Koefnoen: Louis van Gaal is extreem lastig

28 augustus 2014 om 08:28 door Merike Woning
Koefnoen: Louis van Gaal is extreem lastig

Paul Groot en Owen Schumacher hebben de afgelopen tijd een hoop nieuws te verstouwen gehad. "Het was bepaald geen komkommernieuwszomer", roept Groot door de telefoon. "Een vliegtuig uit de lucht geschoten, de toestanden met ISIS, de Oekraïne en de Gazastrook… Owen: "Maar dat zijn niet echt onderwerpen waarvan je denkt: mijn handen jeuken om daar grappen over maken." Groot: "We proberen een andere aanvliegroute te vinden door bijvoorbeeld onze sigarenvrouw José een gegarandeerd Rusvrije vakantie te laten boeken, om zo de toegenomen vijandigheid jegens Rusland toch mee te nemen."
Daarnaast hebben de heren zitten broeden op nieuwe rubrieken. Owen: "We denken aan een gastredacteur die door het nieuws heen swipet. Hij geeft commentaar en bepaalt welk nieuws blijft en welk nieuws weg moet. Een soort Tinder De Week. Zo kunnen we ook mensen opvoeren waar we misschien minder makkelijk op kunnen lijken, maar die wel het nieuws van die week hebben gedomineerd. Louis van Gaal is zo iemand die extreem lastig is."

Jeremy Baker is dit seizoen in zijn eentje Tangerine en neemt ook een groot deel van de types voor zijn rekening. Owen: "Dat is eigenlijk het derde Koefnoen-lid. We zijn weliswaar met z'n tweeën begonnen, maar sinds het eerste seizoen zit hij erbij. En hij schrijft ook veel. Jammer dat daar zo weinig publiciteit aan wordt gegeven."

Over publiciteit gesproken. Programmamaker Harry Vermeegen riep even geleden in de pers dat hij de Koefnoen-heren te veilige onderwerpen vond kiezen. Dat ze te weinig schuren. Schumacher: "We kunnen het niet iedereen naar de zin maken. We kennen het oeuvre van Harry en daar willen we het graag bij laten."

Koefnoen, zaterdag om 21.55 uur op NPO 1.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d