Oscar Aerts: ik ben best wel jaloers op Vincent

3 juli 2014 om 10:36 door Merike Woning
Oscar Aerts: ik ben best wel jaloers op Vincent

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat Oscar Aerts als Vincent Muller zijn entree maakte in de RTL 4-soap GTST. Hij was de man die hunk Louis Talpe moest doen vergeten. Of dat gelukt is vindt Aerts lastig om te zeggen. "Ik heb in ieder geval nooit het gevoel gehad dat dat mijn opdracht was. Ik wilde de rol van Vincent zo goed mogelijk neerzetten."

Word je op straat veel aangesproken?
In Amsterdam, waar ik woon, niet. Amsterdammers zijn daar te cool voor. Oorspronkelijk kom ik uit Gouda en daar wordt regelmatig 'hé' geroepen. Hetzelfde gebeurt in Rotterdam, waar ik ook veel kom.

Ik neem aan dat die aandacht van vrouwelijke fans komt?
Eh ja, dat gebeurt wel. Maar niet extreem. Het is allemaal nog te handelen. Mijn kleren worden niet van mijn lijf gerukt. Ik moet sowieso op gepaste afstand blijven, want ik heb een relatie.

Lijken Vincent en Oscar eigenlijk een beetje op elkaar?
Ik ben best wel jaloers op Vincent. Hij is heel direct en als Vincent ergens voor gaat, dan gaat hij er ook echt voor. ik denk wel honderd keer na voordat ik een beslissing neem. Ik wik en ik weeg. Ik ben zo'n treuzelkont.

Voelde je je gelijk thuis op de set?
Nee, ik had wel twee maanden nodig om de echte Oscar te laten zien. Ik ben sowieso iemand die de kat uit de boom kijkt. En groepen vind ik eng. Helemaal als ze al heel lang bestaan. Dan denk ik: o shit, hoe ga ik mijn plek daarin vinden? Het had ook te maken met het feit dat GTST zo'n sneltrein is. We maken vijf afleveringen per week. Ik kon het bijna niet aan. En dan ook nog mezelf een beetje leuk presenteren. Dat was te veel.

Ging je met lood in je schoenen naar de set?
Nee, en het had ook niets te maken met de andere acteurs. Het was meer de druk. Dan had ik er een week op zitten met al die teksten uit mijn hoofd leren, diende de volgende week zich al weer aan. Ik dacht dat ik het niet kon. Dat het niks voor mij was. Ik kom namelijk uit het theater waar je drie maanden voor een stuk oefent. Nu weet ik niet beter en vind ik het heel leuk werken. Voorlopig zien jullie mij niet vertrekken.

Kom jij er morgenavond eindelijk achter dat Maxime je moeder is?
Ja... ik kom er achter. Maar ja, wat gaat er dan gebeuren? Wat gaat er gebeuren er met Vincent en Maxime, met Maxime en de familie Sanders en hoe gaat het verder met neef en nicht Vincent en Nina.

Aangezien Marly van de Velden, die Nina speelt, momenteel zwanger is, is de kans groot dat ze in de soap ook zwanger wordt van Vincent…
Dat kan ik natuurlijk niet zeggen, haha.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d