Zes Billy Elliots voor musical gepresenteerd

19 augustus 2014 om 22:13 door Erik Jonk
Zes Billy Elliots voor musical gepresenteerd

Het gaat om, van links naar rechts, Svenno, Jillis, Tydo, Stijn, Roan en Carlos. Al sinds oktober vorig jaar trainen zij zich suf in de Billy Elliot sCOOL. De laatste anderhalve maand studeren zij de daadwerkelijke voorstelling in.

Billy Elliot gaat over een boksertje uit een arbeidersgezin. Hij belandt per ongeluk in een balletles en blijkt een buitengewoon talent. De musical, met een van de zwaarste kinderrollen ooit, is vanaf november (première op zondag de 30e) exclusief ij het AFAS Circustheater in Scheveningen te zien. In de Verenigde Staten was de rol goed voor een Tony Award voor de allerbeste hoofdrol van het jaar (2009). De Tony Award geldt als de Amerikaanse variant van de Musical Awards in ons land. Stijn van der Plas kent de klappen van de musicalzweep. Hij speelde eerder in Mary Poppins en verbaasde in positieve zin als een van de hoofdrolspelers in De Kleine Blonde Dood van Albert Verlinde Entertainment. De 12-jarige Van der Plas: "Ik vind het heel erg leuk om Billy te zijn. Vooral omdat de rol veel meer is dan zingen en acteren. Ik moet ook dansen, acteren en aan acrobatiek doen."

Informatie: www.musicals.nl

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d