Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 19 okt 2015
Leestijd: 2 minuten

Matteo: Zeg nooit nooit tegen Soldaat van Oranje

De beroemde film Fatal Attraction (1987, zes Oscarnominaties) gaat maandagavond in DeLaMar in Amsterdam als toneelvoorstelling in première. Michael Douglas en Glenn Close heten nu Matteo van der Grijn en Loes Haverkort. De succesvolle advocaat die vreemdgaat en zijn vrouw die hem achtervolgt, zijn gebleven, net als de bekendste scene: het konijn dat kokend in een pan wordt aangetroffen. Matteo van Grijn, de eerste Soldaat van Oranje in de succesmusical, speelt de vreemdganger.

Loes gedropt

Zei je snel ja tegen zo’n titel?

Nou, nee. Doorslaggevend was het meedoen van Loes, waarmee ik in Soldaat speelde. Ik had zelf haar naam gedropt, omdat ik vond dat ik met Loes weer iets te geks zou kunnen maken.

Fatal Attraction stond onlangs op West End, Londen. Gezien?

Nee, die kans heb ik niet gehad en ik had het misschien ook niet gewild. Je houdt de beelden toch in je achterhoofd. De film heb ik wel gekeken, dat is iets heel anders.

In Londen vergeleken recensenten het stuk met de film en ze vonden het vervolgens niets. Is dat gevaar er nu ook?

Die film is blijkbaar een houvast, maar ik hoop dat men het los kan gaan zien. De film heeft spanning, maar is wel wat gedateerd natuurlijk.

De vrouw waarmee je personage vreemdgaat (de rol van Haverkort, red.), blijkt een enorme gek. Heb je dat weleens in je omgeving meegemaakt?

Gelukkig niet, dit is ook wel heel extreem, hoor. Een kind ontvoeren, een konijn koken, een moord proberen te plegen, het is nogal heftig. Volgens mij wil niemand zoiets meemaken, dat is niet te doen.

Je speelt een rol van Michael Douglas, een grote meneer…

Ach, was dat met Soldaat van Oranje ook niet het geval?

750 keer

Gaat het in je leven nog veel over die musical?

Ja, heel vaak. Dat zal ook altijd bij me blijven.

Keer je nog voor een tweede keer in Soldaat terug?

Ik heb het 750 keer gespeeld, dat lijkt me een mooi aantal, haha. Maar zeg nooit nooit. Voor de gein zeg ik weleens: als het ooit stopt, moeten we iedereen van het begin weer bij elkaar halen. Productioneel onmogelijk natuurlijk, maar goed.

Als Loes Haverkort er maar weer bij is?

Uiteraard!

https://twitter.com/paulabangels/status/655999599224729600

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.