Oorlogsgeheimen: IJzersterke boekverfilming over vrienden in oorlog

3 juli 2014 om 10:18 door Robbert Blokland
Oorlogsgeheimen: IJzersterke boekverfilming over vrienden in oorlog

Regie: Dennis Bots
Genre: Jeugdfilm/oorlog
Met: Stefan de Walle, Loek Peters, Maas Bronkhuyzen, Joes Brauers

Het verhaal:
De Limburgse tieners Tuur en Lambert zijn beste vrienden als de oorlog uitbreekt. Hun vriendschap komt echter onder druk te staan als blijkt dat hun vaders in de strijd aan verschillende kanten staan.

Ga naar de bioscoop want:
Net als eerder met de internationale hit Achtstegroepers huilen niet, weet regisseur Dennis Bots met zijn nieuwe film een pittig onderwerp te vertalen naar de belevingswereld van tieners. Hij gaat geen moment op de knieën, maar dient zijn harde boodschap wel op in een taal die voor kinderen helder maakt hoe dramatisch oorlog kan zijn.

Blijf thuis want:
Je hebt geen zin om met dit warme weer in een bioscoopzaal te gaan zitten. Begrijpelijk, maar de hele zomer alleen maar bakken in de zon is ook niet gezond. En geef toe: je moet toch mee kunnen praten over de (vermoedelijk) beste Nederlandse (jeugd)film van het jaar.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d