Ilse DeLange vervangen door Herman den Blijker

12 februari 2015 om 19:55 door Constance van Amstel
Ilse DeLange vervangen door Herman den Blijker

Keukenzwaargewicht Herman den Blijker is het nieuwe gezicht van bonen-in-een-potje bij conservenspecialist Hak. Dat maakt het bedrijf donderdag bekend. Den Blijker neemt daarmee het stokje over van Ilse DeLange, wiens appelmoes nu kennelijk genoeg gepromoot is.

Blije snijboon

De Rotterdamse chef is enthousiast over de bonen die hij vanaf 18 februari op televisie mag aanprijzen: "Bonen zijn eigenlijk heel bijzonder. Je zou kunnen zeggen dat het net groenten, granen en vlees in één zijn, een veelzijdige krachthap verpakt in een dun schilletje. Je kunt met bonen in de keuken echt je lol op, want er is veel variatie mogelijk".

Sterrencast

Den Blijker is alweer de vierde bekende Nederlander die de groenten in pot namens Hak aanprijst. Nadat de fabrikant in 2013 na jaren trouwe dienst afscheid nam van Martine Bijl, verscheen Ronald Koeman in een weide vol rode kool. Daarna kwam DeLange met haar appelmoes en nu stapt Den Blijker dus in de bonen.

De boon wordt hip

Het is overigens niet zomaar dat de potjes bonen komend seizoen in de spotlights komen te staan. Bonen worden - volgens de groeten-in-potjesfabrikant zelf - dankzij het steeds lichter wordende eetpatroon van de Nederlander, een trend. „Bonen gaan de komende jaren een grote rol spelen in dit eetpatroon, niet alleen omdat ze rijk zijn aan plantaardige eiwitten en goede koolhydraten, maar vooral ook omdat bonen heel lekker zijn."

Bekijk hier de prachtige vintage Hak-reclame die Martine Bijl in 1994 (!) maakte.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!