Showbizz

Nieuwe serie Mocro Maffia kent geen genade

Nasrdin Dchar in Mocro Maffia. / Foto: Baas Amsterdam

Foto van 'Sarah Sitanala'

10 OKT 2018

Vanaf 11 oktober is op Videoland de serie Mocro Maffia te zien. De serie is geïnspireerd op het gelijknamige boek, en geïnspireerd op de recente gebeurtenissen uit de Amsterdamse onderwereld. Toch benadrukken de makers dat het een fictief verhaal is, zo wordt aan het begin van elke aflevering vermeldt: ‘Deze dramaserie vertelt een fictief verhaal en heeft geen enkele relatie tot werkelijke gebeurtenissen. Elke overeenkomst met betrekking tot naam, karakter of achtergrond van bestaande personen berust volledig op toeval’.

Het mag dan wel toeval zijn, het maakt de serie er niet minder spannend om. Misschien juist omdat de serie zo actueel is, wordt je meteen gegrepen door de goed neergezette sfeer. Tijd om rustig in te komen is er niet. Direct in de eerste aflevering wordt de kijker wakker geschud met een brute moord.

Personages van vlees en bloed

Het is juist datgene wat de serie volgens Nasrdin Dchar zo goed maakt. De 39-jarige acteur speelt een van de hoofdrollen in de serie. „Het is een hele harde serie, maar ik denk dat dat het alleen maar beter maakt. Daarnaast zijn de personages ook echt. Van vlees en bloed, in plaats van karikaturen.”

Mocro Maffia gaat over drie voormalig beste vrienden. Romano, Potlood, en De Paus. Samen maakten ze de overstap van kleine criminaliteit, naar het grotere werk. Het duurt niet lang, of ze heersen samen over de cocaïnehandel in Amsterdam. Tot het fout gaat, en door jaloezie een einde komt aan de eens zo hechte vriendschap. Er ontstaan twee kampen en de vrienden komen lijnrecht tegenover elkaar te staan.

Nasrdin Dchar (rechts) in Mocro Maffia. / Foto: Baas Amsterdam

De Paus gaat samen met zijn oude schoolvriend Tatta, de strijd aan met Romano en Potlood. Dchar speelt potlood. „Potlood staat het minst in de schijnwerpers. Het is zijn bedoeling van de radar te blijven. Hij zorgt ervoor dat het geld wordt witgewassen, en houdt ondertussen de boel in de gaten. Hij beseft dat als je kiest voor de aanval, je ook iets kunt terugverwachten, en probeert de situatie te sussen waar dat nodig is.”

Actueel

Dchar vond het ‘te gek’ om zijn rol te spelen. „Het ontdekken van nieuwe werelden die zo ver bij mij vandaan staan, daar doe ik het voor.” De acteur bereidde zich voor op de rol door veel te lezen en met zijn collega’s erover te praten. Daar komt bij dat het verhaal heel actueel is. „Als je denkt aan de misdaad van nu, dan kom je vrij snel bij die wereld uit. Dat hebben wij meegenomen, en er iets moois van gemaakt.”

Achmed Akkabi (rechts) in Mocro Maffia. / Foto: Baas Amsterdam

Naast ervaren acteurs als Daan Schuurmans, Achmed Akkabi en Aniek Pheifer, is er ook ruimte voor jong, aanstormend talent. Zo reageerde Oussama Ahammoud op een oproep op Instagram om mee te doen aan een castingdag. Het leverde hem de rol van Muis op. „Ahammoud komt uit het niets en speelt gelijk de sterren van de hemel” aldus Dchar.

„Het is echt een hele goede serie geworden”, gaat Dchar verder. „En dat is te danken aan de schrijvers en de cast.” De serie is een initiatief van Thijs Römer en Achmed Akkabi, wordt geregisseerd door Bobby Boermans en Giancarlo Sanchez.

Fictief

De makers van de serie, Thijs Römer en Achmed Akkabi, vertelden onlangs aan tafel bij RTL Late Night dat de reacties over het algemeen positief waren. Toch zaten er ook enkele negatieve reacties tussen. Akkabi wilde hier aan tafel niet dieper op in gaan. Aan tafel zat ook misdaadverslaggever John van den Heuvel die wel zijn zorgen uitte over het feit dat er misschien mensen zijn die zich in personages gaan herkennen, of er misschien juist een voorbeeld aan nemen.

Volgens Dchar is er daarom bewust gekozen voor een fictief verhaal. „Ik hoop juist dat jongeren bij het zien van de serie denken, ‘oh nee, laat ik dat toch maar niet doen’. We schuwen de hardheid niet en laten zien dat het een hele heftige wereld is, zonder genade.”


Views

7k+

Dennis Weening stopt met presentatie Expeditie

Dennis presenteert het programma sinds 2012. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

2 UUR

Dennis Weening stopt met de presentatie van Expeditie Robinson. Het is nog niet bekend wie hem in het volgende seizoen gaat opvolgen.

,,Dennis Weening heeft ons laten weten dat hij met het opzetten van zijn eigen bedrijf bezig is en dat dit in de toekomst niet te combineren is met zijn werkzaamheden bij RTL. Dit seizoen bij Expeditie Robinson is dan ook zijn laatste", aldus RTL.


Views

200+

Herfstvakantie Museadeuren open voor de kids
Likeability of 3

Herfstvakantie! Museadeuren open voor de kids

In samenwerking met de Museumvereniging

19 OKT 2018

Zo’n 170 musea met meer dan 400 activiteiten en een thema dat aansluit bij de Kinderboekenweek: vriendschap. Dat is de Museumkidsweek – die tot en met 28 oktober stiekem twee weken duurt – in één zin. De museumdeuren staan tijdens de herfstvakantie dus wagenwijd open voor de kinderen, want zij zijn de museumambassadeurs van de toekomst! Voor wie nog uitjes voor die vakantie wil bedenken: de musea in ons land zijn voor gezinnen met kids op een leuke manier te ontdekken. Metro licht enkele activiteiten uit en een compleet overzicht van musea en ‘wat te doen’ vind je op Museumkidsweek.nl.

1 Een high tech Romein spelen

Rare jongens, die Romeinen, klinkt het vaak in de strips van Asterix & Obelix. Nou, zo raar waren die jongens niet. In de tentoonstelling High Tech Romeinen kunnen de kleintjes zelf ontdekken welke slimme technieken de Romeinen allemaal bedachten. De expo bevat nog veel meer knappe techniek van vroeger tijden en door voorwerpen te zoeken, stickers te plakken en letters te verzamelen kan – hoe spannend – een code worden gekraakt. Wie de Techniekspeurtocht tot een goed einde brengt, krijgt een technisch cadeautje.


sad
user_c0691129cef63d2bc620261552fd65907cc215dd_avatar

Views

2k+

Famke Louise verwijdert al haar vlogs van YouTube

Famke Louise. / Foto: ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Famke Louise heeft al haar vlogs van haar YouTube-kanaal verwijderd. De zangers kondigde haar actie maandag aan in een Instagram-story, die inmiddels ook verwijderd is.

En inderdaad: alhoewel op haar YouTube-kanaal staat dat ze 226 video's heeft, is op dit moment niet één vlog zichtbaar. Haar meer dan 322 duizend abonnees kunnen nu alleen haar videoclips bekijken.

In één van haar stories kondigde Famke Louise de beslissing aan. Volgens RTL Boulevard zou ze zich hebben afgevraagd waarom niemand „die fucking vlogcamera" uit haar „fucking handen" heeft geslagen.


Views

2k+

Ook pizza’s en mayo kunnen diervriendelijker zijn

Ook pizza’s en mayo kunnen diervriendelijker zijn

In samenwerking met de Dierenbescherming

GISTEREN

Wie z’n boodschappenmandje vult met pizza’s, hondenvoer, soep en mayonaise waarin eieren zijn verwerkt, zal niet meteen overtuigd van de daken schreeuwen dat hij of zij zo lekker diervriendelijker aan het winkelen is. Maar… dat kan wel degelijk het geval zijn!

Supermarkten bieden namelijk steeds meer producten aan die het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming dragen. Zo hebben mensen die graag diervriendelijker shoppen, meer keuze dan ooit. Om dat nog duidelijker te maken, houdt de Dierenbescherming deze week (22 tot en met 28 oktober) een Beter Leven week.

Ook pizza’s en mayo kunnen diervriendelijker zijn

Views

1k+

Katja en Georgina weer samen in film

Georgina Verbaan, Katja Schuurman. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

19 OKT 2018

Producent Umami Media en distributeur Independent Films, maakte vrijdagochtend bekend dat Georgina Verbaan en Katja Schuurman, voor het eerst in 17 jaar weer samen in een film te zien zullen zijn. Samen met Edwin Jonker zullen zij de rollen van schurken vertonen in de nieuwe Nederlandse film De Club van Lelijke Kinderen.

Verbaan en Schuurman speelden eind jaren negentig jarenlang de zusjes Jessica en Hedwig Harmsen in soapserie GTST. Daarna waren zij nog samen te zien in de iconische bioscoophit Costa! (2001) en de serie Medea die Theo van Gogh vlak voor zijn dood maakte. De opnames van De Club van Lelijke Kinderen gaan vrijdag van start.

Flaporen


Views

1k+

Smullen van WAD in de bios dankzij GoPro en drone

Twee slechtvalken genieten van een duif, vastgelegd door een GoPro voor de film WAD.

Foto van 'Johan van Boven'

19 OKT 2018

Vleugels wijd en poten agressief vooruit. Een slechtvalk komt met een noodvaart op de camera af gevlogen. Vooral op een immens bioscoopscherm heeft het iets angstaanjagends. Van zo dichtbij zie je vlijmscherpe nagels van de jachtvogel nooit.

Ruud Jelle van der Leij noemt het een van de mooiste shots die hij heeft gedraaid voor de film ‘WAD, op de grens van het water’. De cameraman werkte met zijn team maar liefst vijf jaar aan de film die momenteel in de bioscoop draait. Het is een document geworden dat door de ogen van een grijze zeehond laat zien hoe fenomenaal mooi de Waddeneilanden zijn.

Bizar


Views

2k+

Orange Is the New Black stopt!

Het zevende seizoen zal het laatste zijn. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

18 OKT 2018

Helaas, dit is geen grap. Na zeven seizoenen stopt Orange is the New Black. In een video op Twitter kondigen ze aan dat het aankomende seizoen het laatste seizoen zal zijn.

,,Waarschuwing. Deze video maakt je misschien aan het huilen," staat er bij de video op Twitter. In de video geven de actrices aan dat ze de fans het meest zullen missen en dat de castleden ook na het filmen contact zullen houden na het filmen. Verder belooft Uzo Aduba (Suzanne Warren alias Crazy Eyes in de serie): “We are going to give you everything and more than you could ever wanted.”


Views

1k+

'André Hazes denkt zelfs weer aan trouwen'

Het gaat weer goed met de 24-jarige André Hazes. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

18 OKT 2018

Het gaat weer goed met de 24-jarige André Hazes. De zanger en zijn vriendin hebben een moeilijke periode in hun leven achter zich gelaten en verhuisden deze week vanuit hun caravan naar een nieuw huis in de buurt van Rotterdam.

Doet weer boodschappen


Views

3k+

Eva Jinek wint Sonja Barend Award

Eva Jinek krijgt de Sonja Barend Award uitgereikt door Sonja Barend tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

17 OKT 2018

De Sonja Barend Award is dit jaar gewonnen door Eva Jinek. De presentatrice kreeg de vakprijs voor haar gesprek met politicus Farid Azarkan. De politicus probeerde destijds uit te leggen hoe zijn partij DENK een nepcampagne testte met pittige uitspraken die van de PVV leken te komen.

IJzige blik

„Het is Jinek op haar best, DENK op zijn lelijkst", aldus tv-recensent en jurylid Angela de Jong van het AD over het gesprek met Azarkan. „De DENK-politicus probeerde zijn gebrek aan argumenten te verhullen met veel geschreeuw en jij-bakken. In plaats van terug te schreeuwen, kiest Jinek er op het juiste moment voor om in te houden en het bij een ijzige blik te laten."


Views

2k+

Gemaskerde gek moordt er op los in Halloweenparkvideo icon
00:00

In samenwerking met Hell Fest

15 OKT 2018

Gemaskerde gek moordt er op los in Halloweenpark

Een seriemoordenaar heeft in Amerika zijn slachtoffers zorgvuldig gekozen tijdens een Halloweenfeest in een themapark. Mocht je al je twijfels hebben om zo’n eng feest te bezoeken, laat staan in een Halloween themapark…

Na het zien van de film Hell Fest ga je waarschijnlijk nooit meer. Vanaf donderdag 18 oktober draait deze gruwelijke Halloween-ride voor thrillerseekers en adrenaline-junkies op het witte doek vol rode spetters.

Zombies, monsters en moordenaars

Hell Fest draait om een groep vrienden die een bloedstollend horroravontuur beleven. Zombies, monsters, moordenaars en demonen jagen de bezoekers van het Halloweenfeest de stuipen op het lijf, maar één gemaskerd persoon draagt zijn outfit niet voor het verkleedfeestje. Die draagt zijn masker om onherkenbaar te kunnen moorden. En de vrienden en andere parkbezoekers maar denken dat het er allemaal bij hoort…

De makers van The Walking Dead en het bedrijf achter de SAW-films en The Cabin in the Woods, werkten samen aan deze nieuwe horrorsensatie, die vanaf deze week in de bioscoop te zien is.


Views

1k+

Verloving Ariana Grande en Pete Davidson afgeblazen

Ariana Grande en Pete Davidson waren nog geen zes maanden verloofd. / Foto: EPA

Foto van 'Merel Driessen'

15 OKT 2018

Het zal nog even duren voordat we Ariana Grande in een witte bruidsjurk zullen zien schitteren. Nog geen half jaar nadat de zangeres zich met Pete Davidson heeft verloofd, zijn de twee uit elkaar.

Nieuwswebsite TMZ meldt dat Ariana en Pete het nu niet de juiste tijd vinden voor een relatie. Volgens bronnen dichtbij TMZ hebben de twee hun relatie dit weekend verbroken. Ze zouden nog steeds van elkaar houden, maar zijn niet meer verliefd zijn op elkaar.

Kostbare ring


Views

3k+

De herrijzenis van Beau van Erven Dorens

Met zijn eigen Beau Five Days Inside sleepte hij uiteindelijk de Televizier-ring in de wacht. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

12 OKT 2018

Donderdagavond sleepte Beau van Erven Dorens na lange tijd niet één maar twee Televizier-ringen in de wacht. Beau's carrière raakte een beetje in het slop toen hij begon bij SBS. In 2015 vetrok hij bij de zender en steeg hij weer in populariteit. Drie jaar later is hij de grote winnaar van het Gouden Televizier-Ster Gala!

De 47-jarige Beau draait al heel wat jaartjes mee in de televisiewereld, maar het is de eerste keer dat hij de prestigieuze prijs mee naar huis mag nemen. Hij won de prijs voor het beste televisieprogramma met Beau Five Days Inside en de prijs voor beste presentator.

Beau en zijn vrouw Selly. Foto ANP


Views

2k+

Zien we Blake Lively straks weer in een tv-serie?

Blake Lively. Foto: ANP

Foto van 'Elselotte Smink'

12 OKT 2018

In september was het elf (!) jaar geleden dat we voor het eerst kennis konden maken met Miss Serena van der Woodsen in de stationshal van Grand Central: de legendarische openingsscène van de bekende tv-serie Gossip Girl. Ah, the memories.

Na de serie richtte Serena, oftewel Blake Lively, zich vooral op films. Maar daar komt verandering in! De actrice heeft een contract getekend met Amazon voor een nieuwe serie.

Het draait om de fashionwereld


Views

2k+

Temptationtrouwerij op komst: Pommeline en Fabrizio

Pommeline en Fabrizio. Foto: Instagram @pommelinetilliere

Foto van 'metronieuws'

11 OKT 2018

Zaten we een tijd geleden nog aan de buis gekluisterd om alle misere en juicy drama van Temptation Island te aanschouwen, vliegen nu de verlovingen ineens om de oren.

Er heeft zich namelijk opnieuw (na Niels en Rosanna) een ‘Temptation Island’-koppel verloofd. Pommeline en Fabrizio hebben op Instagram het heugelijke nieuws gedeeld.

Sinds april een stel


Views

3k+

Grenzen worden overschreden in nieuwe film Rafaël

Rafaël draait sinds deze week in de Nederlandse bioscopen

Foto van 'Lisa Vermeij'

11 OKT 2018

Wat zou jij doen voor de liefde? Zou je grenzen overschrijden om bij de liefde van je leven te zijn? Vanaf deze week draait de Nederlandse film Rafaël in de Nederlandse bioscopen. Het romantische drama is gebaseerd op ware gebeurtenissen en vertelt het aangrijpende en soms ongelooflijke verhaal van de Nederlandse Kimmy en Tunesische Nazir.

Het verhaal dat in 2011 zelfs het wereldnieuws haalde, verscheen eerder in boekvorm in de gelijknamige roman van schrijfster Christine Otten. Rafaël is gebaseerd op het verhaal van de Eindhovense kapper en haar Tunesische man dat in 2011 wereldnieuws werd. Het koppel was onlangs getrouwd en wil voor de bevalling naar Nederland.

Nazir wordt bij de grenzen tegengehouden omdat de huwelijkspapieren niet blijken te kloppen. In Rafael zien we hoe Kimmy alles op alles zet om Nazir naar Nederland te krijgen. Nazir kiest er op zijn beurt voor om illegaal de oversteek naar Europa te maken. Melody Klaver (28) speelt de rol van Kimmy en de rol van Nazir wordt gespeeld door Nabil Mallat (30).


Views

7k+

Ronnie Flex komt met eigen kledinglijn

Ronnie Flex treedt op tijdens de derde dag van het muziekfestival Pinkpop. / ANP

Foto van 'metronieuws'

11 OKT 2018

Waar het voor Amerikaanse muzieksterren heel gewoon is om een kledinglijn uit te brengen, is het dat in Nederland nog niet. Rapper Ronnie Flex brengt hier verandering in door zijn eigen kledinglijn op de markt te brengen.

Samen met modemerk CoolCat, van ondernemer Roland Kahn, brengt hij een eigen collectie uit. De rapper treedt daarmee in de voetsporen van Kanye West, Rihanna, en Pharrel Williams.

Wens


Views

1k+

Maan onder vuur na optreden in DWDD

Maan op de rode loper van de galapremiere MAMMA MIA! / ANP

Foto van 'metronieuws'

11 OKT 2018

Zangeres Maan de Steenwinkel zat woensdagavond aan tafel bij de Wereld Draait Door, waar zij het lied Het Dorp zong van Wim Sonneveld. Al snel werd duidelijk dat veel kijkers dit geen succes vonden.

De zangeres was te gast om te praten over nummers die bepalend voor haar zijn geweest in haar leven. De Steenwinkel vertelde dat het lied van Wim Sonneveld heel belangrijk voor haar is geweest. „Het is een van de lievelingsliedjes van mijn moeder en ik luisterde het veel in mijn kinderjaren. Als ik voor het ontbijt naar beneden kwam, stond die muziek vaak op.”

Twitter


Views

3k+

'Expeditie verdient de Ring meer dan Luizenmoeder'

In Kamp Zuid hebben al drie mensen de moed opgegeven. Ze zijn vroegtijdig naar huis vertrokken. Foto: Olivier Thijssen

Foto van 'Johan van Boven'

11 OKT 2018

Heimwee, verveling, ruzie en gedachten die al terug in Nederland zijn. Deze ingrediënten zorgden ervoor dat er al vier deelnemers van Expeditie Robinson hebben opgegeven en het onbewoonde eiland vroegtijdig hebben ingeruild voor hun normale leven. I Am Aisha, Josylvio, Tony Junior en Donny Roelvink gooiden de handdoek in de ring.

Dit tot grote verbazing en frustratie van Carlos Platier Luna, de winnaar van Expeditie Robinson 2017. Dat seizoen maakt donderdagavond kans op de Gouden Televizier-Ring, maar er bestaat lichte vrees dat de opgevers van dit seizoen een negatieve invloed hebben op het stemgedrag van de kijkers. „Ik hoop natuurlijk dat het niet het geval zal zijn”, aldus Carlos. „Ons seizoen was onvergetelijk, omdat er na zeven jaar eindelijk weer onbekenden meededen en dat er voor het eerst een unieke mix van BN’ers en onbekende mensen was. Voor mij kwam een droom uit toen ik het programma won. En zo hebben heel veel kijkers het thuis ook beleefd. Dan zou het doodzonde zijn als toevallig een paar opgevers dat beeld nu verstoren.”

Spelletje


Views

1k+

Likeability of 5

Vonk slaat over tussen Saskia Noort en Kluun

Kluun en Saskia Noort zouden al langer vrienden zijn. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

10 OKT 2018

Er hangt liefde in de lucht bij bestsellerauteurs Saskia Noort en Kluun. De twee ontdekten deze zomer dat ze meer voor elkaar voelen dan alleen een vriendschap.

Het schrijverskoppel verscheen al langere tijd samen in het openbaar. Ze gingen samen naar boeken-events en filmpremières. De woordvoerder van Saskia Noort (51) heeft aan NU.nl bevestigd dat Kluun (54) en Saskia al lange tijd goede vrienden zijn, maar sinds de zomer zijn ze elkaar wat vaker gaan zien.


like
user_f411d3c6001d46544252a1a9c52d485b66cd0e84_avatar

Views

3k+