Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 25 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Serie Songfestival-aanslag uitgesteld tot na ESF

Het Eurovisiesongfestival wordt dit jaar georganiseerd in Israël. De Israëlische publieke omroep KAN wilde daarop inspelen met een televisieserie, maar hun productie is voorlopig in de wacht gezet.

Het gaat om een komische miniserie over een terrorist die een aanslag wil plegen tijdens het Eurovisie Songfestival. De omroep heeft besloten om deze voorlopig niet uit te zenden na overleg met de European Broadcasting Union (EBU), die verantwoordelijk is voor de organisatie van het internationale liedjesfestijn.

Douze Points

De serie, die de titel Douze Points heeft, vertelt over een homoseksuele moslim die Frankrijk vertegenwoordigt tijdens een competitie die erg lijkt op het Eurovisie Songfestival. Hij wordt gechanteerd door Islamitische Staat, dat de zanger wil dwingen een aanslag te plegen op de finale van het evenement in Tel Aviv.

De EBU benaderde de Israëlische publieke omroep al in februari toen de serie werd aangekondigd. In eerste instantie leidden deze gesprekken niet tot een andere koers van KAN. Maar de European Broadcasting Union bleef toch druk uitoefenen.

Brandbrief

De organisatie stuurde vorige week een brandbrief dat het toch uitzenden van de parodie „belangrijke politieke en juridische consequenties” zou kunnen hebben voor de samenwerking met KAN. Douze Points wordt nu uitgezonden ruim ná het Eurovisie Songfestival, meldt persbureau AFP.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.