Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 22 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Deze salarissen krijgen de acteurs van GoT

Game of Thrones is een van de populairste series aller tijden en de serie was zelfs zonder dat er vorig jaar een nieuwe serie kwam nog steeds de best bekeken serie van het jaar. Het succes is te zien in de salarissen van de acteurs, want zij hoeven niet bepaald op een houtje te bijten.

Wat te denken van Kit Harington en Lena Headey? Zij hebben het inmiddels allebei voor elkaar gekregen dat zij op 500.000 dollar per aflevering zitten. Deze salarissen zou hij uitonderhandeld hebben vanaf het vijfde seizoen. Aangezien zowel het vijfde als het zesde seizoen tien afleveringen telt, komen beide acteurs voor twee seizoenen uit op tien miljoen dollar. Daarvoor lag het salaris lager: in 2014 verdiende Harington bijvoorbeeld nog ‘maar’ 300.000 dollar, meldt RTL Boulevard.

Daenerys Targaryen

Ook Emilia Clarke, die in de serie de rol van Daenerys Targaryen vertolkt, heeft niets te klagen. Zij heeft op Vanity Fair onthuld dat zij hetzelfde betaald krijgt als haar mannelijke vrienden, dus ook zij zal hoogstwaarschijnlijk 500.000 dollar per aflevering mogen bijschrijven.

Opmerkelijk is dat grote namen, zoals Maisie Williams en Sophie Turner, een stuk minder verdienen. Zij mogen met 150.000 dollar per aflevering nog steeds niet echt klagen, maar ze krijgen 30 procent van het salaris dat Clarke, Harington en Headey verdienen. Deze acteurs weten echter nog flink te verdienen uit andere bronnen: Sophie Turner verdient prima met de X-Men-films, Williams zou voor de nieuwe film New Mutants een flink bedrag hebben ontvangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.