programma Ex on the Beach zijn er genoeg. Dan is het toch iets om naar uit te kijken tijdens deze veel-thuis-zit-periode: seizoen 6.

Ex-lovers spoelen aan


Davina Michelle brengt 17 Miljoen Mensen met Snelle uit

Davina Michelle brengt 17 Miljoen Mensen met Snelle uit

Davina Michelle doet vier concerten voor een leeg Ahoy | Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

23 MRT 2020

Het zijn gekke tijden waarin het niet altijd makkelijk is voor veel mensen. Gelukkig komen er ook een hoop mooie initiatieven naar boven. Bijvoorbeeld de concertreeks van Davina Michelle in een leeg Ahoy.

Natuurlijk staat ze daar zonder publiek, maar met andere artiesten. Eén van die artiesten is Snelle, met wie ze het nummer 17 Miljoen Mensen zong. Het nummer is een cover van 15 Miljoen Mensen van Fluitsma & Van Tijn uit 1996, maar werd herschrijven voor de concertreeks.

De nieuwe versie is een eerbetoon aan onder anderen hulpverleners, leraren en vakkenvullers in deze tijd van crisis. Bij heel wat luisteraars en kijkers van het concert viel het nummer in goede aarde.


Gijs Blom, ‘onze’ prins van Netflix

Gijs Blom, ‘onze’ prins van Netflix

Gijs Blom als prins Viridian te paard. | Foto: Netflix

Foto van 'Erik Jonk'

20 MRT 2020

Gijs Blom genoot van het succesboek De Brief voor de Koning. Nu acteert hij in de groots opgezette Netflixserie.

Natuurlijk heeft Gijs Blom (23) het boek De Brief voor de Koning van Tonke Dragt in de kast staan. „Twee zelfs. Een wat modernere uitgave en een oorspronkelijke uitgave van mijn vader. Zijn vader las hem voor, mijn vader mij. Ik ben hem tijdens de draaiperiode weer gaan lezen.” Blom heeft het dan over het filmen van de Netflix-serie The Letter for the King, het wereldberoemde verhaal (zie onderaan) dat vrijdag op de streamingdienst verschijnt.

Grote première


Zij doen mee aan Ex On The Beach

Zij doen mee aan Ex On The Beach

Foto's: MTV

Foto van 'Erik Jonk'

19 MRT 2020

Omdat we in een tijd leven waarin we op zoek zijn naar vermaak: vanaf 5 april kun je deze acht Nederlanders zien in Ex On The Beach: Double Dutch.

‘Een gloednieuw tropisch avontuur.’ Zo kondigt MTV het zesde seizoen aan dat elke zondag vanaf 21.30 uur te zien is. Wekelijks spoelen nieuwe exen aan op de stranden van Thailand. Acht sexy singles bevinden zich al in een riante villa en krijgen te maken met de Tablet Of Terror. We stellen de Nederlanders en Belgen voor. Je gaat van ze houden of…

Zij doen mee aan Ex On The Beach

Alessio.


Seth Rogen recenseert stonded de film Cats
Likeability of3

Seth Rogen recenseert stoned de film Cats

Seth Rogen / ANP

Foto van 'Metro'

18 MRT 2020

Acteur, schrijver en wietactivist Seth Rogen rookt zelf graag ook af en toe een jointje. Zeker nu hij vanwege het COVID-19 virus zelf ook in quarantaine zit.

De Canadees besloot dat hij zijn weken goed door moest komen en steekt daarom regelmatig een joint op. Net als anders. Dit keer liet hij zijn volgers op Twitter echter ook deelgenoot worden van zijn high. Hij zette de film Cats op en recenseerde deze.

Musical


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

65e editie Songfestival gaat naar 2021
Likeability of5

65e editie Songfestival gaat naar 2021

Rotterdam krijgt dit jaar geen Eurovisie Songfestival / ANP

Foto van 'Pierre Oitmann'

18 MRT 2020

Steeds meer grote evenementen worden afgelast vanwege de uitbraak van het COVID-19 virus en nu moet ook het Eurovisie Songfestival eraan geloven. De 65e editie wordt verplaatst naar volgend jaar.

De organiserende partijen van het Songfestival, te weten de European Broadcasting Union (EBU), de Nederlandse Publiek Omroep (NPO), de omroepen NOS en AVROTROS en de Gemeente Rotterdam, kondigden woensdagmiddag aan dat ze geen andere kans zagen dan het jaarlijkse liedjesconcours niet door te laten gaan. Het is daarmee voor het eerst in de geschiedenis dat het Eurovisie Songfestival een jaartje overslaat.

Nieuwe datum onduidelijk


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Katy Perry wint copyright-zaak alsnog

Katy Perry wint copyrightzaak alsnog

Katy Perry tijdens een concert in Australië / ANP

Foto van 'Metro'

18 MRT 2020

Goed nieuws voor Katy Perry: zij heeft alsnog de copyrightzaak rondom haar nummer Dark Horse gewonnen. De zangeres werd voor de rechter gesleept voor plagiaat.

Deze week oordeelde rechter Christina A. Snyder dat het korte fragment dat plagiaat zou zijn, geen inbreuk maakt op het auteursrecht. Daarmee doet de rechter het oordeel van de jury van de hand, in juli besloten zij dat het inderdaad plagiaat was.

Daarop moest Perry 2,8 miljoen euro betalen aan Flame, de maker van het nummer Joyful Noise, waar de acht noten uit zouden zijn gestolen. De rechter besloot echter dat er niet genoeg bewijs is voor dit oordeel, meldt Variety.


Plan: docu Bridget Maasland over haatreacties

Plan: docu Bridget over haatreacties

Bridget Maasland. | Foto: ANP / Jeroen Jumelet

Foto van 'Metro en ANP'

18 MRT 2020

Bridget Maasland is van plan om, na alle verwensingen die zij naar haar hoofd geslingerd kreeg, een documentaire te maken over haatreacties.

Het liefdesleven van Bridget Maasland (45) is de laatste maanden veel besproken in de media. In een interview met Veronica Magazine vertelt de presentatrice deze week over de vervelende reacties die ze kreeg na het uitgaan van haar relatie met André Hazes, waar ze later een documentaire over wil gaan maken.

Dood wensen


Mocro Maffia eerder te zien voor de thuiszitters

Mocro Maffia eerder te zien voor de thuiszitters

Still uit Mocro Maffia. | Foto: Videoland

Foto van 'Erik Jonk'

17 MRT 2020

Het tweede seizoen van Mocro Maffia is vanaf vrijdag al te zien bij Videoland. Dit speciaal voor alle mensen die door het coronavirus noodgedwongen thuiszitten. 

Vanaf vrijdag verschijnt er dagelijks een aflevering van het nieuwe seizoen, dat uit zeven afleveringen bestaat. De oorspronkelijke releasedatum was 2 april. Seizoen 1 van de keiharde serie werd in 2018 uitstekend bekeken.

Veel vraag