Do grijpt nieuwe kans in Surprise Surprise

29 augustus 2014 om 09:07 door Constance van Amstel
Do grijpt nieuwe kans in Surprise Surprise

Surprise Surprise, de SBS6-remake van het aloude KRO- en RTL 4-succes Surpriseshow, gaat vanavond van start. Met Do als presentatrice. Iets dat, geheel in lijn met het programma, ook voor haar zelf een surprise was. "Ja, dat was wel een verrassing toen ze mij vroegen om de presentatrice te worden. Ik was al wel betrokken bij het programma, maar als verslaggever in het land. Dat leek me al heel leuk, maar ik vond het wel te gek dat ze mij vroegen toen Beau, die het programma in eerste instantie zou maken, niet meer kon."

Dat zij en niet Huisman, de man die het programma ooit tot een succes had gemaakt, voor die rol van hoofdpresentator is gevraagd begrijpt de 32-jarige artieste wel. Ze vindt dan ook niet dat Huisman hierin gepasseerd is. "Nee, want ik wist al dat Henny een rol had in het programma. En persoonlijk denk ik ook dat je een programma dat 25 jaar geleden succesvol was met Henny als host niet nu weer 1-op-1 terug moet brengen. En volgens mij is Henny daar ook wel van overtuigd."

Daarbij is Surprise Surprise ook in meerdere opzichten een ander programma geworden dan de Surprise- show was, vertelt Do. Het is sneller. "De tijden zijn echt veranderd. Henny zong aan het einde bijvoorbeeld een liedje van drie minuten dat kan nu niet meer. Als je dat nu weer zou doen, dan zijn kijkers echt weg, haha!" Over haar eigen rol in het programma vertelt ze: "Mensen die al verrast zijn, of nog verrast moeten worden, komen bij mij op de bank. Daar praat ik dan mee in de studio. We gaan in elk geval lekker uitpakken."

Voor Do, bij de meeste mensen toch vooral bekend als zangeres, is dit niet de eerste presentatieklus. Eerder was ze al bij SBS6 te zien als gezicht van Van je Vrienden moet je het hebben en The Next Pop Talent. Dat laatste maakte ze samen met rapper Yes-R, maar een groot succes werd het niet. Vanwege tegenvallende kijkcijfers werd het zelfs eerder van de buis gehaald. Datzelfde lot was het programma Van je Vrienden moet je het hebben beschoren. Natuurlijk is dat jammer, maar Do laat zich er bij haar nieuwe klus niet door beïnvloeden.

"Nee, helemaal niet. Het is helemaal niet aan mij om me daar druk om te maken. Ik ben geen programmadirecteur of programmeur, ik ben gewoon presentatrice. Ik vind het werk leuk om te doen en het is van 1000 facetten afhankelijk of iets een succes wordt of niet. SBS6 heeft in het algemeen in zwaar weer gezeten de afgelopen jaren en ik voel me er helemaal niet verantwoordelijk voor iets dat niet gelukt is. Bovendien, als het echt zo'n drama was geweest, hadden ze mij niet weer gevraagd."
Do vindt het sowieso maar een vreemde gewaarwording dat kijkcijfers tegenwoordig gemeengoed zijn geworden. "Het is niet aan mij om over kijkcijfers na te denken en ook niet aan het publiek. Ik vind het gek dat dat een soort publieksding is geworden. Ik denk ook dat die kijkcijfers niet meer reëel zijn. Mensen kijken ook veel meer on demand. Het kan mij niet boeien. Echt niet."

Do heeft vooral heel veel zin in deze nieuwe uitdaging. "Ik ga van het positieve uit en ik vind het helemaal te gek dat ze mij de kans geven om dit te doen. Ik ga er volle bak en vol vertrouwen aan beginnen."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d