Pinkpoprecensie: Elbow krijgt publiek niet mee

12 juni 2015 om 23:25 door Mario Wisse
Pinkpoprecensie: Elbow krijgt publiek niet mee
Guy Garvey van Elbow kijkt licht vertwijfeld richting Pinkpop-publiek./Foto: Bart van der Putten

Elbow
Mainstage
Vrijdagavond 20.15 - 21.15 uur

De show: Iedere Nederlandse festivalbaas die Elbow programmeerde de afgelopen jaren wist een ding zeker: succes verzekerd. Maar de liefde lijkt een beetje bekoeld: bij het Elbow-optreden op de Mainstage van Pinkpop vrijdagavond wilde de vonk naar het publiek maar niet overslaan. Dat lag niet eens aan frontman Guy Garvey en zijn band: de liedjes zijn nog net zo goed als een paar jaar geleden en ze worden nog net zo mooi uitgevoerd. Maar we weten inmiddels dat we worden geacht mee te wuiven bij 'One Day Like This' en 'Lippy Kids' en dat het sympathieke jongens zijn - het is alleen een beetje uitgewerkt allemaal.

Hoogtepunt: Nee, we zeggen het niet graag: maar het hoogtepunt van Elbow op Pinkpop was het moment dat Guy Garvey 'Grounds For Divorce', het laatste nummer van de set, aankondigde. Na de scheiding was er vooral opluchting.

Eindcijfer: 6

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!