Showbizz

Er is er één jarig: K3 is al weer (K)20!

Camera videoEr is er één jarig: K3 is al weer (K)20!

K3 anno 2019 met vlnr Klaasje, Hanne en Marthe. / Foto's: ANP e.a.

Foto van 'Erik Jonk'

25 JAN 2019

De vorige eeuw was het, toen drie Vlaamse K’s de hit Heyah Mama uitbrachten. K3 was een feit en dit jaar worden dus twintig kaarsjes uitgeblazen. Inmiddels door drie nieuwe sterren, Klaasje, Marthe en Hanne. Metro zocht de dames op, want heel 2019 zal in het teken staan het K3-jubileum.

Gehuld in knalroze truien met glitterletters (de eerste van hun voornaam) en alle drie die ochtend in dezelfde witte schoen gestapt, zitten de K3’s Metro te woord. Een kamer in een mooi hotel, in een verder vrij troosteloos stukje Amstelveen, is afgehuurd. Interviews staan in het teken van 20 jaar K3. Metro is net na enkele kinderen aan de beurt, die volgens Hanne Verbruggen (24) briljante vragen als ‘bestaan jullie echt?’ hebben gesteld.

Een jaar lang K3

,,De druk ligt dus hoog”, zegt de oudste van de drie met prachtige Vlaamse tongval, terwijl Marthe De Pillecyn (22) en Klaasje Meijer (23) naast Hanne op de hotelbank neerploffen. Dit jaar zullen de aanstekelijke Nederpopliedjes-zangeressen met een jubileumshow door België en Nederland reizen. En verder kunnen de kids niet om de dames heen: een K3-magazine, een stripboek, een speciaal feestnummer plus clip (6 maart), K3-marathons op NPO Z@ppelin, veel materiaal op K3’s YouTube-kanaal en allerlei verjaardagsitems op 20jaarK3.com: het is of komt er allemaal. Nee, een rustige verjaardag wordt het voor Klaasje, Marthe en Hanne niet.

Er is er één jarig: K3 is al weer (K)20!

K3, twee jaar na het begin. Vlnr: Kirstel Verbeke, Kathleen Aerts en Karen Damen.

Kun je je na ruim drie jaar nog voorstellen dat je ooit geen K3-lid was?

Marthe: Ik vind het wel moeilijk om me te bedenken hoe mijn leven voor dit leven was. Soms weet ik dat weer, als iedereen me in een winkel herkent bijvoorbeeld. Dan denk ik: Oh ja, vroeger liep ik zonder aandacht door deze winkel.

Klaasje: Ik denk juist vaak terug aan de tijd dat ik dwarsfluit studeerde en realiseer me dan dat ik gelukkig nog dezelfde persoon ben. Ik heb me door K3 wel sneller ontwikkeld. Als ik nu nog studeerde, dan was ik nog steeds een ‘op-de-achtergrond-meisje’.

Hanne: Hoe langer K3 bestaat, hoe moeilijker het zal worden om te bedenken hoe mijn leven ooit was. Ik heb een leven afgesloten en ben een K3-leven begonnen. Wel ben ik blij dat ik een tijd met studeren en uitgaan heb meegemaakt.

Er is er één jarig: K3 is al weer (K)20!

De Nederlandse Josje Huisman wint een tv-show en neemt de plaats in van Kathleen.

Wanneer leerde je K3 zelf kennen?

Hanne: Ik ben er gewoon mee opgegroeid. Vanaf mijn vijfde of zesde denk ik.

Klaasje: Door mijn buurmeisje, die is een jaar ouder. Zij werd een beetje fan en ik heb dat toen he-le-maal overgenomen. Bij haar thuis keek ik alle videobanden en deden we de dansjes na. Die leerde ik dan weer aan mijn zussen.

Marthe: Ik ben van ’96, dus was een klein kindje bij het begin. Maar ik wilde gelijk alle cd’s en deed ze na. Het eerste wat ik ooit zong was K3.

Zelf fan geweest

Wat betekent 20 jaar K3 voor je?

Klaasje: Wat wij nu doen, voelt gelukkig al helemaal van ons. We gaan al drie jaar zo hard, dat we alles eigen hebben gemaakt. Ik kijk wel nostalgisch op de 20 jaar terug, omdat ik zelf fan geweest ben. Het heeft iets dubbels.

Hanne: Wij zijn twintigers, dus het jubileum is een trip down memory lane. Wij kennen alles en waren vroeger de kinderen die stonden te applaudisseren. Nu staan we er zelf en kinderen klappen voor ons. Hoe mooi, want wij inspireren weer nieuwe jongeren.

Klaasje: Wij kunnen ons heel goed identificeren met de kinderen van nu.

Er is er één jarig: K3 is al weer (K)20!

Afscheidsinterview ‘oude’ K3 met Metro’s Iris en Erik. Karen Damen kijkt liever op haar smartphone.

Ooit worden er drie van hen K3.

Marthe: En dat vertellen ze ons ook!

Hanne: Dan zegt zo’n kleintje: Ik word later jou.

Klaasje: Zoals ik vroeger Kathleen wilde zijn.

Marthe: Dan dacht je: Dat kan natuurlijk niet. Maar het kan wel.

Pop up-theater

Wat gaan ‘we’ beleven met de jubileumconcerten?

Marthe: In Puurs bij Antwerpen treden we op in een pop up-theater met zes rijdende tribunes. De musical 40-45 speelt daar nu, zeg maar de Vlaamse Soldaat van Oranje.

Klaasje: Dat wordt het grote spektakel met tachtig man dansers en ballet. Vanaf augustus bouwen we de show om tot een theatervoorstelling, ook in Nederland natuurlijk.

Er is er één jarig: K3 is al weer (K)20!

2016 K3-eigenaar Studio 100 zocht op SBS 6 in K3 Zoekt K3 nieuwe zangeressen / danseressen. Rechts de baas van Studio 100, Gert Verhulst.

Doet de oude K3 stiekem ook mee?

Hanne: Stiekem niet.

Klaasje: De jonge fans van nu kennen vooral ons en groeien met ons op. Maar we zingen uiteraard wel 20 jaar K3-hits.

Moeilijk kiezen

Wat vind je het allerbeste nummer van K3?

Hanne: Moeilijk moeilijk, ehh… I Love You Baby.

Marthe: Alleen Door Jou.

Klaasje: Ik kan moeilijk kiezen tussen Ali Baba en Alle Kleuren.

Er is er één jarig: K3 is al weer (K)20!

De nieuwe K3 is een feit. Klaasje Meijer uit ’s Gravenzande gaat het avontuur aan met twee Belgen, Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn.

En is er een nummer waar je jeuk van krijgt?

Hanne zonder nadenken: Rettetet.

Marthe: Leuke kop: Hanne krijgt jeuk van Rettetet.

Klaasje: Het blijft zo hangen, terwijl je dat niet wilt.

Hanne: Het is op zich ook een heel aanstekelijk nummer, maar ik denk soms ‘daar gaan we weer’.

Marthe: Goed geschreven ook, want kinderen doen het nummer op schoolfeesten. Zelf heb ik trouwens niet een echt urgghhhh-nummer.

Klaasje: Ik ben heeeeel stiekum Ushuaia een beetje zat. Gewoon omdat hij zó vaak in onze tour heeft gezeten dat het niet zo spannend meer is om ‘m te zingen. Maar ik snap het nummer voor K3 ook hoor, hij is uitstekend geschreven.

Reacties van K3 op stripboek

De Avonturen van K3 - Roller Disco. Zo heet het onlangs verschenen stripboek over het beroemdste damestrio van België en Nederland. De strip is gebaseerd op de serie K3 Roller Disco, die dagelijks op de Vlaamse tv te zien is. Metro legde het stripboek aan Klaasje, Marthe en Hanne voor en vroeg hen te reageren op hun getekende personages. Je kunt dit hierboven terugzien.


South African Dance Battle: Dansers blazen je omver

Camera videoSouth African Dance Battle: Dansers blazen je omver

Precious Alvares: Afrikaanse dansen zijn voor ons allemaal. Het maakt niet uit waar je vandaan komt. / Southbank

In samenwerking met South African Tourism

28 MIN

Afrikaanse dansers gaan zaterdag 23 maart los in Zaandam. Zij strijden in de South African Dance Battle, georganiseerd door South African Tourism. Zonder (spetterende) choreografie geen dans natuurlijk. Metro spreekt één van de swingende krachten, Precious Alvares.

21 jaar is Precious nog maar (‘natuurlijk mag je mijn leeftijd vragen!’), woonachtig in Utrecht en van Surinaamse afkomst. Precious werkt bij de Touchée Dance Company, een dansschool in haar woonplaats. „Het is overigens een familiebedrijf, met een warme en gezellige sfeer. Mijn oom is de oprichter van dit bedrijf en ben hier dan ook door mijn moeder, zijn zus ingerold. Ik ben in Touchée als klein meisje en als hobby met amateurlessen begonnen. Nu, een aantal jaren verder, coördineer ik de Afrikaanse tak binnen de dansschool. Ik verzorg danslessen, World en Afro, workshops en events.”

South African Dance Battle: Dansers blazen je omver

Precious en haar studenten.


Voor wie van dansen houdt: vibe Afrika komt eraan!

Camera videoVoor wie van dansen houdt: vibe Afrika komt eraan!

Gumbootdansers.

In samenwerking met South African Tourism

20 MRT 2019

Nog maar drie dagen te gaan en dan is de South African Dance Battle dáár. Voor wie het gemist heeft: zaterdag komen buitengewoon talentvolle dansers, onder meer uit Zuid-Afrika, naar Zaandam om een heuse battle uit te vechten eh… te dansen.

De South African Dance Battle is een initiatief van South African Tourism, dit onder de noemer Ontmoet Zuid-Afrika. De reisorganisatie wil iedereen laten genieten van het land, dat zo bekend staat om de levendige cultuur, ongerept wild, adembenemende landschappen, als outdoorparadijs, de zonovergoten kust, bruisend stadsleven en de aardige mensen.

Live op Facebook


Nieuwe trailer Stranger Things seizoen 3 online

De releasedatum van de serie is ook bekendgemaakt. Vanaf 4 juli is Stranger Things 3 te zien op Netflix. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

20 MRT 2019

Na twee spannende en succesvolle seizoenen van de populaire serie Stranger Things werd het tijd voor een nieuw seizoen. Netflix heeft eindelijk de nieuwe trailer online gezet.

Een zomer kan alles veranderen

De trailer zit vol met jaren '80 nostalgie en de nodige monsters en heeft als bijschrift: één zomer kan alles veranderen. De scholen zijn uit, het zwembad is open. Welkom tot de zomer van '85 in Hawkins.


Gerard Joling gaat programma’s maken voor RTL

Gerard Joling treedt op tijdens 538Koningsdag. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

19 MRT 2019

Gerard Joling tekende dinsdagmiddag een contract bij RTL. De zanger gaat exclusief voor de zender programma’s maken.

Joling is vanaf september te zien bij RTL als jurylid in de nieuwe muzikale tv-show The Masked Singer. Daarnaast gaat Joling meerdere RTL-programma’s presenteren, maakte de zender dinsdag bekend.

Al sinds 1996


Zuid-Afrikaanse Dance Battle live op Facebook

Zuid-Afrikaanse Dance Battle live op Facebook

De Afrodans: mix van stijlen.

In samenwerking met South African Tourism

18 MRT 2019

Een spectaculaire Dance Battle met de beste dansers van onder meer Zuid-Afrika. Die wordt zaterdag in Zaandam georganiseerd door South African Tourism en is live op Metro’s Facebook te volgen (zie kader). Metro sprak één van de deelnemers, Patrick Mngeni, over dans in Zuid-Afrika en de drie danssoorten die we tijdens de Dance Battle gaan zien. „Zuid-Afrika ís dans.”

The Lion King

Hij is 35 jaar, maar danst nog altijd de sterren van de hemel. Patrick Mngeni doet dat op dit moment in een Duitse versie van The Lion King. Aan de telefoon klinkt Mngeni nog wat slaperig, hoe anders zal dat zaterdag tijdens de South African Dance Battle zijn. Dan zal hij op en top en vol enthousiasme strijden.


Britney Spears.

Muziek van Britney Spears in sprookjesmusical

Britney Spears. / AFP

Foto van 'Metro'

12 MRT 2019

Niemand minder dan popdiva Britney Spears is later dit jaar te horen in een nieuwe musical. In Once Upon a One More Time zullen 23 liedjes van de zangers ten gehore worden gebracht.

Dit heeft de eigenaar van het James L. Nederlander Theater in Chicago laten weten aan de New York Times. De verwachting is dat het stuk op 13 november in première gaat.

Feministische kijk


Babynieuws: Danny Froger wordt vader!

Babynieuws: Danny Froger wordt vader!

Danny Froger en Ann Dominique. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

11 MRT 2019

Babynieuws in de Froger-familie! Danny Froger en zijn lief Ann Dominique verwachten hun eerste kindje. „Een nieuwe stap in ons leven en ik weet nu al dat het de mooiste uit mijn leven zal zijn", schrijft Froger op Instagram.

Ook Dominique maakte op Instragram bekend dat ze in blijde verwachting is. „Het is tijd om ons geheim te vertellen... We zijn zwanger!", schrijft ze. „Zó enthousiast om dit kleine mensje te ontmoeten die voor de helft mij is en voor de helft de persoon van wie ik hou."


Mol Merel dacht meerdere keren 'dit gaat niet goed'

Mol Merel dacht meerdere keren 'dit gaat niet goed'

Het is bekend: Merel Westrik is de Mol van het negentiende seizoen van Wie is de Mol?. Foto: ANP / Levin den Boer.

Foto van 'Amarins de Boer'

10 MRT 2019

Merel Westrik hoeft niet langer te liegen en bedriegen. Na maanden moeten zwijgen, mocht ze haar Mol-identiteit zaterdagavond voor een uitzinnige menigte in het Amsterdamse Vondelpark bekendmaken. „Wat een bevrijding.”

„Het was geweldig”, blikt Westrik na de uitzending terug op haar Mol-avontuur in Colombia. „Ik had een unieke dubbelrol, waardoor ik het spel in al zijn facetten kon meemaken: zowel als saboteur als kandidaat.”

Kameleon


Documentaire Michael Jackson trekt 600.000 kijkers

ANP

Foto van 'Naomi Defoer'

9 MRT 2019

De documentaire Leaving Neverland, waarin twee mannen vertellen slachtoffer te zijn geweest van seksueel misbruik door Michael Jackson trok vrijdagavond 609.000 kijkers.

De documentaire was te zien op NPO3 en werd uitgezonden voor de VPRO. Om meer duiding te geven over de film en de impact ervan, werd er voor, tussen en na de documentaire een studiogesprek gehouden door tekstschrijver, presentator en journaliste Janine Abbring.

Onschuldig


Ontknoping Wie is de Mol nadert

De finale van 2015 met Rik van de Westelaken als winnaar/ANP

Foto van 'Naomi Defoer'

9 MRT 2019

Molloten in heel Nederland zitten in spanning. Nog even wachten en dan wordt zaterdagavond bekend of hun bevindingen kloppen. Is het journaliste Merel Westrik, singer-songwriter Nielson of toch actrice Sarah Chronis de saboteur?

In de bioscoop

De finale wordt live uitgezonden in het gezelschap van publiek in Amsterdam op NPO 1. Diehard fans kunnen afreizen naar een van de twaalf zalen van de Vue bioscoop om de laatste aflevering op het witte doek te bewonderen.


The Voice blijft voor drie jaar verbonden aan RTL

Dennis van Aarsen won dit jaar/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

8 MRT 2019

Er werd veel weggehaald door SBS bij RTL, maar The Voice blijft ondanks de speculaties de komende drie jaar als programma bij RTL te bewonderen, zo meldt de zender. Dit geldt zowel voor de Holland-, Kids- als Senior-editie.

Alle programma's zullen gepresenteerd worden door Martijn Krabbé, maar hij heeft door het vertrek van Wendy van Dijk iemand anders aan zijn zijde. Bij The Voice of Holland krijgt hij Chantal Janzen naast zich, Lieke van Lexmond bij The Voice Senior en Jamai bij The Voice Kids.

Fans van alle leeftijden


Musical over Tina Turner komt naar Nederland

De échte Tina Turner (l) en musicalactrice Kristina Love. /ANP

Foto van 'Elselotte Smink'

8 MRT 2019

You’re simply the best! Kan jij hits van Tina Turner, zoals The Best en Proud Mary moeiteloos meezingen?

Dan is er goed nieuws voor je. De musical over het wervelende leven van de zangeres komt in 2020 in een Nederlandse versie naar Nederland, kondigt Stage Entertainment aan.

Grote hit


Duncan de Moor na afloop van de tweede liveshow van het vijfde seizoen van The Voice of Holland.

Duncan Laurence met ballad Arcade in Tel Aviv

Duncan de Moor na afloop van de tweede liveshow van het vijfde seizoen van The Voice of Holland. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

7 MRT 2019

Met het liedje Arcade gaat singer-songwriter Duncan Laurence namens Nederland naar het Eurovisiesongfestival in Israël. De zanger presenteerde de ballad donderdagavond in het tv-programma De Wereld Draait Door. AVROTROS deelde de Nederlandse inzending aan het begin van de avond via YouTube.

The Voice of Holland

De keuze voor de 24-jarige Laurence was al sinds 21 januari bekend, maar nu dus ook het nummer waarmee hij naar Israël gaat. Hij komt uit in de tweede halve finale op 16 mei in Tel Aviv. De relatief onbekende zanger deed in 2014 mee aan de talentenjacht The Voice of Holland.


Koningin Elizabeth.

Queen Elisabeth nu ook op Instagram

Koningin Elizabeth. / EPA

Foto van 'Metro'

7 MRT 2019

Niemand minder dan de koningin van Engeland zit sinds kort op Instagram. Er bestond al een tijdje een account voor het Britse koningshuis. Met enige regelmaat waren daar berichten te lezen afkomstig van de prinsen William en Harry en Kate en Meghan.

Donderdag plaatse koningin Elizabeth echter voor het eerst zelf een berichtje. Aanleiding was het bezoek van de koningin aan het Science Museum in Londen. Daar kwam ze een brief tegen die geadresseerd was aan haar over-overgrootvader.


Lex Uiting: 'Twan wilde direct stoppen'

Lex Uiting: 'Twan wilde direct stoppen'

Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

6 MRT 2019

Lex Uiting, presentator en sidekick van Twan Huys onthult waarom de talkshow RTL Late Night van RTL4 maandag abrupt is gestopt. Nadat Twan Huys zijn ontslaggesprek had, wilde hij er direct mee stoppen. In tegenstelling tot Humberto Tan, zag Huys het niet zitten om nog een aantal maanden door te pakken. Toen hij zondag te horen kreeg dat zijn carrière bij Late Night erop zat, was hij er direct klaar mee, zegt hij tegen De Telegraaf.

Uiting was het totaal niet eens met het ontslag van de journalist. „Een journalistiek talent als Twan had zoveel meer verdiend dan dit", zegt hij. Volgens Uiting was bij veel kijkers 'de beeldvorming niet juist'. „Veel mensen die ik kritiek hoorde uiten op het programma, haalden die kritiek uit de media. Ze gaven toe zelf niet eens naar Late Night te kijken."

„Dit was een programma in opbouw en we waren er nog niet. Al heeft het zich echt ontwikkeld'', vindt hij. „Ik hield er rekening mee dat een discussie over Late Night misschien ergens in de lente zou plaatsvinden. Maar nu al…?"


Keith Flint.

Prodigy last volledige tour af

Keith Flint. / ANP

Foto van 'Naomi Defoer'

6 MRT 2019

De Britse Band The Prodigy heeft alle optredens gecanceld na het overlijden van leider Keith Flint. De groep zou onder meer het podium van het Lowlands festival in Biddingshuizen betreden. De 49-jarige zanger werd maandag na zelfmoord dood aangetroffen in zijn huis in Essex.

Begrip voor de situatie

De bandleden maakte maandag via social media bekend dat de geplande tour volledig afgelast wordt. The Prodigy zou in mei door de Verenigde Staten gaan toeren en daarna in de zomer neerstrijken in Europa. De organisatie van Lowlands liet dinsdagavond via Instagram weten begrip te hebben voor de situatie en het besluit.


Kylie Jenner op de rode loper bij de Grammy Awards.

Kylie Jenner jongste 'selfmade' miljardair ooit

Kylie Jenner op de rode loper bij de Grammy Awards. / AFP

Foto van 'Metro'

5 MRT 2019

De 21-jarige Kylie Jenner is door Forbes uitgeroepen tot jongste ‘selfmade’ miljardair ooit. De halfzus van Kim heeft dit volgens het blad grotendeels te danken aan haar succesvolle cosmeticabedrijf, Kylie Cosmetics. Die onderneming zou minstens 900 miljoen dollar (bijna 796 miljoen euro) waard zijn.

Lage vaste lasten

Het in 2015 opgerichte Kylie Cosmetics heeft volgens het zakenblad lage vaste lasten. Er staan maar zeven voltijds- en vijf deeltijdsmedewerkers op de loonlijst. De productie wordt uitbesteed en de marketing grotendeels gedaan via sociale media, waar Jenner een enorme schare volgers heeft.


Peter Dinklage op de set tijdens het zevende seizoen.

HBO deelt trailer laatste seizoen Game of Thrones

Peter Dinklage op de set tijdens het zevende seizoen. / EPA

Foto van 'Metro'

5 MRT 2019

HBO deelde dinsdag de eerste beelden van het achtste en daarmee laatste seizoen van hitserie Game Of Thrones. De video laat beelden zien van de langste aaneengesloten vechtscene in televisiegeschiedenis.

Het duurde volgens de makers van Game Of Thrones 55 dagen om deze scene te schieten. Om het einde voor zowel de makers zelf als de acteurs verborgen te houden, zijn er meerdere scenario’s voor de finale gefilmd.

Zes afleveringen


Relatie Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau voorbij

Het koppel in gelukkigere tijden ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

5 MRT 2019

Het huwelijk tussen voetballer Wesley Sneijder en presentatrice Yolanthe Sneijder-Cabau is voorbij. Dat bevestigt de agent van Yolanthe na berichten van RTL Boulevard.

Het koppel woont niet meer samen en zal op termijn scheiden. Over de verdere toedracht van de breuk is geen verdere informatie bekendgemaakt. De relatie zou al langere tijd in zwaar weer verkeren.

Sprookjeshuwelijk