D. van Aken
D. van Aken Entertainment 7 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Homeland stopt

Slecht nieuws voor de fans van Homeland: Carrie Mathison gaat met pensioen. Er komt nog één seizoen van de populaire serie en dan stopt het.

Claire Danes

De geruchten dat de serie zou stoppen gingen al langer. Hoofdrolspeler Claire Danes deed daar ook de laatste tijd een aantal uitspraken over, maar nu is de kogel officieel door de kerk. Showtime President en CEO David Nevins heeft het nieuws bevestigd: seizoen acht is het laatste seizoen van Homeland.

Het besluit om te stoppen met de serie is volgens Nevins gemaakt door Danes zelf en de bedenker van de serie Alex Gansa.

"Aan het einde van het laatste seizoen begon het idee bij hun te spelen om te stoppen. Ik heb toen gezegd dat ze er een paar maandjes over moesten slapen", aldus Nevins maandag. Uiteindelijk vonden alle partijen het een goed moment om er een einde aan te breien.

De opnames van het afscheidsseizoen beginnen aan het begin van 2019. Halverwege dat jaar moet het ook uitgezonden worden bij Showtime. Er zijn verder nog geen details bekend over bijvoorbeeld filmlocaties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.