Merel Driessen
Merel Driessen Entertainment 15 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Borsten Marijke Helwegen ‘ontploft’

Ze is waarschijnlijke de grootste fan van plastische chirurgie in Nederland, maar Marijke Helwegen heeft nu ook zelf de gevaren ondervonden van jarenlang aan haar lichaam laten knutselen. Deze week moesten haar lekkende borstimplantaten met spoed verwijderd worden, vertelt ze aan Privé.

‘Grote, vieze smurrie in mijn lijf’

Al vijftien jaar liep Helwegen met de borstimplantaten rond, die ervoor zorgden dat ze van haar natuurlijk cup AA naar cup B ging. De plastische chirurg had destijds tegen haar gezegd dat de implantaten levenslang goed bleven, maar afgelopen zomer besloot Helwegen toch eens op controle te gaan.

Tijdens de afspraak vond de chirurg het meteen hoog tijd om de siliconenborsten te verwijderen, vertelt Helwegen aan Privé. Op de operatietafel deze week bleek wat de ernst van de situatie was, beide implantaten waren flink aan het lekken: „Ze waren als het ware ‘ontploft’.” Ze vertelt dat het een grote, vieze smurrie in haar lijf was.

Geen nieuwe borsten

Na haar borstnachtmerrie wil Helwegen andere vrouwen waarschuwen dat hen niet hetzelfde overkomt. Volgens Helwegen moeten vrouwen met siliconenborsten zich minstens om de twee jaar in een kliniek laten controleren.

Bij het boegbeeld van de Nederlandse plastische chirurgie zou je denken dat ze direct weer nieuwe borsten neemt, maar daar heeft Helwegen toch geen kijk meer op. „De behandelende arts heeft me natuurlijk gevraagd of hij nieuwe mocht implanteren. Ik heb hem toen verteld dat ik dit jaar 70 jaar zou worden en het niet zo nodig meer vond met ‘lipjes getuit, borstjes vooruit’ door het leven te gaan.’’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.