WK 2014: Werchter toont de Rode Duivels en Oranje, maar past line-up niet aan

2 juli 2014 om 15:58 door Kasper Hermans
WK 2014: Werchter toont de Rode Duivels en Oranje, maar past line-up niet aan

De organisatie van het Belgische festival Rock Werchter houdt rekening met wereldkampioenschap voetbal. Op de zaterdag zullen de kwartfinales live getoond worden op een groot scherm in de weide, zo meldt de Gazet van Antwerpen. 

Aanvankelijk zouden de wedstrijden enkel uitgezonden worden in de entertainmentzone van camping The Hive. Maar nu zowel België (tegen Argentinië) als Nederland (tegen Costa Rica) in de kwartfinale uitkomen, heeft de organisatie besloten om op de zaterdag groot uit te pakken met het WK. Het festival, nabij het dorpje Werchter, trekt immers ook veel Nederlandse muziekfans.

De band Triggerfinger is niet heel blij met het besluit van de organisatie om verder niet het schema van de optredens aan te passen. De Belgische rockers zijn immers ingepland voor de zaterdagavond en vrezen een beetje voor een leegloop. "Ik zal er mijn slaap niet om laten, maar het is wel jammer dat Triggerfinger-fans moeten kiezen tussen ons concert en de Rode Duivels", zegt Paul Van Bruystegem, bassist bij Triggerfinger. De manager van de band heeft laten weten nog te zullen overleggen met de organisatie van Rock Werchter. 

Naast het optreden van Triggerfinger vallen ook de shows van SBTRKT en Imagine Dragons tijdens de kwartfinales op zaterdag.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d