Anne Kersten
Anne Kersten Entertainment 7 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Fans teleurgesteld in Game of Thrones

De nieuwe afleveringen van het laatste seizoen van Game of Thrones kunnen fans niet bekoren. Sterker nog, de aflevering van maandag is als slechtste ooit beoordeeld door de fans.

Op ratingsite IMDB, waar cijfers aan films of series worden gegeven, krijgt de aflevering The Last of the Starks een 7,1. Een prima voldoende, maar in vergelijking met eerdere afleveringen valt deze toch een beetje uit de toon. Andere delen konden namelijk op dikke negens rekenen.

De 71e aflevering krijgt zelfs een dik punt lager dan de voorheen laagst beoordeelde aflevering. Dat was Unbowed, Unbent, Unbroken uit seizoen 5, waarin Sansa Stark met Ramsay Bolton trouwt.

Onderstaand stuk bevat spoilers als je de laatste aflevering nog niet gezien hebt. 

Oliedom

Volgens fans mist een duidelijke structuur in The Last of the Starks en zouden de „bij elkaar geraapte scènes” matig geschreven zijn. Sommige stukken roepen vraagtekens op, zoals de geforceerde seksscène tussen Briënne en Jamie, de plotselinge verdwijning van Arya, de ‘alwetende’ Bran Stark en held Jon Snow die allebei al vier afleveringen niets doen en „de gehaaste zeeslag die iedereen buitenbeeld op magische wijze overleeft op een van de draken na”.

Een rommelig geheel, zonder samenhang, wordt het samengevat op social media. „Het voelt gehaast en de beslissingen van de karakters zouden ze nooit genomen hebben in eerdere seizoenen. Oliedom, die zouden ze nooit overleefd hebben in seizoen een, maar nu overleven ze het op miraculeuze wijze", aldus fan Jelmer Visser. „Dit heeft niets meer met de boeken van George R.R. Martin te maken."

Starbucks

Een ander veelgehoord punt van kritiek is de Starbucksbeker, die in een scène met Daenerys nog in beeld te zien is.

De serie gaat overigens wel sportief om met de fout, het officiële Twitter-account geeft toe dat het inderdaad om een foutje ging. Daenerys had namelijk thee besteld, in plaats van koffie.

Te donker

Vorige week werd er ook al flink geklaagd over Game of Thrones, toen zou het allemaal veel te donker zijn geweest. Van het langverwachte Battle of Winterfell was op sommige momenten ontzettend weinig te zien. Sommige delen oogden zelfs pixelig.

Lees ook: Veel klachten over te donkere GoT-aflevering

Er volgen nog twee afleveringen in het laatste seizoen van de serie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.