Robin Thicke 'grootste seksist van 2013'

20 december 2013 om 14:22 door Metro redactie
Robin Thicke 'grootste seksist van 2013'

(Novum) - Robin Thicke is door verschillende Britse vrouwenorganisaties uitgeroepen tot 'seksist van het jaar'. Mensen konden stemmen op de website van de End Violence Against Women Coalition, die bestaat uit meer dan zestig verschillende organisaties die zich inzetten voor onder meer geweld tegen vrouwen.

Thicke, die onder anderen de Britse premier David Cameron verslaat, krijgt als 'prijs' een bon om het nummer Respect van Aretha Franklin te downloaden. De zanger heeft, volgens het hoofd van de End Violence Against Women Coalition gewonnen, omdat zijn lied Blurred Lines en de bijbehorende videoclip een seksistisch beeld schetsen.

De 36-jarige Thicke wordt in de videoclip omringd door naakte dansende modellen en suggereert in het liedje volgens de organisatie dat het niet erg is om je aan vrouwen op te dringen. Zowel de video als het nummer zorgde voor ophef.

"We zijn dankbaar voor het platform dat hij heeft gecreëerd om een einde te maken aan het feit dat vrouwen als objecten worden gebruikt om middelmatige popmuziek te promoten", zegt Green, die de coalitie aanvoert. "Seksisme is misschien iets wat gebruikelijk is voor sommige mensen in de muziekindustrie, maar de tijden veranderen."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d