Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 5 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Dit zijn Floortje Dessings tien tv-matrozen

BNN heeft de tien BN’ers bekend gemaakt die vanaf eind maart meedoen met het nieuwe programma van Floortje Dessing, De Zeven Zeeën.

Het gaat om rapper Pepijn Lanen, actrice Lisa Smit, acteur Niels Gomperts, comédienne Dian Liesker, acteur Daniël Boissevain, presentator Patrick Martens, snowboardster Nicolien Sauerbreij, zangeres Anna Speller, stylist Bastiaan van Schaik en actrice Toprak Yalçiner.

LEES OOK: BNN komt op voor pillenslikkend Nederland

In De Zeven Zeeën varen de tien ’matrozen’ drie weken lang op een zeilschip over de Middellandse Zee. In acht afleveringen voeren de deelnemers opdrachten uit waarbij ze getest worden op onder andere doorzettingsvermogen en lef. Omdat het programma in samenwerking met Greenpeace wordt gemaakt, is de winnaar van het spel de persoon die zich aan het einde het beste ontpopt heeft tot actievoerder.

Zijlijn

Presentatrice Floortje Dessing: „Het is leuk om vanaf de zijlijn te zien hoe de kandidaten zich tijdens het spel moeten aanpassen aan het leven op zee. Het mooie aan het programma vind ik dat zowel de deelnemers als de kijkers thuis worden geconfronteerd met zaken als overbevissing en de plastic soep in onze oceanen."

Het programma is ontwikkeld door Anton Jongstra en Jan-Pieter Stafleu. Jongstra nam vorig jaar na tien jaar eindredactie afscheid van het programma Wie is de Mol?.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.