Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 18 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

20.000 mensen zagen in Dordrecht The Passion

In de binnenstad van Dordrecht hebben zo’n 20.000 bezoekers het evenement The Passion bezocht. De moderne vertelling van de laatste uren van Jezus werd donderdag voor de negende keer uitgevoerd, dit jaar met Edwin Jonker als Jezus, Edsilia Rombley als Maria en Lucas Hamming in de rol van Judas.

Gebarentolk

Martijn Krabbé was de verteller op televisie (NPO 1) en Wouter van der Goes gaf op NPO Radio 2 tekst en uitleg bij het spektakel aan blinden, slechtzienden en overige luisteraars. Ook was er voor het eerst een gebarentolk tijdens de uitzending.

,,Het publiek stond langs de kades en op een speciaal ponton in de haven van het Maartensgat. Tot kort voor het begin van The Passion kwamen volgens een gemeentewoordvoerder nog busladingen met publiek aan in de Dordtse binnenstad.

Rode draad van de voorstelling was dit keer het thema eenzaamheid. In tien Dordtse verzorgingshuizen kregen bewoners gasten op bezoek met wie ze samen de tv-uitzending keken.

Geen wanklank

Het evenement verliep ondanks de drukte zonder wanklank. Wel had de politie van te voren voor zakkenrollers gewaarschuwd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.