Tien hoogtepunten op Eurosonic Noorderslag

12 januari 2015 om 15:03 door Mario Wisse
Tien hoogtepunten op Eurosonic Noorderslag
Maxime Barlag van Mister & Mississippi./ANP

Er is geen kaartje meer voor te krijgen, dus deze tien hoogtepunten ga je missen op Europa's grootste showcasefestival Eurosonic Noorderslag, dat woensdag in Groningen begint.

Acid Arab

Multiculturele techno van de Fransmannen Guido Minisky en Hervé Carvalho, beiden huis-DJ in de Parijse club Chez Moune. Het kan niet anders dan tot in de vroege uren dansen en feesten zijn op deze smakelijke mix van Egyptische, Turkse, Libanese en Indiase klanken.
Donderdag: Platformtheater, 23.00 uur/Subsonic, 01.15 uur.

 

Intergalactic Lovers

Intergalactic Lovers kennen we al van naam; ze deden afgelopen najaar een reeks clubshows in Nederland en stonden op het kleinste podium van Pinkpop. Maar de band rond de altijd immer dansende en tegelijkertijd loepzuiver zingende Lara Chedraoui verdient een groter publiek.
Donderdag: Cathedral, 21.50 uur.

 

Andreas Moe

Je zou deze Zweed al kunnen kennen van zijn zang op Avicii's 'Fade Into Darkness' of op 'Echoes' van Tiësto. Oktober afgelopen jaar verscheen zijn laatste EP 'Ocean' met lieve, akoestische liedjes die laten horen dat Moe alles heeft – inclusief de 'looks' - om het tot popster te schoppen.
Vrijdag: Mutua Fides, 23.45 uur

 

Years & Years

Pop, r&b en soul met syntesizers uit hip Londen. Bassist Mikey Goldsworthy smeekte Olly Alexander naar verluidt om in zijn bandje te komen zingen nadat hij hem had horen zingen onder de douche, de ochtend na een huisfeestje. Staat ongetwijfeld op Lowlands dit jaar.
Donderdag, Simplon, 22.15 uur

 

Die Nerven

De Duitsers zijn nooit vies geweest van een stukje punk en Die Nerven uit Stuttgart trekken lekker en melodieus van leer in de beste traditie van het -altijd - met uitsterven bedreigde genre. Ze zullen er niet meteen een dikke hit mee scoren, maar lekker springen en pogoën geblazen is het wel.
Vrijdag, De Spieghel, 00.30 uur

 

Feis

'Dat de mensen lijden is mijn schuld niet, ook een dromedaris ziet zijn eigen bult niet'. Wat het betekent weten we niet, maar het zal ons ook worst wezen zo lang het maar lekker klinkt. En die vlieger gaat op voor 'Hard Van Buiten, Gebroken Van Binnen', het debuut van deze Rotterdamse rapper.
Zaterdag, De Oosterpoort – Bovenzaal, 23.30 uur

 

Mister & Mississippi

Een nieuwkomer is het natuurlijk niet meer, maar deze Hollandse hippies bereiken dit jaar een groot publiek, zo luidt onze voorspelling. Het is de schuld van We Only Part To Meet Again, het tweede album dat eind van de maand uitkomt en waarvan wij al erg mooie dingen gehoord hebben.
Donderdag, Cathedral, 20.25 uur

;

 

Kate Tempest

Kate Tempest is al een behoorlijke naam in Groot-Brittannie. Haar album Everybody Down werd afgelopen jaar genomineerd voor de beroemde Mercury Prize. De Londense gebruikt haar woorden in de beste traditie van Public Enemy en N.W.A. als wapens; ze spuugt ze uit.
Vrijdag, Stadsschouwburg, 21.25 uur

 

Sólstafir

Rock uit IJsland, het land dat dit jaar in de schijnwerpers staat op Eurosonic. Sólstafir is een fascinerend bandje, dat de ene keer slepend en traag klinkt, soms duister, dan weer licht, bij tijd en wijle zacht en niet veel later oorverdovend hard.
Donderdag, Vera, 23.45 uur

 

The Staves

Na de dames van Haim komen er opnieuw drie zeer muzikale en ravissante zussen boven water drijven. Emily, Jessica en Camilla Staveley Taylor zingen op hun door Justin Vernon van Bon Iver geproduceerde album If I Was (release 2 februari) pop, folk en de sterren van de hemel.
Donderdag, Der AA-kerk, 23.45 uur

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!