Traditie, trots en passie bij stierenrennen

3 juli 2014 om 10:23 door Mario Wisse
Traditie, trots en passie bij stierenrennen

Encierro: Stierenrennen in Pamplona 3D
Regie: Olivier van der Zee
Genre: Documentaire Waardering:

Het verhaal:
De al jaren in Spanje wonende Nederlandse documentairemaker Olivier van der Zee sprak met stierenrenners, een stierenfokker, een man wiens zoon om het leven kwam bij de 'encierros' en filmde de beroemde stierenrennen in Pamplona.

Ga naar de bioscoop want:
De hele documentaire is in 3D gemaakt en dat levert prachtige beelden op van het jaarlijkse stierenspektakel in Pamplona. Van der Zee's documentaire laat bovendien zien wat de stier en het stierenrennen betekenen voor de trotse Basken. Hij toont een wereld vol traditie, trots en passie.

Blijf thuis want:
De documentaire laat alles zien, dus ook het gevaar en de ongelukken van de encierros. Maar als je van de dierenrechten bent, is de confrontatie met doldrieste, in nauwe straten uitglijdende stieren naar alle waarschijnlijkheid een verzoeking.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d