Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 19 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Katja en Georgina weer samen in film

Producent Umami Media en distributeur Independent Films, maakte vrijdagochtend bekend dat Georgina Verbaan en Katja Schuurman, voor het eerst in 17 jaar weer samen in een film te zien zullen zijn. Samen met Edwin Jonker zullen zij de rollen van schurken vertonen in de nieuwe Nederlandse film De Club van Lelijke Kinderen.

Verbaan en Schuurman speelden eind jaren negentig jarenlang de zusjes Jessica en Hedwig Harmsen in soapserie GTST. Daarna waren zij nog samen te zien in de iconische bioscoophit Costa! (2001) en de serie Medea die Theo van Gogh vlak voor zijn dood maakte. De opnames van De Club van Lelijke Kinderen gaan vrijdag van start.

Flaporen

In De Club van Lelijke Kinderen, de verfilming van het gelijknamige boek van Koos Meinderts, moet de elfjarige Paul, een jongen met grote flaporen, mee op schoolreisje. Al snel komt hij er achter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met een aantal andere kinderen ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met het regime van de president.

Verbaan, Schuurman en Jonker spelen de hulpjes van de president. Andere rollen zijn voor Jelka van Houten, Jeroen van Koningsbrugge en Maan de Steenwinkel. De familiefilm is een coproductie van Umami Media en Shooting Star (De Dirigent, Pietje Bell). De film moet in oktober 2019 in de bioscopen te zien zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.