Ilse DeLange vervangen door Herman den Blijker

Foto van 'Constance van Amstel'

12 FEB 2015

Keukenzwaargewicht Herman den Blijker is het nieuwe gezicht van bonen-in-een-potje bij conservenspecialist Hak. Dat maakt het bedrijf donderdag bekend. Den Blijker neemt daarmee het stokje over van Ilse DeLange, wiens appelmoes nu kennelijk genoeg gepromoot is.

Blije snijboon

De Rotterdamse chef is enthousiast over de bonen die hij vanaf 18 februari op televisie mag aanprijzen: "Bonen zijn eigenlijk heel bijzonder. Je zou kunnen zeggen dat het net groenten, granen en vlees in één zijn, een veelzijdige krachthap verpakt in een dun schilletje. Je kunt met bonen in de keuken echt je lol op, want er is veel variatie mogelijk".

Sterrencast

Den Blijker is alweer de vierde bekende Nederlander die de groenten in pot namens Hak aanprijst. Nadat de fabrikant in 2013 na jaren trouwe dienst afscheid nam van Martine Bijl, verscheen Ronald Koeman in een weide vol rode kool. Daarna kwam DeLange met haar appelmoes en nu stapt Den Blijker dus in de bonen.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

De boon wordt hip

Het is overigens niet zomaar dat de potjes bonen komend seizoen in de spotlights komen te staan. Bonen worden - volgens de groeten-in-potjesfabrikant zelf - dankzij het steeds lichter wordende eetpatroon van de Nederlander, een trend. „Bonen gaan de komende jaren een grote rol spelen in dit eetpatroon, niet alleen omdat ze rijk zijn aan plantaardige eiwitten en goede koolhydraten, maar vooral ook omdat bonen heel lekker zijn."

Bekijk hier de prachtige vintage Hak-reclame die Martine Bijl in 1994 (!) maakte.


Views

0

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Hoe reëel zijn de praktijken van Grey's Anatomy?

Hoe reëel zijn de praktijken van Grey's Anatomy?

Hoe reëel zijn de praktijken van Grey's Anatomy? Foto: Unsplash

Foto van 'Bregje Simons'

3 UUR

Als jij een Grey's Anatomy kijker bent, heb je je misschien wel eens afgevraagd of het er ook daadwerkelijk zo in een ziekenhuis aan toe gaat. Een medisch onderzoeksteam uit de Verenigde Staten heeft dat onderzocht. Daar kwam uit dat het er in de realiteit toch wel even een tikkeltje minder dramatisch aan toe gaat.

Sneller overlijden en sneller genezen

Voor het onderzoek moesten de onderzoekers 269 afleveringen bekijken van de populaire serie, waarvan maandag net het veertiende seizoen van start is gegaan. Na het kijken van de serie werden de behandelingen van de fictieve karakters vergeleken met de behandelingen van echte patiënten. Hierbij maakten ze gebruik van een database van bijna vijfduizend échte patiënten.

De resultaten toonden onder meer aan dat in de serie 71 procent van de in nood verkerende patiënten direct naar de operatiekamer wordt gebracht. In het echt gebeurt dat maar bij 25 procent van de patiënten. Ook het tempo waarop mensen overlijden in de serie heeft masterbrein Shonda Rhimes niet helemaal realistisch uitgedacht. De wetenschappers ontdekten dat de fictieve karakters drie keer sneller overlijden dan echte patiënten. Ook genezen de karakters in het Grey Sloan Memorial Hospital sneller na een operatie.

Eerder in paniek

Het nieuws dat zulke series niet zo realistisch zijn, komt natuurlijk niet helemaal als een verrassing. Bovendien hadden veel fans dat wel verwacht en weten de meeste bingewachters wel hoe serieus ze dramaseries moeten nemen. Een ander onderzoek dat ooit is uitgevoerd was namelijk om te controleren of kijkers eerder in paniek raken bij een diagnose na het zien van al het fictieve leed op tv, of juist een rooskleurig beeld krijgen van hoe snel je na een operatie geneest. Maar dit onderzoek toont aan dat dat dat niet het geval is.


Views

57

Barbie doet aangifte van uitlekken seksvideo

Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 12:59

Samantha de Jong, beter bekend als realityster Barbie, gaat aangifte doen omdat iemand een seksvideo waarop zij te zien is, heeft gelekt. Degene die verantwoordelijk is voor de verspreiding van het filmpje had contact met Barbie gezocht en eiste een „flink geldbedrag” om de opname niet naar buiten te brengen. Toen De Jong hier niet in meeging, heeft de persoon de video naar buiten gebracht.

Dat heeft de woordvoerder van Barbie vrijdagavond gezegd. De opnames is volgens hem „ergens in het laatste kwartaal van 2017” gemaakt. Hij noemt het „een opname uit de privécollectie van Samantha”. Over wie de dader is, doet hij geen uitspraken: „We leggen de zaak bij de politie neer en hopen dat het onderzoek snel zal uitwijzen die hier verantwoordelijk voor is.”

De Jong (28) deed halverwege januari een zelfmoordpoging. Dit deed een discussie aanzwellen over de nazorg van RTL voor realitysterren die plotseling in het middelpunt van de belangstelling komen te staan. „Dat iemand haar in deze fase van haar leven dit aandoet, is onmenselijk te noemen”, aldus haar woordvoerder. „Zij is zeer, zeer aangedaan.”

Het is niet de eerste keer dat Barbie wordt gechanteerd met pikante opnames. Toen zij net bekend was geworden door Oh Oh Cherso was er ook een „grappenmaker uit de oude relationele sfeer” die haar chanteerde met pikante foto’s.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

200+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

'Juf Ank' overweldigd door succes De Luizenmoeder

Juf Ank. Foto: AvroTros

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 10:09

Hallo allemaal, wat fijn dat je dit artikel leest. Hoogstwaarschijnlijk sprak het stemmetje in je hoofd de eerste woorden van dit artikel uit op de toon van Juf Ank. Ank is namelijk een doorslaand succes en kluistert wekelijks nog zo'n vier miljoen Nederlanders aan de buis.

Maar dat enorme succes overweldigt Ilse Warringa, zoals Juf Ank in het dagelijks leven heet, enigszins. „Ik dacht: heel Nederland is gestoord. Iedereen is gek geworden en er wordt in polonaise over me heen gewalst" vertelt Warringa aan De Volkskrant over haar bekende 'Hallo allemaal'-liedje. De teksten voor de serie schrijft Warringa zelf, in samenwerking met 'Anton' oftewel Diederik Ebbinge. Aan het lied kleeft voor Juf Ank dan ook een persoonlijk verhaal.

Persoonlijke herinnering

„Dat stomme liedje is ontstaan uit een heel persoonlijke herinnering: mijn dochter oefende dat ooit op een harp, bij een cursus 'toetsen en tokkels' op de muziekschool. Het is dus niet eens van mij, ik heb het gewoon één keer gehoord en altijd onthouden. Ik zie haar nog voor me, met haar brilletje en die kleine handjes, heel onhandig: 'hal-lo al-le-maal...' Zo lief. En toen kreeg ik laatst, vlak voordat ik Popje (theatervoorstelling, red.) moest spelen in Deventer, ongeveer 26 keer dat fragment van DWDD doorgestuurd, waarin André van Duin, de volkskomiek, hossend op hoempamuziek met olifantenpoten over die herinnering heen banjerde. Dat stond zo volledig haaks op de intentie waaruit het was ontstaan... Toen barstte ik in tranen uit."

Tv vs. theater

Dat iedereen zo met een persoonlijke herinnering aan de haal gaat, viel de actrice in het begin zwaar. Ze kon haar lieve kleine meisje niet rijmen met de intense hysterie rondom het lied. „Ik kan er nu weer om lachen hoor, maar de hele hype is zó overtrokken." Nu Warringa op televisie komt, lijkt ze ineens heel wat te betekenen. Maar eigenlijk doet ze dit werk al meer dan twintig jaar. Alleen dan in het theater.

Nu ineens staat de actrice volledig in de kijker, terwijl ze eigenlijk niet veel anders doet dan ze al jaren heeft gedaan. Desondanks vindt de actrice het natuurlijk niet minder fantastisch om Juf Ank te spelen. Ze kan in het script de humor verwerken die zij zo heerlijk vindt: schurende, prikkelende humor. Het zijn de rare opmerkingen van de basisschoollerares die de serie zo leuk maken om te kijken. Het zijn geen kant-en-klare grappen die van het beeldscherm spatten, maar kleine opmerkingen die langzaam indalen en waar vervolgens om gegniffeld wordt. „Als ik tijdens het schrijven moet lachen, maar meteen denk: o nee, dit kan écht niet, dan weet ik dat het goed is" zegt Warringa.

Ze houdt ervan om te balanceren op het randje van fout en wat ons betreft mag ze dat nog heel lang blijven doen. Op televisie óf in het theater, want zoals het een echte juf betaamt geeft Ank ons een wijze les mee: „Het zou echt goed zijn als veel meer mensen naar het theater gingen."

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Waylon kiest Songfestivallied zonder mening publiek

Foto: ANP

Foto van 'Cerise van Vliet'

VANDAAG, 09:14

Het Nederlands publiek heeft niets te zeggen over welk liedje zanger Waylon op het Songfestival ten gehore zal brengen. Bij De Wereld Draait Door vertelde hij: „In eerste instantie was het de bedoeling om hier de keuze te laten vallen, om de mensen een beetje mee te laten werken. Maar toen hadden we het debacle bij The Voice en het stemmen van het Nederlandse publiek. Ik dacht: laat ik dat maar voorkomen."

Waylon doelt hiermee op de keuze van de stemmers thuis om Kimberly uit de titelrace te gooien. Ze leek de gedoodverfde winnaar. Toen Matthijs van Nieuwkerk hiernaar vroeg, liet Waylon weten dat hij het Nederlandse publiek gewoon niet in staat vindt om zoiets te bepalen. „Kimberly werd weggestemd en diezelfde avond, toch pissig, heb ik toch maar besloten dat ik zelf ging kiezen."

De zanger was bij de talkshow te gast om één van de vijf opties voor het Songfestivallied te zingen. De reacties op Back Together waren gemengd:

Andere gast Marc-Marie Huijbregts had nog wel een goed advies voor de 37-jarige zanger. „Contact maken, blijven kijken naar mensen. Dat wilde ik nog even zeggen." Vanaf vrijdagavond is Waylon vijf avonden achter elkaar te zien in het dagelijkse praatprogramma, om de verschillende liedjes te laten horen. Donderdag 10 mei zullen we zien of hij de beste keuze heeft gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Coaches Voice Kids zingen lied samen met auditant
Likeability of 5

Coaches Voice Kids zingen lied samen met auditant

Coaches Voice Kids zingen lied samen met auditant. Foto: RTL

Foto van 'Bregje Simons'

GISTEREN

De aftrap van het zevende seizoen van The Voice Kids heeft al snel de nodige harten gestolen. Na de auditie van de 14-jarige Alexander klommen de coaches Marco Borsato, Ali B, Ilse DeLange en Douwe Bob bij hem op het podium om met zijn vijven het nummer Hotel California te zingen. Hij had toen nog niet eens een coach gekozen.

Op Marco Borsato na draaiden de juryleden allen voor de jonge gitarist. Vooral Douwe Bob was zeer gecharmeerd van Alexander en werd uiteindelijk ook zijn coach. Het is het eerste jaar dat Douwe Bob in de jury van The Voice Kids zit.

De kijkers Twitteren er op los over hoe leuk ze de actie van de coaches - en de coach(es) vinden...

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


like
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

100+

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Travolta werkt aan Grease-reünie met Newton-John

Travolta werkt aan Grease-reünie met Newton-John

John Travolta. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

John Travolta werkt aan een Grease-reünie. De film bestaat dit jaar 40 jaar en om dat groots te vieren heeft de inmiddels 64-jarige acteur besloten samen met Olivia Newton-John een reünie te organiseren.

Insiders van het project zeggen dat de twee acteurs wederom de rollen zullen spelen van tortelduifjes Danny Zucko en Sandy Olsson. De voorstelling wordt naar verluidt gehouden rond juni van dit jaar, omdat de film toentertijd ook in juni uitkwam.

Geheimzinnig

Travolta zelf blijft tegenover The Mirror nog uitermate geheimzinnig over zijn grote plannen. ,,Ik kan de plannen nog niet bekendmaken. Ik ben er nu al een paar weken minder mee bezig, maar ik kan wel janken als ik eraan denk! Jullie zullen het fantastisch vinden!"

De komende dagen moeten er langzaam meer details over de reünie bekend worden.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

67

Papaoutai-zanger Stromae wordt papa

Papaoutai-zanger Stromae wordt papa

Stromae tijdens een concert in Rwanda in 2015. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Stromae is samen met zijn vrouw Coralie in verwachting van hun eerste kindje. Na hun huwelijk van eind 2015 zou Coralie nu ook zwanger zijn van het eerste kindje van het stel.

Dat meldt de Franse entertainmentwebsite Public. Het koppel verwacht volgens het medium dat hun kind deze zomer geboren wordt. Of het een 'hij' of een 'zij' wordt, is nog niet bekend.

Gezondheidsproblemen

Stromae werd een aantal jaar geleden bekend met hits als Formidable, Papaoutai en tous les mêmes. De Vlaamse zanger, die in het dagelijks leven Paul van Haver heet, verdween daarna uit de spotlight door gezondheidsproblemen.

Dat gebeurde in 2015 als gevolg van een malariamedicijn dat hij op tournee in Afrika kreeg. Na het gebruik van het medicijn kreeg hij ernstige psychische problemen, zoals angstaanvallen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

46