Eurovisiesongfestival 2014: Voorstelronde finalisten

30 april 2014 om 15:26 door Jurgen van der Hoeven
Eurovisiesongfestival 2014: Voorstelronde finalisten

De finale van het Eurovisiesongfestival zal worden gehouden op zaterdag 10 mei. Denemarken zal als gastland automatisch te zien zijn in deze finale. Daarnaast zijn Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Italië automatisch verzekerd van een finaleplek vanwege hun grote bijdrage aan het Songfestival. Wie de overige plekken in zullen vullen wordt bekend tijdens de halve finales op 6 en 8 mei.

  • Duitsland: Elaiza - Is It Right

Elaiza is een folkgroep die in 2012 werd opgericht en bestaat uit drie personen. De verwachtingen rondom het nummer Is It Right zijn hooggespannen. De band bestaat uit Elżbieta Steinmetz (zang), Yvonne Grünwald (accordeon) en Natalie Plöger (contrabas). Op 10 mei kunnen we gaan zien hoe onze oosterburen het er vanaf gaan brengen. 

  • Spanje: Ruth Lorenzo - Dancing In The Rain

Ruth Lorenzo verdedigt de Spaanse eer in Kopenhagen met het nummer Dancing In The Rain. Het nummer was voor de nationale voorronde al een grote hit in het Zuid-Europese land. Het tweetalige lied is een ballad, die Lorenzo met haar opera-achtige stem prachtig kan brengen.
 

  • Frankrijk: Twin Twin - Moustache

Moustache is een rapnummer van het trio Twin Twin, die Frankrijk zullen vertegenwoordigen tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. Het liedje geeft kritiek op de huidige samenleving en dan vooral de materialistische aard van mensen. Het trio brengt met Moustache een eigentijdse productie af. Hiphop heeft op het Songfestival echter zelden goed gescoord, dus of ze op 10 mei veel punten binnen zullen halen is afwachten geblazen.

  • Italië: Emma - La Mia Città

De Italianen hebben ervoor gekozen Emma Marrone naar Denemarken te sturen met het nummer La Mia Città. Het nummer is een stoer rocknummer, die Marrone in het Italiaans zal gaan zingen. Zelf is Marrone erg blij met de keuze van haar nummer. Of de rest van Europa het nummer ook kan waarderen zullen we op zaterdag 10 mei merken.

  • Verenigd Koninkrijk: Molly Smitten-Downes - Children Of The Universe

Het Verenigd Koninkrijk heeft met zangeres Molly Smitten-Downes iemand in huis die haar nummer zelf heeft geschreven. Het nummer Children of the Universe is fris en hip. Voor de Britten is het te hopen dat het nummer het beter doet dan de vorige inzendingen. De laatste deelnames aan het Songfestival eindigden voor de Britten steevast in een teleurstelling. 
 

  • Denemarken: Basim - Cliché Love Song

Last but not least: de winnaar van vorig jaar. Denemarken kreeg vorig jaar de meeste punten toebedeeld met het nummer Only Teardrops van Emmelie De Forest. Dit jaar hopen de Denen opnieuw ver te komen met het nummer Cliché Love Song van de Marokkaanse Deen Basim. Het zelfgeschreven liedje is eerder een vrolijk popliedje dan een cliché liefdesliedje!

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d