Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 8 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Met Beauty and the Beast even weg van de ellende

De Disneymusical Beauty and the Beast gaat zondag in première in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Op weg naar die première komen de hoofdrolspelers aan het woord. Deel 2: Loeki Knol (Hamelen, Annie), oftewel mevrouw Theepot.

Wat voor dame Theepot gaan we zien?

Een warmhartige zorgzame vrouw, die net als de overige personeelsleden van het kasteel betoverd is en versteent. Als extra zorg heeft ze haar kind, die een theekopje wordt. Ze is als de dood dat ze haar kind gaat verliezen.

Hoe kwam men eigenlijk bij jou uit?

Ik heb rollen gespeeld bij Albert Verlinde. Hij ging naar Stage Entertainment en ik ging mee. Men vraagt me wel vaker voor een rol van een goed en lief mens, haha.

Wat was jouw kennismaking ooit met Beauty and the Beast?

Ik zag tien jaar geleden de versie met Chantal Janzen. Toen zag ik het prachtige verhaal, dat schoonheid van binnen zit. Ik vind het thema helemaal van deze tijd, in zo’n oppervlakkige wereld als waarin we leven.

Veel mensen zullen komen kijken, maar voor wie over de streep moet worden getrokken: waarom moeten zij deze musical zien?

Je komt door verhaal, muziek en decors even helemaal los van het hedendaagse bestaan, van IS en allerlei andere wreedheden.

Wie is voor jou een beauty en wie een beast?

Die bestaan voor mij niet. Elk beest heeft wel iets goeds en elk goed persoon heeft wel wat mindere kantjes. Zo zal ik zelf ook iets van een beauty en iets van een beast hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.