Showbizz

Kuipers in het theater

André Kuipers: van raket naar volle theaters

André Kuipers: Ruimtevaart maakt onderdeel uit van ons leven. / Walter Kallenbach

Foto van 'Erik Jonk'

14 SEP 2015

Astronaut André Kuipers trekt met zijn verhalen een jaar lang de theaters langs. Zijn bejubelde college brengt hem zondag zelfs in Carré. Hij zal er vertellen dat leven op 100 miljard planeten best waarschijnlijk is.

Koninklijk Theater

,,Zó, hier is het mooi rood en zwart zeg.” Mooie constatering van André Kuipers, onze laatste astronaut in de ruimte, als je weet dat hij 204 dagen lang ver boven de aarde het heelal heeft kunnen bekijken. Kuipers zegt het in de artiestenruimte van de Rijswijkse Schouwburg. Ondanks dat het KNMI voor Zuid-Holland vandaag code oranje voor storm en bliksem heeft afgegeven, zal hij een theatercollege geven voor 700 bezette stoelen. Een jaar lang heeft Kuipers de ruimte ingeruild voor volle theaters. Komende zondag brengt zijn voorstelling hem zelfs in Koninklijk Theater Carré, waar Claudia de Breij een gastrol zal spelen en vier gelukkigen in de zaal met Kuipers mogen sterren kijken vanaf het Carrébalkon.

Kuipers is totaal relaxed, een uurtje voordat hij de uitverkochte Rijswijkse zaal betreedt. ,,De techniek is getest en dan weet ik dat het goed komt.” Hij vertelt nu eenmaal graag over de ruimtevaart. ,,Als astronaut dien je ook ambassadeur van die ruimtevaart te zijn, dus veel lezingen gaf ik al. Dat was altijd voor besloten groepen, dus dan moest je bijvoorbeeld bij de brandweer of de douane horen om te kunnen luisteren. Mensen vroegen me wanneer ze ook bij een lezing konden zijn en zo is het idee voor een theatercollege ontstaan. Ik vond dat eerst maar gek, want ik ga niet dansen of zingen ofzo."

Vonk en DWDD

,,Ondertussen zag ik ook de interesse voor wetenschap, als het op een leuke manier gebracht wordt. Kijk naar Freek Vonk, kijk naar colleges van De Wereld Draait Door. Mijn eerste twintig optredens raakten uitverkocht, dus nu is er een grote tournee met negentig voorstellingen. Ik hoop duidelijk te maken dat techniek en wetenschap iets leuks is door te vertellen over ons werk in de ruimte, maar ook dat de aarde mooi en tegelijkertijd kwetsbaar is. Dat lukt, ik zie mensen van 8 tot 80 in de zaal, van kinderen, punkers tot ingenieurs.”

‘André Kuipers, een unieke inkijk in het leven van een astronaut’, dat is de naam van deze ruimteles. Les geeft hij ook voor groep 7 op basisscholen. In samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap maakt hij kinderen in een Collegetour warm voor ruimtevaart en techniek. Waarom eigenlijk, als de gemiddelde mens bijna 0 procent kans heeft om ooit in een raket te zitten? Dat ziet de verslaggever fout.

Voor iedereen

,,Omdat iedereen de ruimtevaart gebruikt. Mensen moeten beseffen dat het een onderdeel van ons leven is. Je gebruikt ruimtevaart met je navigatie in de auto, als je iemand belt in Amerika en als je het weerbericht op tv kijkt. Bovendien wordt ruimtevaart gebruikt voor aardobservatie en kan luchtvervuiling, ontbossing, dijkbewaking en de opwarming van het klimaat worden gezien. Nederland is daar door instanties als het KNMI en TNO erg goed in."

Tekort aan technici

,,Het is daarom jammer dat het onderwijs nog te weinig duidelijk maakt hoe belangrijk wetenschap en techniek zijn en er een tekort aan technici is. Een smartphone wordt al als gewoon beschouwd, maar er zijn mensen die dat hebben bedacht, gebouwd en getest. Techniek en wetenschap zijn saai en voor nerds, dat wordt nog vaak gedacht. Het is juist spannend, er is toekomst in en het is goed voor jou en de maatschappij.”

Terug naar Carré. ,,Ja mooi, ik ben toch een geboren en getogen Amsterdammer. Ik heb er één keer eerder op het toneel gestaan, om een Televizier Ring aan Ali B uit te reiken, haha. Ik word er niet zenuwachtig van hoor. Of ik nou voor twee of tienduizend mensen praat, ik doe het even graag. Magisch is Carré wel, dat geef ik toe, maar bij elk theater vind ik het nog bijzonder dat mijn poster op het raam hangt."

Boeiend en nuttig

,,Ik ben een arts van origine. Dat word je omdat je het zelf boeiend vindt en je nuttig kunt zijn. Een arts is totaal niet bezig met op een podium staan, daar doe je het niet voor. Carré had ik toen nooit kunnen bedenken, net als mijn ambassadeurschap voor het Wereld Natuur Fonds of dat de live-uitzending van mijn landing het best bekeken tv-programma van 2012 werd. Of dat ik de Top 2000 op de radio ooit vanuit de ruimte zou mogen openen. Fantastisch, want daar ben ik fan van.”

Maakt Kuipers eigenlijk nog eens kans op een ritje ruimte? ,,Poeh… Het zou kunnen, maar ik ga met pensioen op mijn zestigste en er zijn nog landen binnen de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) die nog nooit een astronaut naar boven hebben gehad. ESA heeft recht op één vlucht per jaar. De kans dat ze mij nog een keer vragen, acht ik politiek gezien erg klein. Maar als het gebeurt, nee, dan ik dat niet weigeren.”

De show

,,Ik neem jullie mee op reis naar het heelal, best een rare plek. We horen er als mensen helemaal niet thuis, net als onder water. Maar wetenschap is de reden om toch die ruimte in te gaan”, zegt André Kuipers aan het begin van zijn theatercollege. Het tekent meteen de 2 uur en 45 minuten durende avond. Niks geen moeilijke ruimtevaarttaal, maar juist toegankelijke en vaak vermakelijke kost voorzien van talloze foto’s en video’s. Dromers, denkers, doeners en durfals heb je nodig om met 28.000 kilometer per uur in een 80 bij 100 meter groot ruimtestation ISS (,,niet zo’n handige naam tegenwoordig”) rond de aarde te vliegen."

Met die snelheid kreeg Kuipers toch de boot naar Texel op de foto en zag hij dat het kassengebied in het Westland het felst verlichte stukje wereld is. Zestien keer per dag zag hij de zon op en onder gaan en boven en onder bestaat in het heelal niet. Wie zulke feitjes reuze-interessant vindt: ga vooral naar Kuipers’ college. Vragen stellen is na afloop toegestaan, net als vragen om een handtekening. Oh ja, onze ruimteheld vertelt ook waarom hij eelt óp zijn voeten had in plaats van eronder, toen hij op aarde terugkeerde; hoe een tochtje dampkring gaat bij 2000 graden Celsius en waarom hij het waarschijnlijk acht dat er meer leven in het heelal is dan mens, dier en plant. Hij schat op zo’n 100 miljard planeten…

De lange tournee duurt tot en met 4 april 2016. De show in Carré begint zondag om 14.00 uur. Info: www.andrekuipers.com.

Paspoort

* André Kuipers (56) werd geboren in Amsterdam, heeft drie dochters en een zoon.

* Hij studeerde geneeskunde (Uva) en onderzocht desoriëntatie bij jachtvliegers.

* Sinds 1999 maakt hij deel uit van het Europese astronautenteam (Europese Ruimtevaartorganisatie ESA).

* Kuipers is de derde Nederlander in de ruimte.

* Lodewijk van den Berg en Wubbo Ockels (beiden in 1985) gingen hem voor.

* Zijn eerste ruimtereis van 11 dagen begon op 19 april 2004 (Delta-Missie).

* Kuipers vertrok vanuit Kazachstan naar het internationale ruimtestation ISS.

* De tweede reis begon op 21 december 2011.

* Deze vlucht duurde 193 dagen.

Lees ook: André Kuipers schrijft Sinterklaasboek.


Er komt een follow-up serie van Sex and the City!

De officiële cast van Sex and the City zal waarschijnlijk niet te zien zijn, maar goed nieuws is het wel. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

GISTEREN

Je had de serie, toen een film, toen een tweede film en daarna was het basta: Sex and the City komt nooit meer terug. Maar fans springen een gat in de lucht bij het volgende nieuws: er komt een nieuw boek én een nieuwe tv-serie van Sex and the City-schrijfster Candace Bushnell. En die klinkt nog beter dan het oldskool Sex and the City!

In maart afgelopen jaar werd bekendgemaakt door Deadline dat het boek van Sex and the City een follow-up kreeg met de naam Is There Still Sex in the City? Het boek staat gepland voor 6 augustus, maar dat is dus niet het enige: dit boek krijgt ook een tv-staartje met een eigen serie op televisie. En de serie zal gaan over een categorie vrouwen die je wellicht niet verwacht.

50-plussers


Dief berooft Halle Berry bijna van haar hele huis

Dief berooft Halle Berry bijna van haar hele huis

De man was flink brutaal: hij had een slotenmaker bij zich en een van de sloten was zelfs al veranderd. /ANP

Foto van 'Metro'

22 JUN 2019

Waarom zou je een tv, laptop of auto stelen als je ook gewoon iemands hele huis buit kan maken? Inboedel en al. Dat moet de dief die Halle Berry in maart bijna beroofde gedacht hebben. De 59-jarige man, die in januari ook al een poging waagde, was namelijk van plan de sloten van haar huis te verwisselen en zelf in te trekken.

Slotenmaker

De dief werd in januari ook al aangetroffen bij het huis van Berry. Toen was hij met een slot aan het rommelen, schrijft TMZ. Pas toen een tuinman hem aansprak, nam hij de benen. Slechts enkele maanden later, in maart, was het opnieuw raak. Deze keer was de man echter een stuk brutaler: hij had een slotenmaker bij zich. Een van de sloten was zelfs al vervangen toen het personeel toch maar even ging checken wat er aan de hand was.


Chucky is back: 2.0!

Camera videoChucky is back: 2.0!

Foto van 'Erik Jonk'

21 JUN 2019

Een angst van zovelen – een bezeten speelgoedpop - is terug op het witte doek. De horrorklassieker Child’s Play is nu in een 2019-versie te zien met uiteraard Chucky, de beroemde pop uit de vorige eeuw, in de absolute hoofdrol. En ja, hij vraagt het weer uitermate vriendelijk: Wanna play?

Gruwelijke andere kant

Child’s Play 2019 is van de makers van de succesvolle reboot van IT. Zij laten zien hoe een Vietnamese fabrieksarbeider wraak neemt op een vernederend ontslag. Hij creëert Chucky als moordpop in plaats van een behulpzaam vriendje Buddi, zoals de populaire poppen worden genoemd. De jonge Andy (Gabriel Bateman) wordt eigenaar van Chucky (met de stem van Star Wars-acteur Mark Hamill). Zijn moeder (Aubrey Plaza) schenkt de pop voor zijn verjaardag en als troost voor een verhuizing waarmee haar zoon het moeilijk heeft. Andy wordt Chucky’s beste vriendje, wat gelijk een gruwelijke andere kant inhoudt: wie Andy (of Chucky) pijn doet… die moet het ontgelden zullen we maar netjes zeggen. De vriend van Andy’s moeder, de kat, de aardige buurvrouw die zegt ‘nu Andy’s beste vriend te zijn’ en de klusjesman van het appartementencomplex en ook al het volk in de speelgoedwinkel waar Chucky eerder werd verkocht: allemaal zien zij een pop met een menselijke trekken en een menselijke wil, maar die tegelijkertijd een psychopaat en een moordmachine kan zijn.


Dotan geeft toe dat nepaccounts zijn idee waren

Dotan geeft toe dat nepaccounts zijn idee waren

Dotan noemt zijn actie een 'domme fout'. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

20 JUN 2019

Zanger Dotan heeft toegegeven dat hij de bedenker was van de nepaccounts waarmee hij zijn populariteit kon vergroten. Hij bood vanmiddag in een interview op Qmusic nogmaals zijn excuses aan.

De zanger noemt zijn acties ‘een domme fout’. Hij zocht manieren om zijn muziek aan de man te brengen en kwam er te laat achter dat hij te ver was gegaan. „Ik heb niet ingegrepen op de momenten dat het moest en kon”, aldus Dotan.

Aandacht


Dochter Linda de Mol tekent contract bij BNNVARA
Likeability of3

Dochter Linda de Mol tekent contract bij BNNVARA

Noa gaat dan misschien wel haar moeder achterna, maar ze vindt het niet erg om vergeleken te worden met haar. /Zomer met Art

Foto van 'Metro'

19 JUN 2019

Noa Vahle, de 19-jarige dochter van Linda de Mol, heeft een carrièrestap ondernomen waarmee ze haar moeder achterna gaat. Ze heeft namelijk een contract getekend bij BNNVARA, zo maakte ze gisteravond bekend bij Zomer met Art.

Misschien presenteren

„Ik kan er niet te veel over zeggen, maar ik heb twee weken geleden een contract getekend bij BNNVARA”, vertelt Noa aan presentator Art. Hij wil natuurlijk alle details weten, en dan specifiek of ze haar moeder achterna gaat en ook programma's zal presenteren. Jammer genoeg komt er geen definitief antwoord op: „Wie weet", aldus de nieuwste aanwinst van BNNVARA.


dislike
user_ea6f18687d4bcd126a7b2feadee879b472a171a8_avatar

Moeder koopt ‘moordpop’ voor zoontjevideo icon
01:47

In samenwerking met Dutch Film Works

18 JUN 2019

Moeder koopt ‘moordpop’ voor zoontje

Met de beste bedoelingen heeft een moeder, Karen, een speelgoedpop voor de verjaardag van haar eenzame zoontje gekocht. Ze zijn pas verhuisd en de jonge Andy heeft het er maar wat moeilijk mee. De aankoop blijkt bepaald geen gelukkige. De pop beschouwt zich als beste vriend van het kind gaat gruwelijk los op iedereen die Andy op een of andere manier in de weg zit.

Horror

Komt dit verhaal je bekend voor? Klopt: Chucky is back! Donderdag kun je de re-make van de horrorklassieker Child’s Play in de bioscoop zien. De op het oog vriendelijke pop komt net als in 1988 op de verkeerde manier tot leven en zorgt voor bloederige taferelen. De vraag voor velen in Child’s Play: ben ik Chucky’s beste vriend of een grote vijand? Oftewel, vraagt de pop jou Wanna play?

Child’s Play 2019 geeft de bioscoopganger een totaal vernieuwde kijk op de klassieker van 31 jaar geleden. De makers presteerden dat eerder met de succesvolle reboot van IT.


Thorne (21) deelt naakfoto's om hackers voor te zijn

Thorne (21) deelt naakfoto's om hackers voor te zijn

Thorne (21) deelt naakfoto's om hackers voor te zijn. /ANP

Foto van 'Metro'

17 JUN 2019

De 21-jarige Amerikaanse Disneyster Bella Thorne laat zich niet zomaar chanteren. Waarom? Ze heeft haar eigen naaktfoto’s op Twitter geplaatst, nadat ze werd afgeperst door hackers die de beelden in handen kregen.

Chanteren

Op Twitter schrijft ze: „Fuck you en de macht die je over me denkt te hebben. Ik ga hierover schrijven in mijn volgende boek”. Ze schrijft bij haar post: „Gisteren is mijn account gehackt en de voorbije 24 uur werd ik afgeperst met mijn eigen naaktfoto’s. Ik voel me bekeken. Iemand heeft iets van me afgepakt dat ik enkel wilde tonen aan één speciaal persoon”.


Yeah! Nieuw deel Hunger Games-reeks in aantocht

Yeah! Nieuw deel Hunger Games-reeks in aantocht

De eerste van vier Hunger Games-films, met Jennifer Lawrence in de hoofdrol, verscheen in 2012 en leverde wereldwijd zo'n 3 miljard dollar (bijna 2,7 miljard euro) op. / ANP

Foto van 'Metro'

17 JUN 2019

Hunger Game-fans opgelet! Nog heel even wachten, maar er komt een nieuw boek mét verfilming. Schrijfster Suzanne Collins brengt in mei 2020 een prequel uit, die naar verwachting vrij snel daarna verfilmd gaat worden, dat meldt The Hollywood Reporter.

Het nieuwe boek


Likeability of5

Pasgetrouwde Daley Blind wordt vader

Daley Blind en Candy Rae Fleur. / AFP

Foto van 'Metro'

17 JUN 2019

Afgelopen weekend trouwde voetballer Daley Blind met zijn vriendin Candy Rae Fleur. Maandag laat de 29-jarige Ajacied weten dat hij niet alleen met Fleur is getrouwd.

Bij een foto genomen op hun huwelijksdag schrijft de voetballer: „Het ene speciale moment na het andere. We zijn met zijn drietjes getrouwd. Mooie vrouw, je maakt me zo trots. Ik word vader.”

Een hoop te vieren


love
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Komt Tempation-Megan Joshua verrassen in EOTB?!

Megan uit Temptation Island. / RTL Beeldbank

Foto van 'Daisy Heyer'

15 JUN 2019

Dikke kans dat de kijkers van Temptation Island (wat nu even niet wordt uitgezonden) zich elke zondagavond storten op een gloednieuwe aflevering van Ex On The Beach All Stars. En daar komt een oude Temptation-deelneemster in terug, als we sommige media mogen geloven: Megan (snap je)!

Megan deed in 2018 mee aan Temptation Island met haar toenmalige lover Kevin. Dat ging al snel mis: Kevin was meerdere malen vreemdgegaan voordat het koppel meedeed aan het programma. Megan kreeg door de lieve woorden en vriendelijke schouder om op te huilen van Joshua al snel het besef dat ze wellicht beter weg kon gaan bij Kevin. En haar 'liefdesverdriet' genas snel door de bedkunsten van Joshua, waar ze al op dag 3 kennis mee maakte.

Doei beste vriend, hallo Ex On The Beach!


Komt er dan toch een Harry Potter-filmreünie?

Komt er dan toch een Harry Potter-filmreünie?

Rupert Grint en Tom Felton lijken wel wat te voelen voor een Harry Potter-filmreünie. /ANP

Foto van 'Metro'

14 JUN 2019

Harry Potter liefhebbers opgelet! Er bestaat een kans dat we Rupert Grint en Tom Felton weer te zien krijgen in de tovenaarswereld, zij lijken namelijk wel wat te voelen voor een eventuele filmreünie. Aan het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly vertellen de acteurs dat hun personages een deel van hen zijn geworden en dat het ze erg leuk lijkt weer eens deel te zijn van de magische wereld.

Eerder deze week opende een nieuwe attractie in het het Wizarding World of Harry Potter-pretpark, namelijk Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure. Een paar Harry Potter-acteurs waren aanwezig om de opening zo feestelijk mogelijk te maken, waaronder Grint en Felton.

Eventuele remake


Britt Dekker gaat dierenquiz presenteren

Britt Dekker tijdens de seizoenspresentatie van de NPO 2018-2019. / ANP

Foto van 'Metro'

13 JUN 2019

Voormalig realityster Britt Dekker gaat voor het eerst haar eigen studioprogramma presenteren. Dekker, die ook video’s maakt voor haar eigen Youtube-kanaal, zal de dierenquiz Paardenpraat TV op de AVROTROS aan elkaar gaan praten.

Eerste eigen studioprogramma

„Dit is heel cool, ik krijg mijn eigen dierenquiz bij AVROTROS op NPO3” deelt de 27-jarige Dekker donderdag op Instagram. „Echt super gaaf, want dit is mijn eerste eigen studioprogramma en we hebben echt twee mega toffe teamcaptains die nog geheim moeten blijven.”


Best Social Awards: Bram Krikke en Rico Verhoeven

Best Social Awards: Bram Krikke en Rico Verhoeven

Rico Verhoeven. / Robin Utrecht | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

13 JUN 2019

Presentator Bram Krikke, kickbokser Rico Verhoeven, politicus Jesse Klaver en presentatrice Gwen van Poorten zijn donderdagavond beloond met een Best Social Awards. Deze awards worden beschouwd als de belangrijkste social media-prijzen van ons land. Woensdag werden onder meer overheden en merken in business-categorieën al beloond, donderdag waren in Casco Amsterdam de vijftien publieksprijzen aan de beurt.

Nieuw talent

„Wat een geweldige lijst winnaars! We zien veel nieuw talent dat heeft gewonnen, zoals Bram Krikke, Gwen van Poorten en Merol. Social media is in beweging en ook de consument heeft behoefte aan innovatie en creativiteit. Dat bewijst deze groep nieuwe winnaars ook maar weer eens. Het is fijn om te zien dat onze prijzen met de zesde editie steeds groter worden. Dat zie je aan de groei in uitgebrachte stemmen en aandacht voor onze prijzen”, aldus Diederik Broekhuizen, oprichter The Best Social.


Trotse Jonny de Mol wordt opnieuw vader
Likeability of5

Trotse Johnny de Mol wordt opnieuw vader

Johnny de Mol en zijn vrouw Anouk verwachten samen hun tweede kindje. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

12 JUN 2019

Babynieuws! Johnny de Mol wordt opnieuw vader. Hij en zijn vrouw Anouk verwachten een tweede kindje. Dat laat de presentator weten via Instagram.

Woensdag plaatste De Mol een tekening van zijn stiefdochter Kiki, die Anouk kreeg uit een eerdere relatie, op Instagram.

Tekening


love
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Hoera! Lil' Kleine is voor het eerst vader geworden

Hoera! Lil' Kleine is voor het eerst vader geworden

De verloofde van Lil' Kleine is zaterdag bevallen van hun eerste kindje: een zoon. /Instagram Jaimie Vaes

Foto van 'Metro'

9 JUN 2019

Hoera! Lil' Kleine heeft tijdens zijn optreden op het 7th Sunday festival in Veghel bekend gemaakt dat hij voor het eerst vader is geworden. Zijn verloofde, Jaimie Vaes, is zaterdag bevallen van een jongetje.

'Heel gezellige vader'

De rapper hoopt een „heel gezellige" vader te worden. Eerder zei hij tegen Grazia„Ik word zijn beste vriend." Ook streeft hij ernaar een vader te zijn waarop zijn zoon trots zal kunnen zijn.


Dit zijn de koppels van Temptation Island VIPS

Onder andere de Vlaamse verleiders Pommeline en Fabrizio zien we terug in Temptation Island VIPS. Foto: Instagram @pommelinetilliere

Foto van 'Lisa Vermeij'

6 JUN 2019

Nog een paar weken wachten en dan kunnen liefhebbers van bedrog, drama, lust en sexy intriges weer genieten van een gloednieuw seizoen van Temptation Island VIPS. Vanaf 27 juni is de relatietest weer exclusief te zien bij Videoland. De eerste paar koppels zijn bekend.

Fabrizio & Pommeline


CJP’er Rick op De Parade: dat kan zomaar chaos worden

CJP’er Rick op De Parade: dat kan chaos worden

Rick van Veluw is deze zomer ‘chaotisch talkshowhost’ op de Parade. / Diederick Bulstra Photography

Foto van 'Rick van Veluw Eindredacteur CJP'

6 JUN 2019

Een interview houden met jezelf? CJP-eindredacteur Rick van Veluw doet dat gewoon, als slot van de CJP/Metro-reeks, over zijn andere rol op theaterfeest De Parade.

Hij claimt de bastaardzoon van Jeroen Pauw én het achterneefje van Eva Jinek te zijn: Rick van Veluw (26). Deze zomer mag hij zijn voorbeelden achterna als talkshowhost met Zijn er nog vragen? op rondreizend theaterfestival De Parade. Om te oefenen interviewde hij alvast zichzelf.

Erg vroeg naar bed


Likeability of2

Zoontje Nicolette Kluijver gepest

icolette Kluijver met haar kinderen Isabella, Ana-Sofia en Jesse op de rode loper voorafgaand aan de Christmas Show. / ANP

Foto van 'Metro'

5 JUN 2019

Het vierjarige zoontje van presentatrice Nicolette Kluijver wordt gepest omdat hij op ballet zit. Dat laat de presentatrice weten via een bericht op Instagram, waarin zij tevens een oproep doet aan alle ouders.

Als je maar gelukkig bent


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Likeability of3

Emile Ratelband voor de achtste keer vader

Emile Ratelband. / ANP

Foto van 'Metro'

5 JUN 2019

Emile Ratelband verwacht opnieuw een kind. De positiviteitsgoeroe bevestigde het nieuws eerder op woensdag aan BuzzE. Zijn draagmoeder, die twee keer eerder een miskraam kreeg, is opnieuw zwanger.

Omgangsregeling

Ratelband ziet zijn achtste kind als een kans om ‘helemaal opnieuw te beginnen’. Eerder probeerde Ratelband via de rechtbank zijn wettelijke leeftijd aan te passen. Wetenschappelijk onderzoek had volgens Ratelband namelijk uitgewezen dat zijn ‘echte’ leeftijd 41 is.


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar