Leslie Mann, koningin van de romkoms

22 april 2014 om 08:52 door RENSKE DERKX
Leslie Mann, koningin van de romkoms

17 Again, Knocked Up, the 40 Year Old Virgin en I Love You Phillip Morris; Leslie Mann heeft al een hele rij romantische komedies op haar CV staan. In The Other Woman, opnieuw een romkom, speelt ze huisvrouw Kate, wier man aan de lopende band vreemdgaat. Ze mocht de set op met actrice Cameron Diaz en supermodel Kate Upton, en bouwde al snel een hechte band op met haar twee collega's. "Normaal duurt het even voordat je met andere castleden kan opschieten", vertelt ze, "maar wij hadden meteen een ongelofelijke klik. We gaan vaak samen eten en houden ervan om samen te knuffelen. Ik zie Kate echt als een soort dochter!"

In de film wordt het drietal ook al snel goede vrienden. Samen bespioneren ze vreemdganger Mark, die er nog meer liefjes op na blijkt te houden. Zelf is Mann wel eens in een soortgelijke situatie beland. "Ik ben een keer op spionagemissie met mijn beste vriendin geweest", vertelt ze met glinsterende ogen. "Ik was achttien en had een vriendje op wie ik heel erg verliefd was, maar ik vermoedde dat hij vreemdging. Samen met mijn vriendin ging ik naar het appartement van mijn vriendje, we verborgen ons achter de auto en zagen hem even later ook echt met een ander meisje vertrekken", vertelt ze gedreven. "Daarna zijn we ze met de auto gevolgd en hebben achter ze gezeten terwijl ze een film keken in de bioscoop. Een echte spionagemissie! Ze kusten niet, maar hij had zijn arm wel om haar heen gelegd. Foute boel, natuurlijk..."

Nu is Mann gelukkig getrouwd met regisseur Judd Apatow (The 40 Year Old Virgin, This is 40, Knocked Up), in wiens films ze ook weleens meespeelt. Samen heeft het stel twee dochters. Als echte romkom-koningin geeft de tweeënveertigjarige actrice haar dochters ook weleens advies in de liefde, al vindt ze dat ze zich daar niet altijd mee moet bemoeien. "Laatst moest ik wel ingrijpen: mijn zestienjarige dochter ging toen naar een soort gala met een jongen, maar hij had helemaal geen kaartje voor haar gekocht. Toen hij met haar bij de ingang van het gala stond, gaf hij zijn kaartje al af en vroeg aan mijn dochter: 'waar is de jouwe'?" Mann trekt een verontwaardigd gezicht. "Dat doe je toch niet? Hij heeft ook al andere dingen gedaan die ik niet goedkeurde, maar ik had me tot nu toe ingehouden. Na dit verhaal heb ik tegen mijn dochter gezegd: 'oké, je mag niet meer met hem afspreken. Je kan niet iemand daten die je zo behandelt!'"

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d