Janine Abbring noemt makers Sterren Springen randdebielen

28 maart 2014 om 15:24 door D. van Aken
Janine Abbring noemt makers Sterren Springen randdebielen

VARA-presentatrice Janine Abbring heeft via Twitter boos gereageerd op het SBS 6-programma Sterren Springen. "De crew van Sterren Springen hoopt op een flinke klap. Letterlijk. Randdebielen", aldus Abbring.

De aanleiding voor de tweet zijn de uitspraken van presentator Gerard Joling op de site NU.nl, die hoop dat een BN'er een harde klap maakt, zoals Patty Brard dat in het eerste seizoen overkwam. ''Het zou mooi zijn als we weer zo'n moment krijgen”, aldus Joling. “Het levert goede televisie op.”

''Ik vind dit absurd, helemaal omdat het live is en 'hopen op 'n klap' een deel van de aantrekkingskracht is. Walgelijk. Middeleeuws, bijna. Het is de moderne versie van de leeuwenkuil", schrijft Abbring in een tweede tweet.

De presentatrice van Vroege Vogels raakte in 2012 zwaargewond toen zij tijdens Wie is de Mol? na een val verkeerd terecht kwam in het water. Hierbij verbrijzelde zij een ruggenwervel. Het incident deed een discussie oplaaien over de veiligheid tijdens dit soort celebrity-programma's. Abbring kreeg vrijdag direct na haar commentaar op Twitter veel bijval.

In Sterren Springen moeten BN'ers van een hoge duikplank afspringen. Het programma is één van de kijkcijferkanonnen van zender SBS. Aan de nieuwe reeks doen onder anderen Marijke Helwegen en Britt Dekker mee.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d