Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 25 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Rockster Sinead O’Connor bekeert zich tot de islam

De Ierse zangeres Sinead O’Connor (die je ongetwijfeld kent van de hit ‘Nothing Compares 2U’) heeft bekendgemaakt dat ze zich heeft bekeerd tot de islam. Haar naam heeft ze veranderd naar Shuhada’ Davitt: shuhada is Arabisch voor martelaar, of getuige.

Natuurlijk staat het iedereen in Europa -gelukkig- helemaal vrij een geloof te kiezen, maar het is bijzonder dat Sinead, of Shuhada,  vorig jaar haar naam nog veranderde naar Magda Davitt en zich bij het katholieke geloof aansloot.

Theologische reis

De rockster maakte het nieuws bekend op Twitter. Aan haar fans schreef ze dat ze met trots moslima was geworden. „Dit is het natuurlijke gevolg van de reis van elke intelligente theoloog. Alle schriftstudie leidt tot de islam. Dat maakt alle andere geschriften overbodig. Ik zal (een nieuwe) naam krijgen. Het zal Shuhada zijn.”

De 51-jarige veranderde ook haar profielfoto en uploadde het Nike-logo met de tekst: ‘Wear A Hijab: JUST DO IT’.

https://twitter.com/MagdaDavitt77/status/1053756087780958208

Priester

In de jaren negentig werd de zangeres als priester ingewijd tot de Iers-Orthodoxe kerk, maar nu lijkt de Ierse het christendom de deur te hebben gewezen.

Haar humor is er niet op veranderd. Bij een tweet over haar eerste hijab, schrijft ze het volgende: „Ik ga geen foto posten, want dit is intens persoonlijk. En ik ben een lelijke oude heks. Maar wel een hele, hele, hele, hele blije oude heks.”

https://twitter.com/MagdaDavitt77/status/1053678418506801152

Nieuw werk

Eerder vertelde de zangeres aan de Britse Metro dat er bovendien een nieuwe samenwerking aan zit te komen. Met Ronnie Wood van de Rolling Stones, acteur Cilliam Murphy (van Peaky Blinders), Nick Mason van Pink Floyd en zangeres Imelde May gaat ze enkele nummers opnemen. Het thema van de EP is geïnspireerd op brieven van een jonge Ierse soldaat die sneuvelde tijdens de tweede wereldoorlog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.