Metro zoekt scholieren voor gasthoofdredacteurschap

4 maart 2015 om 16:13 door Metro
Metro zoekt scholieren voor gasthoofdredacteurschap
Kids Metro van vorig jaar

Metro brengt op donderdag 23 april 2015 een speciale editie van Kids Metro uit met als gasthoofdredacteur een klas uit het basisonderwijs (groep 7/8). Kids Metro werkt voor deze editie samen met de producent van theatervoorstelling ANNE en zal een beeld geven van hoe kinderen naar de wereld van nu, en 70 jaar vrijheid in het bijzonder, kijken. Anne Frank was een getalenteerd jonge schrijfster; ook Metro is op zoek naar jong schrijftalent!

“Om als klas in aanmerking te komen voor het hoofdredacteurschap vragen wij klassen om voor 23 maart een eigen voorpagina van Metro te maken. De klas is geheel vrij om de voorpagina te ontwerpen, zolang deze pagina in het teken staat van 70 jaar bevrijding en vrijheid”, aldus hoofdredacteur Robert van Brandwijk. “De klas die de mooiste of origineelste voorpagina instuurt, wint en maakt een maand later met de redactie van Metro, een ANNE-special.”

De onderwerpen van de ANNE-special zijn gerelateerd aan de Tweede Wereldoorlog en bevrijding, maar de klas gaat ook samen op zoek naar de link met de wereld van nu. Daarnaast interviewt een aantal leerlingen onder andere producent Robin de Levita, artistiek leider Theu Boermans en actrice Rosa da Silva ANNE. De rest van de klas loopt mee op de Metro-redactie om aan de krant te werken.

Aanmelden
Inzendingen kunnen tot en met maandag 23 maart 2015 als bijlage gemaild worden naar kidsmetro@metronieuws.nl. Vergeet hierbij niet de naam, het adres en het telefoonnummer van jullie school te vermelden. Per post sturen mag ook. Ons adres is: Metro, t.a.v. Kids Metro, Postbus 376, 1000 EB Amsterdam. Tussen 24 en 26 maart krijgt de winnende klas bericht, die vervolgens op dinsdag 7, woensdag 8 of donderdag 9 april met de redactie van Metro de krant zal maken.

Eerdere editie van Kids Metro lezen? Klik hier!

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!