Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 22 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Peter R. de Vries in tranen om Nicky Verstappen

Soms kan een zaak je zo erg in beslag nemen, dat zelfs een stoere vent in tranen uitbarst als er eindelijk een einde in zicht lijkt te komen. Dat gebeurde dan ook bij Peter R. de Vries toen hij vandaag over de zaak Nicky Verstappen praatte in RTL Boulevard.

‘Als we jou niet hadden’

In de uitzending zijn beelden van vroeger te zien, waarin De Vries al bezig was met de zaak. Het is één van de moordzaken waar de misdaadverslaggever al vanaf het begin bij betrokken was en waarbij hij altijd heeft gevochten om de dader van de moord boven water te halen. „Als we jou niet hadden gehad, zou het onderzoek al 19 jaar stil hebben gelegen”, zei Berthie, de moeder van Nicky Verstappen woensdagochtend in een persconferentie.

„Al die jaren stond je dag en nacht voor ons klaar. Zelfs in je vakantie konden we je bellen. Het was je nooit te veel.”

Ajax-shirt

In één van de video’s van Peter R. de Vries die over de zaak gaat, zei hij: „Geloof me. Ik zou bijna zelf een moord doen om deze dader te kunnen pakken.” Hij laat ook zien dat hij een Ajax-shirt op zijn kantoor heeft hangen, dat eigenlijk bestemd was voor het graf van Ajax-fan Nicky, maar net te laat binnen was gekomen. „Sindsdien hangt het hier bij de deur en daar blijft het ook hangen tot de zaak is opgelost.”

„Dat Ajax-shirt hangt altijd bij mij op kantoor”, legt De Vries uit in de uitzending van RTL Boulevard. ,,Dat heb ik al die jaren elke dag gezien een aantal keren en dat herinnerde mij eraan dat de zaak onopgelost was en dat er werk aan de winkel was.”

Hij vervolgt, duidelijk geemotioneerd: „Vanmorgen was ik heel vroeg wakker, om half 7 en toen heb ik Berthie een berichtje gestuurd, een foto van dat Ajax-shirt en gezegd: ‘Ik heb altijd gezegd dat het zou blijven hangen tot de zaak is opgelost, maar ik kan je nu vertellen dat ik dat shirt mijn hele leven mee neem. Dat blijft altijd hangen bij mij als herinnering en eerbetoon aan Nicky”.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.