Flashmob ‘Braviours’ op Rotterdams Stadhuisplein

30 april 2014 om 17:08 door Trevor Wagener
Flashmob ‘Braviours’ op Rotterdams Stadhuisplein

Wie dacht dat gisteren een dag als alle andere was op het Rotterdamse Stadhuisplein, had het goed mis. De fanclub van boyband B-Brave organiseerde een flashmob die werd uitgevoerd op het plein. Ongeveer vijftig uitzinnige fans kwamen op de oproep af om het populaire dansje van de band gezamenlijk op te voeren.

Nadat de groep fans (bijgenaamd   ‘Braviours’ en vooral meiden) zich op het Schouwburgplein had verzameld, werden zij vanuit daar verder gepositioneerd. Omdat het bij flashmobs de bedoeling is dat de actie een verrassing is voor hen die er niets van af weten, verspreidden de fans zich over het plein. Toen Café ’t Fust de muziek startte, begon één meisje met dansen waarna de rest spoedig volgde.

De enthousiaste fans verbaasden menig terrasbezoeker met hun moves, die achtereenvolgend op de hits Up, Bij mij en Als je van mij bent werden uitgevoerd. Cheryl Penning (15) uit Barendrecht, voorzitter van de fanclub, sprak van een geslaagde flashmob. “Het begon nogal stroef, omdat iedereen het dansje zelf moest oefenen. Ook dansten veel meiden niet maar zij bleven staan en dat was niet helemaal de bedoeling. Pas toen iedereen meedeed ging het los.”

Reden voor de flashmob was het verder promoten van de boyband, die eind 2013 doorbrak nadat zij derde werden in het programma X-Factor. De jongens Kaj, Dioni, Jai, Samuel en Cassius, die de band vormen, konden er helaas niet bij zijn. Cheryl begreep dit wel. “Zij hebben een drukke agenda. Als ze al kwamen, moest er ook veel beveiliging geregeld worden. Laat hier één keer hun naam vallen en elk meisje begint te gillen”, zegt ze lachend.

Dat de boyband niet alleen bij meiden populair is, bewijst de elfjarige Jack van der Zwan. Hij is een groot fan en danste als enige jongen mee tijdens de flashmob. “Ik ken elk liedje uit mijn hoofd en het leek me leuk om mee te dansen.” Zijn vrienden vinden de jongens stom en vergezelden hem daarom niet. “Veel mensen op mijn school vinden ze niet cool, maar ik wel. Als een echte fan heb ik een pet op van de band. Ook heb ik hetzelfde kapsel als Samuel. Ik nam zijn foto mee naar mijn kapper omdat ik precies hetzelfde haar wilde hebben.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 
 

d