Gers Pardoel gasthoofdredacteur Metro's vrijheidskrant

30 april 2014 om 08:29 door Wouter Scheepstra
Gers Pardoel gasthoofdredacteur Metro's vrijheidskrant

Gers Pardoel (32) wordt een dagje gasthoofdredacteur van Metro. De Nederlandse rapper, bekend van hits als Ik Neem Je Mee en Bagagedrager, werkt donderdag op de redactie van Metro aan een speciale Vrijheidskrant, die vrijdag 2 mei verschijnt.

Als gasthoofdredacteur geeft Pardoel commentaar op het nieuws en is hij medeverantwoordelijk voor de foto- en onderwerpkeuzes. Ook geeft hij zijn visie op de thema's herdenken en vrijheid.

Pardoel is er trots op dat hij als gasthoofdredacteur kan uitdragen hoe waardevol leven in vrijheid is. "Vrijheid is alles voor me. Daarom ben ik waarschijnlijk ook muzikant geworden. Ik kan altijd mijn hart volgen en de muziek maken die ik zelf wil. Daar ben ik elke dag dankbaar voor."

Pardoel is dit jaar uitgeroepen tot Ambassadeur van de Vrijheid. Net als zijn collega-ambassadeurs Douwe Bob en Kensington vliegt hij op 5 mei in een helikopter van Defensie naar optredens op Bevrijdingsfestivals door het hele land.

Metro brengt de Vrijheidskrant uit als partner van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Artiesten als Waylon en Nick & Simon gingen Pardoel als gasthoofdredacteur voor.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d