20 jaar Dance Valley: bezoekers vertellen

1 augustus 2014 om 07:43 door Merike Woning
20 jaar Dance Valley: bezoekers vertellen

Dance Valley viert morgen zijn twintigste editie. Tijd om terug te blikken met bezoekers die het dance festival door de jaren heen bezochten.

'Chill!'
Remco Pot
Leeftijd: 34 jaar
Uit: Amsterdam
Aantal keer Dance Valley: Eén keer.
Eerste keer: Toen ik in 2001 ging, vond ik het festival terrein echt immens. Iedereen was vrolijk en chill. Helaas was het weer slecht. Daarom zijn we ook niet lang gebleven. Dat was ook dat jaar waarin heel veel mensen verkleumd zijn. Daar heb ik gelukkig niets van meegekregen.
Mooiste herinnering: Ik kan mij herinneren dat ik de muziek erg tof vond. Ik ging in die tijd veel naar feesten waar goeie house werd gedraaid en die vond ik ook op Dance Valley.
Minst leuke herinnering: Als ik aan die eerste keer terugdenk, denk ik niet meteen: dat was geweldig. Maar dat kwam vooral door het weer. Komend weekend ga ik weer, omdat ik via een zakelijke relatie ben uitgenodigd. Ik zal zeker ook even over het terrein lopen, maar ik ga voornamelijk netwerken op het VIP-deck vlakbij de main-stage.

'Machtig.'
Ivo van Breukelen
Leeftijd: 25 jaar
Uit: Hilversum
Aantal keer Dance Valley: Keer of drie, vier en morgen ga ik ook weer.
Eerste keer: De eerste keer was ook meteen mijn mooiste herinnering. In 2006 draaide Ferry Corsten op de main stage een hele vette remix van Coldplays Fix You. De hele main stage stond vol met mensen en ondertussen kwamen de bekende Dance Valley-bloemetjes uit de helikopter vallen. Dat vond ik zó machtig! Ik had eerder dat jaar Pinkpop meegemaakt, maar dit was zo iets anders. Een hele ervaring.
Minst leuke herinnering: Dance Valley heeft als bijnaam Plens Valley en ook in 2007 of 2008 kwam het weer met bakken uit de hemel vallen. Ik stond helemaal verregend op het recreatieterrein. Daar werd ik niet heel erg gelukkig van. Ik ben toen ook eerder weggegaan. Ik heb trouwens de weersverwachting van het komende weekend gezien en het ziet er goed uit!

'Kippenvel'
Martin Mantz
Leeftijd: 35 jaar
Uit: Alkmaar
Aantal keer Dance Valley: Een stuk of tien keer. 1998 was de eerste keer.
Eerste keer: Van die eerste edities weet ik niet zoveel meer. Toen was ik nog jong en wild en deed je dingen die je tegenwoordig niet meer doet: feesten en helemaal uit je plaat gaan. Nee, drugs gebruikte ik niet. Ik mag graag een biertje drinken.
Mooiste herinnering: Als ik aan Dance Valley denk, dan krijg ik nog altijd kippenvel. Ik leef er echt naar toe. Je hoopt op mooi weer en als ik eenmaal op de valley loop en al die prachtige podia zie, dan maakt me dat zo blij. Twee jaar geleden had Afrojack de slotact met die geweldige lichtshow. Dat was de ultieme festivalervaring.
Minst leuke herinnering: Het is nooit leuk als het regent, maar daar kom je ook wel weer overheen. Ik heb een editie meegemaakt dat het één grote blubberbende was. Ik was blij dat ik mijn lieslaarzen had aangetrokken.

'Feeling met doelgroep verloren.'
Rob Min
Leeftijd: 28 jaar
Uit: Castricum
Aantal keer Dance Valley: Een keer of zeven.
Eerste keer: Toen ik voor het eerst de vallei betrad, in 2005, dacht ik: dit is wel een heel goed gevonden plek om een feest te geven.
Mooiste herinnering: In 2010 werd het achterste veld voor het eerst door alle hardere stijlen in beslag genomen. Het regende die dag heel hard en aan de zijkant van het veld was een berg waar mensen op klommen en op hun buik door de modder weer naar beneden gleden. Ik heb daar uren naar staan kijken.
Minst leuke herinnering: De laatste jaren laat ik het festival links liggen. Ik vond Dance Valley logistiek en organisatorisch erg achterlopen bij de rest van de festivals in Nederland. Bij aankomst was niet echt duidelijk waar je moest parkeren, lange wachtrijen, geen barren in de tenten. Bovendien waren ze naar mijn mening de feeling met hun doelgroep verloren. Ze gokten op de eerste generatie housefanaten, maar die kwam niet meer omdat die ouder was geworden. Inmiddels merk ik wel een verschil in programmeren en promoten, maar ik ben afgehaakt.

'Happening'
Nadine Donners
Leeftijd: 35 jaar
Uit: Leidschendam
Aantal keer Dance Valley: Twee keer.
Eerste keer: Dat was in 2005. Het was echt een happening. Zoveel verschillende mensen die er rondliepen in hippie-achtige kleding. Het viel me ook op dat er best veel mensen waren die drugs op hadden. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Bezoekers met mega grote pupillen en handen in een rare stuip, moeilijk uit te leggen, maar ze waren helemaal strak gespannen. Ik kwam nooit op dat soort feesten, het was voor het eerst dat ik dat zag.
Mooiste herinnering: Dat dj Paul van Dyk met een lasershow de afsluiter van de dag was. We stonden met ontzettend veel mensen in de vallei, dat was zo geweldig.
Minst leuke herinnering: Aan het eind van het festival ontstond er een grimmige sfeer. We moesten met z’n allen over een versmalling om het terrein te kunnen verlaten. Voor die versmalling ontstond een enorme ophoping van mensen en dat in combinatie met het feit dat het publiek niet helemaal fris meer was, maakte dat ik me naar ging voelen.

Feesten met cowboys
Pim van Welie
Leeftijd: 31 jaar
Uit: Assendelft
Aantal keer Dance Valley: Zeven. In 2000 was de eerste keer.
Eerste keer: Zoiets had ik nog nooit meegemaakt. Het was zo indrukwekkend en ben meteen tot het einde gebleven. Ik was meteen verkocht, wat een leuk sfeertje. One happy family. Ik ben een rondje gaan lopen en waar het leuk was, bleef ik staan.
Mooiste herinnering: Toen Afrojack in de vallei draaide als afsluiter. En oja, ik heb ook een editie doorgebracht in een klein barretje bij de ingang. Het was ingericht als saloon en iedereen kreeg een cowboyhoed op. Er werd van alles gedraaid en de meiden stonden op de bar. Het was er zó gezellig.
Minst leuke herinnering: Vorig jaar kon ik niet gaan, omdat ik thuis moest blijven vanwege een beenbreuk. Ik kreeg allemaal enthousiaste berichtjes op mijn mobiel binnen van vrienden en in mijn achtertuin kon ik de muziek horen. Dat was heel zuur. Gelukkig ben ik morgen weer van de partij!

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d