Prins George mag een kaarsje uitblazen

22 juli 2014 om 08:25 door Merike Woning

De zoon van Prins William en Catherine Middleton viert vandaag zijn eerste verjaardag. Exact een jaar geleden werd bekend gemaakt dat George Alexander Louis was geboren. Voor het Saint Mary's Hospital in Londen stonden al weken voor de geboorte fotografen te wachten totdat de de kleine prins zich aandiende.

Volgens de Daily Mail heeft oma Carole Middleton het afgelopen weekend al een feestje georganiseerd voor haar kleinzoon. Cadeautjes: een voetbal, een trui en een houten trein.

Het prinsje wordt niet alleen door zijn ouders opgevoed, maar ook oma Carole brengt veel tijd met hem door weet Rik Evers van het tijdschrift Vorsten . "Ook heeft het jongetje een Spaanse nanny met wie hij veel wordt gesignaleerd in het park rond Kensington Palace." Evers: "William vindt het belangrijk dat zijn zoon in meerdere talen wordt opgevoed."

Volgens Evers geniet prins George een huislijker opvoeding dan die van zijn vader. "Het is minder koninklijk en hij ziet zijn ouders en opa en oma veel vaker dan zijn vader. Al probeerde Diana William ook al een zo normaal mogelijke opvoeding te geven."

Of de Britse koningin Elizabeth een gebakje komt eten op de verjaardag van George weet Evers niet. "Maar als ze komt, dan laat ze waarschijnlijk haar man Philip thuis, want die schijn niet zo op kleine kinderen gesteld te zijn."

Voor de verjaardag van de kleine prins zijn foto's vrijgegeven waarop te zien is dat het jongetje parmantig door de vlindertuin van het National History Museum in Londen stapt.

George is de derde in lijn van de Britse troonopvolging. Hij moet zijn vader William en zijn opa Charles nog voor zich dulden.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d