Robin Thicke meest gezocht op Shazam

3 december 2013 om 11:24 door Metro redactie
Robin Thicke meest gezocht op Shazam

(Novum) - Robin Thicke werd het afgelopen jaar met zijn nummer Blurred Lines het meest gezocht op Shazam. Dat schrijft het Amerikaanse tijdschrift The Hollywood Reporter. Wereldwijd gebruikten ruim 17,8 miljoen mensen de applicatie om het nummer te identificeren.

Avicii werd ook vaak gezocht op Shazam. Wake Me Up werd door 14,7 miljoen mensen getagd. Zo'n 16,3 miljoen mensen zochten het nummer Can't Hold Us van Macklemore & Ryan Lewis op.

Shazam heeft ook bijgehouden bij welke tv-series zijn applicatie het meest werd gebruikt. Zo zochten 43 duizend Amerikanen tijdens de laatste aflevering van Breaking Bad naar het nummer Baby Blue van Bad Finger. In een aflevering van de serie Girls werd twee miljoen keer het nummer I Love It van Icona Pop getagd.

Ook op de online muziekdienst Spotify zijn Robin Thicke, Macklemore & Ryan Lewis en Avicii populair. Robin Thickes nummer Blurred Lines werd in Nederland het meest gestreamd. In de lijst van de meest gedraaide nummers wereldwijd staat het nummer op de zevende plek.

Macklemore & Ryan Lewis zijn wereldwijd de meest gedraaide artiest en hun nummer Can't Hold Us werd wereldwijd het meest gestreamd. Ook Avicii doet het wereldwijd goed. De Zweedse dj is de tweede meest gestreamde artiest en Wake Me Up werd als tweede het meest gedraaid.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d