Showbizz

Kuipers in het theater

André Kuipers: van raket naar volle theaters

André Kuipers: Ruimtevaart maakt onderdeel uit van ons leven. / Walter Kallenbach

Foto van 'Erik Jonk'

14 SEP 2015

Astronaut André Kuipers trekt met zijn verhalen een jaar lang de theaters langs. Zijn bejubelde college brengt hem zondag zelfs in Carré. Hij zal er vertellen dat leven op 100 miljard planeten best waarschijnlijk is.

Koninklijk Theater

,,Zó, hier is het mooi rood en zwart zeg.” Mooie constatering van André Kuipers, onze laatste astronaut in de ruimte, als je weet dat hij 204 dagen lang ver boven de aarde het heelal heeft kunnen bekijken. Kuipers zegt het in de artiestenruimte van de Rijswijkse Schouwburg. Ondanks dat het KNMI voor Zuid-Holland vandaag code oranje voor storm en bliksem heeft afgegeven, zal hij een theatercollege geven voor 700 bezette stoelen. Een jaar lang heeft Kuipers de ruimte ingeruild voor volle theaters. Komende zondag brengt zijn voorstelling hem zelfs in Koninklijk Theater Carré, waar Claudia de Breij een gastrol zal spelen en vier gelukkigen in de zaal met Kuipers mogen sterren kijken vanaf het Carrébalkon.

Kuipers is totaal relaxed, een uurtje voordat hij de uitverkochte Rijswijkse zaal betreedt. ,,De techniek is getest en dan weet ik dat het goed komt.” Hij vertelt nu eenmaal graag over de ruimtevaart. ,,Als astronaut dien je ook ambassadeur van die ruimtevaart te zijn, dus veel lezingen gaf ik al. Dat was altijd voor besloten groepen, dus dan moest je bijvoorbeeld bij de brandweer of de douane horen om te kunnen luisteren. Mensen vroegen me wanneer ze ook bij een lezing konden zijn en zo is het idee voor een theatercollege ontstaan. Ik vond dat eerst maar gek, want ik ga niet dansen of zingen ofzo."

Vonk en DWDD

,,Ondertussen zag ik ook de interesse voor wetenschap, als het op een leuke manier gebracht wordt. Kijk naar Freek Vonk, kijk naar colleges van De Wereld Draait Door. Mijn eerste twintig optredens raakten uitverkocht, dus nu is er een grote tournee met negentig voorstellingen. Ik hoop duidelijk te maken dat techniek en wetenschap iets leuks is door te vertellen over ons werk in de ruimte, maar ook dat de aarde mooi en tegelijkertijd kwetsbaar is. Dat lukt, ik zie mensen van 8 tot 80 in de zaal, van kinderen, punkers tot ingenieurs.”

‘André Kuipers, een unieke inkijk in het leven van een astronaut’, dat is de naam van deze ruimteles. Les geeft hij ook voor groep 7 op basisscholen. In samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap maakt hij kinderen in een Collegetour warm voor ruimtevaart en techniek. Waarom eigenlijk, als de gemiddelde mens bijna 0 procent kans heeft om ooit in een raket te zitten? Dat ziet de verslaggever fout.

Voor iedereen

,,Omdat iedereen de ruimtevaart gebruikt. Mensen moeten beseffen dat het een onderdeel van ons leven is. Je gebruikt ruimtevaart met je navigatie in de auto, als je iemand belt in Amerika en als je het weerbericht op tv kijkt. Bovendien wordt ruimtevaart gebruikt voor aardobservatie en kan luchtvervuiling, ontbossing, dijkbewaking en de opwarming van het klimaat worden gezien. Nederland is daar door instanties als het KNMI en TNO erg goed in."

Tekort aan technici

,,Het is daarom jammer dat het onderwijs nog te weinig duidelijk maakt hoe belangrijk wetenschap en techniek zijn en er een tekort aan technici is. Een smartphone wordt al als gewoon beschouwd, maar er zijn mensen die dat hebben bedacht, gebouwd en getest. Techniek en wetenschap zijn saai en voor nerds, dat wordt nog vaak gedacht. Het is juist spannend, er is toekomst in en het is goed voor jou en de maatschappij.”

Terug naar Carré. ,,Ja mooi, ik ben toch een geboren en getogen Amsterdammer. Ik heb er één keer eerder op het toneel gestaan, om een Televizier Ring aan Ali B uit te reiken, haha. Ik word er niet zenuwachtig van hoor. Of ik nou voor twee of tienduizend mensen praat, ik doe het even graag. Magisch is Carré wel, dat geef ik toe, maar bij elk theater vind ik het nog bijzonder dat mijn poster op het raam hangt."

Boeiend en nuttig

,,Ik ben een arts van origine. Dat word je omdat je het zelf boeiend vindt en je nuttig kunt zijn. Een arts is totaal niet bezig met op een podium staan, daar doe je het niet voor. Carré had ik toen nooit kunnen bedenken, net als mijn ambassadeurschap voor het Wereld Natuur Fonds of dat de live-uitzending van mijn landing het best bekeken tv-programma van 2012 werd. Of dat ik de Top 2000 op de radio ooit vanuit de ruimte zou mogen openen. Fantastisch, want daar ben ik fan van.”

Maakt Kuipers eigenlijk nog eens kans op een ritje ruimte? ,,Poeh… Het zou kunnen, maar ik ga met pensioen op mijn zestigste en er zijn nog landen binnen de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) die nog nooit een astronaut naar boven hebben gehad. ESA heeft recht op één vlucht per jaar. De kans dat ze mij nog een keer vragen, acht ik politiek gezien erg klein. Maar als het gebeurt, nee, dan ik dat niet weigeren.”

De show

,,Ik neem jullie mee op reis naar het heelal, best een rare plek. We horen er als mensen helemaal niet thuis, net als onder water. Maar wetenschap is de reden om toch die ruimte in te gaan”, zegt André Kuipers aan het begin van zijn theatercollege. Het tekent meteen de 2 uur en 45 minuten durende avond. Niks geen moeilijke ruimtevaarttaal, maar juist toegankelijke en vaak vermakelijke kost voorzien van talloze foto’s en video’s. Dromers, denkers, doeners en durfals heb je nodig om met 28.000 kilometer per uur in een 80 bij 100 meter groot ruimtestation ISS (,,niet zo’n handige naam tegenwoordig”) rond de aarde te vliegen."

Met die snelheid kreeg Kuipers toch de boot naar Texel op de foto en zag hij dat het kassengebied in het Westland het felst verlichte stukje wereld is. Zestien keer per dag zag hij de zon op en onder gaan en boven en onder bestaat in het heelal niet. Wie zulke feitjes reuze-interessant vindt: ga vooral naar Kuipers’ college. Vragen stellen is na afloop toegestaan, net als vragen om een handtekening. Oh ja, onze ruimteheld vertelt ook waarom hij eelt óp zijn voeten had in plaats van eronder, toen hij op aarde terugkeerde; hoe een tochtje dampkring gaat bij 2000 graden Celsius en waarom hij het waarschijnlijk acht dat er meer leven in het heelal is dan mens, dier en plant. Hij schat op zo’n 100 miljard planeten…

De lange tournee duurt tot en met 4 april 2016. De show in Carré begint zondag om 14.00 uur. Info: www.andrekuipers.com.

Paspoort

* André Kuipers (56) werd geboren in Amsterdam, heeft drie dochters en een zoon.

* Hij studeerde geneeskunde (Uva) en onderzocht desoriëntatie bij jachtvliegers.

* Sinds 1999 maakt hij deel uit van het Europese astronautenteam (Europese Ruimtevaartorganisatie ESA).

* Kuipers is de derde Nederlander in de ruimte.

* Lodewijk van den Berg en Wubbo Ockels (beiden in 1985) gingen hem voor.

* Zijn eerste ruimtereis van 11 dagen begon op 19 april 2004 (Delta-Missie).

* Kuipers vertrok vanuit Kazachstan naar het internationale ruimtestation ISS.

* De tweede reis begon op 21 december 2011.

* Deze vlucht duurde 193 dagen.

Lees ook: André Kuipers schrijft Sinterklaasboek.


Onbekend gezicht, grote stem: Nyassa is Tina Turner

Onbekend gezicht, grote stem: Nyassa is Tina Turner

Nyassa Alberta. / Foto: Roy Beusker

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

Na een maandenlange zoektocht heeft musicalproducent Albert Verlinde zijn Queen of Rock ’n Roll gevonden. Nyassa Alberta speelt vanaf februari Tina Turner in de musical TINA.

De geboren Groningse is voor Nederland een onbekend gezicht (ze was jaren geleden alleen in de voorlaatste Lion King in Scheveningen te zien). Voor Duitsland is zij dat allesbehalve. Alberta speelde en zong er in niet minder dan dertien musicals, waaronder Sister Act, The Body Guard, Hair en We Will Rock You.

Onbekend gezicht, grote stem: Nyassa is Tina Turner

Nyassa Alberta. / Levin den Boer | ANP


Streetlab is terug, althans voor 24 uur

De presentatoren van Streetlab. Credits: Tomek Dersu Aaron

Foto van 'Quincy Brouwer'

GISTEREN

De jongens van Streetlab zijn terug. In een eenmalige live uitzending zullen de vier presentatoren hun kijkers 24 uur vermaken.

Anderhalf jaar nadat Streetlab stopte, zijn Jasper Demollin, Stijn van Vliet, Daan Boom en Tim Senders terug met een nieuwe show. Het idee kwam naar voren toen de vrienden zo’n jaar geleden in de kroeg zaten. „Toen we bij elkaar kwamen, ging het weer kriebelen. Maar het moest wel iets nieuws zijn”, zegt Tim, de blonde krullenbol. „Toen kwamen we op het idee van deze show. We vullen hem in als een echt tv-kanaal. Dus we hebben een ochtendshow, kinder-tv, een soort Nederland in beweging én eigen talkshows”, vervolgt hij. Stijn vult aan: „Het is ook wel grappig dat zo’n idee ontstaat op een servetje in een kroeg. Dat we het nu daadwerkelijk ook uitvoeren is heel vet.”

Gasten


Filmmuziekhelden voor het eerst live in Nederland

Filmmuziekhelden voor het eerst live in Nederland

Thomas Bergersen (links) en Nick Phoenix. / Foto's: Two Steps From Hell

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

Two Steps From Hell brengt populaire filmtrailermuziek volgend jaar tot leven in AFAS Live in Amsterdam. Het producersduo, bij leven al legendes als het gaat om film- en gamemuziek, komt voor het eerst met liveshow naar Nederland. Dat gebeurt op op 25 april.

Het duo bestaat uit Thomas Bergersen en Nick Phoenix. Zij brengen tijdens Two Steps from Hell Live met een orkest en koor hun geliefde filmtrailerproducties live. De componisten zijn bekend van producties voor onder anderen Avengers: Endgame, The Dark Knight en Game of Thrones en games zoals Resident Evil 6 en Assassin's Creed IV: Black Flag. Hun YouTube-kanaal heeft inmiddels meer dat 4,75 miljard streams behaald.

Europese tour


Sunnery & Ryan: Muziek is onze drugs!

Foto: The Media Nanny

Foto van 'Lisa Vermeij'

17 OKT 2019

Sunnery James en Ryan Marciano draaien al heel wat jaartjes mee in de house-scene. Dertien jaar om precies te zijn. Na een zomer vol met festivals en clubavonden zijn ze terug in hun geliefde Amsterdam. 18 oktober staan ze in de AFAS Live met hun nieuwe shows: Exposed.

De heren beloven een nieuwe meer rauwe en edgy kant van zichzelf te laten zien. Is dit het begin van iets nieuws of misschien toch het einde? Metro sprak met de top-dj’s over hun carrière, social media, de veranderingen in muziek en seks, drugs and rock en roll.

Vertel, wat kunnen we verwachten van Exposed?
Ryan: Het is wat rauwer dan dat ons publiek van ons gewend is. We willen laten zien wat ons de afgelopen jaren heeft geïnspireerd. Wij begonnen in 2006 met draaien, toen waren we jonge honden, inmiddels zijn we gegroeid in ons werk. Het publiek gaat een nieuwe kant van ons zien.


Britse realityshow: 'Word vegetariër, of eet je huisdier op'

Schaap/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

17 OKT 2019

Het wel of niet eten van vlees, is een topic dat steeds meer voorbijkomt in de dagelijkse gesprekken. Maar een Britse realityshow wil de discussie een nieuwe invalshoek gegeven.

Het gaat om Meat The Family, dat volgend jaar op tv komt. In deze serie krijgen Britse gezinnen een keuze: ze worden of vegetariër of ze eten hun eigen - voor de show gekregen - huisdier op. En dat leidt uiteraard tot de nodige discussie en emoties op het scherm.

Varkentje


Marco Borsato had verhouding met pianiste Iris Hond

Marco Borsato had verhouding met pianiste Iris Hond

Tien jaar geleden heeft Marco Borsato (52) een relatie gehad met pianiste Iris Hond (32). /ANP

Foto van 'Metro'

17 OKT 2019

Tien jaar geleden heeft Marco Borsato (52) een relatie gehad met pianiste Iris Hond (32). Dit geven zij toe in een verklaring aan weekblad Privé. Privé zegt echter te weten dat de verhouding pas dit jaar is geëindigd, maar dat wordt ontkend door zowel de zanger als de pianiste. 

Borsato is sinds 1997 getrouwd met Leontine (51), zij hebben drie kinderen. Luca (20), Senna (18) en Jada (16). Hond is te zien in de tv-datingshow Iris en de 12 dates op Net5. In dat programma gaat ze op zoek naar ware liefde.

Huwelijk heeft verhouding weerstaan


wow
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Jennifer Aniston maakt Instagram-debuut met bijzondere foto

Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

15 OKT 2019

Jennifer Aniston heeft dinsdag haar debuut gemaakt op Instagram en dat deed ze gelijk met een iconische foto. De actrice deelde een foto met haar lieftallige Friends-collega's.

Op de foto staan Lisa Kudrow, Courteney Cox, David Schwimmer, Matthew Perry en Matt LeBlanc. De populaire serie Friends bestaat dit jaar precies 25 jaar. Het 25-jarige jubileum van Friends wordt gevierd met de productie ‘Friends 25: The One With The Anniversary, die vanaf 20 oktober in de bios is te zien.


HBO werkt aan spin-off serie van Grease!

Ken jij Sandy en Danny nog? Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

15 OKT 2019

Streamingdienst HBO werkt aan een nieuwe spin-off-serie gebaseerd op de hitfilm Grease uit 1978. Dat meldt The Hollywood Reporter. Eerder werd al aangekondigd dat er ook een bioscoop-prequel in de maak is, die plottechnisch het verhaal vertelt vóór de wereldberoemde film met John Travolta en Olivia Newton John.

Rydell High

Grease vertelt over Sandy en Danny, die elkaar op vakantie ontmoeten en verliefd worden. Als Sandy verhuist en op dezelfde school als Danny belandt, blijkt hij een heel andere jongen dan hij in de zomermaanden leek te zijn. Het tweetal gaat in het origineel naar Rydell High; dat zal ook de titel van de nieuwe serie worden.


Ewout Genemans over Verslaafd: 'Niet altijd iemand onder een brug'

Ewout Genemans over Verslaafd: 'Niet altijd iemand onder een brug'

Ewout Genemans (links) en interventionist Maarten Dammers helpen in Verslaafd mensen van hun afhankelijkheid af te komen. / ANP

Foto van 'Amarins de Boer'

15 OKT 2019

In Verslaafd worden zes kandidaten geholpen met hun verslaving. Dinsdagavond verschijnt op RTL 4 een nieuw seizoen.

Ons land telt zo’n 1,8 miljoen verslaafden, blijkt uit cijfers van verslavingsinstelling Jellinek. Het gaat dan om alcohol, tabak (meer dan twintig sigaretten per dag), drugs, gamen en gokken. In het programma Verslaafd wordt het topje van die ijsberg geholpen. In het nieuwe seizoen neemt naast het vaste gezicht Peter van der Vorst nu ook Ewout Genemans de helft van de afleveringen voor zijn rekening. Samen met interventionist Maarten Dammers helpen ze mensen van hun afhankelijkheid af te komen.

Aangezien Peter van der Vorst nu directeur content is bij RTL, had hij geen tijd meer om alle afleveringen te presenteren. Ewout Genemans werd daarom gevraagd drie episodes van zijn baas over te nemen. „Dat is een hele eer”, zegt Genemans. „Maar tegelijkertijd ook wel spannend.”


Familie wil kersthit Bing Crosby op nummer 1

Bing Crosby / ANP

Foto van 'Ingelise de Vries'

14 OKT 2019

Kerst zelf mag dan nog even duren, de marketingmachines zijn alweer op volle gang. Ook in de muziekindustrie. De familie van Bing Crosby wil namelijk zijn hit White Christmas op nummer 1 in de hitlijsten hebben.

White Christmas van Bing Crosby uit 1942 is een van de meest bekende kerstliedjes uit de geschiedenis, maar de plaat heeft in meer dan 75 jaar nog nooit op nummer 1 gestaan in de Britse hitlijsten. De familie van de vermaarde zanger hoopt dat daar verandering in komt als volgende maand een nieuw album met daarop de genoemde single uitkomt.


Jeugdserie van VPRO maakt kans op Emmy

Acteur Ferdi Stofmeel / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

14 OKT 2019

Jeugdserie De regels van Floor is genomineerd voor een International Emmy Kids Award. De VPRO-reeks maakt kans op het beeldje voor beste serie, zo onthulde de organisatie maandag. De uitreiking vindt op 31 maart plaats in Cannes.

De regels van Floor, naar de gelijknamige boekenreeks van Marjon Hoffman, scoort goed in het buitenland. Zo werd de jeugdserie verkocht aan KIKA, de jeugdzender van de Duitse omroep NDR en ARD.

De serie, waarin Bobbie Mulder, Ole Kroes, Ferdi Stofmeel en Elisa Beuger de hoofdrollen vertolken, strijdt om de Emmy voor beste serie tegen Guru Paarvai 4 uit Singapore, Jamie Johnson uit het Verenigd Koninkrijk en Malhação: Vidas Brasileiras uit Brazilië.


Hoe vage Lazarus-shit van David Bowie ook geweldig kan zijn

Hoe vage Lazarus-shit van David Bowie ook geweldig kan zijn

Dragan Bakema en Noortje Herlaar. / Foto's: Jan Versweyveld

Foto van 'Erik Jonk'

14 OKT 2019

80.000 kaarten vlogen de afgelopen tijd voor de David Bowie-musical Lazarus over de digitale toonbank. Dat is een enorme berg voor een betrekkelijk nieuwe titel die niet eerder in Nederland te zien was. Maar waarvoor kochten al die duizenden een ticket eigenlijk?

Metro probeerde dat zondagavond tijdens de première in DeLaMar in Amsterdam - daar is de voorstelling maar liefst een half jaar te zien - uit te vinden. Het antwoord: geen idee wat we eigenlijk gezien hebben. Maar… gaat dat zien! Na november dan, want de eerste twee maanden hangt het bordje uitverkocht op de deur.

Hoe vage Lazarus-shit van David Bowie ook geweldig kan zijn

Dragan Bakema, het scherm en de band achter glas.


Natte voeten bij mini-optreden The Script in Amsterdams café

The Script-zanger Danny O'Donoghue/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

11 OKT 2019

„Ik heb natte voeten.” Nee, het is geen pretje om buiten in onzekerheid af te wachten of je je favoriete band te zien krijgt tijdens een mini-showcase.

Zelfs vanuit Apeldoorn en Nijmegen hebben er mensen zich op het Leidseplein gemeld waar in café Hoopman The Script een halfuurtje gaat optreden. Maar garantie om binnen te komen is er niet. Er wordt geduldig afgewacht totdat iets voor half twee de deuren opengaan en de lange rij in een klap implodeert. Wie geluk heeft, raakt binnen en wordt getrakteerd op een intiem optreden.

Gezellige rij


Zondag Met Lubach is terug: ‘Soms net guerrillacampagnes’

Arjen Lubach/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

11 OKT 2019

Nadat Zondag Met Lubach een seizoen pauze had, keert het gelauwerde programma zondag weer terug op de buis.

Arjen Lubach stond gedurende het voorjaar in tal van theaters op de planken, maar keert nu weer terug in zijn vertrouwde studio. Zijn items bepaalden in het verleden meer dan eens de onderwerpen bij de koffieautomaat en meer. Hij wist 65.000 mensen over te halen om een petitie te tekenen, waarin hij werd voorgedragen als Farao der Nederlanden, tal van radio-dj’s draaiden zijn Vroempoen-jingle en bijna een miljoen mensen downloadden de Kamergotchi-app.

TTIP


Platina voor Paul Elstaks Rainbow in the Sky

DJ Paul Elstak / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

10 OKT 2019

Met de muziek van Paul Elstak wordt het al snel een feestje. Nu is zijn muziek ook nog eens reden voor een feestje. Elstak heeft een platina plaat ontvangen voor zijn single Rainbow in the Sky.

De klassieker is, sinds de invoering van de digitale downloads, maar liefst 12 miljoen keer gestreamd. De teller staat nog lang niet stil, want het nummer is nog steeds één van de meest gestreamde tracks uit de jaren negentig, maakte zijn woordvoerder donderdag bekend.


Maan over filmdebuut: Suuuuuuperleuk, maar wel een ‘soort zij-ding’

Maan over filmdebuut: Suuuuuuperleuk, maar wel een ‘soort zij-ding’

Maan als leidster van de opstand van mooie kinderen.

Foto van 'Erik Jonk'

9 OKT 2019

Zangeres Maan maakt haar acteerdebuut in De Club van Lelijke Kinderen (deze week in de bioscoop). De 22-jarige zangeres is te zien als dochter van een nieuwslezer (Jeroen van Koningsbrugge).

Maan verafschuwt in familiefilm De Club van Lelijke Kinderen de flaporen van haar broertje Paul (hoofdrolspeler Sem Hulsmann). Maar als de president van het land lelijke kinderen laat oppakken en afvoeren naar een opfriskamp) begint zij dat in haar ogen afzichtelijke broertje te missen. Paul wordt de held als hij met twee andere kids ontsnapt (de geweldige Narek Awanesyan en Faye Kimmijser) en leider wordt van een landelijke opstand van mooie kinderen. Ook Maan neemt daarin het voortouw. Haar vader de nieuwslezer komt in een onmogelijke spagaat omdat hij van de president op tv de meest verschrikkelijke dingen over zijn zoon moet zeggen. Dat houdt hij lang vol. Metro sprak Maan over haar debuut in een hotel in Amsterdam.

Mevrouw De Steenwinkel, de actrice…


Jeroen van Koningsbrugge in spagaat in De Club van Lelijke Kinderen

Jeroen van Koningsbrugge in spagaat in De Club van Lelijke Kinderen

Foto: Robin van Lonkhuijsen / ANP

Foto van 'Erik Jonk'

8 OKT 2019

In de Familiefilm De Club van Lelijke Kinderen worden lelijke jongeren verwijderd uit de samenleving. Jeroen van Koningsbrugge speelt een vader in tweestrijd.

Bizar onderwerp natuurlijk: een president (Roeland Fernhout) die lelijke kinderen en vuil in het algemeen verafschuwt. ‘Houd het schoon’ is zijn slogan. Kids met flaporen, schele ogen, rood haar en wijnvlekken worden opgepakt en naar een opfriskamp gestuurd. Drie kinderen weten daaruit te ontsnappen en krijgen onder leiding van ‘flapoor-Paul’ (Sem Hulsmann) een landelijke opstand van mooie leeftijdsgenoten voor elkaar.

Flapoor-Paul


Richelle Plantinga is ‘de echte Britt Dekker’

Richelle Plantinga is ‘de echte Britt Dekker’

Richelle Plantinga als Megan.

Foto van 'Erik Jonk'

8 OKT 2019

‘De film van Britt Dekker’, klinkt het als Whitestar waar dan ook ter sprake komt. De werkelijke hoofdrolspeelster is echter Richelle Plantinga (20) die eerder te zien was in de serie Zomer in Zeeland (SBS6), de film De Libi en langer geleden in beide Flikkens, Maastricht en Rotterdam.

Richelles eerste hoofdrol als Megan (zij deelt de rol met Dekker, als haar personage ouder is, zie onder) speelt zich regelmatig zittend op een paard af. Als Zandvoortse draafde ze vast vaak op een edele viervoeter over het strand, zou je denken. Niets is minder waar: „Nee, nooit gedaan. Ik had nog helemaal geen paardrij-ervaring. Ik zat heel lang op turnen.”

Richelle Plantinga is ‘de echte Britt Dekker’

Richelle en Victoria Koblenko.


Britt Dekker: liever op een paard dan op tv

Britt Dekker: liever op een paard dan op tv

Britt Dekker met haar George.

Foto van 'Erik Jonk'

7 OKT 2019

Britt Dekker maakt woensdag haar acteerdebuut in de film Whitestar. Haar paard George heeft een hoofdrol en die kreeg zij op een opmerkelijke manier.

Britt Dekker (27) en paarden, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De blondine met het hart op de tv-tong bedient met haar YouTubekanaal PaardenpraatTV 166.000 abonnees. Nu is er een onvervalste paardenfilm, Whitestar (woensdag in de bioscoop). Bedacht door Britt, met actrice Britt.

Metro sprak de debuterende actrice tijdens een persdag in Hippisch Centrum Muiderberg.