Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 31 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Documentairemaakster: ‘Famke wordt onderschat’

Documentairemaakster Elza Jo Tratlehner maakte een documentaire over Famke Louise, waarin de rauwe en echt kant van de zangers naar voren komt. „Ik denk dat heel veel mensen Famke onderschatten en ik denk dat het goed is om te zien hoe Famke echt in elkaar zit” aldus Tratlehner.

Heel heftig

Vier maanden is de negentienjarige vlogster gevolgd. Elza vond het „erg indrukwekkend om te zien hoe het leven van een superster samengaat met dat van een meisje van negentien die bij haar moeder in Hoogezand aan tafel haar hart uitstort.”

In de docu is onder meer te zien hoe Famke Louise omgaat met de roem en haar haters. Famke Louise zegt het „superbijzonder” te vinden dat ze op haar negentiende een documentaire krijgt. „Voor mijn gevoel ben ik gewoon Famke. Het is moeilijk te realiseren wat er allemaal speelt.”

Naast bijzonder vindt ze de docu ook „heel heftig. In vier maanden is zoveel gebeurd, echt niet normaal. Ik denk als je een jaar zou moeten filmen dat je dan wel acht series zou kunnen maken. Echt ziek.”

Emotionele momenten

Over wat er allemaal te zien zal zijn wil Famke Louise weinig loslaten. Wel denkt ze dat kijkers verrast zullen zijn. „Ik vertel over dingen die best gevoelig liggen en best persoonlijk zijn. Ik denk dat mensen mij vooral beter leren kennen en anders naar me gaan kijken. Er zitten best emotionele momenten in. Maar wel heel mooi, ik ben er wel heel trots op en blij dat ik het heb gedaan.”

De documentaire is op 4 november eenmalig in de bioscoop te zien. Na de première in Pathé Tuschinski in Amsterdam is de vierdelige serie te zien via Videoland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.